• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki kızım

Nopreblen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2020
320
415
53
Günaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.

Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı 😔

Yani kv yi örnek verdim ama kendi annem de aynı şekilde geçen babam götürmek için geldi annem niye getirdin bunu demiş çok zoruma gitti. Ondan öncede bir yere gidecektik birlikte 3 - 4 defa sordu gidecek misin diye bende anlamadı sandım evet dedim. Telefonu kapattığını sanıp yanındakine aman öldürüyor beni hiç durmuyor 2 gün kendime gelemiyorum dedi. Bende anne telefonu kapattı arkamdan konuş dedim kapattı oda pişman oldu gerçi benim zor dayandığım kızıma başkasının sabredememesi gayet normaldir herhalde

Benim kizim daha 17 aylik yakinda bizimde baslayacak galiba korkmaya da basladim...Allah yardimcin olsun diyebilecegim sadece, geçecek insallah sabirli olmaya devam edin

Benim kizim daha 17 aylik yakinda bizimde baslayacak galiba korkmaya da basladim...Allah yardimcin olsun diyebilecegim sadece, geçecek insallah sabirli olmaya devam edin
İnşakkah canım. İnan o kadar sabırlıyım ki ama sabrım tükendi artık kızıma bağırmamak için odaya kendimi kapatıp bağırıyorum. Her gören Allah yardımcın olsun diyor şu anda uyuyor ama saçlarıma yapışık şekilde kalksam uyanacak kalkmasam bütün işler beni bekliyor. Umarım geçici bir süreçtir..

Benimki 16 aylık olacak ben bunları hep yaşıyorum sabahın köründe ağlaya zırlaya uyanır şanslıysam bir iki oynar oyalanır öğleden sonra yine mızmızlık ağlamalar sinir krizleri kapanış :) totomun üstüne oturtmuyor iki yaş sendromu için şimdiden la havle çekmeye başladım 🥳 ah çocuklar ne zor büyüyorlar 🤦‍♀️

Benim kızımın uyku sorunu olmadı ama o da çok hırçındı.sürekli ağlar ve mızıldanırdı.dışarı çıkardık ,birşeyleri tuttururdu,almadık,çok hırçınlaşırdı.sanırsın çocuk kaçırıyoruz o derece..istediğini unutmadı ,plana kadar saatlerce ağlardı. Sonra unutur,1 saat sonra aklına gelince gene yapılmayınca yine anlardı
Mesela birşey istedi,vermedik,ağladı..sonra versek bile almaz,ağlamaya devam ederdi.peki almıyoruz,gidiyoruz dediğimde kendini yere atardı,veririm gene almazdı. Ağlar dururdu.sonra sakinleştiğinde alırdı.
Şimdi 6.5 yaşında...herkese sorsan zor çocuk..hatta eltim hamileydi, çocuğun x e çeksin dedim (benim çocuğum) bana demez mi dua mi ediyorsun yoksa beddua mi ediyorsun..o kadar mi kötü çocuğum beddua edeyim dedim..ona göre öyle.ilk çocuğu süs biberi gibi bir köşede oturur ,oynamaz,kopmaz, ne denirse yapardı.öyle bir çocuk istedi..amaaaaa çocuğu aynen benimkine çekti😂😂
Ben memnunum çocuğumdan. ..başkası ne derse desin boşver..geçiyor bu günler

Ahhhhhhhhhh canım aynı şeyleri yaşıyoruz😥😥😥

Geçecek diye bekliyorum bakalım ne zaman geçecek🤔🤔🤔🤔

Günaydın hanımlar..
Benim derdim kızım. 2 yaşına girecek Allah nasip ederse 1 ay sonra. 32 haftalık doğdu prematüre olarak çok sıkıntı çektik gözünde sıkıntı vardı ciğerleri tam olarak gelişmemişti. Hastanede kaldık uzun bir süre. Ankara evim arası mekik dokuduk her ay. Kilo ve kan problemimiz vardı hiç kilo almıyor ve kanını yükseltemiyorduk. Çok şükür bu ay kan tahlili ilk defa düzgün çıktı. Kiloyu da önemsemiyorum artık.

Tam bu sorunları aştık biraz olsun kendini topladı derken şimdi de 2 yaş sendromu başladı sanırım önceden 11 e kadar uyuyan çocuk sabah 7 de ayakta uyanıyor ama çıldırmış gibi ağlıyor sürekli yere atıyor kendini sıkıyor kucağıma almam imkansız. Çok hırçın oldu uyutmak için yanına yatıyorum sürekli saçlarımı koparıyor. O kadar çanım yanıyor sabır sabır diyorum. Yapmaması gerektiğini anlatıyorum yine ağlıyor. Artık saçlarımı tarayamıyorum o kadar açıyor. Yemek yiyemiyorum asla sürekli ağlıyor eşim gelince 10 dk tutuyor öyle yiyorum. Ağlamaktan kastım gözünden yaş dahi akmıyor bağırıyor kendini yırtıyor. Dün sabah ne kadar ağladıysa burnundan kan boşaldı. Tahammül edemiyorum artık bir yere gidemiyorum eve kimseyi almıyor biri gelirse gidene kadar ağlıyor artık çözemiyorum bu sorunu götürmediğim doktor kalmadı artık buradaki hastanedeki herkes beni tanıyor 2 yıldır mekik dokuyorum. Piskologundan alda ramatolojiye kadar götürdüm ağrısı mı var neden böyle diye. Artık doktor Bi dahaki sefere mr çektirelim ne var bu çocuğun bilmiyorum dedi. Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Kvye dün bayram için yardıma gidecektim sabah aradım geliyorum diye yok yok ben hallettim işimi kızına bakmaktansa bütün gün iş görürüm çaya gelin siz dedi gittik sen bu çocuğa nasıl katlanıyorsun dedi o kadar zoruma gitti ki napıyım anne kendi çocuğum çöpün kenarına mı koyayım dedim cevap veremedi.. Yani Bi fikir Bi tavsiye benim çocuğum da böyleydi düzeldi diyen biri çıkar mı 😔

Çocuğunuzun 11 e kadar uyuması acayipmiş zaten. Bebekler en geç 8 gibi uyanmalı. Bizimki her sabah 7 de uyanıyor
Kızım 21 aylık olmak üzere bu dediklerinizin hepsi var :) normal bunlar
Burun kanamasını bilmiyorum. Ama benimki ağlamaktan kusuyor bazen
Sizinki biraz daha sendromlu geçiriyor.

Henüz çocuğum yok, teselli etmek için bi şeyler yazmak istedim.

Insanoğlu neler neler atlatmıyor ki, arkana bak bi nelerin üstesinden geldin. Bu günler de geçer inşallah. Canınız sağ, yardımcınız Allah olsun 💝

Parka yada sevdiği bir yere götürmeyi denediniz mi peki? Acaba korona sürecinde çokmu evde kaldıda etkiledi?
Benim kızımda 2 yaş sendromu atlatti ama saçlarini vs çekmiyordu bu kadar ağir değildi.
Şuan 3 yaşa gireceğiz daha iyi.
Tabiki geçiyor.
Ama bu süreçte olduğu gibi beklemek olmaz.
Elbet onun sevebileceği bişeyler vardir..Kafasini dağitacak oyuncaklsr vs.
Ben o şekilde hep oyaladim.
Saatlerce parkta dururdum o zamanlar enerjisini atmasi için

Çocuğunuzun 11 e kadar uyuması acayipmiş zaten. Bebekler en geç 8 gibi uyanmalı. Bizimki her sabah 7 de uyanıyor
Kızım 21 aylık olmak üzere bu dediklerinizin hepsi var :) normal bunlar
Burun kanamasını bilmiyorum. Ama benimki ağlamaktan kusuyor bazen
Sizinki biraz daha sendromlu geçiriyor.
Akşam çok geç yatıyor 11 gibi sabah kalkıp süt içip tekrar uyuyordu 11 e kadar şimdi gece uyutamıyorum sabah ilk ışıkta kalkıyoruz bütün apartmanı kaldırıp geri yatıyoruz. Yakında herkes kapıma dayanacak sanırım. Yani tek benim kızım huysuz sanıyordum örnekler rahatlattı inşallah geçiş bir süreç olup tez zaman da biter

Henüz çocuğum yok, teselli etmek için bi şeyler yazmak istedim.

Insanoğlu neler neler atlatmıyor ki, arkana bak bi nelerin üstesinden geldin. Bu günler de geçer inşallah. Canınız sağ, yardımcınız Allah olsun 💝
Amin. Canım bazen o kadar yoruluyorum ki duş alamıyorum ev temizliği desen unuttum zaten yemeği allahtan eşim diyette akşam yemeği hazırlamıyorum. Bu zamanlar da geçecek elbet

Benim oğlum da 22 aylık, uyku sorunu geceleri sürekli uyanma şeklinde son bir kaç gündür, onun dışında sürekli tırmalama, çimdikleme, ısırma var😞 bazen sebepsiz ağlamalar, zırlamalar. Çok zor geçiyor bu günler bir de hamilelik iyice zorlanıyorum. 2 yaş sendromu elbet geçecek diye avutmaya çalışıyorum kendimi😐

Akşam çok geç yatıyor 11 gibi sabah kalkıp süt içip tekrar uyuyordu 11 e kadar şimdi gece uyutamıyorum sabah ilk ışıkta kalkıyoruz bütün apartmanı kaldırıp geri yatıyoruz. Yakında herkes kapıma dayanacak sanırım. Yani tek benim kızım huysuz sanıyordum örnekler rahatlattı inşallah geçiş bir süreç olup tez zaman da biter
Sabah erkenden kaldırın öğle uykusunu da en geç 12-1 gibi uyutun 3 ten sonra uyanırsa gece çok geç uyuyorlar.
Sürekli bişeyle oyalamak lazım. Benim ev allaha emanet yemek dahil hiçbir iş yapmıyorum çoğu gün.
Benimki sinirlenince kendine vuruyor. Bize de vuruyordu unutturduk onu.
Olabildiğince az hayır diyin. Sadece gerçekten yapmaması gereken şeylere hayır diyin ve kararlı olun. Ama zararlı olmayan mecbur olmadığınız şeylere hayır demeyin. Bu dönemde engellenmeye çok tepkili oluyorlar

Ya bu 2 yaş sendromu önceden de var mıydı?
Bizler de olduk mu mesela merak ediyorum. Ben burdan öğrendim öyle bir sendrom olduğunu.

Konu sahibi Allah kolaylık versin. Ama çocuğunuzu istemiyorlar diye kimseye alınmayın bence. Siz bile zor sabrediyorsunuz çünkü.
Yani alınmak değil de zoruma gidiyor. Evet ben bile zor sabrediyorum eşim bile nasıl katlanıorsun sende peygamber sabrı var diyor. Benim çocukluğum da hırçınmış ama annem sen böyle değildin diyor. Eskiden çocuk büyütmek bence daha kolaydır. Mahalle ortamı herkese güven var mahallede akşama kadar oynuyorduk biz şimdi ki çocuklar 4 duvar arasında bir de pandemi var tabi büyükler çıldırıyor çocukların çıldırnası normal

Benim oğlum da 22 aylık, uyku sorunu geceleri sürekli uyanma şeklinde son bir kaç gündür, onun dışında sürekli tırmalama, çimdikleme, ısırma var😞 bazen sebepsiz ağlamalar, zırlamalar. Çok zor geçiyor bu günler bir de hamilelik iyice zorlanıyorum. 2 yaş sendromu elbet geçecek diye avutmaya çalışıyorum kendimi😐
Benimkide sinirlenince yanındakini ısırıyor. Sabah kalktı ablası uyuyordu direk saçlarına yapıştı zor aldım elinden. Yemek desen zaten yemiyor 23 aylık ama sadece 8 kilo çok çok zayıf ama düz duvara tırmanıyor desem yeridir

Vallaha benim ki 18 anlattiklarin kadar değil ama bende de var bol keseden bı herşeye salça olma bi hırçınlık...
3 yaşında her şey normale dönüyor diyorlar ki bir arkadaşımın çocuğu vardı o bile duzeldiyse şuan 3 buçuk yaşında dünya da düzelmeyen çocuk kalmaz bence :KK70: :KK70:
Az daha sabır sadece..

Back
X