• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Sene oldu tükendim artık.. yardım :(

eccem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
104
0
46
İstanbul
Arkadaşlar 2 yıl önce bir gün aniden kusmaya başladım.3-4 gün sürünce hastaneye gittim ve endoskopiden kan tahlilime kadar herşey yapıldı.Sonuç hiç birşey! psikolojik dendi.pskiyatriste gittim blumia ve panik atak tedavisi kondu.2 senedir ilaç kullanıyorum.Ama tam anlamıyla düzeldim diyemiyorum.Çok mutluyken sebepsiz yere içime bi korku geliyor ve kalp çarpıntısı başımda ve vücudumda uyuşma oluyor.sürekli korku halindeyim ya bi daha olursa diye dayanamıyorum artık.Tam anlamıyla hiç bişey yaşayamıyorum sürekli bişey olcak diye bekliyorum.Pskologada gittim ama hiç bi değişiklik yok.intihartı bile düşünür oldum artık.böyle yaşamak istemiyorum.aranızda benim gibi olan var mı?

Allah yardımcınız olsun şifa versin.panik atak belki psikolojiktir ama kusmalarınızın nedeni araştırın belki saglık sorunudur...geçmiş olsun.

Bol bol kitap okuyun kendinizi kitapların içine atın bir süre sonra kendinizi çok bilgili ve olgun hissedeceksiniz ve kontrol mekanizmanız güçlenecek dolayısıyla korkulardan kurtulacaksınız... Bilgili insan her şeyi aşar...

Sadece kusuyor olmanızdan yola çıkarak mı bulimia teşhisi aldınız? Kusmalarınız yemek yedikten sonra mı oluyor? KEndinizi nasıl görüyorsunuz kilo bakımından. Yazdıklarınıza bakılırsa anksiyete ile daha uyumlu bir tablo sergiliyorsunuz. Ki panik bozukluk teşhisi almış olmanız da bunu güçlendiriyor. Eğer sadece kusuyor olduğunuz için bulimia teşhisi aldıysanız tekrar bir psikiyatriste başvurmanızı tavsiye ederim. Bunun yanı sıra psikolojik destek alarak; yani bir psikolog ile çalışarak bu sorununuzun üstesinden gelebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Bende de sürekli olarak çarpıntı oluyor her yerim uyuşuyor, başım dönüyor, bazen başımın en tepe noktasında bir yanma oluyor, bazen unutkanlık oluyor, dalıyorum sürekli donup kalıyorum bazen. Çok mutlu olduğum zamanlar oluyor fakat mutlu olduğumda daha çok korkuyorum. Bunu çok araştırdım. Psikolojik nedenler genelde mesela; mutlu oluyorsun ya ama aklında hep ya yine mutsuz olursam korkusu oluyor. Gerçi psikoloğumun dediğine göre bende biraz aşırıya kaçmış bir "kaybetme korkusu var". Ve hep aklımın bir köşesinde intihar düşüncesi. Sana çok benzer aynı değil ama benze. Kusmalarının psikolojik olması da normal korktuğun için kasılıyorsun içinde hep olan bir şey kasıldıkça da miden bu kasılmalara yanıt veriyor bu da daha çok kasılmaya sebep oluyor. Bende kusma korkusu da olduğundan hep ağlarım kusarken :)

Ama tüm bunların psikolojik olması normal, insan psikolojisi inanılmaz her şeyi yapabilir, kafein tüketiyorsan bence indirebildiğin kadar aza indir ve ılık limonlu ballı su iç biraz yatıştırıyor ılık ballı limonlu yeşil çayda iyi geliyor. Ayrıca verilen ilaçlar pekte işe yaramıyor ve eğer verdikleri antideprasan ise yavaş yavaş bırak antideprasanın yararından çok zararı var =) Çok yazdım umarım okuyabilirsin =) Eğer bir şey sormak istersen mesaj at çünkü psikoloji alanında neredeyse yüksek lisans yapacak kadar çok okudum ve gördüm kimisini yaşadım elimden geldiğince yardım ederim =) olabildiğin kadar sakin ol ve yalnız olmadığını bil GEÇMİŞ OLSUN =)

canım senin yaşadıklarının aynısını geçtiğimiz yaz ağustos ayında bende yaşadım
hayattan bağlantımı koparmıştım resmen o derece kötüydüm 1 ay dışarı çıkmadan evde yattığımı biliyorum
bi akşam tv izlerken içime bir korku girdi sebepsiz yere neden bilmiyorum kafamı ufak tefek şeylerede takmam ben bişeyde yoktuu o gün kafama takacağım. neyse..
sonra o gece sabaha kadar uyumadım heryerim elim ayağım kafam uyuşmaya başladı daha sonrada kusma ve isal eşlik etti buna. biraz netten bakıyım dedim panik atak falan yazıyordu belirtilere bakınca. kendimi anneme okuttum gece yarısı uyandırp hatta ona belli etmedim ama dedim içimden galiba ölüyorum.
sonra aradan 1hafta , 2 hafta ,3 hafta hatta bir ay derken ben hala aynıyım gitmediğim doktor kalmamıştı hastanede psikolog ve psikiyatri hariç dedim Allahım çare ondaysa gidicem artık yapacak bişey yok sonra gittim bana dediki neyin var bilmiyorum dedim madem bilmiyosun niye geliosun git düşün öyle gel . sana ne olduğunu bilmeden yardım edemem dedi
o an içimden gerizeaklı bana ne olduğunu bilsem zaten sana gelirmiyim diyesim geldi.neyse en düşük miktarda antideprean yazdı yolladı
açtım içini okudum intihara teşebbüs yazıyor. kendi kendime dedim gülerek beni düzeltecek ilaç bumu Allah aşkına içmedim iyiki içmemişimmm.
şimdi çok iiyiyim Allahıma şükür nedenini açıklıyım bi kursa yazıldım ahşap boyama kursa başladığım zaman çok kötüydüm hep ölüm korkusu kalabalık korkusu aşağılanma korkusu vardı bu hastalık başıma geldiğinden beri bu kursa giderek bunları atlattım. hep içime atan bir insandım artık atmıyorum , elimden geldiğince insanlara iyilik yapıyorum , yaşlılara hürmet ediyorum , küçükleri seviyorum ve sevindiriyorum yani insanları mutlu ederek mutlu olmaya çalışıyorum ve bunlar beni ruhumu ve içimi sıkan psikolog ve psikayatrilerin verdiği ilaçların iyi gelmediği ruh sıkıntımdan kurtarıyor.çok uzattım ama dediğim gibi git ücretsiz ve seni meşgul edecek bir şeylerle uğraş cnm kafana taktığın herneyse onu düşünme herşeyin güzel olduğunu ve hep güzel olacağını düşün . yaşadağımız dünya yalan evet ama yaşadığımız anlar gerçek . hep mutlu olman ve Allahın şafi ismiyle şifaya kavuşman dileğiyle . kendine iyi bak

eccem bende aynı durumdayım 4 senedir ara ara yokluyordu ama bu sene tavan yaptı resmen.4 aydır ilaç içiyorum kalp çarpıntısı ve panik durumunu kesti ama kafamın içi sersem gibi hiçbiryerde rahat edemiyorum. arkadaşlarla dışardavoyuramıyorum, yerimde duramıyorum, baygınlık hissi var sürekli sanki başım dönüyor, belkide senden çok daha kötüyüm.ama intihar falan sakın böyle şeyler düşünme ,aklına gelirse defet hemen.ben bir çare arıyorum kendimce çok şey aratırdım. Kafadan silmek lazım ama olmuyor biliyorum Sürekli aklımızda belki hipnoz veya emdr çare olur. İstanbulda bir kadı var . bana 6 seansta kesin çözerim dedi. Kendi doktor ama bilinçaltı kodlamayla ilgili çalışıyor. Özelden numarasını veririm istersen. Ama ben burdan istanbula nasıl gidip geleyim. Bide seansları pahalı.

Bende de sürekli olarak çarpıntı oluyor her yerim uyuşuyor, başım dönüyor, bazen başımın en tepe noktasında bir yanma oluyor, bazen unutkanlık oluyor, dalıyorum sürekli donup kalıyorum bazen. Çok mutlu olduğum zamanlar oluyor fakat mutlu olduğumda daha çok korkuyorum. Bunu çok araştırdım. Psikolojik nedenler genelde mesela; mutlu oluyorsun ya ama aklında hep ya yine mutsuz olursam korkusu oluyor. Gerçi psikoloğumun dediğine göre bende biraz aşırıya kaçmış bir "kaybetme korkusu var". Ve hep aklımın bir köşesinde intihar düşüncesi. Sana çok benzer aynı değil ama benze. Kusmalarının psikolojik olması da normal korktuğun için kasılıyorsun içinde hep olan bir şey kasıldıkça da miden bu kasılmalara yanıt veriyor bu da daha çok kasılmaya sebep oluyor. Bende kusma korkusu da olduğundan hep ağlarım kusarken :)

Ama tüm bunların psikolojik olması normal, insan psikolojisi inanılmaz her şeyi yapabilir, kafein tüketiyorsan bence indirebildiğin kadar aza indir ve ılık limonlu ballı su iç biraz yatıştırıyor ılık ballı limonlu yeşil çayda iyi geliyor. Ayrıca verilen ilaçlar pekte işe yaramıyor ve eğer verdikleri antideprasan ise yavaş yavaş bırak antideprasanın yararından çok zararı var =) Çok yazdım umarım okuyabilirsin =) Eğer bir şey sormak istersen mesaj at çünkü psikoloji alanında neredeyse yüksek lisans yapacak kadar çok okudum ve gördüm kimisini yaşadım elimden geldiğince yardım ederim =) olabildiğin kadar sakin ol ve yalnız olmadığını bil GEÇMİŞ OLSUN =)

gerçekten resmen yaşadıklarımı yazmışsın bende yoruldum artık ilaçlar ilaçlar ama sonuç yok. dayanamıyorum bazen hele şimdi bahar geldi dahada sıklaştı sorunlarım inş geçicek diye beklşyorum çok teşekkkür ederim cevabın içinn:3:

eccem bende aynı durumdayım 4 senedir ara ara yokluyordu ama bu sene tavan yaptı resmen.4 aydır ilaç içiyorum kalp çarpıntısı ve panik durumunu kesti ama kafamın içi sersem gibi hiçbiryerde rahat edemiyorum. arkadaşlarla dışardavoyuramıyorum, yerimde duramıyorum, baygınlık hissi var sürekli sanki başım dönüyor, belkide senden çok daha kötüyüm.ama intihar falan sakın böyle şeyler düşünme ,aklına gelirse defet hemen.ben bir çare arıyorum kendimce çok şey aratırdım. Kafadan silmek lazım ama olmuyor biliyorum Sürekli aklımızda belki hipnoz veya emdr çare olur. İstanbulda bir kadı var . bana 6 seansta kesin çözerim dedi. Kendi doktor ama bilinçaltı kodlamayla ilgili çalışıyor. Özelden numarasını veririm istersen. Ama ben burdan istanbula nasıl gidip geleyim. Bide seansları pahalı.

bende çok araştırdım canım hipnoz,akupunktur, bunlar çok faydalı yöntemler ama çok pahalı dediğin gibi 1 sefer olsa verilir ama 3-4seanstan önce fayda olmuyormuş allah yardımcımız olsunn :5:

Ecem ben emdr düşünüyorum.hipnoz korkutuyorda persembe psikiyatrisime sorucam.bakalım ne diyecek.artık neyse parası verecem.yeter ömrümüz gidiyor.yaşadığím hiçbiseyin tadı yok .boynum,beynim uyusuyor.ayakt sallanıyorum. Offffffff.ikinci çocuk çok istiyorum.eşimde sírf benim yüzümden istemiyor ve çok dokunuyor bana.

"
eccem bende aynı durumdayım 4 senedir ara ara yokluyordu ama bu sene tavan yaptı resmen.4 aydır ilaç içiyorum kalp çarpıntısı ve panik durumunu kesti ama kafamın içi sersem gibi hiçbiryerde rahat edemiyorum. arkadaşlarla dışardavoyuramıyorum, yerimde duramıyorum, baygınlık hissi var sürekli sanki başım dönüyor, belkide senden çok daha kötüyüm.ama intihar falan sakın böyle şeyler düşünme ,aklına gelirse defet hemen.ben bir çare arıyorum kendimce çok şey aratırdım. Kafadan silmek lazım ama olmuyor biliyorum Sürekli aklımızda belki hipnoz veya emdr çare olur. İstanbulda bir kadı var . bana 6 seansta kesin çözerim dedi. Kendi doktor ama bilinçaltı kodlamayla ilgili çalışıyor. Özelden numarasını veririm istersen. Ama ben burdan istanbula nasıl gidip geleyim. Bide seansları pahalı.[/QUOTE"

Allah şifa versin. ben de istanbulda bilinçaltı kodlamayla sürekli kusan bi çocuğu tedavi etmiş bi kadın duydum istanbulda. belki aynı kişidir.

rus bir doktor adiı natali ama seanları çok pahalı ama garanti diyor. Bu yasadıklarimizin anneden miras oldugunu söylüyor.mezela benim annemde benim yaslarımda aynı şeyleri yasamı

Evet janym benim bende senin gibi y dim ..hep korkuyodum sonrada kusmaya bashladym bu arada erkek arkadashymda var hamilemiyim diye korkkuyodum en iyisi kandini rahat tutmak bishey cok dushunmemek ...

Back