2 yaş sendrommmmm!

sarpapatyamm

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2022
32
-2
1
26
Kızlar bu sendrom tam olarak ne zaman biter lütfen akıl verin kafayı yicem
Kızım 27 ayı doldurdu çok inatçı oldu herşeyi ağlayarak yaptırıyor bize vuruyor bağırıyor cimcikliyor sinirlenince bende insanım ister istemez sinirlenip bağırabiliyorum ona kuzuma sinirleniyorum evde bütün gün sonra en ufak birşey de eşime yansıyor bu sinirliliğim artık psikolojim bozulacak dün kaynım bizdeydi kızım yine durmadı bağırıyor bize vuruyor hiç yerinde durmadı babası sinirlendi sadece eline vurdu yavaşça ben bağırdım durduk yere vuramazsın çocuğa diye kimsenin yanında çocuğa vurup bağırmayasın gerektiğini daha önce söylemiştim ona o yüzden sinirlendim bu sefer kaynımın yanında kavga ettik kaynım 15 yaşında bu arada acayip sinirlerim bozuldu bu durumdan bana akıl verin napıcam nasıl davranmam gerekiyor kızıma

2 yaş sendromunda bunlar çok normal maalesef. Sizin şuan yapmanız gereken tek şey anlayışlı olup sevgiyle yaklaşmak. Çocuğunuz sizi nasıl yöneteciğini biliyor. Ağlayarak,bağırarak istediğini yaptırmaya çalışıyor. Size vurmaya çalıştığı zaman sakin kalın ve onun hizasına inerek ‘vurmana izin vermiyorum, hayır vuramazsın’ gibi kısa cümleler kurun ve ciddiyetinizi belirtin ama inatlaşmayın.
Size tavsiyem kuralları öğretmeye başlayabilirsiniz. Bu yaş grubu uzun cümlelerden anlamaz o yüzden oyunlaştırarak ya da mutlu olduğunuz bir anda kuralları hatırlatarak pekiştirin. Sizi zorladığı,inatlaştığı zaman ona kızmak yerine farklı seçenekler sunun. Mesela yemeğini yemediği zaman tabağını süsleyerek onu yemek yemeye teşvik edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…