- 16 Haziran 2011
- 14.716
- 60.751
-
- Konu Sahibi Leylifer12
Arkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
Müzikli lazimlik aldım. Ama biz tuvalet eğitimine başlamadık. Odaya getirdim baksın falan diye ama oturtayim dedim kıyamet koptu. 5 dk sonra baktım ikizi lazimligin kasesini kafasına geçirmiş.Çocuğunuzu hala bezliyorsunuz sanırım. Beze yaptığında rahatsız olduğu için böyle davranıyor olabilir. Tuvalet veya lazımlık seçeneklerini kullandığında tuvaletini sorunsuz yapıyor mu
Çok sağolun araştıracagimPsikologtan yardım alınması gerektiğini düşünüyorum ben de, fakat olayı kakanin katı olması ise yakın zamanda o sorunu yaşadı oğlum ve opti fibre adlı bi bitkisel lif ile sorunu çözdük... Nolur nolur nolur doktorunuza sormadan kullanmayın, açıkça adını yazdım çocuğa kiyamadigim için
Çocuk cerrahisinde gittiniz mi? Ben çözümü orda buldum dediğiniz yaşlarda anal çatlak oluşmuş o yüzünden kaka tutuyordu. Dediğiniz gibi vermediğim ilaç kalmadı afedersiniz sadece banyo yaptırırken kakasını yaptırabildiğim sinir krizi geçirdiğim günler oldu. doktor, önce siz çocuğa olan davranışını düzeltin dedi. Çikolata büsküvi ve inek sütünü kestik. Hergün armut, çilek, domates gibi bağırsak çalıştıran ürünler verdik. Lavmanla boşalttık. Çünkü doktor alt tıkalıysa yukarıdan istediğiniz kadar probiyotik şurup verin kaka yapamaz demişti. Hergün sabah akşam baticon banyosu yaptık. İki kremi karıştırıp popoya sürdük. Üstüne bezi bıraktık düzeldiArkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
Ay maşallah, inşallah bizimde düzelir.Çocuk cerrahisinde gittiniz mi? Ben çözümü orda buldum dediğiniz yaşlarda anal çatlak oluşmuş o yüzünden kaka tutuyordu. Dediğiniz gibi vermediğim ilaç kalmadı afedersiniz sadece banyo yaptırırken kakasını yaptırabildiğim sinir krizi geçirdiğim günler oldu. doktor, önce siz çocuğa olan davranışını düzeltin dedi. Çikolata büsküvi ve inek sütünü kestik. Hergün armut, çilek, domates gibi bağırsak çalıştıran ürünler verdik. Lavmanla boşalttık. Çünkü doktor alt tıkalıysa yukarıdan istediğiniz kadar probiyotik şurup verin kaka yapamaz demişti. Hergün sabah akşam baticon banyosu yaptık. İki kremi karıştırıp popoya sürdük. Üstüne bezi bıraktık düzeldio günden beri de hergün tuvalete çıkıyor...
Bence çocuk cerrahisine gidin, makatını incelesin. Çünkü dışarıdan fark edilen bir şey değil, yırtık içerde oluyor. Bazı çocuklar tenine bir şey demesinden hoşlanmaz o da olabilir sorunu. Umarım şifa bulursunuz. sizi çok iyi anlıyorum, çünkü kızımla birlikte oturup ağlıyordum her kaka yapmaya çalıştığındaAy maşallah, inşallah bizimde düzelir.
ahh bu çok hosuma gitti benımBir çocuk gelişim mezunu olarak şunu söyleyebiirim. Kaka yapmaktan ya da tuvaletten korkan çok çocuk var. Onu kakası geldiğide kakasını tuvalete yapmasını yönlendirecek şeyler var. Mesela alışveriş sitelerinde tuvalet eğitimi için panolar var. Çiş ya da kaka yaptığına üzerine mıknatıslı sticker yapıştırılıyor.Buradan link paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum ama görsel ekliyim ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız. Kakanı yaptığında buraya bir sticker ekleyebilirsin şeklinde teşvik edebilirsen sırf o sticker için dahi alışmaya çalışacaktır. Tabi ki yapmadan yapıştırmasına izin vrmeyin :)
Eki Görüntüle 3036409
Allahım ne kadar zor bir durummuş benim Oğlum 37 aylık nasıl çözeceğiz bilmiyorumoğlum 40 aylık ınankı 4 aylıktı kaka problemımız basladı hala da gecmedı... doktor yogurdu peynırı azalt dedi ıste yememesı gerekn seylerı soyluyor ama yıne olmuyor dup...c surup içiyo onla bıle çözüm yok fitil falanda cozum olmuyor. 2 bucuk yasındaydık tuvalete alıstık belkı gecer dedım ama gecmedı . olay cocukta bıtıyor bence kakasını yapmak için tuvalete gıtmek ıstemıyor muhakkak kı acıdıgı ıcındır ama o gıtmedıkce sertlesıyor malesef o kakasını yapınca ben rahatlıyorum sırf tuvalete oturup vakıt gecirsin dıye oyuncak falan verıyorum elıne oturuyorum yanında konusuyorum yaparken elımı sıkıyor sarılıyo klozette bana kafamı gogsune falan bastırıyor... 3 gun oldu surubu kestım bakalım nasıl olacak sabahları aç karnına 1 yemek kasıgı zeytınyagı falanda içirdim ama hıcbırı fayda etmedi..kombıyotık yogurt dedıler mayasını aldım yogurt yaptım oda olmadı bizde kendını sıkmasa hergun duzenlı otursa bagırsak alısacak da gelde oturt bu kucuk bucurlerı
Bu sprunu çözsek tüm dertler bitecek gibiKayıs, erik.......ya aklınıza ne gelirse. Hepsini denedim. Onları ben yesem tuvalete zor atarım kendimi. Duphalac şurubun hiç etkisi yok zaten. Xm diet vardı o çok iyi geldi ama uzun süre vermekte istemiyorum zararlı olur hep alışır diye. Allahım bu nasıl bir dertmis ya.
Aynen. Böyle dertte varmış dedim karşılaşınca. Şu işten bi kurtulayım adağım var.Bu sprunu çözsek tüm dertler bitecek gibi
Eminim kabız değil. Bezinden anlar her anne. Ama kaka gelince tutmaya çalışıyor. Psikolojik yani. Allahım daha büyük dermansız dertler vermesin. Buda bi süreç diye avutuyorum kendimi.Yeğenimde öyle tutardı ama kabız olduğu içindi o acıyor diye yapmazdı. Belki siz farkında olmadan acımıştır onun için tutuyor olabilir
Kabız değildir ama acaba acı bişey falan yedi de acımış olabilir mi?Eminim kabız değil. Bezinden anlar her anne. Ama kaka gelince tutmaya çalışıyor. Psikolojik yani. Allahım daha büyük dermansız dertler vermesin. Buda bi süreç diye avutuyorum kendimi.
Acı yemez zatende acaba biraz zorlanınca korktumu bilemedim. Zaten huylu bir çocuk. Bebekken gaz kaçırsa sesineKabız değildir ama acaba acı bişey falan yedi de acımış olabilir mi?
Yaa kuzum benimAcı yemez zatende acaba biraz zorlanınca korktumu bilemedim. Zaten huylu bir çocuk. Bebekken gaz kaçırsa sesineaglardi.
Ne yaptınız çözebildiniz mi biz oyun terapisine başladık. Hala çözülmediAcı yemez zatende acaba biraz zorlanınca korktumu bilemedim. Zaten huylu bir çocuk. Bebekken gaz kaçırsa sesineaglardi.
Maalesef aynı. İnşallah siz fayda görürsünüzNe yaptınız çözebildiniz mi biz oyun terapisine başladık. Hala çözülmedi