- 22 Mart 2021
- 2.378
- 19.220
-
- Konu Sahibi Leylifer12
Canımsın duymaya ne çok ihtiyacım var böyle güzel şeyleri
O zaman psikolog ya da psikiyatr yardımı alacaksınız. İşinin ehli bir terapist çocuk kendini ifade edemese de bir yolunu bulur. Oyun terapisiyle falan çözerler mevzuyu.Bakıldı fizyolojik olarak bi sorun çıkmıyor şükür. Tamamen psikolojik.
Geçebilir ama geçmeyebilir de. Kronikleşmeden yardım alması daha iyi olur bence. Kuzenimin oğlu 5.5 yaşında 2 yaşından beri kaka sorun. Haftalarca tutuyor çocuk. Şuruplardan lavmana geçtiler o derece. Yıllardır terapist öneriyoruz daha yeni gitmeye başladı.Geçecek, evet yıpratıcı bir süreç; anlıyorum her kaka zamanı sizin için bir diş sıkma, stres halindedir şimdi, yapsa bir dert, yapmasa bir dert; evladım kaka mı yapıyor çile mi çekiyor diye içiniz gider, yansıtmayın bu halinizi yavrunuza. Biraz sabır. Siz anlatmaya başlayın "Kaka yaparız, herkes kaka yapar" diye, resimli kitaplara başlayın. Şuraya yap diye eğitim değil de hani bebecik sürekli bir kontrolde kalması gerektiğini zannetmesin diye bir telkin, her kakası geldiğinde "Rahatlaa hop diye gidecek" diye telkinler verin. Dışkıyı yumuşatmak için şurup da kullanın, acıtmasın kendini yavrucak, oradan da cesaret bulsun biraz.
Geçebilir ama geçmeyebilir de. Kronikleşmeden yardım alması daha iyi olur bence. Kuzenimin oğlu 5.5 yaşında 2 yaşından beri kaka sorun. Haftalarca tutuyor çocuk. Şuruplardan lavmana geçtiler o derece. Yıllardır terapist öneriyoruz daha yeni gitmeye başladı.
Çocuk kendi vücudundan bir şeyin çıkmasını kabullenememis olabilir, vücudundan bir şeyin çıkmasını onu korkutuyor olabilir. Bunun normal olduğunu ona anlatmanız lazım. Tabiki bilimsel değil ama masallarla ve bazı etkinliklerle. Mesela içine küçük bir hortum yerleştirin bir bebeğin onu besledikce kaka diye cikartsin. Böyle oyuncaklar var. Kendisinin de bunu yaşadığını anlayıp normallestirebilirArkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
Acaba bi pedegogtan fikir mi alsanızOnuda kısa Bir süre verdim evet ama sanmıyorum
İnanın sert kaka çıkarmıyor. Çatlak yokmuş Dr. Dediğine göre
Farklı ve güzel bir yaklaşım. Mutlaka deneyeceğimÇocuk kendi vücudundan bir şeyin çıkmasını kabullenememis olabilir, vücudundan bir şeyin çıkmasını onu korkutuyor olabilir. Bunun normal olduğunu ona anlatmanız lazım. Tabiki bilimsel değil ama masallarla ve bazı etkinliklerle. Mesela içine küçük bir hortum yerleştirin bir bebeğin onu besledikce kaka diye cikartsin. Böyle oyuncaklar var. Kendisinin de bunu yaşadığını anlayıp normallestirebilir
Yeğenim de benzer bir sorun yaşamıştı bir kaç ay bu kaka tutma ve çözüm bulamama sürecinden sonra aile hekimimiz makatta çatlak olabilir demişti ve gerçektende öyleymisArkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
Kabız durumu varsa sabahları 1 tane (hafif ılık suda bekletilmiş) kuru kayısı verin. Normal kuru kayısıya göre daha fazla rahatlatıyor. Ben doktor tavsiyesi ile kabız olduğunda 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı veriyorum. Ama sorun kakasını tutmaksa (kakada bir sorun yoksa) belli başlı nedenleri şunlar olabilir: 1-1.5 yaşından sonra çocuklar kakalarını saklanarak yapmak isterler ve o sırada birinin bakması, yanına gelmesi rahatsız edebilir. Kakasını yaparken- yapmaya çalışırken rahat bırakın. Kaka ve çiş ile ilgili hikaye kitapları var (Teo’nun kaka kitabı bizimkinin ilgisini çekmişti, resimlerle hikayeyi değiştirerek anlatın, bin bir çeşit var bir tanesini edinin). Bebekleri ile oynarken aaaa bu bebeğin kakası gelmiş hemen tuvalete gitmeli deyin. Bebeği tuvalete götürün lazımlığa oturtun (kahve rengi oyun hamurunu lazımlığın içine koyun) aaa kakasını yapmış, aferin bebek deyip poposunu silin bebeğin. Oyun sırasında günde 2-3 kez yapmaya çalışın. Sizin tuvaletiniz geldiğinde de annenin kakası geldi/babanın kakası geldi hemen tuvalete gidecek gibi cümleler kurun. Bunun normal bir durum olduğunu, tuvaleti gelince yapması gerektiğini oyunla, normal hayattan örneklemlerle yavaş yavaş öğrenmesini sağlayın. Saklanarak tuvalet yapmak aslında tuvalet eğitimine hazır olduğunun bir göstergesi. Sürekli bir kabız durumu ya da fizyolojik bir sıkıntı yoksa oyun eşliğinde alışabilecek bir durum. Ek olarak maflor ya da bio gaia kullanın bağırsak florasına destekte bulunun. Bağışıklık sistemini etkileyen yararlı bakterilerinin %70’i (bildiğim kadarıyla) bağırsakta yaşıyor, probiyotik kullanımı çok önemli, mutlaka el yapımı yoğurt kullanın.Arkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
Yaparken canı mı acıyor anlamadım. Eğer canı acıyorsa poposuna hindistan cevizi yağı sürün. 3 yaş çocukta ve yetişkinde denendi kesin çözüm. Geçmiş olsunArkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis
Benim oğluma 26 aylıkken tuvalet eğitimi verdik kısa sürede öğrendi,gece gündüz sorunsuz şekilde tuvaletini yaptı.35 aylıktan sonra gündüz kaka tutma gece de çiş yapmaya başladı,her gece ama..Pedagog ile görüştüm birkac teknik söyledi kitaplar önerdi hepsiini uyguladım fakat sorun bitmiyor.Anlayacaginiz ben sizden de zor durumdayım,ne yapacağımı bilemez oldum.Tablo yapıyordum gündüz kaka yaptıkça,sabah da kuru kalktikcs yıldız koyuyordum 5-6 gün aralıksız düzene girdi sonra 3 günde bir iki günde bir yine oldu tabloyu bıraktım ben de ama yine başlayacağım,başka yararı olan bir şey olmadı.Allah kolaylık versin diyorum sadeceArkadaşlar öncelikle günaydın. 2 yaşındaki kızım 16 ayliktan beri kakasını tutuyor. Kabız olan bir çocuk değildi ki korktu desem. Ama kaka gelince köşeye kaçıp kendini sıkıp terler içinde kalıyor. Oturma pozisyonuna getiriyorum hemen, o sırada bayağı bir yapıyor. Ama bağıra bağıra. Tuvalet eğitimine falanda başlatmamistim hiç. Görmezden geleyim diyorum bu sefer tutunca kabız gibi olur diye korkuyorum.gitmedigim Dr kalmadı. Doktorların hepsi ayrı şey söylüyor. Kimi ilaç uzun süre verilmez diyor. Ne kadar zor bir durummuş anlatamam. Çevrenizde bu şekilde duyduğunuz bildiğiniz örnek varmı geçici bir durummu. Gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var. Sorunsuz kaka yapmak meğer ne büyük nimetmis