- 12 Ocak 2021
- 4.401
- 18.036
- 30
-
- Konu Sahibi cameronhowe
Evet cok küçük korkmuştur inşallah güzel sonuçlar alırsınızEvet tabi ben de yaptirmak istiyorum da. Dediginiz givi pazartesi daha iyi olacaksa yarin yaptirmak istemeyebiliriz belki. Defalarca kan almak cocugu da cok yordu zaten
İnsallah cok teşekkür ederimEvet cok küçük korkmuştur inşallah güzel sonuçlar alırsınız
Çok iyi en önemli şeylerden biri o o zaman ikincil şeylere bağlı olabilir siz gözlemleyin terleme idrar vs var mı kilosunuda bi tartın yazın kenara günlül kayıp yaşıyo mu bakın. Reaktif hipoglisemi gibi duruyo tokluk 40larda çıkmış çünkü bunada ne sebep verdiğini bulmaları lazımBakılmış. Hepsi normal aralikta
Yeme duzeni cok bozuk. Ben kan degerlerindeki kötü sonuclara hic sasirmamaya hazirdim dogrusu. Cunku kizim hicbir sey yemeyen bir bebek. Ama ben daha cok vitamin degerlerinin falan kotu gelmesini bekliyordum. Boyle garip kan sekerinde dalgalanmalar anlasilmas geldi dogrusu. Kilo kaybı yok. Gelişimi yerinde. Ama cok yetersiz beslenip ustune bir de cok hareketli oldugu icin kilo almiyor pek haliyle. 90 cm boyu ve kilosu 11.6 kg cikti 2 yas kontrolunde mesela. 18 ay kontrolüne gore 5 cm uzamış ama hic kilo almamis, kilosu ayni kalmis.Çok iyi en önemli şeylerden biri o o zaman ikincil şeylere bağlı olabilir siz gözlemleyin terleme idrar vs var mı kilosunuda bi tartın yazın kenara günlül kayıp yaşıyo mu bakın. Reaktif hipoglisemi gibi duruyo tokluk 40larda çıkmış çünkü bunada ne sebep verdiğini bulmaları lazım
Tamamen açken ölçülenin , bisuru sey yedikten sonra ölculenden yuksek olmasi tuhaf degil mi? Bu sizce cocugumdaki hormonal bi tuhafliktan mi yoksa ölçüm mu yanlis olabili
42 olan sonuç ertesi gün mü çıktı...kanlar merkez hastaneye gönderilip uzun süre bekleme durumu olduysa şeker düşük çıkıyor büyük ihtimal öyle bir durum olmuş numune uzun süre beklemiş yani,42 sonucu doğru değildir onu baz almayınHayir hicbisey yoktu. Yani genel olarak diyabet belirtilerine bakiyorum insternetten bu belirtilerden taşıdığı hicbir sey de yok. Cocugum cok hareketli gayet saglikli normal bir cocuk. İlk ölçülüp 155 cikan hastane cok iyi bir ozel hastane, ilk suphe de orda düştü icimize. Annemin cihazıyla olctuk sonraki gun haftasonu oldugu icin. Cihaza da guevniyoruz, annemin yedigi ictigine gore hassas ve doğru sonuc veriyor her zaman. Sonraki pazartesi aclik sekeri aile sagligi merkezinde ölçüldü, 70 cikti. Ben baska il ve ilcede yasiyorum, ilk gittigimiz o ozel hastane annemlerin yasadigi yerde ben evime döndüğüm icin baska yerde yaptirdim. Salı günü tokluk vermemiz gerekiyordu. Ama kizim sabah 7 de kalkip kahvalti yapip 9 da tahlil vermem lazimdi, ne yaptıysam.yediremedim ve ilk lokmayi ancak saat 9 da yedigi icin o gun tahlile goturemedim. Dün sabah 6 bucukta uyandi, az da olsa kahvaltısından biseyler yedi. Arada gorup istedigi yedigi seyler oldu, kuruyemis yedi süt icti falan. Hattatahlile gitmeden kisa sure once sut icip oatlamis misir yedi. O yuzden yine yuksek cikacagindan endise ettim ama agladi illa yemek istedi ve yedi. Ama sonuc 42 cikti. 9.15 gibi yani 2 saat 45 dk ilk lokmadan sonra tahlil vermis olduk. Gecikmeden dolayi olmus olabilir dedi aile hekimi. Ama bilmiyorum
İnsallah oyledir. Sonucun cikmasi 2 gun cikti evet. Eskiden ayni gun tahlil sonucu çıkardı, yaklasik 5 saat icinde falan. Simdi 24 saati gecti her iki tahlil de42 olan sonuç ertesi gün mü çıktı...kanlar merkez hastaneye gönderilip uzun süre bekleme durumu olduysa şeker düşük çıkıyor büyük ihtimal öyle bir durum olmuş numune uzun süre beklemiş yani,42 sonucu doğru değildir onu baz almayın
Sağlık ocaklarında aynı gün sisteme yuklenmiyor yıllardır böyle genellikle ertesi gün sisteme yükleniyor.İnsallah oyledir. Sonucun cikmasi 2 gun cikti evet. Eskiden ayni gun tahlil sonucu çıkardı, yaklasik 5 saat icinde falan. Simdi 24 saati gecti her iki tahlil de
Zaten sabah 6 bucukta uyandigi icin tek caremiz sabah acilden giris yapip tahlil vermek gibi. Baska turlu ne yapicam bilmiyorumSağlık ocaklarında aynı gün sisteme yuklenmiyor yıllardır böyle genellikle ertesi gün sisteme yükleniyor.
Pazartesi gidin demislerde tatil giriyor araya devlet Hastanesi'nde doktorlar olmaz diye biliyorum acil hariç.
Tamam o beklemistir,yoğunluktan öyledir içiniz rahat olsun laborantim bu tarz durumlar oluyor beklemiş numune diye reddediliyor şekerin anormal düşük olduğu durumlarda içinizin rahat olması için aile hekimine değilde devlet Hastanesi'nde öğleden sonra sonuç alabileceğiniz şekilde baktirinİnsallah oyledir. Sonucun cikmasi 2 gun cikti evet. Eskiden ayni gun tahlil sonucu çıkardı, yaklasik 5 saat icinde falan. Simdi 24 saati gecti her iki tahlil de
Kolay yaralanma ve yaralari iyilesmeme durumu gozlemlemedim hic. Yok diyebilirim. Cok su icer diyemem ama cok su istiyor genelde icmek degil dökmek oynamak icin istiyor. En buyuk savasimiz. Surekli su istiyor yani ama ne kadarini icip ne kadarini döktüğünu anlayamiyoruz bile. Ani açlık atakları yasamiyor ama surekli ac zaten. Jocbir öğünde doyacak kadar yemedigi yemekleri kabul etmedigi icin surekli biseyler istiyor. Genel olarak cogu besin grubunu tuketmiyor reddediyor. Vitamin takviye vs bile vermekte zorlaniyoruz. Cunku icmesi icin basbaya fiziksel psikolojik siddete varan baski uygulamamiz gerek. Cok zaruri olmadikca oyle bisey yapamiyoruz tabi ki. Hasta oldugunda falan ilaclarini icirmek icin yasadigimiz mucadeleyi bi gorseniz. Bu sekilde tum yiyecekleri reddediyor nerdeyse.Diyabetli değil, reaktif hipoglisemiliyim.
Aclik sekeri icin en az 6-8 saat aclik gerekiyor, tokluk icin de yemekten 2 saat sonra vermek gerekiyor kani.
Bende cocugunuzda reaktif hipoglisemi oldugundan suphelendim.
Bu arada tip 1 diyabet teshisi 2 yasinda konmus bir arkadasa sahiptim, en iyi arkadasimdi, ailecek gorustugumuz icin cok hakimdim seker olaylarina.
Su belirtileri arayacaksiniz;
Cocugunuz kolay yaralanir mi?
Yaralari kolay iyilesir mi?
Cok su icer mi? Dolayisiyla cok cişe cikar mi?
Avuc iclerinde beyaz pembe lekelere sahip oluyorlar diyabetli cocuklar, boyle bastirdiginda beyaza donen ama daha sonrasinda hemen pembelesen.
Ani aclik ataklari yasiyor mu?
Genel bir durgunluk, huysuzluk hali var mi?
2.5 yas kizimda 14-26 ay arasindayken yemek ve ilac icirme konusunda beni cildirtirdi. Cok uzulurdum acindan ölecek cocuk diye. Ama sonra surece dahil ederek yedirmeyi icirmeyi ogrendim ve o krizleri atlattik, simdi en azindan sevdigi seyleri huysuzluk etmeden yiyor, sevmedikleri icin hala huysuzluk var am gun sonunda illaki birseyler yiyor, biraz dönemsel inatlasmanin da etkisi var, 2 yas sendromu boyle korkunc bir donem. Cocugunuz konusabiliyor mu?Kolay yaralanma ve yaralari iyilesmeme durumu gozlemlemedim hic. Yok diyebilirim. Cok su icer diyemem ama cok su istiyor genelde icmek degil dökmek oynamak icin istiyor. En buyuk savasimiz. Surekli su istiyor yani ama ne kadarini icip ne kadarini döktüğünu anlayamiyoruz bile. Ani açlık atakları yasamiyor ama surekli ac zaten. Jocbir öğünde doyacak kadar yemedigi yemekleri kabul etmedigi icin surekli biseyler istiyor. Genel olarak cogu besin grubunu tuketmiyor reddediyor. Vitamin takviye vs bile vermekte zorlaniyoruz. Cunku icmesi icin basbaya fiziksel psikolojik siddete varan baski uygulamamiz gerek. Cok zaruri olmadikca oyle bisey yapamiyoruz tabi ki. Hasta oldugunda falan ilaclarini icirmek icin yasadigimiz mucadeleyi bi gorseniz. Bu sekilde tum yiyecekleri reddediyor nerdeyse.
Çok şükür gayet iyi konusabiliyor. Bu tarz bazi krizleri o kadar ileri seviyedeki ki, konusma veya bilişsel diger aktivitelerde biraz gerilik görsem direkt otizmden vs suphelenirdim. Cunku bazi konularda gercekten cok sorunlu bi bebek. Ama çok şükür zehir gibi de o konuda icimiz rahat en azindan2.5 yas kizimda 14-26 ay arasindayken yemek ve ilac icirme konusunda beni cildirtirdi. Cok uzulurdum acindan ölecek cocuk diye. Ama sonra surece dahil ederek yedirmeyi icirmeyi ogrendim ve o krizleri atlattik, simdi en azindan sevdigi seyleri huysuzluk etmeden yiyor, sevmedikleri icin hala huysuzluk var am gun sonunda illaki birseyler yiyor, biraz dönemsel inatlasmanin da etkisi var, 2 yas sendromu boyle korkunc bir donem. Cocugunuz konusabiliyor mu?
Haklisiniz ama bizim elimizde olmayan sebeplerden oldu malesef. Mesela bu cocuk 6 bucukta uyaniyor. Ve hastaneler merkezler en erken 8 bucuk 9 da tahlil aliyor. Benim o saate kadar cocugu ac tutmam mumkun degil malesef. Ne yapacagimi ben de sasirmis durumdayim. Doktorla bi goruselim. Olmadi acile götürüp yaptiricam sabahBence tüm kurallara uyarak baştan baktırmaya başlayın. Arada atıştırdı, 2 saat 45 dk oldu vs tahmini iş yapmayın. Tokluk şekeri ilk lokmadan tam 2 saat sonra ölçülür mesela. Bir de tahliller doğru yapılmamış olabilir tokluk 42 de bilinç kaybı olması lazım benim ailem full şeker hastası malesef ki.
Evet ama gittiginiz hastahanenin de aletleri çok güvenilir gelmedi banaİlcede yasiyorum ve acikcasi guvendigim bir ozel hastane yok burda. Hatta ilcedeki devlet hastanesi o küçük ozel hastaneye gore bence daha guvenilir. Hasta yoğunluğu fazla olmadigi icin doktorlar ilgili ve muayenede vakit ayiriyorlar. İyi bir ozel hastane icin memlekete gitmem gerekecek. Bayram tatilinde açık olup olmadiklarini sordum, ama endokrinoloji acik degilmis. Yarin buradaki devlet hastanesinde pediatriye goturucem. Memlekete ne zaman gidip muayene ettirebilriim bilmiyorum. Bayram tatili isleri cok bozdu
Aclik tokluk baktirdigim yer hastane değil, aile sagligi merkezi. İlk 2 yas kontrolunde 155 seker degeri olculen yer Baskent Hastanesi. Guvenilir olduğunu düşünüyorumEvet ama gittiginiz hastahanenin de aletleri çok güvenilir gelmedi bana
İnsallah. Tesekkur ederim. Gece beslenmesi yok zaten. O yuzden direkt sabah uyandığında acilden giris yapip , konuyu anlatip tahlil vermeyi dusunuyorum yarin. Ev tipi aletlerin ölçüm guvenilirligi nedir sizce? Saat açısından daha uygun ölçümler yapabiliriz diye dusunuyorum ev tipi aletle. O yuzden ondan almayı düşünüyorum şu an hemenGeçmiş olsun.
Anlattığınız ölçüm şekilleri çok sağlıklı görünmüyor. Diyabet ciddi bir konu, çok daha titiz bir şekilde takibinin yapılması lazım. Sağlık ocakları kanları bekletiyor, orda zaten bir miktar düşük çıkıyor sonuçlar.
Pediatriyle görüşüp gerekli yönlendirmeyi alın. Randevu saati vs önemli değil, laboratuvarlar 24 saat açık oluyor. Randevunuzdan sonraki gece beslemeyip sabahına doğrudan gidip açlık şekerine, sonrasında da ne zaman kahvaltıya başlatırsanız ondan tam 2 saat sonra tokluk şekerine baktırın. Kahvaltıyı düzgün hatta bir miktar abartılı bile yaptırmanız gerekir ki doğru sonuç alabilin. Öyle iki lokma yedirip kan verirseniz zaten sonuca yansımaz. Gerekirse aç bırakın biraz bekletin, sonra güzelce doyurun.
Son kan tahlilimde benim de açlık 110, tokluk 90 çıktı. Doktorum çok sağlıksız buldu bu sonucu, metabolizmamın düzgün çalışmadığını söyledi.
Her ne olursa olsun 42 gibi bir sonucu da almamanız gerekiyor. Bu bile ölçüm yaptırdığınız yerin sağlıklı ölçüm yapmadığının göstergesi. İnşallah yavrunuzun böyle bir sorunu yoktur.