2. ya da 3.bebeğine, emzirme döneminde ya da beklenmedik biçimde hamile kalanlar

açıkçası tüp bağlatma yöntemini doğru bulmuyorum,
bebeklerimize allah korusun birşey olsa diye düşünmeliyiz.
Bazen kök hücre ile teavi edilen hastalıklar yüzünden kardeş krtulsun diye hamile kalınması gerekebiliyor.
bunlar olmasa bile dinimizce de yalnış.
tüplerini bağlattıktan sonra hamile kalan bile varmış.
bence çok düşünülmesi gereken bir karar.

açıkçası tüp bağlatma yöntemini doğru bulmuyorum,
bebeklerimize allah korusun birşey olsa diye düşünmeliyiz.
Bazen kök hücre ile teavi edilen hastalıklar yüzünden kardeş krtulsun diye hamile kalınması gerekebiliyor.
bunlar olmasa bile dinimizce de yalnış.
tüplerini bağlattıktan sonra hamile kalan bile varmış.
bence çok düşünülmesi gereken bir karar.
bende istemem ama çarem yok diğer korunma yöntemlerine güvenmiyorum.:(((

merhaba kızlar benim 11 yaşında ve 30 aylık 2 kızımve tabikide 12 aylık bir oglum var:nazar:.ve iyikide 3 de hayatımda.gözünüz korkmasın.inanın benim 30 aylık kızım bile kardeşine bakıyor.oyuncagını veriyor,ona suyunu veriyor.iyikide arkaarkaya olmuş diyorum.:emir_bebek::nazar::16::16: yardımcı olabilecegim bir konu olursa ben burdayım.

merhaba kızlar,
oğlumun ilk doğum gününden birkaç gün sonra yine hamile olduğumu anladım.
şuan 7 haftalık hamileyim. hala kimseye söyleyemedim anneme bile...
işin asıl trajik yanı 6 aydır iş arıyorum ve hayal bile edemeyeceğim kadar iyi 2 firmadan haber bekliyorum.
ayrıca ilk çocuğum için 3,5 yıl tedavi görmüştüm:S
allah yardımcımız olsun ve inşallah biran evvel şu kötü psikolojiden kurtuluruz.
:59:

İlk baştaki kabullenememe zamanla geçiyor.
bende bebeğim 7 aylıkken hamile kaldım
Tavsiyem kimseye kulak asmayın, mutlaka sizin moralinizi bozacak insanlar ile karşılaşacaksınız
Aman çok küçükmüş zormuş falan üstünüze gelecekler destek olmak yerine
İleriyi düşünüp rahatlayın, biraz sıkıntı çektikten sonra eminim çok rahat edeceğiz. Allah büyük muhakkak yardım eder.
Kendinizi üzmeyin siz annesiniz başarırsınız.
Emin olun herşey yoluna girecektir. iki çocuk annesi olarak kendinizle gurur duyun.
Bu sıkıntıları başta bende yaşadım ikinci bebeğimi eylül başı gibi kucağıma alacağım.
Ellette başlarda zorlanacağız ama sonundaki rahatlığa değer inşallah.

...

Arkadaşlar bu arada sormak istiyorum
İkinci bebeğiniz doğduğunda ilkini ne yaptınız
Benimki sezeryan hastane süreci daha uzun olacak.
Çok zorlandımı bebek annesiz. kızım bana çok bağlı :( nasıl duracak bilmiyorum.
Hastaneye alırlar mı almazlarmı uygun olur mu kafamı bu sıralar bunlar kurcalamakta :53:
Bide gitmeden hastaneye ilk bebeğinizi hazırladınız mı düşünsenize döndüğünüzde bir bebek olacak kucağınızda bunu ilki nasıl karşılar offff kafayı yiycem :52:

oğlum 15 aylık ve 2 ay sonra abi olacak daha büyümeden :) bende şok oldum, ağladım öğrendiğimde.. arkadaşın dediği gibi ayy bu daha çok küçük nolacak.. nası bakacaksın.. çok zor günler seni beklio diyen insanlar var hep çevremde.. bi allahın kuluda insanı motive edici, moral verici bişey sölemio mübarek.. tmm sen inanmasan bile, en azından karşında ki kadın hamile ve olan olmuş.. bi kaç güzl cümle kurda, sevindir di mi? ama nerdee.. başımıza sanki felaket geldi.. Alllahım yardım etsin bize...zor olacak evet ama olacak, büyüyecek ikisi de Allahın izniyle...

bende sezeryan oldum.. bunda oğlum babaannesinde kalacak.. babası olduğu için sorun çıkarmaz.. babayı görünce beni satıo çünkü :)

Benimki daha da küçükken abla olacak :)
ve bana da çok çok düşkün kimsede durmuyor malesef.
Allah kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez.
hamileyiz moralimizi yüksek tutmamız gerek üzmeyelim kendimizi. :49:
ikisi beraber büyüyüp çıkar ve sonrası rahat olur inşallah. kendi kendimizi motive edelim.
bu zamanlar geçecek merak etmeyin.
birde sanırım daha ekonomik olacak eşyaları dağıtmadan ötekiside faydalanır.
hem gece uyanmaları unutmadan ötekisi de büyr sonra topyekün gelsin rahat geceler :1: :62:

kızlar bende yeni girdim aranıza benimde 10 aylık bir oğlum var ve 8 haftalık hamileyim çok plansız bir gebelik oldu benim için hala alışabilmiş değilim ve üstelik bebişimi emzirmeye devam ediyorum bünye olarak zayıfım zaten bir iki lokma birşey yiyorumonuda bebiş alıyo çok halsiz dşüyorum merak ettiğim benim gibi olup kaç kilo aldınız açıkçası ben biraz kilo almayı istiyorumda

kızlar bu topik tam benlikmiş:) benim 2 yaşında bir oğlum var sezeryanlıyım be 13 haftalık hamileyim bu bebek öyle bir anda geldiki 2 senedir peşinde koştuğum iş ha oldu derken hamile kaldım oğluma hamile kalmak için çaba sarf ettim değerleri çok düşüktü doğana kadar bişey olacak korkusu yaşadım ve bu nu öğrendiğimde daha adetime vardı şüphelendiğim için test yaptım ve b hcg 650 küsürlerde çıktı düşük atlattım ve 13. haftaya kadar geldik aldırmaya niyetiyle gittiğim doktordan aldıramadan geldim ve şimdi içimdeki sıpayı okadar sevmeye başladım ki ona bişi olacak diye korkuyorum sanırım annelik kesin değil ama %90 oğluşum olacak biraz korkularım var doğumda bişey olursa diye rabbim tüm hamileleri ve beni hayırlısıyla evlatlarına kavuşmayı nasip etsin

Kız kardeşim kızı 9 aylıkken hamile olduğunu öğrendi. $u an 7 aylık hamile. Kızı 15 aylık. Gerçekten durumu zor. Ama bir yandan da düşünürsek iki çocukta birbirine arkadaş olarak büyüyecek. Yalnızlık hissetmeyecekler kendilerini. Benimde bir kızım var 7 ya$ında. Ben ancak cesaret edip hamile kaldım.. Keşke bu kadar beklemeseydim. Bebeğim doğasıya 8 ya$ farkı olacak aralarında.Bence aralarında çok yaş farkı olmaması lazım 2 çocuk arasında. Benim kız kardeşimle aramda 11 ay var. İyi kötü her günümüzde birbirimize destek olmuşuzdur. Yeri geldiğinden kedi köpek gibi gireriz birbirimize ama yeri geldimide öyle bir kenetleniriz ki Allah'tan başkası ayıramaz bizi..

mrh. arkadaşlar bir konu hakkında fikrinizi almak istedim... benim 11 aylık bir oğlum var ve ben mayısın 20 sinde ilk reglimi gördüm 3 gün sürdü ilk 2 gün yoğundu ve haziranın 20 si geldi geçti temmuz 3 oldu hala reglim olmadı test yaptırmaktan da korkuyorum ya varsa diyorum kendime soru sormaktan bıktım ya emziriyorum diye düzene girmediyse ya pisikolojik olarak geciktiyse vs vs ... son 2 gündürde karnımın alt tarafında şişlik oluyo ve bastırınca canım acıyo 2 gündürde belim çok kötü ağrıyo anlamış değilim ha bu arada eşimle koronma yöntemimiz dışarı boşalıyordu sizce gebe olabilirmiyim

2.yada3.bebeği olan anneler ilk dönemleri nasıl atlattınız?
İlk çocuklar etkilendi mi,sizler nasıl davrandınız?
3.5 yaşında oğlum var ve 23 haftalık hamileyim
bu aralar bu konuyu çok düşünür oldum
oğlum ilgi beklerken birde bebekle nasıl olacak?
tecrübeli olsakta bebekle ilgilenmek,ev işleri,ilk çocuk,eş derken nasıl idare edicez?

vallaha kizlar icimden size bakib ayy keske bende hamile kalsam diyorum ))) shu an kizim 8 aylik ama ben hamile kalmak istiyorum yine yine ))) bana manyakca bakmayin yaa bol bebisli bi anne olmak istiyorum )) insallah olur, ben az az emziriyorum shu an, acaba o korurmu gebelige engel olurmuki ? ama ovulasyon testile bakdim yumurtluyormusum..ne dersiniz?

Mrb benim de daha 13 aylık bir bebeğim var emziriyorum test yapmadım ama sanırım hamileyim günüm gecikti üzülüp aglamak istemiyorum ama psikolojim el vermiyor daha evliliğe alisamadan oğlum dünyaya geldi daha onu büyütmeye alisamadan ikinci bebek üstelik ogretmenim calismaya başlamıştım.. Şimdi seneye şöyle yaparız bböyle yaparız diyorlar he he deyip geliyorum insanların hepsine bi laf anlat simdi herkes aaa ne çabuk zart zurt dicek sinirlerini bozacak eminim bebeğimi de iki yılemzirmek iistiyorum ne olacak bilmiyorum belki degilimdir bugün aşure günü nolur dua edin allahım bu sitede bebek bekleyip de olmayan herkese bebek versin inşallah bize de hayırlı zamanda ikinciyi versin nolurdua edin bana :(

Mrb benim de daha 13 aylık bir bebeğim var emziriyorum test yapmadım ama sanırım hamileyim günüm gecikti üzülüp aglamak istemiyorum ama psikolojim el vermiyor daha evliliğe alisamadan oğlum dünyaya geldi daha onu büyütmeye alisamadan ikinci bebek üstelik ogretmenim calismaya başlamıştım.. Şimdi seneye şöyle yaparız bböyle yaparız diyorlar he he deyip geliyorum insanların hepsine bi laf anlat simdi herkes aaa ne çabuk zart zurt dicek sinirlerini bozacak eminim bebeğimi de iki yılemzirmek iistiyorum ne olacak bilmiyorum belki degilimdir bugün aşure günü nolur dua edin allahım bu sitede bebek bekleyip de olmayan herkese bebek versin inşallah bize de hayırlı zamanda ikinciyi versin nolurdua edin bana :KK43:
Sikinti yapma hocam erken falan diyenlere de siz mi bakacaksiniz de kapat agizlarini

Mrb benim de daha 13 aylık bir bebeğim var emziriyorum test yapmadım ama sanırım hamileyim günüm gecikti üzülüp aglamak istemiyorum ama psikolojim el vermiyor daha evliliğe alisamadan oğlum dünyaya geldi daha onu büyütmeye alisamadan ikinci bebek üstelik ogretmenim calismaya başlamıştım.. Şimdi seneye şöyle yaparız bböyle yaparız diyorlar he he deyip geliyorum insanların hepsine bi laf anlat simdi herkes aaa ne çabuk zart zurt dicek sinirlerini bozacak eminim bebeğimi de iki yılemzirmek iistiyorum ne olacak bilmiyorum belki degilimdir bugün aşure günü nolur dua edin allahım bu sitede bebek bekleyip de olmayan herkese bebek versin inşallah bize de hayırlı zamanda ikinciyi versin nolurdua edin bana :KK43:
Son durum ne oldu? Arkadaşım bende evlendim ve 10 ay sonra doğum yaptim. Şükür Allahım hemen verdi. Eşimle tam herşey düzeldi oğlumuz 8 aylik oldu derken. Yine hamile oldugumu öğrendim. Haftasını öğrenemedik pazartesi muayeme olucam. Oğlum küçük, 1.5 yıllık evliyim, yine hamileyim ve kpss sınavi :-( :-( :-( :-( hangisine yansam bilemedim....
Ha birde kilolarimi veremedim bile daha :-( :-( :-( gel de ağlama şimdi....

eyizare1post: 43208394 .!.:
Son durum ne oldu? Arkadaşım bende evlendim ve 10 ay sonra doğum yaptim. Şükür Allahım hemen verdi. Eşimle tam herşey düzeldi oğlumuz 8 aylik oldu derken. Yine hamile oldugumu öğrendim. Haftasını öğrenemedik pazartesi muayeme olucam. Oğlum küçük, 1.5 yıllık evliyim, yine hamileyim ve kpss sınavi :-( :-( :-( :-( hangisine yansam bilemedim....
Ha birde kilolarimi veremedim bile daha :-( :-( :-( gel de ağlama şimdi....
Son durum test yaptim fakat ikinci çizgi çok silik çıktı hala da regl olmadım kan testini ancak salı günü yaptirabiliyorum yuzde%99,9 hamileyim beklemiyorduk evet ama allahım bize bu bebeği gönderdiyse vardır bir hayır dedim ve şimdiden altı haftalık olsun da kalp atışlarını dinleyelim diye heyecanlaniyorum tek derdim bebeğimi emzirememekten korkuyorum daha 13 aylik hep niyetim iki yıl emzirmekti:(

Son durum test yaptim fakat ikinci çizgi çok silik çıktı hala da regl olmadım kan testini ancak salı günü yaptirabiliyorum yuzde%99,9 hamileyim beklemiyorduk evet ama allahım bize bu bebeği gönderdiyse vardır bir hayır dedim ve şimdiden altı haftalık olsun da kalp atışlarını dinleyelim diye heyecanlaniyorum tek derdim bebeğimi emzirememekten korkuyorum daha 13 aylik hep niyetim iki yıl emzirmekti:KK43:
Cnm hayırlı olsun eğer kesin hamileysen bebeğini sütten kes iyi değil o süt

Cnm hayırlı olsun eğer kesin hamileysen bebeğini sütten kes iyi değil o süt
Tesekkur ederim fakat bunu hangi bilimsel kaynağa dayanarak söylüyorsunuz? Yeterli ve dengeli beslendiğim surece doğuma kadar hatta sonrasında her iki bebeğimi de emzirebilecegimi söyledi jinekologum benim emzirememekteki korkum halsizlik kalsiyum eksikliği gibi bende ortaya çıkacak sorunlar.. siz bence jinekologunuzu değiştirin ya da boyle kulaktan dolma bilgileri kafanizdan atın

Back
X