• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2.sınıf anneleri sbs puanlarımızı paylaşalımmı?

bencede önce çocuğun istemesi çok önemli nekadar zorlarsan zorla eğer içinde yoksa olmuyor ben bu konudan dolayı şanslıyım diyebilirim benim kızımda çok kitap okuyor okumaya çok meraklı kaydirigubbakcemile5 ben onun dersleriyle çok fazla ilgilenemesemde (küçük oğlum var)kendisi çok bilinçli bu konuda başarılı oldukça dahada azimleniyor eşiminde kızımın başarısındaki katkısını inkar edemem tabi gördüğüm kadarıyla diğer babalardan daha farklı:1hug:

yoook bizim babamızda çok ilgilidir zaten kızım ilgisiz kalmayı sevmez herşeyi takip eder öğretmeniyle ilgilenir ayrıca ana okuluna giden oğlum var , bizimki 3. sınıf olduğu için geçen seneden planlamayı öğrendiği için bu sene kendi herşeyini hallediyor.Ben sadece denetliyorum.Test çözmeyi çok seviyor yanlışları çıktığında onlar hakkında konuşuruz yada beraber çözeriz (eşimle beraber) .Eşim maddi manevi destektir.

sevgili melon,ebrulum ve seylül cevaplarınız için çook teşekkür ederim.

anladımki ilgili bir çocuk lazım.

ben çok gayretliyim ama benle de iş bitmiyor,dediğiniz gibi.

Son düzenleme:
ayrıca benim oğlumda dikkat dağınıklığı olduğunu düşünüyorum.
bir uzmandan yardım almam lazım.

sbs de kaydırma yapmış.öğretmen 10. sayfdan itibaren başlayın demiş matematik sorularına ,oğlum 10.sorudan itibaren başalayın anlamış ve böylece tüm matematik sorularını kaydırmış :(
onun haricinde türkçeden 1 yanlışı var.hayat bilgisinden 4 ,matematikten 1 yanlış ( işaretlediği test kitabından kontrol ettim )

dikkat dağınıklığı çok önemli bir konu canım sakın ihmal etme biz çocuğumuzun başarısını birazda sporla destekliyoruz mesela buz patenine gidiyor hafta sonları onun dafaydası olduğuna inanıyorum buz pateni hem denge hemde dikkat isteyen bir spor eğer imkanın varsa bence çocuğunu spora yönlendirebilirsinvereliniortak

dikkat dağınıklığı çok önemli bir konu canım sakın ihmal etme biz çocuğumuzun başarısını birazda sporla destekliyoruz mesela buz patenine gidiyor hafta sonları onun dafaydası olduğuna inanıyorum buz pateni hem denge hemde dikkat isteyen bir spor eğer imkanın varsa bence çocuğunu spora yönlendirebilirsinvereliniortak

teşekkür ederim a.s.
çok güzel yapmışsnız spora yönlendirerek.
benim eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor.uğraşmaıyor da.hep ben gayret edeceğim.
iyi bir yer bulup biran evvel spora başlatmam lazım :kahve:
gerçektende haklısınız. :lepi:

ay kıyamam yaa
cok küçükler daha akılları oyunda oluyor bazen öyle dikkat eksiklikleri
yinede cok aşırı sıkmamamk lazım sonra dersten tam anlamıyla soğuyorlar diye düşünüyorum ben
satranç falan oynamayı öğretebilirsin çocuga canım okulda satranç kursları falan varsa gönderebilirsin (eşim sıcak bakmıyor dediğin için önerdim )
iyi bir spor dalı dikkatini toplamada başarılar dilerim

ay kıyamam yaa
cok küçükler daha akılları oyunda oluyor bazen öyle dikkat eksiklikleri
yinede cok aşırı sıkmamamk lazım sonra dersten tam anlamıyla soğuyorlar diye düşünüyorum ben
satranç falan oynamayı öğretebilirsin çocuga canım okulda satranç kursları falan varsa gönderebilirsin (eşim sıcak bakmıyor dediğin için önerdim )
iyi bir spor dalı dikkatini toplamada başarılar dilerim

çok teşekkür ederim.a.s.
kesinlikle haklısın.
dediğin gibi olmazsa okulda varsa bir satranç kursuna göndreyim.
satrançı da biliyor geçen sene satranç kulübündeydi.

arkadaşlar sbs 6. 7. ve 8. sınıf sonunda yapılıyor.ben anlamadım 2. sınıfta ne sbs si bu?hazırlık amaçlı deneme sınavı gibi bişey sizinkilere yapılan acaba??

ya arkadaşlar bende bunu merak ettim, biizim zamanımıza göre ilkokul 2 den mi bahsediyorsunuz. benim oğlum bu eylül okula başlıcak ve bu konularda hiç bilgim yok. benim bildiğim bizim zamanımızadaki ortaokul 1. 2. 3. sınıflarda sbs olduğu
ilkokul 2 de sbs olduğunu sizden duydum ve çok şaşırdım, ilk defa duyuyorum yani bu sınavlar taa 2. sınıftan gidecekleri liseyimi belirlicek, cevap verirseniz çok sevincem
a.s.

chess ve netertua cım ben cevap vereyim hayır
sbs ler 6. sınıfta başlar 6 7 8. sınıflarda girer cocuklar sbs ye
arkadaşların bahsettikleri okul içi yapılan deneme sınavları sbsye göre kaç puan alıyo falan onu hesplıyorlar yoksa gerçek sbs degil kızlar

chess ve netertua cım ben cevap vereyim hayır
sbs ler 6. sınıfta başlar 6 7 8. sınıflarda girer cocuklar sbs ye
arkadaşların bahsettikleri okul içi yapılan deneme sınavları sbsye göre kaç puan alıyo falan onu hesplıyorlar yoksa gerçek sbs degil kızlar

çok saol EBRULUM, çevremdeki çocuklar hep anaokuluna gittiğinden çok yabancı kalmışım bu ilköğretim işlerine, bizim zamanımıza görede herşey değişmiş anlaşılan, teşekkürler cevabın içina.s.

kızlar bu sbs değil ki okulistik dedikleri bir sınav sistemi. yani not ortalamasına falan etkisi olmuyor. adı üstüstünde zaten okulistik. yani tamamen okullar ve öğrencilerin seviyelerini ölçen bir yardımcı sistem. sınav sonuçları açıklanınca bifr kağıt veriyolar size ve çocuklarınızın hangi konuda eksik olduğunu görüp ona göre çocuğunuza destek olabiliyosunuz. yoksa karne notlarını veya diploma notunu etkileyen bir sistem değil. çünkü bizim okulda temizlik parası vermeyenler bu sınava alınmayacak dediler ve almadılarda. yürütmelikte olupta diploma notunu etkileseydi mecburen bütün çocuklar girerdi.

gelecek hafta sonu bir dersane sbs düzenliyor.

oğlumun öğretmeni sınıfa demiş ki ilk ona giremezseniz sizi döverim.

oğlumda başarısız olacağım diye sınava girmek istemiyor.

zaten çalışmıyor da.

sizce ne yapayım,girmesi için çabalıyayım mı yoksa ???

Back