2.ÜNİVERSİTE KONUSUNDA KARARSIZ KALDIM :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
Merhabalar,

2 yıllık yada 4 yıllık aöf bir bölüm okumak istiyorum fakat çok kararsız kaldım.Gerçekten işime yarayacak bir bölüm istiyorum..Düşündüğüm bölümler;
Çocuk gelişimi
Sosyal Hizmetler
Sağlık yönetimi
Sosyoloji
Yada başka bir bölüm tavsiye ederseniz çok mutlu olurum

Kaç yıllık mezunsunuz 2 yıllık ise 2 yıllık okursunuz 4 yıllık ise isterseniz 4 isterseniz 2 yıllık okursunuz.4 yıllık mezunu iseniz eğer 2 yıllık okursanız kpss giremezsiniz.4 yıllık sosyal hizmetler sınavsız 2.ünivertise kapsamında almıyor ygs ile alıyor yada 2 yıllık sosyal hizmetleri bitirip dgs ile 4 yıllığa tamamlama yaparsanız.
Çocuk gelişimini sınavsız 2.üniversite kapsamında Erzurum Atatürk üniversitesi aöf de okursunuz aslında biraz detay verseniz daha iyi olurdu kaç yıllık üniversite bitirdiniz özel sektör mü yoksa kpss mi istiyorsunuz.

Ben 4 yıllık mezunum. Fakat 2. üniv. kapsamında başka bölüm okumak istiyorum aslında hedefim 2 yıllık ama 4 yıllık olacaksa artık ona da hayır demiyorum, dgs çok zor olduğunu duydum aslında.. Kpss konusunda artık umudum kalmadı o yüzden yapabileceğim geleceği olan bir meslek istiyorum..

2 yıllık okursanız kpss giremezseniz.Özel sektör olabilir çocuk gelişimi olabilir kreşlerde çalışırsınız yine 2 yıllık sosyal hizmetler olabilir özeller için adalet olabilir hukuk fakültesine tamamlama yapabilirsiniz.4 yıllıklarda sosyoloji olabilir sonra formasyon alabilirsiniz öğretmenlik için.Yönetim bilişim sistemleri var eğer bilişim ile aranız iyiyse 4 yıllık.

2 yıllık başka bölüm olan insan kaynakları yönetimi-büro yönetimi ve yönetici asistanlığı var-bilişim ile aranız iyiyse web tasarım kodlama var anadolu üniversitesinde bu bölümler.

İşletme olabilir özel sektör için ayrıca.

sosyal hizmetler şimdiye kadar iyi atandı bu sefer buraya akın akın gelenler var
malesef bu bölümde tıkandı tıkanacak
mevcut mezunlar ve okuyanlar istihdam için fazla bile, işsiz kalma ihtimaliniz var
sosyoloji de öyle
diğer bölmüler için yoruö yapamayacağım
4 yıllık çocuk gelişim çok avantajlı ya da özel eğitim ama onların aöf si yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…