• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ve 2,5 yaş erkek anneleri

sxuxtlxux gayfe

prenslerim
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
3.207
24
116
Ankara
merhaba arkadaşlar.2 yaşında oğlum var.halen cümle kuramıyor.bi çok kelimeyide telaffuz edemiyor.dediğimi anlıyor tabi ama ben ona bir nesnenin adını söylediğimde hiç oralı olmuyor bile.öğrenmesi açısından tekrar tekrar söylüyorum hiiiçç umrunda değil.
söylediği kelimeler şöyle:
anne,baba,uykum,su,atti,bılaak,düstü,pisi,hav hav,kuu(kuş)
böyle basit kelimler işte.bunlara benzer bir kaç bişi daha işte
birde inanılmaz yaramaz ve çok hareketli
sizinkiler ne durumda,cümle kurabiliyorlarmı

,

,

canım bunlar çok normal benimki 26 aylık daha bir kaç gündür cümle kurmaya başladı mesela abla okula gitti, baba işe gitti ,anne kalk daha yeni yeni konuşuyorlar merak etme

sanırım benimki çok yaramaz olduğunda cümle kurmaya fırsat bulamıyor.
onun dışında bi çok kelimeyi söylüyor.ben ona kar yağıyor demeye çalıştırıyorum.
hanzo gibi sesler çıkarıyor fırlama.benim kızdığımı anlıyor inadına yapıyor bide.
ama yaramazlığa gelince 1 numara yemediği halt yok.çok istiyorum cümle kurmasını
istediğini daha iyi anlamak istiyorum.umarım en yakın zamanda.....

benimkinden daha yaramaz olduğunu düşünmüyorum geçirmediği cerrahi müdahale kalmadı yanık,cam batması,dudak patlaması vsvs....yinede yaramazlığa devam...gözü bile korkmadı ya delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

benimkinden daha yaramaz olduğunu düşünmüyorum geçirmediği cerrahi müdahale kalmadı yanık,cam batması,dudak patlaması vsvs....yinede yaramazlığa devam...gözü bile korkmadı ya delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

ay canım yaa allah korusun.seninki kendine zarar veriyor benimki eve,bana ve benim ruh sağlığıma.benim ki çok inat istediği her şeyi yapmak istiyor.olmayacak bir şey ama ısrarla dediğinin olmasını istiyor.ve ben her istediğini yapan bi anne değilim.nerden huy edindi bilmem.otobüsle ankaradan istanbula gidiyoruz oturmuyor koridoa çıkıyor kapıların açılmasını istiyor.olmayınca basıyor yargarayı istanbula kadar.çok zor yahu çocuk büyütmek 2.vazcaymış durumdayım.allah olmayanlara gani gani versin.

arkadaşım ben senin yerinde olsam kesinlikle ikinciyi düşünmem çok zor oluyor ikisine birlikte bakmak benim iki tane olduğu için biliyorum kızım birinci sınıfa gidiyor hiç bir şekilde dersleriyle ilgilenemiyorum oğlum izin vermiyor sürekli huysuzlanıyor napıcağımı şaşırdım valla bir görsen sanki koca adam tavırları hareketleri çok sinirli çocuk doktorumuz hiperaktiflik olabilir dedi piskoloğa götürücem haftaya bakalım nolacak gamyoncuiremsu

arkadaşım ben senin yerinde olsam kesinlikle ikinciyi düşünmem çok zor oluyor ikisine birlikte bakmak benim iki tane olduğu için biliyorum kızım birinci sınıfa gidiyor hiç bir şekilde dersleriyle ilgilenemiyorum oğlum izin vermiyor sürekli huysuzlanıyor napıcağımı şaşırdım valla bir görsen sanki koca adam tavırları hareketleri çok sinirli çocuk doktorumuz hiperaktiflik olabilir dedi piskoloğa götürücem haftaya bakalım nolacak gamyoncuiremsu

dikkat dağınıklığı varsa hiper olabilir.umaeım değildir hiperçocuk çok zor olur gerçekten.banada dr şimdi bunu anlayamayız çok erken dedi.ama gördüğüm kadarıyla dikkat dağınıklı yok dedi.tv karşısında 15 dak hiç kalkmadan durabliyorsa hiper değil dedi.

Sütlü gayfecim benim oğlum 31 aylık.Konuşmaya 28 aylıkken başladı.Birden bire konuşmaya başladı ve çok şaşırdık.Tabii şimdi hiç susmuyor o başka bir mesele:))Çok da hareketli bir çocuk.Şu an yanımda kendini o koltuktan o koltuğa atıyor.Allah acılarını yaşatmasın bizlere...Böyle böyle büyüyecekler canım.

dikkat dağınıklığı varsa hiper olabilir.umaeım değildir hiperçocuk çok zor olur gerçekten.banada dr şimdi bunu anlayamayız çok erken dedi.ama gördüğüm kadarıyla dikkat dağınıklı yok dedi.tv karşısında 15 dak hiç kalkmadan durabliyorsa hiper değil dedi.

valla değil 15 dakika 3 dakika oturmuyor bizim gözlerimiz yoruluyor onu izlerken onda hiç bir şey yok gecede aynı uyku yok sürekli ordan oraya ORDAN ORAYA öyle SABAH EDİYOR

Sütlü gayfecim benim oğlum 31 aylık.Konuşmaya 28 aylıkken başladı.Birden bire konuşmaya başladı ve çok şaşırdık.Tabii şimdi hiç susmuyor o başka bir mesele:))Çok da hareketli bir çocuk.Şu an yanımda kendini o koltuktan o koltuğa atıyor.Allah acılarını yaşatmasın bizlere...Böyle böyle büyüyecekler canım.

amiiinn cnm amiinn allah açılarını yaşatmasın inşallah.:Saruboceq::Saruboceq:
benimkide yaza konuşur sanırım şimdi 25 aylık:sm_cool:

merhaba canım benimde 2.5 yaşında oğlum var benimkide çok yaramaz bende hiperaktiflikten şüpelendim ama doktor 15 dk televizyon karşısında oturuyorsa normal dedi benimki bazen 1 saat izliyor.konuşmaya gelince 2 yaşındayken seninkiyle aynı seyleri söylüyordu.2 ay sonra cümle kurmaya başladı biz bile saşırdık şimdi söylediklerine inanamıyoruz öğretmediğimiz şeyleri söylüyor nerden duyduda öğrendi bilmiyorum önceden hafızaya alıyorlar sonra konuşuyorlar merak etme 2-3 aya kadar açılır.

merhaba canım benimde 2.5 yaşında oğlum var benimkide çok yaramaz bende hiperaktiflikten şüpelendim ama doktor 15 dk televizyon karşısında oturuyorsa normal dedi benimki bazen 1 saat izliyor.konuşmaya gelince 2 yaşındayken seninkiyle aynı seyleri söylüyordu.2 ay sonra cümle kurmaya başladı biz bile saşırdık şimdi söylediklerine inanamıyoruz öğretmediğimiz şeyleri söylüyor nerden duyduda öğrendi bilmiyorum önceden hafızaya alıyorlar sonra konuşuyorlar merak etme 2-3 aya kadar açılır.

inşallah canım yaa.demekki hafızaya alıyorlar.umarım benimkide 2-3 aya kadar konuşur.
kelimeleri güzel söylüyor ama cümle kurdaramadım gitti.benim yiyeğim var 5 yaşında daha yeni yeni doğru dürüst ümle kurabiliyor öyle olur diye korkuyorum.ama o benim oğlum kadarken cümle kuramıyordu.çok üzülüyordum.derdini anlatamadığı için çok hırçındı.şimdi iyi ama çok şükür

merhaba bayanlar benım oglumda 2.5 yasında suanda 2 yasından berıı coook güzel konusuyooo :)))))
ama asırı yaramazzz hıc yerındeee duramıyooo o kadar bunaltıyoo kıı benı oturup aglıyorum yaaaa
piskolosımc occoook bozuk bıde kötüü sözlerıı hemen kapıyoo ve onun kötü oldugunu bılyor ınadına süreklı tekrarlıyuooo bana da fıkır verın yaaaa napacam benn yaaa :(((((

Benim oğlumda 25 aylık ve inanılmaz yaramaz. Bazen dayanamayıp bas bas bağırıyorum.

Her türlü tehlikeli şeyi yapar, beni deli eder. Ama iş konuşmaya gelince tık yok.

Şundan 3-5 gün öncesine kadar sadece anne, baba,mama,dede diyordu.

Şimdi hergün bir kelime söylüyor, daha cümle kuramıyor.

Daha bebekken söylediğim şarkıların kelimelerini hatırlayıp söylüyor.

Mesela SÜPRİZ dedi, 2 gün önce, nasıl şaşırdım,anlatamam. Çünkü ben hiç kullanmam o kelimeyi.
Sonradan hatırladım, bebekken çok söylerdim diye.

Yani sana diyeceğim şudur, bebekler aynı teyp gibi bence. Önce kayıt ediyorlar. Sonra da sanki bir düğmeleri var, ona basınca tek tek bütün kelimleri söylüyorlar.

Canını sıkma, bende çok üzülüyordum, ama yavaş yavaş başladı konuşmaya. Herşeyin bir zamanı vardır. Bir de erkek çocuklarının aklı yaramazlığa daha çok çalıştığı için, konuşmayı erteliyorlar sanki...

kızlar erkek çocukları ne yaramazlarmış yahuu.hiç kimsede benim oğlum sakin yazmamış.
herkez çok hareketli,çok yaramaz yazmış.allaahh başımız dertte desenize..

Benim oğlumda 25 aylık ve inanılmaz yaramaz. Bazen dayanamayıp bas bas bağırıyorum.

Her türlü tehlikeli şeyi yapar, beni deli eder. Ama iş konuşmaya gelince tık yok.

Şundan 3-5 gün öncesine kadar sadece anne, baba,mama,dede diyordu.

Şimdi hergün bir kelime söylüyor, daha cümle kuramıyor.

Daha bebekken söylediğim şarkıların kelimelerini hatırlayıp söylüyor.

Mesela SÜPRİZ dedi, 2 gün önce, nasıl şaşırdım,anlatamam. Çünkü ben hiç kullanmam o kelimeyi.
Sonradan hatırladım, bebekken çok söylerdim diye.

Yani sana diyeceğim şudur, bebekler aynı teyp gibi bence. Önce kayıt ediyorlar. Sonra da sanki bir düğmeleri var, ona basınca tek tek bütün kelimleri söylüyorlar.

Canını sıkma, bende çok üzülüyordum, ama yavaş yavaş başladı konuşmaya. Herşeyin bir zamanı vardır. Bir de erkek çocuklarının aklı yaramazlığa daha çok çalıştığı için, konuşmayı erteliyorlar sanki...

evet efeninde bazen beni şaşırtan kelimeleri oluyor.ama cümle kuramıyor işte.onun yaşıtındaki arkadaşları ondan 2-3 ay büyük çatır çatır konuşuyor.evet cnm yaramazlıktan konuşmaya fırsatları yok.mymeka:

evet 15 dakika tv izliyorsa ve yaramazlık yaparken bi yandan da seni kolluyorsa annem kızacak diye.ve sen ona bağırdığında yaptığı yaramazlığı bırakıyorsa kesinlikle hiper değildir.benimkide çok yaramaz gün içinde bi çok kez çığlık attıyor bana.bazen dayanamayıp oturup hüngür hüngür ağlıyorum.benimkide 2-3 aya kadar cümle kurmaya başlar artık.:teselli:

valla benim oğlumda aynı durumda 20 aylık konuşamıyo günde 100 defa tekrarlıyorum kacıyo gülüyo işine gelmiyo.burdaki yazılanları okuyunca rahatladım valla üzülüyodum öğrenemiyecek die normalmiş demekki..

Benim oğlumda 28 aylıkken cümle kurmaya başladı şimdi 31 aylık ve herbişeyi biliyor.
Tv izlemeyi seviyo çocuk kanallarına bayılıyo.
Canını hiç sıkma herşey zamanla oluyo.
Ben bu hafta çok mutluyum mesela artık altını bezletmiyo ve birhaftadır söylüyo tuvaletini.
Çogu geç bile kaldı dedi ama olsun sıkmamak lazım çocukları onlar zamanı geldiğinde zaten yapıyolar.

Back