- 28 Ocak 2022
- 115
- -22
- 43
-
- Konu Sahibi Leylifer12
Sağlık ile ilgili bir sorun yok ise kesinse; koltuğun arkasına giderek yapması , daha önce utandırıldığını gösteriyor. Başka birşeyden de utandırılmış olabilir. Her çocuk bir değildir. Bu sebeple başka çocukta çok problem olmayan meseleler başka çocukta tranva etkisine neden olabilir. Bende vardı bu sorun . Ben çocukken koltukların arkasındaıkına sıkıla zorla beze yapardım. Ancak normal birşey değil fazlası. Siz değil bir başkası belkide AA kocaman çocuk oldun beze mi yapıyorsun dediyse , ya da bahsi geçmiştir konuşurken WC eğitimi ile ilgili. Çocukların yanında konuşmayın herşeyi. Küçükte olsa herşeyi anlıyorlar. Yani sonuç olarak korku oluşmuştur. Çözüm olarak doktor biyolojik bir durum görmediyse; çocuk psikyatrisine götürün . Gerekli bilgileri onların vermesi daha doğru.Arkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
16 aylıktı tutmaya başladığında çok küçük yani. Bez bıraktırma gibi bir durum eylem hiç olmadı. Ben ilk başlarda kakasını yapamıyor zorlanıyor sanıyordum. Meğer kaka gelince tutmak için kendini sıktığını sonradan farkettik. Pedagog için daha küçük diye düşünüyorum çünkü kendini tam ifade edemiyor.Sağlık ile ilgili bir sorun yok ise kesinse; koltuğun arkasına giderek yapması , daha önce utandırıldığını gösteriyor. Başka birşeyden de utandırılmış olabilir. Her çocuk bir değildir. Bu sebeple başka çocukta çok problem olmayan meseleler başka çocukta tranva etkisine neden olabilir. Bende vardı bu sorun . Ben çocukken koltukların arkasındaıkına sıkıla zorla beze yapardım. Ancak normal birşey değil fazlası. Siz değil bir başkası belkide AA kocaman çocuk oldun beze mi yapıyorsun dediyse , ya da bahsi geçmiştir konuşurken WC eğitimi ile ilgili. Çocukların yanında konuşmayın herşeyi. Küçükte olsa herşeyi anlıyorlar. Yani sonuç olarak korku oluşmuştur. Çözüm olarak doktor biyolojik bir durum görmediyse; çocuk psikyatrisine götürün . Gerekli bilgileri onların vermesi daha doğru.
oğlum 40 aylık ınankı 4 aylıktı kaka problemımız basladı hala da gecmedı... doktor yogurdu peynırı azalt dedi ıste yememesı gerekn seylerı soyluyor ama yıne olmuyor dup...c surup içiyo onla bıle çözüm yok fitil falanda cozum olmuyor. 2 bucuk yasındaydık tuvalete alıstık belkı gecer dedım ama gecmedı . olay cocukta bıtıyor bence kakasını yapmak için tuvalete gıtmek ıstemıyor muhakkak kı acıdıgı ıcındır ama o gıtmedıkce sertlesıyor malesef o kakasını yapınca ben rahatlıyorum sırf tuvalete oturup vakıt gecirsin dıye oyuncak falan verıyorum elıne oturuyorum yanında konusuyorum yaparken elımı sıkıyor sarılıyo klozette bana kafamı gogsune falan bastırıyor... 3 gun oldu surubu kestım bakalım nasıl olacak sabahları aç karnına 1 yemek kasıgı zeytınyagı falanda içirdim ama hıcbırı fayda etmedi..kombıyotık yogurt dedıler mayasını aldım yogurt yaptım oda olmadı bizde kendını sıkmasa hergun duzenlı otursa bagırsak alısacak da gelde oturt bu kucuk bucurlerıArkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
Bakıldı fizyolojik olarak bi sorun çıkmıyor şükür. Tamamen psikolojik.Genelde tuvalet eğitiminden sonra karşılaşılan bir durumdur. Bezli çocuğun kaka tuttuğunu ilk kez gördüm. Muhtemelen kaka yaparken canı acıyor ya da bir şeyden rahatsız oluyor. Makata, bağırsaklara falan bakıldı mı?
Kayıs, erik.......ya aklınıza ne gelirse. Hepsini denedim. Onları ben yesem tuvalete zor atarım kendimi. Duphalac şurubun hiç etkisi yok zaten. Xm diet vardı o çok iyi geldi ama uzun süre vermekte istemiyorum zararlı olur hep alışır diye. Allahım bu nasıl bir dertmis ya.oğlum 40 aylık ınankı 4 aylıktı kaka problemımız basladı hala da gecmedı... doktor yogurdu peynırı azalt dedi ıste yememesı gerekn seylerı soyluyor ama yıne olmuyor dup...c surup içiyo onla bıle çözüm yok fitil falanda cozum olmuyor. 2 bucuk yasındaydık tuvalete alıstık belkı gecer dedım ama gecmedı . olay cocukta bıtıyor bence kakasını yapmak için tuvalete gıtmek ıstemıyor muhakkak kı acıdıgı ıcındır ama o gıtmedıkce sertlesıyor malesef o kakasını yapınca ben rahatlıyorum sırf tuvalete oturup vakıt gecirsin dıye oyuncak falan verıyorum elıne oturuyorum yanında konusuyorum yaparken elımı sıkıyor sarılıyo klozette bana kafamı gogsune falan bastırıyor... 3 gun oldu surubu kestım bakalım nasıl olacak sabahları aç karnına 1 yemek kasıgı zeytınyagı falanda içirdim ama hıcbırı fayda etmedi..kombıyotık yogurt dedıler mayasını aldım yogurt yaptım oda olmadı bizde kendını sıkmasa hergun duzenlı otursa bagırsak alısacak da gelde oturt bu kucuk bucurlerı
birde ben düzenli olarak ente.....mina probiyotık kullanıyordum bir bucuk yasındayken falan komsum bunu kullanma dedı yıgenımde de kullanıyorduk onu kestık duzeldı dedı sonra arastırdım bazı probıyotıkler kabızlık ıcın bazıları ıshal içinmiş bıraktım sonra onu.... kullanıyorsanız bunu da göz onunde bulundurun lutfenBakıldı fizyolojik olarak bi sorun çıkmıyor şükür. Tamamen psikolojik.
Canımsın duymaya ne çok ihtiyacım var böyle güzel şeyleriGeçici bir durum.
Çocuğum henüz bebeklikten çıkmadan kakasını tutar, kendini sıkar kasardı ki o kadar ufak bir bebeğin ne gücü olacak derdim, o kakayı yaptırmak için oturur pozisyon aldıramazdım, gücüm yetmezdi eşim tutardı. Kakanın çıkışından korkardı, istemezdi. Tuta tuta da kendini kabız yapardı, sıkarak tutmaya çalışarak yaptığı için de canını yakardı. Canını yaktıkça da korkusu pekişirdi. Dışkısının kıvamını kontrolde tutmak için doktor şurup gibi bir ilaç yazmıştı (Adını unuttum), bu onu rahatlatıyordu. Çok sık kullanmıyordum ve "Yedikleri yarar mı ki?" diye de endişe ediyordum ama mecbur veriyordum, çünkü tuta tuta makat kısmını da zorluyordu basur haline çevirmesin diye verdik ilaçları.
Zamanla düzeldi.
Bu süreçte verdiğim ilacı anlattım, kendisiyle konuşmada kaldım hep.
Muhtemelen sizin çocuğunuzda da benzeri bir durum oldu, bir kere canı yandı ya da "Noluyor? Niye oluyor popoma bu?" diye korktu, kontrol etmeye çalıştıkça da acıttı. Anlayana kadar biraz şurup desteği alacaksınız, kakayı anlatacaksınız, rahatlatacaksınız telkinle.
evet evet dup.... gercekten işe yaramıyor bencede bende hanı hıc olmasada belkı azcık etısı vardır doktor yazıyor dıye verıyorum bı ara duzenlı olarak sonra bı sure kesıp bı sure gerı verıyorum bahsettıgınız surubun tam ısmını ozelden yaza mısınız bana da .. çok ıyı anlıyorum sızı oyle bı sıkıntı kı onların dıskılayamaması gun boyu hep aklımda yaptı mı yapacak mıKayıs, erik.......ya aklınıza ne gelirse. Hepsini denedim. Onları ben yesem tuvalete zor atarım kendimi. Duphalac şurubun hiç etkisi yok zaten. Xm diet vardı o çok iyi geldi ama uzun süre vermekte istemiyorum zararlı olur hep alışır diye. Allahım bu nasıl bir dertmis ya.
Onuda kısa Bir süre verdim evet ama sanmıyorumbirde benım oglum çalısıyorum
birde ben düzenli olarak ente.....mina probiyotık kullanıyordum bir bucuk yasındayken falan komsum bunu kullanma dedı yıgenımde de kullanıyorduk onu kestık duzeldı dedı sonra arastırdım bazı probıyotıkler kabızlık ıcın bazıları ıshal içinmiş bıraktım sonra onu.... kullanıyorsanız bunu da göz onunde bulundurun lutfen
İnanın sert kaka çıkarmıyor. Çatlak yokmuş Dr. Dediğine göreSosyal medyada bir çocuk doktorunu takip ediyorum. Bu gibi durumlarda makatta çatlak olabileceğini mutlaka doktora götürülmesi gerektiğini söylemiş. Siz zaten doktora götürmüşsünüz böyle bişey olsa biri fark ederdi heralde. Ama sorun olmasa bağıra bağıra yapmaz diye düşünüyorum. Acaba tuttuğu için sertleşip mi canını yakıyor.
Çok sağolun. Allah düşman başına vermesin.KıyamamKonuyla alakalı hiç bilgim yok Allah kolaylık versin demeye geldim.