2 negatif tup bebek 1 kimyasal

Neredeysemavi

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2023
84
49
Merhaba,

2 senedir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz. 1 tane iptal olan asilamam, 1 negatif asilamam, 2 negatif tup bebegim var. 2. Negatif sonucumu bugun aldim. Sebepsiz infertelite olarak geciyor. Amh degerim iyi, rahmim iyi, kan degerlerim iyi. Esimde biz dusuklugu var, morfoloji 2. Ama hiz dusuklugu sinirda, yani cok dusuk degil. Doktorlar bu sebep olamaz diyor.

16 yumurtamin 15i olgun cikti 10 tanesi dollendi. Hepsi 4bc. Bahceci 4bc icin iyi kalite diyor. Ama OLMUYOR.

Ilk deneme dogal sirkustu, bu ilacli. Gobegim ignelerden sis ve mor. Ustune bile yatamiyorum. Maddi verdigimiz emek bir yana, manevi olarak tukenmis durumdayiz.
Rahim dinlendirme surecinde dogal yolla hamile kaldim. Kimyasal oldu. Ya embriyolarda bir hasar var ya da rahmim embriyolari kabul etmiyor.

Doktorlar her seferinde %55 sans veriyor. Ama OLMUYOR. Artik delirecegim. Uremek dunyanin en dogal seyi, bahcedeki kediler bile beser beser doguruyor. Ben doguramiyorum.

Yasim 33. Artik sinir yaslara geliyorum. Insan isyan etmek istiyor!! Benzer sureclerden gecenlerin, bir cozum bulanlarin destegine ihtiyacim var.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Merhaba, öncekikle negatif sonucunuz için geçmiş olsun. 1 kez opu yapıldı değil mi? Acaba doktor değiştirip yeni doktor yeni ilaçlarla bir kez daha mı opu yaptırsanız? Gerçi yedekte bu kadar çok embriyo varken bu kararı vermek zor, ama farklı sikluslarda daha farklı sonuçlar alınabiliyor. En azından bir ön görüşme yapın bence başka bir doktorla.

Yaşınız tüp bebek için daha genç sayılır, ben de 33 yaşındayım En azından yumurta sayınız güzel, gözle görünen büyük bir sebep de yok illa olacaktır. Eğer tekrar opu yaptırırsanız yumurta-sperm kalitesini srttırmaya odaklanırsınız. İçki-sigara-kahve varsa bırakıp, hamur işi, şeker, paketli gıdadan uzun durursunuz. Takviyeler, sağlıklı beslenme, arı sütü-polen ve bol su içmenin de iyi geldiğini düşünüyorum.

Benim ilk opu sonucu kötüydü, ikincide ilaçlarım değişti ve eşimle beraber bu saydıklarımı yaptık. İkinci opu sonucum daha iyi oldu. Şimdi transfer yaptırsam mı yoksa bir kere daha opu yaptırsam mı diye düşüncelerdeyim Başlarda çok isyan ediyordum ama artık kabullendim. Belli ki bizim çocuğa giden yolumuz diğer insanlar gibi kolay olmayacak, bu saatten sonra neden onlar öyle ben böyle demenin hiçbir faydası yok bize. Olan olmuş ve bunu değiştiremeyiz. Süreç yeterince zor, enerjini süreçle başa çıkmak için harca canım neden böyle oldu düşüncesine harcama. Çünkü cevabı yok. İnşallah em kısa zamanda güzel haberlerini paylaşırsın

Canım bitek sen değilsin bunu yaşayan evet zor gerçekten insanlar hamile olduğunu bile anlamıyor ,istemedigi halde hamile kaliyolar ,ama işte hayat herkesin sınavı başka yerden bizim daha fazla ugrasmamiz gerekiyor ulaşmak için, Rabbimden ümit hiç bir zaman kesilmez .vakti vardır henüz nasip değildir .benimde 1 aşılama 2 tüp bebek denemem var ilki negatif ikinci denemem de transferim oldu sonuç bekliyorum. Canını sıkma üzme isyan etme insan birşeyin üstüne ne kadar düşerse o kadar olmuyor .sen elinden geleni yap ,içinin rahat etmediği tedavinle ilgili ne varsa(beslenme,içki,sigara vs vs düzensiz hayat vs yada doktor ) onu düzelt sonrası Allah'ın takdiri

Okurken o kadar üzüldüm ki aynı süreci yaşayan biri olarak dört senedir savaş veriyorum ama Amh çok düşük benim 0.4 eşimin de sayı düşük dna hasarı var ilk negatif oldu şimdi tekrar yaptıracağım Amh düşük olduğu için genetik ayıklama yapmıyorlar . Birincisi siz genetik tarama yaptırdınız mı embriyolara ikincisi dna hasarı ölçtürdünüz mü eşinizde yani bir şey bardır mutlaka ki olmuyor ya da sebepleri yaratan Allah inşallah kaldırır o sebepleri . Yasınız çok genç daha ve Amh iyi olduğu için sizin korkmayın bence beni. Amh düşük olduğu için zamanla yarışıyorum gazla yumurta çıkması bile sizin süreciniz için iyi ama sonuçların boule çıkması elbette kötü benim görümcem sizin yaşadığınız şeyleri yaşamış en sonunda olmaz demişler ve doğal yoldan iki defa hamile kaldı mutlaka onda da bir şeyler vardı olmuyordu sonra o sebepler kalktı sakın vazgeçmeyin ben de yarın yumurta toplamaya gireceğim bilmediğim bir ülkede klinikte korkuyorum çok hem de hatta yapma zaten sonuç belli diyorum ama boş boş oturamıyoeum da düşünün benden en fazla iki üç yumurta toplanıyor şansımı düşünün . Bol dua edin lütfen kendinize bol çabayı bırakmayın ama eşinizden de problem olabilir neden olmaz demişler anlamadım bahcecide yaptdıdm ilkini doktorumu çok sevdim ama bana çok hızlandırılmış geldi her şey çok kalabalık diye mi bilmiyorum çok ilgili gelmediler bana nedense . Başka bir doktor ya da klinikte de deneyebilirsiniz şansınızı

Merhabalar aynen öyle benim Amh 0.3 olan yakınım üç ayda kendiliğinden hamile kaldı tüp bebek dediler hatta umudu yoktu bir öğrendik dediğine göre normalden kalmış çaresiziz Verne Allah aşan Allah ama korkunc bir süreç kesinlikle

Oncelikle cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Maslak acibadem de baska bir profesore de gittim surecte fikir almak icin. O da embriyolari degerlendir, eger olmazsa baska ilaclarla en bastan yumurta toplama yapilir dedi. Ama o da olur muhtemelen diyor. Su anki doktorumda gittigin hicbir doktor sana bir sebep soyleyemecek diyor. Elbet bir sebebi var ama bulamiyoruz. 33 yasta embriyolarin 3/1 i hasarli olur dedi doktorum. Biz hicbir sorun bulamadigimiza gore ilk 2 denemede de hasarli embriyoya denk gelmis var sayacagiz diyor. Kimyasal da hasarli embriyoya denk geldi saymak durumundayiz diyor. Bu kadar tesaduf matematiksel olarak mumkun tabii ki ama realitede cok fazla.

Siz ikinci toplamayi yapmissiniz anladigim kadariyla. Havuz mu olusturmak istiyorsunuz? Transfer denemediniz mi henuz ikinci toplamadan?

Evet, 8 tane dondurulmus embriyom varken tekrar toplama yaptirmak icime sinmiyor. Daha iyi olacaginin da bir garantisi yok. Daha fazla igneye de mecalim kalmadi.

Isime gucume, gunluk hayatima odaklanamiyorum. Tekrar surece girmek su an gozumde cok buyuyor ama gerekirse yapacagim mecburen.

Era testi %3-5 lik bir ek basari getirir diyorlar. Katil hucre testi zaten anlamsiz, katil hucreler bazen cok bazen fazla olur, test yaptigimiz gune gore biz bilemeyiz. Bu da bizi sonuca goturmez diyorlar. Yani ek test de istemiyorlar.

allah cozumsuz hastalik vermesin tabii ki. Ama insan neden bunlar benim basima geldi diyor.

Siz de umarim en yakin zamanda guzel haber alirsiniz. Anladigim kadariyla bu isi kafadan atmak lazim olmasi icin. Ben yapamiyorum ama size onerim dusunmemeye calisin. Hayat bugunlerde bizim icin cok zor, kendim icin dilediklerimi sizin icin de diliyorum. Insallah guzel bir sonucla atlatiriz bu sureci de, bu yasadiklarimizi unuturuz. Insan her seyi unutuyor…

Cok uzuldum durumunuz icin ama inanin ben sunu anladim en olmaz vakalar oluyor, olur denilenler olmayabiliyor. Doktorum diyor ki bizim embriyo hic olusturamadigimiz hastalar dogal yolla gebe kaliyor. Bizim sirkette bir kisinin esi hormon problemleri nedeniyle her seferinde dusuk yapiyordu. Simdi ikinciyi dogal yolla doguruyor. Baska bir arkadasimin esinde hic sperm yoktu dogal yolla gebe kaldi. Bizde elle tutulur hicbir sebep yok mesela ama ben saglikli gebelik elde edemiyorum. Her seyin dogru yapildigi tup bebek transferlerimde gebe kalamadim, hicbir sey yapmadigim ve icki icip gezdigim rahim dinlendirme doneminde gebe kaldim. Hos o da kimyasal oldu.

Uzun lafin kisasi, caninizi sikmayin. Olacak olan mutlaka oluyor. Olmayacak olan da olmuyor. Guzel haberi alirsaniz bana da yazin. sevgiler.

Bu arada doktor sperm dna hasari istemiyor bizden 5. Gune giden embriyo olmazdi o zaman, dna hasari tutunmayi etkilemez diyor? Hicbir ek test istemiyor. Anlamsiz buluyor. Acaba bir sey mi atlaniyor diye dusunuyorum ama gittigim hicbir doktor da su testi yapalim demedi.

Insallah guzel haber alirsiniz, umarim bebeginiz sizinledir. inanin isyan etmemeye calisiyorum ama elde degil, icimden hicbir sey gelmiyor…

Aslında şu anki doktorum da etkisi olmaz dedi ben yurtıdındayım spermi az olunca bir ürolog dna testi istemiş ve bu devletin tüp benek merkezi dna hasarı olunca direk testisten alıyormuş ben de merak edip baktım bir sürü yerde dna hasarı embriyo gelişimi durduruyor kaliteyi düşürüyor yazıyor sonra ikinci deneme için doktora sordum burda alakası yok dedi ki bizde dna hasarı alma yöntemi yok laboratuvarda dedi zamana kaybetmek istemediğim için burda yapmak istedim ilkini bahcecide yaptırdığımda ben ebru doktora gitmiştim eşim ben üç ay ilaç kullandım geçmiştir deyince doktor da evet dedi ben de çok detaylı baktırmadıgımı düşünüyorum kendim için eşim için çok hızlı oldu. İkisini de bahçeci de mi yaptırdınız hangi doktor ? Eğer dna hasarı önemi yoksa ben de kendi yumurta kalitemden şüphelendim hep kendimi suçladım ama bence sizin olacak vazgeçmeyin sakın ümitsiz olmayın çok vahim durumda olanlar var görümcem hiç vazgeçmemiş

Aslında stres mi etkiliyor diyorum çok mı takıyoruz bir rahatlasak bir boşaltsak kafamızı bakın o sürede hamile kalmışsınız kimyasal olmuş ama birdaha olmayacak inşallah. İnanın yasınız çok genç biz Amh düşüklerinin menopoz tehlikesi bar bir de o ayrı bie dert ama su konuda haklısınız kuzenime Amh çok düşük tüp bebek dediler hemen hamile kaldı ama Sizde sorun yok bu daha zor olsa da sabredin vazgeçmeyin anne olacağız inşallah bazen ben de düşünüyorum dediğiniz gibi kediler köpekler doğuruyor kendimi çok yetersiz hissediyorum dört senedir hayat yaşamıyorum ama pes etmeyi düşünmüyorum siz de etmeyin çaba asla karşılıksız kalmaz

Hemen hemen benzer şeyleri yaşamışız. Bir defa kimyasal gebelik, sonradan 2 negatif tüp bebek denemem oldu. 3,5 yıla yakın bir süreç hala devam ediyor ve 32 yaşına gireceğim.

Bize de ilkten sebepsiz dediler, sonradan sperm dna hasar testi yaptırdık sınırda hasar çıktı, detaylı semen analizi yaptırdık morfoloji 0 çıktı. Çok kaynak okudum araştırmalar yaptım, morfoloji ve dna hasarının çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum, maddi manevi emek verip ellerinin boş kalması ne demek çok iyi bilirim. Geride kalan embriyoyu denemeden önce ürolojiden faydalanmak istiyoruz. Sıkıldım gerçekten, transfer öncesi 10 kere kontrol, transfer günü bekle transfer ol sonra cehennem azabı gibi test günün bekle. Acaba tuttu mu tutmadı mı? Tutmadıysa ne yapacağız? Psikolojim kaldırmıyor artık. Yani 10 kere deneyenleri okudu bu gözlerim çelik gibi sinirleri varmış o insanların.

Sabır diyoruz da olmadıkça elinde olmadan isyan ediyorsun ben ediyorum, elimde değil. Artık rüyalarımda hamile olduğumu görmek istemiyorum, şimdi şu an istiyorum. Kaç kişinin hamilelik haberini aldım, kaç kişinin gebeliğini seyrettim, ne kadar çok ağladım, ne kadar çok üzüldüm. Belki hiç olmayacak. Bu beni çok korkutuyor.

Aynı duyguları yaşıyoruz hep dua ediyorum Allahım ne olur bu süreci yaşayan anne olmak isteyen tüm kadınların eline bebişleribi ver rüyama çocuk giriyor ya emziriyorum ya kucaklıyorum bazen hiç olmazsa ne yaparım diyorum düşünmek bile istemiyorum çabalıyoruz

Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum yaşım 28di ve 2 kez negatif aldım embriyolarım çok kaliteliydi ama olmadı. Her şeyimiz temiz ve sebepsiz infertilite. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum resmen bu kadar doğal olan bir şeyi yapamıyoruz üremek dediğiniz gibi tüm canlılarda olan bişeyken biz bunu başaramıyoruz. Ama şöyle düşünün embriyolar tutmadıysa genetikleri sıkıntılıdır. Bazen hiçbir sorun olmasa bile o ayki tüm embriyolar genetik olarak bozuk olabiliyor. Denemeye devam. Er geç gelecek ben artık böyle düşünüyorum

Ben de üst üste iki negatif aldım, kimyasal bile olmadı toplamda 3 embriyom hiç tutunamadı. Şu ana kadar bir kere bile hamile kalamadım kimyasal bile olmadı. Genetiklerimiz normal, yaşlarımız genç embriyolarımız 5. güne gidiyor, rahimle ilgili bir problem de yok ama yine de olmadı. Zaten doğal yolla olması benim için imkansız gibi birşey ama tüp bebekle de olmayınca büyük bir hüsran oldu. Ne yapalım elimizden pek birşey gelmiyor maddi manevi imkanımız yettikçe denemekten başka da şansımız yok sanırım. Umudumu kaybetmemeye çalışıyorum gerçekten çok zor bir imtihan sadece yaşayanlar anlar

Benim embriyolarımın sorunu yavaş gelişmeleri 5. günde değil 6. günde blast oluyor çoğu. İlk opumda 14 yumurta toplandı, 2 tane 6. gün embriyosu oldu biri orta biri kötü kalite. Doktor bunları transfer etmeyelim bir kere daha deneyelim dedi.

İlaçlarımı değiştirdi, ikinci opuda 6 tane toplandı. Yumurtalıklara prp de yaptı o sırada. Az toplandı diye üzüldüm ama toplam 5 embriyo oluştu, ilk opudan daha iyi yani. İki tanesi 5.gün iyi kalite, üç tanesi 6. gün orta kalite. 2 tane iyi 5. gün embriyosunu pgt'ye yolladım, bir tanesi uygun geldi.

Şu an opu sonrası 2. adetimi bekleme dönemindeyim, yakında olurum. Pgtli embriyoyu hemen transfer ettirsem mi, yoksa hazır prp etkisi varken bir kez daha opu yaptırsam mı diye düşünüyorum. Yaşım ilerlemeden mümkün olduğunca yedek koymak istiyorum, daha hiç çocuğum yok ama olur ya belki ilerde ikinciyi de düşünürüz diye.

Madem ikinci doktor da öyle dedi, istatistik olarak şansı arttırmak için biraz donmuşlardan deneyin madem. Hem sizin iki negatif deneme olduğu için çifter çifter koyulabilir artık yasal olarak.

Ekstra testleri eğer doktor söylemediyse bence de hiç karıştırmayın. Çünkü o testlerde bir sıkıntı çıksa bile çok ekstra bir şey yapılamaz ki, yine denemeye devam edilecek. Bütçeyi kesinliği kanıtlanmayan tedavilere yönlendirmektense transfere yönlendirmek daha mantıklı olabilir.

Damdan düşeni damdan düşer anlarmış, ben de sizi çok iyi anlıyorum. İnanır mısınız rüyamda başka bir kadını kocamdan hamile gördüm. Hiçbir sorunumuz yok eşimle, bu süreci birlikte yaşıyoruz ama bilinç altımda neler oluyor belli değil. İnsan kendi başına bunun geleceğini hiç hesaba katmıyor. Büyük büyük konuşurdum ben hemen çocuk istemiyorum diye… o kadar emindim ki ben de herkes gibi, istediğim an olacağından.

Sürecin en başında insan ayları kovalıyor. Bu ay olur mu, bu ay olur mu. Daha sonra mevsimler acaba bu yaz olur mu… şimdi artık 2025 te olur mu acaba diyorum…

Ve tabii ya hiç olmazsa hissi. Sonuçta bazı insanlar hiç çocuk sahibi olamıyor. Eskiden tüp bebek kesin yöntem diye düşünürdüm. En kötü tüp bebek yapacağım, olacak şeklinde. İnanılır gibi değil ama o da olmuyor. Yani sizi çok iyi anlıyorum. geleceği görmek mümkün değil ama neden sınanıyoruz bunlarla allah aşkına? …

O aydaki tüm embriyoların hasarlı olabileceğini bilmiyordum. Eğer öyleyse yandık zaten. Madem böyle bir risk var neden teste göndermiyorlar embriyoları anlayamıyorum. Doktora neye neden diye sorsam cevap olarak nedeni yok, olur diyor. Gerçekten kafam çorba oldu.

Size de çok geçmiş olsun. Dondurulmuş embriyonuz var mı?

Olabiliyor malesef, doktorlar 3 başarısız denemeden sonra öneriyor. Çünkü çok maliyetli en baştan herkese uygulamak daha zararlı maliyet açısından da . Doğru embriyolarımız geldiğinde bize tutunacaklar siz de öyle düşünün birçok kişi var bizim gibi. En kısa sürede o iyi embriyoyu buluruz umarım. Dondurulmuş 1 tane var ancak 3.gün embriyosu. 5.güne ilerlerse transferim olacak ilerlemezse sıfırdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…