- 21 Eylül 2021
- 3.624
- 10.577
- 29
-
- Konu Sahibi cameronhowe
Hayir saglikli insanlar ne kadar ac kalirsa kalsin 70’in altina dusmez. Cocuklarda da durum benzerdir diye tahmin ediyorum. Ustelik 42 tehlikeli bir dusukluk. Eger tahlil yaptirdiginiz yerlere guveniyorsaniz ne yazik ki bir sorun var gibi gorunuyor, uzgunum gecmis olsunKonu taşınır biliyorum ama daha cok kisi gorsun en azindan diye mecburen buraya yaziyorum. Bebegimin gecen hafta 2 yaş kontrolünde alinan tahlilde kan sekeri 155 çıktı. Öğleden sonra vakitleriydi, karni ne ac ne toktu. Seker vs de yedigini hatirlamiyorum. Ama doktor yuksek oldugunu, aile sagligi merkesinde açlık tokluk baktirmami söyledi. Bazen stresten korkudan yuksek çıkabildiğini soyledi. Sonraki gun evde annemin parmaktan bakilan cihaziyla şeker ölçümü yaptik, aclik 85, tokluk 105 cikti. Evde baktigimiz degerler cok normaldi. Sonra pazartesi saglik ocaginda aclik sekeri verdik. Alt limik 74 ken 70 cikti. Bu normal. Salı gunu sabah bisey yediremedigim icin goturemedim, Çarşamba tokluk sekeri bakıldı dun. Ama sabah 6 bucukta kalkmis ve biseyler yemisti biz tahlili 9.15 gibi verebildik. Bu gev kalmadan olabilir diyor doktor ama o aralikta da biseyelr atistirmisdi. Tokluk 42 cikti. Aşırı düşük yani. Endokrinolojiye yonlendirdiler. Bu kadar degsiken ve alakasiz sonuclar ne ifade ediyor anlamiyorum. Endokrinolojiden once cocuk doktoruba muayene olmamiz lazimmis yarin. Endokrinoloji bayram sonrasina kalicak. Meraktan ölücem bu konuda bi bilgisi olan varsa beni aydinlatabilir mi lutfen? Normal mi bu durumlar. Sabah kahvaltisini erken yedigi için düşük cikmis olabilir mi
Peki teşekkür ederim cevabiniz icin. İnsallah diyetle cozulecek bir sorun olurHayir saglikli insanlar ne kadar ac kalirsa kalsin 70’in altina dusmez. Cocuklarda da durum benzerdir diye tahmin ediyorum. Ustelik 42 tehlikeli bir dusukluk. Eger tahlil yaptirdiginiz yerlere guveniyorsaniz ne yazik ki bir sorun var gibi gorunuyor, uzgunum gecmis olsun
Bence çocuğunuzu güvendiğiniz bir özel hastahaneye götürün bu aralar hastahaneler de bi tuafKonu taşınır biliyorum ama daha cok kisi gorsun en azindan diye mecburen buraya yaziyorum. Bebegimin gecen hafta 2 yaş kontrolünde alinan tahlilde kan sekeri 155 çıktı. Öğleden sonra vakitleriydi, karni ne ac ne toktu. Seker vs de yedigini hatirlamiyorum. Ama doktor yuksek oldugunu, aile sagligi merkesinde açlık tokluk baktirmami söyledi. Bazen stresten korkudan yuksek çıkabildiğini soyledi. Sonraki gun evde annemin parmaktan bakilan cihaziyla şeker ölçümü yaptik, aclik 85, tokluk 105 cikti. Evde baktigimiz degerler cok normaldi. Sonra pazartesi saglik ocaginda aclik sekeri verdik. Alt limik 74 ken 70 cikti. Bu normal. Salı gunu sabah bisey yediremedigim icin goturemedim, Çarşamba tokluk sekeri bakıldı dun. Ama sabah 6 bucukta kalkmis ve biseyler yemisti biz tahlili 9.15 gibi verebildik. Bu gev kalmadan olabilir diyor doktor ama o aralikta da biseyelr atistirmisdi. Tokluk 42 cikti. Aşırı düşük yani. Endokrinolojiye yonlendirdiler. Bu kadar degsiken ve alakasiz sonuclar ne ifade ediyor anlamiyorum. Endokrinolojiden once cocuk doktoruba muayene olmamiz lazimmis yarin. Endokrinoloji bayram sonrasina kalicak. Meraktan ölücem bu konuda bi bilgisi olan varsa beni aydinlatabilir mi lutfen? Normal mi bu durumlar. Sabah kahvaltisini erken yedigi için düşük cikmis olabilir mi
Hayir hicbisey yoktu. Yani genel olarak diyabet belirtilerine bakiyorum insternetten bu belirtilerden taşıdığı hicbir sey de yok. Cocugum cok hareketli gayet saglikli normal bir cocuk. İlk ölçülüp 155 cikan hastane cok iyi bir ozel hastane, ilk suphe de orda düştü icimize. Annemin cihazıyla olctuk sonraki gun haftasonu oldugu icin. Cihaza da guevniyoruz, annemin yedigi ictigine gore hassas ve doğru sonuc veriyor her zaman. Sonraki pazartesi aclik sekeri aile sagligi merkezinde ölçüldü, 70 cikti. Ben baska il ve ilcede yasiyorum, ilk gittigimiz o ozel hastane annemlerin yasadigi yerde ben evime döndüğüm icin baska yerde yaptirdim. Salı günü tokluk vermemiz gerekiyordu. Ama kizim sabah 7 de kalkip kahvalti yapip 9 da tahlil vermem lazimdi, ne yaptıysam.yediremedim ve ilk lokmayi ancak saat 9 da yedigi icin o gun tahlile goturemedim. Dün sabah 6 bucukta uyandi, az da olsa kahvaltısından biseyler yedi. Arada gorup istedigi yedigi seyler oldu, kuruyemis yedi süt icti falan. Hattatahlile gitmeden kisa sure once sut icip oatlamis misir yedi. O yuzden yine yuksek cikacagindan endise ettim ama agladi illa yemek istedi ve yedi. Ama sonuc 42 cikti. 9.15 gibi yani 2 saat 45 dk ilk lokmadan sonra tahlil vermis olduk. Gecikmeden dolayi olmus olabilir dedi aile hekimi. Ama bilmiyorumTokluk 42 imkansız gibi bir şey. Hani gerçek olsa o esnada çocuğun titreme baygınlık geçirmesi lazım. Var mıydı öyle bir durumu? Bence siz tam teşekküllü güvenilir bir hastanede tekrar yaptırın.
İlcede yasiyorum ve acikcasi guvendigim bir ozel hastane yok burda. Hatta ilcedeki devlet hastanesi o küçük ozel hastaneye gore bence daha guvenilir. Hasta yoğunluğu fazla olmadigi icin doktorlar ilgili ve muayenede vakit ayiriyorlar. İyi bir ozel hastane icin memlekete gitmem gerekecek. Bayram tatilinde açık olup olmadiklarini sordum, ama endokrinoloji acik degilmis. Yarin buradaki devlet hastanesinde pediatriye goturucem. Memlekete ne zaman gidip muayene ettirebilriim bilmiyorum. Bayram tatili isleri cok bozduBence çocuğunuzu güvendiğiniz bir özel hastahaneye götürün bu aralar hastahaneler de bi tuaf
Tamamen açken ölçülenin , bisuru sey yedikten sonra ölculenden yuksek olmasi tuhaf degil mi? Bu sizce cocugumdaki hormonal bi tuhafliktan mi yoksa ölçüm mu yanlis olabiliAilemde şeker hastaları var. Açlık şekeri tam açken hiç yemeden ölçülüyor. Tokluk da ilk lokmadan 2 saat sonra. Acaba arada ölçüm olduğu için olabilir mi bu sonuçlar.
Yarin buradaki devlet hastanesine gidicem. Su an elimde ancak bu var. Bir de orda aclik tokluk vermeyi deneyelim. Ama kizim 6 bucukta uyaniyor ve randevu 8.40 ta. Sanirim uyanir uyanmaz acile götürürsem orada aclik sekeri verebiliriz. Sonra da tokluk veririz muayene saatinde. Hastanenin ölçümü aile sagligi merkezinden daha dogru olur umarimTam bi ölçüm yaptırın açlığı da tokluğu da aynı yerde yaptırın tüm kurallara uyun hafta başı yaptırın haftasonunu makineler resetlendiği için hafta başı sonuçlar daha güvenilir.
Tip 1 diyabet olabilir hemoglobina1c bakılması gerekiyor ayrıca tshlarında. Her türlü şekerle ilgili bi dengesizlik var tip1 yada gizli şeker açısından bakılması lazımTamamen açken ölçülenin , bisuru sey yedikten sonra ölculenden yuksek olmasi tuhaf degil mi? Bu sizce cocugumdaki hormonal bi tuhafliktan mi yoksa ölçüm mu yanlis olabili
Yarın gitmeyin ptesi gidin acilden halledin. Bana bunu doktor bizzat söyledi hafta başı tahlilimi yenilememi istedi genel değerlerime bakılmıştı ve absürt sonuçlar görmüştü birşeyden şüphelendi yine böyle gelirse araştırmaya gitmen gerekiyor dedi ama haftabaşı verdiğim tahlil normal çıkınca makinelerden kaynaklı öyle cıkmış sorun yok dedi. Sizde her açıdan garantiye alın.Yarin buradaki devlet hastanesine gidicem. Su an elimde ancak bu var. Bir de orda aclik tokluk vermeyi deneyelim. Ama kizim 6 bucukta uyaniyor ve randevu 8.40 ta. Sanirim uyanir uyanmaz acile götürürsem orada aclik sekeri verebiliriz. Sonra da tokluk veririz muayene saatinde. Hastanenin ölçümü aile sagligi merkezinden daha dogru olur umarim
Bakılmış. Hepsi normal araliktaTip 1 diyabet olabilir hemoglobina1c bakılması gerekiyor ayrıca tshlarında. Her türlü şekerle ilgili bi dengesizlik var tip1 yada gizli şeker açısından bakılması lazım
Yarin cocuk doktorundan randevu aldim en azından görüşünü almak icin Bugun ulasabilirsem telefonla da sorayim yarin polk acilmadan açlık tahlili verelim mi yoksa eldeki tahlillere gore mi goruselim diyeYarın gitmeyin ptesi gidin acilden halledin. Bana bunu doktor bizzat söyledi hafta başı tahlilimi yenilememi istedi genel değerlerime bakılmıştı ve absürt sonuçlar görmüştü birşeyden şüphelendi yine böyle gelirse araştırmaya gitmen gerekiyor dedi ama haftabaşı verdiğim tahlil normal çıkınca makinelerden kaynaklı öyle cıkmış sorun yok dedi. Sizde her açıdan garantiye alın.
Siz bilirsiniz ben olsam sıfırdan yapardım hiç bir yanlış ihtimale açık vermedenYarin cocuk doktorundan randevu aldim en azından görüşünü almak icin Bugun ulasabilirsem telefonla da sorayim yarin polk acilmadan açlık tahlili verelim mi yoksa eldeki tahlillere gore mi goruselim diye
Evet tabi ben de yaptirmak istiyorum da. Dediginiz givi pazartesi daha iyi olacaksa yarin yaptirmak istemeyebiliriz belki. Defalarca kan almak cocugu da cok yordu zatenSiz bilirsiniz ben olsam sıfırdan yapardım hiç bir yanlış ihtimale açık vermeden