2 yaş bebeğim sürekli gece uyanıp mama istiyor

songulben

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2025
4
0
1
30
Kızım 2 yaşına yeni girdi yaklasık 2 aydır kendi odasında uyuyor, gece sürekli aglayarak uyanıp mama istiyor vermesek aglama şiddetini artırıyor, gece mamasını asla kesemiyorum napmam gerektiğini bilmiyorum su veriyim diyorum aglayınca asla kabul etmiyor, emziği 18. Ayda bıraktı oyalayamıyorum mamayı unutsun diye de, mama için mi sürekli aglayarak uyanıyor yoksa uyandıgı için mi mama desteği arıyor uyumak için ya da 2 yaş sendromumu bilemiyorum ama sütü nasıl keseceğim bilgisi olan yardım edebilir se sevinirim

Hergünü bir olmuyor tabiki yediği de oluyor yemediği de ama uyurken hep aynı mamayı açlıktan değil alışkanlıktan uyku desteği gibi istiyor
açlıktan olmadığına eminseniz azaltmayı deneyin istersenzi
her gün azaltın bak bitti artk dersiniz

Kızım 2 yaşına yeni girdi yaklasık 2 aydır kendi odasında uyuyor, gece sürekli aglayarak uyanıp mama istiyor vermesek aglama şiddetini artırıyor, gece mamasını asla kesemiyorum napmam gerektiğini bilmiyorum su veriyim diyorum aglayınca asla kabul etmiyor, emziği 18. Ayda bıraktı oyalayamıyorum mamayı unutsun diye de, mama için mi sürekli aglayarak uyanıyor yoksa uyandıgı için mi mama desteği arıyor uyumak için ya da 2 yaş sendromumu bilemiyorum ama sütü nasıl keseceğim bilgisi olan yardım edebilir se sevinirim
İlk kızım da aynısını yaşadım. Krizlere giriyordu. Ben de hiç bıkmadan usanmadan her gun ona geceleri mamanın artık zararlı olduğunu anlattım. Kesmedim bu süreçte sadece ona her gün anlattım. Bir kaç ay sonra biberonun ucunu kestim. Biberonun bozulmuş baba sonra yenisini alır bu gece mama veremeyeceğim zaten dişlerine zararlı boşver dedim. O gece kalktı ve ağladı ama eski krizler gibi olmadı. Kucağımda sakinleştirip tekrar tekrar yatırdım. İkinci gece daha az kalktı ve daha az ağladı. 3.gece bir defa kalktı. Kabullenip uyudu. Bir daha da kalkmadı. Ve uykuları aşırı derinleşti. Top patlasa uyanmayacak hale geldi.
Size tavsiyem önce hep ona anlatın ve gece beslenmesini bırakması gerektiğini bilinçaltına işleyin. Ve tamamen kararlı olduğunuzda kesin. Bir kaç gün zorlayacak ama unutacak.

Bence odasini ayirinca olmus olabilir. Bu donemlerde benim oglumda gece surekli meme istedi, sarilmadan uyumadi uzun sure. Hala yanimizda yatiyor, sanirim gece uyanmalardan birinde anne dese ve odada tekse eger duymamissam cinnet gecirir. Gunduz uykusunda bile aynisini yapiyor. Yani bir sekilde guvenlik arayisindadir sizin bebiste bence, ebeveynini yaninda istiyordur. O alisildik beslenme(aslinda emme temelli) ve anne ikilisini yaninda hissedip guven duygusunu tatmin ediyordur. Uyandigi saatler belliyse o saatlerde odasinda bulunup uyanacagi zaman sarilmayi basini oksamayi falan deneyin belki guvende hissedip rahatlar ve mama istemekten vazgecer. Yada odasina tamamen alisana kadar bir sure siz onun odasinda kalin biraz. Tabi tum sorun buysa. Derdi baskaysa bilemem.

Süt değil de biberon emmeyi seviyorlar :( o emme refleksi ve hazzı. Acele etmedim ben. Bir kaç kez biberonu kesmeye çalıştım, sorun olunca devam ettim. Sonra gece yatarken vermeyi bıraktım ama uykusundan uyanıp ağlayınca az miktarda verdim. Sonra iyice laftan sözden anlar zamana gelince eve süt almadım ve dolabı ona gösterdim. Sütümüz yok dedim. Sonra bir süre süt almayıp, sütü gece rutininden çıkarttım. Hala gece yatağında su isterse biberonla veriyoruz, ama bağımlılığı sona erdi.

Benimkiler de neredeyse 2 yasinda ve benimkiler de gece uyanip 1 veya 2 defa mama istiyorlar. Su vermeyi denedim. Firlattilar sinirlenip. Ben kesmeyi dusunmuyorum acikcasi. Kendi kendilerine keseceklerinin kanaatindeyim. Bilemiyorum

İlk kızım da aynısını yaşadım. Krizlere giriyordu. Ben de hiç bıkmadan usanmadan her gun ona geceleri mamanın artık zararlı olduğunu anlattım. Kesmedim bu süreçte sadece ona her gün anlattım. Bir kaç ay sonra biberonun ucunu kestim. Biberonun bozulmuş baba sonra yenisini alır bu gece mama veremeyeceğim zaten dişlerine zararlı boşver dedim. O gece kalktı ve ağladı ama eski krizler gibi olmadı. Kucağımda sakinleştirip tekrar tekrar yatırdım. İkinci gece daha az kalktı ve daha az ağladı. 3.gece bir defa kalktı. Kabullenip uyudu. Bir daha da kalkmadı. Ve uykuları aşırı derinleşti. Top patlasa uyanmayacak hale geldi.
Size tavsiyem önce hep ona anlatın ve gece beslenmesini bırakması gerektiğini bilinçaltına işleyin. Ve tamamen kararlı olduğunuzda kesin. Bir kaç gün zorlayacak ama unutacak.
Bunu deneyeceğim aslında emziği de delinince emmeyi bırakmıştı bu da etkili olabilir teşekkürler 🙏

Benimkiler de neredeyse 2 yasinda ve benimkiler de gece uyanip 1 veya 2 defa mama istiyorlar. Su vermeyi denedim. Firlattilar sinirlenip. Ben kesmeyi dusunmuyorum acikcasi. Kendi kendilerine keseceklerinin kanaatindeyim. Bilemiyorum
Aslında bende bırakacağını düşünüyorum bir süre sonra ama bi yandan da o kadar istekli istiyor ki sanki hiç bırakmıcakmıs gibi korkuyorum

Back
X