2 yaşındaki kızımda geçmeyen egzama

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
Merhabalar arkadaşlar, 22 aylıkken kızımı memeden kestim. Öncesinde kollarında hafifi isilik gibi şeyler vardı ama çok önemli derecede değildi birde yanağında kulağının üstünde bir kızarıklık vardı. Birçok doktora götürdük cilt kuruluğundan kaynaklı olduğunu söyleyip krem nemlendirici verdiler. Ama ne olduysa son iki üç haftadır ciddi derecede yanaklarda çeneye yakın yerlerde, kulak arkalarında ve el bileklerinde kızarıklık kaşıntı var. Yaklaşık 2 aydır inek sütü veriyorum cici bebe bisküvisi ile karıştırıp bundan olabilir diye düşündüm sütü kestim 5 gün önce. Geçer gibi oldu ama bugün yine kaşınıyor özellikle bilekleri çok kötü oldu. Götürmediğimiz doktor hastane kalmadı. 10 gün sonrasına alerji bölümüne randevusu var ama bu konu canımızı çok sıkıyor. Süt alerjisi olan bebeklerde sütü kestikten sonra kaç gün içinde geçer bu egzama? Aynı durumu yaşayanlar yardımcılarınıza çok ihtiyacım var. Belki de başka bişey den bilmiyorum alerjisi neye karşı var. Çamaşırlarını el sabununu rendeleyip yıkıyorum yumuşatıcı kesinlikle kullanmıyorum bu arada.

Benim kızımında kulak arkasında ara ara oluyor bepanthen sürdüm iyi geldi.Bu arada lütfen çocuğunuza cici bebe vermeyin.Kaç dr söyledi bunu resmen elinizle zehir veriyorsunuz diye. Geçmiş olsun.

Alerji testi yaptırın böyle tahminle olmaz ki bu işler :olamaz:

Muhtemelen alerji evet, cici bebe dahil özellikle paketli ürün vermeyin içlerinde tonlarca kimyasal ve alerjen var. Süt alerjisi ise süt ürünlerini kesmenizle hafifler muhtemelen. Kaşıntısı ve kurulupu coksa banyo suyuna bir füncan mısır unu nişastası koyabilirsiniz nemlendirip kaşıntısını hafifletir(alerji doktoru önermişti). Cildini nemli tutmaya özen gösterin, süt ürünü diyetide yaparsanız kısa sürede geçer. Süt ürünü tüketmediği halde oluyorsa diğer yediklerine de dikkat etmeniz gerekir salça baharatlar domates vs.

Alerji testi yaptırın böyle tahminle olmaz ki bu işler :olamaz:
Evet yapılmalı ama alerjenler genellikle küçük cocuklarda alerji testiyle cıkmayabiliyor. Testte alerji çıkmasa bile, egzamayı gören doktor besin alerjisi ihtimaline karsı her halukarda yediklerini takip etmelerini isteyecektir. Bu tip durumlarda en büyük sorumluluk anneye düşüyor 🤷🏼‍♀️

Muhtemelen alerji evet, cici bebe dahil özellikle paketli ürün vermeyin içlerinde tonlarca kimyasal ve alerjen var. Süt alerjisi ise süt ürünlerini kesmenizle hafifler muhtemelen. Kaşıntısı ve kurulupu coksa banyo suyuna bir füncan mısır unu nişastası koyabilirsiniz nemlendirip kaşıntısını hafifletir(alerji doktoru önermişti). Cildini nemli tutmaya özen gösterin, süt ürünü diyetide yaparsanız kısa sürede geçer. Süt ürünü tüketmediği halde oluyorsa diğer yediklerine de dikkat etmeniz gerekir salça baharatlar domates vs.
Paketli gıda zaten yasak vermiyorum. Cici bebe bisküvisini de sütle beraber kestim. Domates baharat zaten tüketmiyor. Bunun dışında kahvaltıda yumurta yiyor artık son olarak yumurtadan şüphe ediyorum.

Paketli gıda zaten yasak vermiyorum. Cici bebe bisküvisini de sütle beraber kestim. Domates baharat zaten tüketmiyor. Bunun dışında kahvaltıda yumurta yiyor artık son olarak yumurtadan şüphe ediyorum.
Yumurta ciddi bir alerjen etki yapabilir ama uzun süredir olurdu.
Siz teste kadar riskli yiyecek gruplarını kaldırın, az önce söylediğim la roche lipikar baume ı alın kullanın.

Olabilir olmadı bi süre yumurtada vermeyin şüphelendiğiniz her seyi belirtiler gecince tekrar teker teker 3 er gün arayla verin emin olursunuz. 3 gün kuralı alerji tespitinde önemli çünkü birinci gün verdiğiniz besinin alerjisi vucutta 3. Gune kadar gecikmeli çıkabiliyor. O yüzden şüphelileri kesip kızarıklık hafiflediğinde sırayla 3 er gün yumurta , yogurt vs verebilirsiniz. Neye alerjisi olduğunu tespit etmenin en etkili yolu bu.

Eger ki süte alerjisi varsa peynir, yogurt, tereyagı gibi sutten elde edilen seyleri de kesmelisiniz. Yumurtadan suphelenmissiniz yumurta da olabilir. Fıstık tuketiyorsa o olabilir. Meyvelerden kivi,cilek alerjen diye biliyorum. Bal da alerjen bir besin.

Egzama icin Hasasin kremi oneriyorum ben. (Saglikci degilim, 9 senedir egzamadan cekmis biri olarak) Hemen etki edip geciriyor egzamayi. Fiyati da abarti degil.

Yumurta ciddi bir alerjen etki yapabilir ama uzun süredir olurdu.
Siz teste kadar riskli yiyecek gruplarını kaldırın, az önce söylediğim la roche lipikar baume ı alın kullanın.
Egzama için de uygun mu lipikar baume? Yoksa yanlızca nemlendirici mi?

Eger ki süte alerjisi varsa peynir, yogurt, tereyagı gibi sutten elde edilen seyleri de kesmelisiniz. Yumurtadan suphelenmissiniz yumurta da olabilir. Fıstık tuketiyorsa o olabilir. Meyvelerden kivi,cilek alerjen diye biliyorum. Bal da alerjen bir besin.

Egzama icin Hasasin kremi oneriyorum ben. (Saglikci degilim, 9 senedir egzamadan cekmis biri olarak) Hemen etki edip geciriyor egzamayi. Fiyati da abarti degil.

Yoğurt zaten sevmediği için yediremiyorum. Kaşar peynirini de daha çok yeni yemeğe başladı. Artık yumurtayı da kesicem birde yumurtayı test edicem

Egzama için de uygun mu lipikar baume? Yoksa yanlızca nemlendirici mi?
Egzamaya yatkın hassas ciltler için yatıştırıcı krem.
Oğlumda atopik vardı bunu kullandık, bende seboreik var yüzüme günlük kullanırım.
Kaşıntı ve kabarıklığı söndürüyor.
Ama kortizon vs li bir ilaç değil zaten, nemlendirici olarak geçiyor.

Egzamaya yatkın hassas ciltler için yatıştırıcı krem.
Oğlumda atopik vardı bunu kullandık, bende seboreik var yüzüme günlük kullanırım.
Kaşıntı ve kabarıklığı söndürüyor.
Ama kortizon vs li bir ilaç değil zaten, nemlendirici olarak geçiyor.
Anladım, çok teşekkür ederim.

Merhabalar arkadaşlar, 22 aylıkken kızımı memeden kestim. Öncesinde kollarında hafifi isilik gibi şeyler vardı ama çok önemli derecede değildi birde yanağında kulağının üstünde bir kızarıklık vardı. Birçok doktora götürdük cilt kuruluğundan kaynaklı olduğunu söyleyip krem nemlendirici verdiler. Ama ne olduysa son iki üç haftadır ciddi derecede yanaklarda çeneye yakın yerlerde, kulak arkalarında ve el bileklerinde kızarıklık kaşıntı var. Yaklaşık 2 aydır inek sütü veriyorum cici bebe bisküvisi ile karıştırıp bundan olabilir diye düşündüm sütü kestim 5 gün önce. Geçer gibi oldu ama bugün yine kaşınıyor özellikle bilekleri çok kötü oldu. Götürmediğimiz doktor hastane kalmadı. 10 gün sonrasına alerji bölümüne randevusu var ama bu konu canımızı çok sıkıyor. Süt alerjisi olan bebeklerde sütü kestikten sonra kaç gün içinde geçer bu egzama? Aynı durumu yaşayanlar yardımcılarınıza çok ihtiyacım var. Belki de başka bişey den bilmiyorum alerjisi neye karşı var. Çamaşırlarını el sabununu rendeleyip yıkıyorum yumuşatıcı kesinlikle kullanmıyorum bu arada.
Benim oğlumda da var ve gerçekten rabbim kimseye vermesin çok zor😔Benim oğlum iki buçuk yaşında şimdi benimde götürmediğim Dr kalmadı.Cocuk kaşına kaşına bı hal oluyordu.Egzamanin tedavisi yok sizin yapmanız gereken vücudunu sürekli nemli tutmak.Cilt Dr'u bana her banyodan sonra vazelinle bütün vücuduna masaj yapıp iyice yedirmemi önermişti.Gunluk olarak ta Bepanthol kremi kullan demişti.Ara ara tekrar etse de çok şükür şimdi çok daha iyi.Alerjiyle alakalı değildir diye düşünüyorum egzama böyle ara ara kendini gösteriyor maalesef.

2,5 yaşındaki kızım da aynı şeyi yaşadı 1 2 ay kadar tüm yüzü bilekleri kolları kabardı. atopik dermatit dedi dr bir iki krem önerdi ama ben çareyi günde 2 3 defa banyo yaptırmakta her banyodan sonra sabah akşam bol bol excipial lipo krem sürerek buldum. şuan geçmiş durumda ve tekrarlamadı çok şükür. cilt kesinlikle kuru kalmamalı bu durumda en önemlisi bu. ama siz önce teker teker alerji yapabilecek besinleri eleyerek gıda alerjisi olup olmadığını kesinleştirin.

X