2 yaş sendromu

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
23 aylık bebeğim var ve ben tükenmiş durumdayım, söz gelimi telefonumu bile şarj edemiyorum, prizden çıkarır, babasıyla konuşamam, telefonu ister ve kaçırır, sebepsiz ağlar, karnı tok, altı temiz yine de ağlar, dışarıya çıktığımızda aksi istikamete gider, basit bir salça almaya gittiğimde bile inanılmaz yoruluyorum, gün bitiminde ise inanılmaz bitkin ve yorgunum, kendimi tükenmiş hissediyorum, yani nasıl desem oğlum sabah yeni uyandığı vakit hariç hep huysuz hep huysuz, hep istiyor ki dışarıya çıkalım, parka gidelim ama hava zaten soğuk, sürekli çıkaıyoruz, evin içinde de huzursuz oluyor, ne yapmalı bu durumnekadar sürecek zira gün boyu 23 aylık oğlumun peşinde koşmaktan omuzlarımağrıyo, mutsuz hissediyorum, gergin hissediyorum

Sakince konusmaya calisiyor musunuz?
Dediklerinizi anlayabiliyor mu?
Bazi cocuklar iletisim kuramadigi icin daha huysuz oluyorlar.
İsteklerini anlatabiliyor mu?
Yine de bu aylarda bu sekilde olmasi normal.
Sabir gerek bizim gibi anneler için...

Sakince konusmaya calisiyor musunuz?
Dediklerinizi anlayabiliyor mu?
Bazi cocuklar iletisim kuramadigi icin daha huysuz oluyorlar.
İsteklerini anlatabiliyor mu?
Yine de bu aylarda bu sekilde olmasi normal.
Sabir gerek bizim gibi anneler için...
tamkonuşamıyor, anladığı şeyler var, suyun anlamını biliyor, söyleyebiliyor da ama su demiyor mesela onun yerine bağırıyo, derdini anlıyorum, onlar sıkıntı değil, mama su alt değiştirmeyi yapıyorum zaten istediği tekşeyvar sürekli ilgi süreklioyun sürekli atta, e yemek yapılacak, bulaşıklar yıkanacak çöpler atılacak, sürekli ilgi de mümkün olamıyor haliyle,istiyor ki sabahtan akşamakadar oyunoynayalım

Her seyi oyun haline getireceksiniz mecburen. yemek yaparken onune plastik bir bıçak ve havuc koyun mesela o da yemek yapsın. camasir asarken birlikte asın, temizlik yaparken yalandan toz alsin falan.

Seni çok iyi anlıyorum oglum 3 buçuk yaşında hala gün boyu ugrastiriyor.inan wc ye gidip çoğunlukla tamamlamadan çıkıyorum.hicbirseye fırsatım yok.insanlar aşure yaptım,dun buzluga birşeyler attım falan anlatıyorlar aval aval bakıyorum öyle.hatta kkya çok takiliyorum çünkü odadan çıkıp bir işlerle falan ugrasamiyorum çünkü yalniz biraksam tehlikeli şeyler yapıyor.bazen oturup oynuyor arabalarıyla falan(tabi uzun durmuyor sikilana kadar) ben de yanında oturup kkya takiliyorum.odadan bırakmıyor zaten beni.y ine ben sukrediyorum buna .geç de yatsa gece uyuyor hiç değilse.3 yaşına kadar geceleri de yarım saatte bir uyanıp aralıksız yarım saat ağlıyordu.3 yıl her gece kucakta gezdirmekten kollarım sakatlandı adeta. Hala agriyor geçmedi.bir de öğretmenim ,3 sene boyunca okula ruh gibi gittim.en azından bu sene geceleri uyuyorum o da bünye aralıksız birkaç saat uyumaya alismayinca uyanınca başıma ağrılar giriyor.ne anlattım derdimi valla ,ben senden dertliymisim

Telefonu yüksek yerlere taksaniz sizi iyi anlıyorum benimde iki yaş kızım birde extra dört aylık oğlum var şükredin ben ne yapayım ve ikimizde ailelerimizdn uzağız on dklik bile bırakacak yerim yok grip oldum gözümü açamıyorum iki bebekte ağlıyor bende ağlıyorum

Çok kritik bi dönem.Çok zor biliyorum ama görmezden gelin çok tehlikeli şeyler hariç. Sizin psikolojinizi kullanıyor.O huysuzlanınca nasıl tepki vereceğinizi biliyor. Mesela nelere daha çok huysuzlanıyor gözlemleyin. Parka gitmek istiyorsa, iki yaşında algılayabilir, diyinki sakince bak şunları yaparsan ya da yapmazsan götürücem ve kararlı olun inanın çözersiniz

O işleri beraber yapabilirsiniz oyunlaştırıp mesela bulaşık dizerken ondan da taşıyabileceği kırılmayacak bi tabak vs isteyin o koysun.Yemek yaparken sebzeleri konuşturun mesela kukla gibi vs

27 aylik kizim sakin bir bebekligin ardindan huysuz dedigim dedik benim isteklerimi yapin yoksa aglarim haline donustu.
Oncelikle o agladiginda bagirdiginda asla istedigini yapmiyorum.
O an kucagima alip sakin ol anlamadim ne istedigini ama seni seviyorum diyerek gezdiriyorum.
Goz temasi kurarak dogru davranisi anlatiyorum basit kelimelerle.
Yinede yapmazsa birakiyorum agliyor.
Sonra yanima gelip dogru davranisi yapiyor.
Ornek koltukta yemek yemek istiyor. Izin vermiyorum ortusunde yemegi kabul etmezse kaldirip saydigim teknikleri deniyorum. Ve sonuc yemegini ortude yiyor.
Yinede anliyorum cok zor bazen cok yipraniyorsun ama okuldan eve kosarak geliyorum onu. Icin.
Bi de onunla ilgilenirken telefonu almiyorumelime tv kapli oluyor sadece onunla ilgileniyorum.

tavsiyem agladigi zaman hemen bi aktivite bulun ve basina oturun. o oyunla ugrasiyo gibi yapin. once sizi izleyecek aglayarak (o an agliyorsa) sonra yaniniza gelecek sinra size katilacak. bu donem inat ve oyun donemi. gerginlik bu donemde sizde olmasi gereken en son ozellik cunku daha zor toparlanir hale gelir hersey.

Çocuklar kendilerine sınır konulmasini isterler. Öyle gorunmese bile Eğer kararlı olmazsan net olmazsan sonuna kadar kullanır. Kendine zarar vermeyecek şekilde oynamak istediği her şeyle oynamasına kesfetmesine izin verdim. Ağlama krizlerine de tepkisiz kaldım. Zaten bir İki ağladıktan sonra bakıyor istediğini elde edemiyor ağlamayı bırakıyor ondan sonra. Aglayacaksan öbür odaya gidip aglayabilirsin diyorum anında susuyor şimdi. Sabırlı ve kararlı olmalısın. Bir iki şansını deneyip bırakıyorlar ondan sonra

2 yaş ve üzeri çocuklara yemek nasıl mutlak bir ihtiyacsa oyun arkadaşı da öyle ihtiyaç. Bu durumu onunla ilgilenerek atlatabilirsiniz.. çok zor ama gerçekten öyle

Benim kardeşimin 2 yaş sendromu felaketti hatırlıyorum
Hepimizi canımızdan bezdirmişti sürekli inatlaşma halindeydi çok hareketli agresif ve bağırıp duruyordu
Şimdi 5 yaşında ve uslu bir oğlan oldu :)
İnatlaşmamaya çalışın
Bakalım benim kızın ki nasıl olacak merakla bekliyorum

Çocuk bu uyanık olduğu her zaman yeni bir şeyler yapmak keşfetmek isteyecek. Mesela annem yemek yaparken biz hep mutfakta olurduk bizi tezgahın üstüne alırdı. Muslukla falan oynardık. Tabii çok dikkatli olmak lazım. Ananem bulaşık yıkarken bana da ufak bir leğen şu hazırladı ben de plastik bardak çatal ne varsa onları yıkıyorum gibi yapıp oynardım.

Oyun oynuyormusunuz oglunuzla
Yoksa gun boyu bu kacan kovalanır hesabı ıs mı yapmaya calısıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…