2. ya da 3.bebeğine, emzirme döneminde ya da beklenmedik biçimde hamile kalanlar

ZeyL

Tandem mom
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
1.180
3
116
39
Kocaeli
Kazayla ,beklenmedik biçimde 2. bebeğine hamile kalan arkadaşlar birbirimize destek olalım bizde bir başlık altında toplanalım ne dersiniz...

Son düzenleme:
merhaba zeyl, bende dediğin gibi sürpriz bir gebelik yaşıyorum :( sevinsemmi üzülsemmi bilemedim.hatta ilk öğrendiğimde gözyaşlarına boğuldum. o kadar beklenmedik o kadar ani olmuştuki şoka girdim..çünkü mayısa kadar borcumuz ve ödemelerimiz vardı,üstelik bebeğim 18 aylıktı ve emiyordu ben onu 2 yaşına kadar emzirmeyi palnlamıştım..sonra borç bittiğinde evimize tadilat yaptıracaktık çünkü öyle bir haldeki wc kapılarımızın altı çürüdü resmen değiştirecektik,camları pimapen yapacaktık,daha neler neler ama hepsi suya düştü..şuan 2 aylık hamileyim ve hala motive olabilmiş değilim :( ama bebeğimi doğurmak istedeğim için aldırmayı aklımdan bile geçirmedim,ve üstelik henüz 24 yaşındayım..

selamlar hanımlar bende beklenmedik bir anda daha oğlum 1,5 yaşındayken hamile kaldım şuan 6+5 hamileyim... bende aldırmayı düşünmedim ama BAYANS ında dediği gibi motive olamadım daha...bende daha 25 yaşındayım napacağımı şaşırmış durumda gebeliğime alışmaya çalışıyorum...

işte bende tam o sölediklerinizdenim kızlar yaşım 23 2,5yaşında bi kızım ar 2aylık hamilemişim:(:) alışamadım daha 1.nin dogum stresi hamilelik stresi büyütme stresinden çıkmamışken zor yanlarını unutmamışken yani herşey bu kadar taze iken olması ..... ne bilim ne sevinebiliyorum ne de üzülebiliyorum karmakarışık ama tek tesellim öncelikle eşimin yogun destegi ve kızıma kardeşini getirip bia n önce o yükten sıyrılıcamı düşünerek teselli buluyorum hadi bakalım hakkımızda hayırlısı

deniz1634 ve emosemos33 valla yazdıklarınızı okuyunca yanlız olmadığımı hissettim..çünkü insan ancak birebir yaşayınca anlayabiiliyor böyle olayları..çok şükür benimde eşim çok büyük destek oğlumlada çok ilgileniyor.ama ben öyle bir ruh hali içindeyimki ztaen karamsar bir insanımdır..bir türlü olumlu düşünemiyorum.yani düşünüyorumda çok karmakarışığım..bebeğimi sağsalim doğurmak tabiki benim istediğim tek şey ..ama emosemos33 ünde dedği gibi henüz oğlumun sıkıntılarını atlamamış ve psikolojim yeni düzelmişken tekrar aynı şeyleri yaşayacağımı bilmek beni korkutuyor, üstelik bu sefer oğlumunda sorumluluğu üzerimde mafoldumben Rabbime sürekli yalvarıyorum bu düşünceleri kafamdan silip ferahlık versin diye.. kızlar birbirimiz içinde duacı olalım nolur..sağlıcakla kalın..

slm hanımlar!!! yazıyorum da belki beni görünce teselli bulursunuz.5 yaşında bir oğlum var ve kızımı da emzirirken hamile kaldım.ilk günler hep bu kötü bir raüya olsa diye ağladım.şimdi kızım 19 aylık ve karnımdaki 17 haftalık.3.yü asla düşünmeyenlerdenim.(yani biz istemedik ama Allah verirse tabi aldırmayız diyorduk)3 çocuk isteyenlere hayret ederdim ama kendi başıma geldi.kimisi onca tedaviye rağmen bulamıyor.bizim haddimize değil sonuçta istememek ama insanız işte ruh halimiz dalgalanabiliyor.ilk 3 ay bende sizin gibi duygulardaydım ama artık bebeğimi ultrasonda hareket ederken gördükçe daha bir kabullenir oldum.ilk başlarda bebk giysileri görünce ağlamak geliyordu içimden.yüzünü görünce emininm şimdi üzüldüklerimize pişman olacağız.ama dediğiniz gibi daha herşey o kadar tazekiii.doğum anılarımız bile dün gibi aklımızda.dua edelim birbirimize gerçetne.bu arada ben 32 yaşındayım.siz negüzel benim yaşıma geldiğinizde kocamak çocuk annesi olup rahata kavuşacaksınız.ilk yılllar daha enerjik daha güçlü oluyor insan merak etmeyin:)

yalnız olmamak güzel şey:) bende aynen hala hamileliğime alışmaya çalışıyorum . oğlum 15 aylık onu hala emzirirken her türlü önleminide almışken hamile kaldım. allah nasip edince kulların önlemleri birişe yaramıyo tabi. şimdi böyle pek heyecanlı değilim ama biliyorumki allahın izniyle bebeğim doğupta onu kucağıma aldığımda yine büyük bir heyecan ve mutlulukla dolup şükredeceğim.

ece78 valla bu yazını okuyunca bende böylemi olacağım duygusuna kapıldım :( biliyorum bende birçok şeyi farkındayım dediğin gibi kımıldayıp yüzünü görünce tabiki dahada bağlanırım ama diyorum ya bunalım hali işte , işe maddiyatta eklenince insan dahada karamsarlaşıyor..biliyorumki herşey iyi olur yoluna girer, herkesin teselli ettiği gibi çocuklarda öyle böyle eziyetli zahmetli de olsa büyür..herkes böyle teselli ediyor da :1: hatta olsun ikisinide ikiz gibi büyütürsün , ilk bir 2 yıl çekeresin ama sonra rahata erersin de bunları takip eden cümleler oluyor..hayırlısı sağlıklı sıhhatli olsunda gerisi mühim değil..

Demek yanlız değilmişim, benim de 8 yaşında bir kızım ve 11.5 aylık bir oğlum var. Şimdi de 2.5 aylık hamile olduğumu öğrendim. Rabbim affetsin ama 2 haftadır ağlayıp üzülmekten kendimi alamıyorum. Düşünsenize geçen sene bu aylar yine hamileydim ve şimdi de hamileyim. İkisini arası tam 18 ay olacak. Daha kilolarımı yeni vermiştim tam toprlanıyordum. Hadi onlar da dert değil 3. yü hiç düüşünmüyorduk. Şu an 36 yaşındayım zaten. Biz kendimizce jübilemizi yapmıştık eşimle ama kısmet. Allah'ın gücüne gitmesin sağlıkla gelsin diye dua ediyorum ama kendime de mani olamıyorum. Zaten hamilelik dolayısı ile hormonlarım tavan yapmış durumda, kimseye hamileyim derken ağlamadan söyleyemiyorum.
Eşim yılın yarısında yurt dışında zaten, rabbim cümlemizin yardımcısı olsun. Ben mi garibim yoksa hala alışamam normal mi. İkisinin bu kadar yakın olması acaba cidden çok mu zor olur, yaşayanlar biraz aydınlatırsa sevinirim doğrusu

Demek yanlız değilmişim, benim de 8 yaşında bir kızım ve 11.5 aylık bir oğlum var. Şimdi de 2.5 aylık hamile olduğumu öğrendim. Rabbim affetsin ama 2 haftadır ağlayıp üzülmekten kendimi alamıyorum. Düşünsenize geçen sene bu aylar yine hamileydim ve şimdi de hamileyim. İkisini arası tam 18 ay olacak. Daha kilolarımı yeni vermiştim tam toprlanıyordum. Hadi onlar da dert değil 3. yü hiç düşünmüyorduk. Şu an 36 yaşındayım zaten. Biz kendimizce jübilemizi yapmıştık eşimle ama kısmet. Allah'ın gücüne gitmesin sağlıkla gelsin diye dua ediyorum ama kendime de mani olamıyorum. Zaten hamilelik dolayısı ile hormonlarım tavan yapmış durumda, kimseye hamileyim derken ağlamadan söyleyemiyorum.
Eşim yılın yarısında yurt dışında zaten, rabbim cümlemizin yardımcısı olsun. Ben mi garibim yoksa hala alışamam normal mi. İkisinin bu kadar yakın olması acaba cidden çok mu zor olur, yaşayanlar biraz aydınlatırsa sevinirim doğrusu

Kızlar benim adım Özlem öncelikle...
Sıkı durun;eyvahedigeldismile
Benim 6.5 aylık bebeğim var ve 5 aylık hamileyim..Kırkım çıkar çıkmaz hamile kaldım anlayacağınız...Şimdi yaşadıklarımı düşüncelerimi uzun uza diye yazamıyorum bi yere kaybolmayın..Herşeyi konuşalım..

ay özlemmmm.yaw hakketen en zoruda seninki gibiiii.Allah kolaylık versin hepimize.bi arkadaşında bebkleri arasında 13 ay vardı.bebeği 5 aylık olana kadar hiç farketmemiş.o arada emziriyor tabi diğerini.seninkinin arası 1-2 ay daha az olacak.o arkadaşı internetten tanıyorum ama 2.doğum sonrası fotolarını bi koymuş manken gibi.bakmış kendine salmamış. ve ben oraya da 3 .gebeliğimi yazınca beni teselli etmişti çok güzle bir duygu olduğunu anlatmıştı.hemde 7 yıl sonra da 3.yü istiyorumuş.kendimizi salmayalım arkadaşlar

Ececim bende daha yeni öğrendim sayılır,iki ay önce bulantılarım tiksintilerim olmuştu hastane de test yaptım çıkmamıştı..Hep olmaz neden olsun oğlumu emziriyorum diyodum..Ay köydeki insanlar gibi çocuk kıpırdamaya başlayınca farkettim var mı böyle bişey yaaa
Kilo problemim yok zaten ilkinde de almadım çok.Doğumdan iki ay sonra hafif bir yumuşaklıkla beraber dümdüz olmuştu karnım.. bunda zaten hem oğlumu emziriyorum,hem karnımdaki aksine kilo vermemeye çalışıyorum..
Benim kadar vahimi yok galiba aramızda bana bakın da şükür edin halinize kızlar:olmaz:

kızlar benim bebeği 8 aylık ben de 8 haftalık hamileyim, üzüldüm ilk öğrendiğimde ama şimdi istiyorum bebeği, bugün kalp atışlarını görecez inşallah, yalnız hamileliğim çok zor geçiyor :((

Özlem, tam kendim gibiler var mı acaba diye araştırıken senin başlığını gördüm.Benimde kızım 12 aylık ve bende 5 aylık hamileyim, üstelik bu durumu 15 gün önce öğrendim. Hala şoku tam olarak atlatabilmiş değilim, üstelik ilk bebeğim tedavi ile oldu dolayısıyla böyle bir şeye ihtimal vermiyordum hiç. Süpriz bebeğim kendi kendine yerleşip yaşamaya çalışıyormuş orda, bu vakitten sonra işallah sağlıklıdır diye dua edebiliyorum sadece. İlk bebeğim kolay gelmediği için böyle konuşanlara çok kızardım şimdi bu yaşadığım duygularımdan ötürü utanıyor ve çok kızıyorum kendime. Umarım toparlanırım ve umarım karnımdaki miniğim sağlıklıdır.

Özlem, tam kendim gibiler var mı acaba diye araştırıken senin başlığını gördüm.Benimde kızım 12 aylık ve bende 5 aylık hamileyim, üstelik bu durumu 15 gün önce öğrendim. Hala şoku tam olarak atlatabilmiş değilim, üstelik ilk bebeğim tedavi ile oldu dolayısıyla böyle bir şeye ihtimal vermiyordum hiç. Süpriz bebeğim kendi kendine yerleşip yaşamaya çalışıyormuş orda, bu vakitten sonra işallah sağlıklıdır diye dua edebiliyorum sadece. İlk bebeğim kolay gelmediği için böyle konuşanlara çok kızardım şimdi bu yaşadığım duygularımdan ötürü utanıyor ve çok kızıyorum kendime. Umarım toparlanırım ve umarım karnımdaki miniğim sağlıklıdır.

Bende 15 gün önce öğrendim tam olarak..akannehir
Tahmin ediordum ama bi türlü konduramıyordum..Ben de çok ağladım yıkıldım öğrendiğimde ama hastaneye gidip ultrasonda görünce hareketlerini sadece sağlıklı olmasına sevindim..Tarifi imkansız hisler yaşıyorum kafam çok karışık:uhm:

özlemcim bebek emmedi hiç, ilk 3 ay sütümü sağıp verdim, sonra da kesildi zaten, bu arada bebişin kalp atışını gördük :)) Allah bebişlerimize sağlık versin...

yalnız olmadıgımızı bilmekte bi güç diye düşünüyorum kızlar konuyu açan arkadaşa tşklr bişey merak ettim kızımda kimse anne olduguma inanmıyordu çünki bayagı bi kilo vermiştim hoş çok kiloluda diildim bakımlı vss.nesse işte 2.bebişi olanlar ve sezeryan ile dogum yapanlar 2.de muhakkak göbek kalıyor karın dahada yumuşadıgı gibi sarkacak diyorlar kendini bırakırsın kolay diil vs vs ay iice bunalıma girecem biri beni aydınlatırmı ya gerçekten ölemi olucak kaç kişi sezeryan lı ve 2.bebişi göbüşler ne alemde?

2.bebeişte bebek kalır demek doğru değil bence.ben 3.ye hamiş kalmadan çok düzenli yürüyüş,ve parklarda olan aletlerle yarım saate yakın çalışıyordum ve içime termal sauna şort giyiyordum.2 ayda çok farketti.arkadaşlarım içime korse giydiğimi sanıyorlardı.hem diyet hem spor bu işi çözer.yatarak kendiliğinden gitmediği kesin ama

Back
X