- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
- 83
Sutunuz varsa emzirin bari ulasabilirliginiz varsa bebege.. yazikEvet hemde şuan o kadar çok ihtiyacı var ki anne sütü dahi alamamış bir bebek hem ağlıyorum hem korkuyorum hem istiyorum hem siz arkadaşlarımızın dediği başkaları bu kadar bekleyip istiyoken haklarına mı giriyorum diye düşünüp duruyorum ....
Acaba bizim için bu arkadaşı neden bu kadar kesin konuşmuş eşime şuan onu anlamıyorum baksanıza bu kadar zor madem neden bize çok rahat alırsınız demiş. Yani o zaman eşime sunması bile çok saçma bu kadar bekleyen sıra vs.varken aklıma çok takıldı...İl il degisiyor mu bilmiyorum ama benim tanidigim bir abi ve esinin cpcugu olmuyor. Evlatlik almak istediler. Abi devlet memuru kurum once yasadiklari lojmani begenmedi baska eve tasindilar gene de alamadiar cocugu. O isler oyle kolay degil. Bu kadar arastirilmasi bebekler icin cok iyi ama evlatlik alabilmek zor.
Burdaki herkesin dediği o çocuk için bekleyen yana yakıla sırada olan insanlar var ve onun alması görüşünde sanırım doğru olan da bu sütüm var ve eğer emzirirsem bütün sırada bekleyenlerin hakkına girer almak için bütün çabayı gösteririm duygusal bakıyorum o zaman daha zor benim için...Sutunuz varsa emzirin bari ulasabilirliginiz varsa bebege.. yazik
Mutsuz olup olmayacagini bilemezsiniz sizinlede mutlu olmayacak belki bunuda bilemezsiniz,hem oksüz hem yetim kalmis bir yavru var ortada şüphesizki ona bakarsaniz hem toplum onunde hemde allah katinda yeriniz baska olur mukafatini alirsiniz ama mecbur oldugunuz bisey degil bu yada vicdanen almak zorunda hissedeceginiz bir sey degil siz once kendinizi netleştirin bu kadar celiski ve kaygiyla olacak bir is degil bence.Bende kendimden kaygılarımdan dolayı emin değilim yoksa sevgi ilgi alaka hepsini fazlasıyla veririm Allahın izniyle. Peki sizce ben yarın yok alamam ben dersem kurum başka birine verince mutsuz olursa ben vebal alırmıyım diye düşünüyorum sanki sorumlu hissediyorum neden bilmiyorum .....
Evet dusununce..bebek emzirmek bambaska birsey.. cok fena olursunuz sanirim emzirseniz ve sizden alsalar bebegi.Burdaki herkesin dediği o çocuk için bekleyen yana yakıla sırada olan insanlar var ve onun alması görüşünde sanırım doğru olan da bu sütüm var ve eğer emzirirsem bütün sırada bekleyenlerin hakkına girer almak için bütün çabayı gösteririm duygusal bakıyorum o zaman daha zor benim için...
Allah Allah kurum çalışanı mı esinizin arkadaşı? Belki kişiler arası evlat edinme olacaktır ama o da çok imkanlı gözükmüyor.. yani evlat edinmek isteyen aile ile en az 3 en fazla 5 hafta aralıklarla görüşme yapilmali 6 kere. İster istemez süreç uzuyor. E bu arada çocuk başka aileye verilmiş olur zaten... diğer mesele de veremezler bilgi. Aile izin verir mi bilmem ama neden versin ki? Bu arada bebeğin akrabalarının sahip çıkmayacağına emin misiniz? Çünkü bir çocuğun evlat edinmesi icin ailenin soy bağı reddi lazım mahkemeden..Çokteşekkür ederim cevap için peki bu arkadaşı eşime demişki hiç problem çıkmaz çabuk herşey olur bebeği alırsınız demiş o zaman öyle çabuk olmuyor dediğiniz gibiyse çok çok güzel zaten ben dediğim gibi hiç bir bilgim yok ne şekilde oluyor vs.ama şuan dahada mutlu oldum en azından hemen verip bırakmıyolar peşini hic olmazsa gözetim altında olması çok iyi. Peki gizliden değilde iletişime geçmek istediğimizi söylesek yinede mi bilgileri paylaşmazlar ?... Hani en azından iç rahat olması açısından arada bi sorsak etsek
Ben de yaş farkı olursa ayrımcılık korkusu olmaz diye düşünüyorum. Iki çocuğum var, kendim düşünürsem ancak onlar onlu yaşlarındayken düşünürüm .
Hayırlı günler şimdi hemen yazmak istedim sıcağı sıcağına yoldayken. Eşim ile sabah çıktık kuruma gidip görüştük ve gerçekten dediğiniz gibi evlat edinme hiç o kadar kolay değilmiş, çok rahatladım yalnız dayanamayıp şikayette de bulundum çünkü, anladığım kadarıyla yasal olmayan şeyler ile o çocuk verilmek istenmiş. O arkadaş tarafından ve bence o evlat edindiği çocuğuda o şekilde aldığına inandım bugün.
Neyse fazla detaya girmeyeceğim beni o kadar güzel aydınlattı ki bayan aklımda tek soru işareti kalmadı, bebek 3 aydır kurumdaymış annesi intihar ederek hayatına son vermiş ve baba aslında ölmemiş madde bağımlısı olduğu için şuan babada değilmiş, ve aile bağları kuvvetli olmadığından iştenmemiş bebek anneanne babaanne vs.kimse kabul etmemiş. Şuan evlatlık için henüz verilmeyecekmiş babanın rızası alınmadan bu yüzden bekletiliyormuş. Ve verileceği zaman dediğiniz gibi ilk sırada bekleyen kişi ile iletişime geçilecekmiş.
Birşey daha öğrendim evli olmayan insanlar da evlat edinebiliyormuş. İlla evli olma şartı yokmuş. Böyle yani durum arkadaşlar evlat edinme konusunda verdiğiniz bilgiler, fikirler, düşünceler için çok teşekkür ederim sayenizde belkide hiç araştırmadan tamam deyip usulsüz bi çocuk alacaktım sırf eşimin aklına uyup. Arkadaşı onu merhametinden öyle bir yakalamış ki yani eşim 2 gün boyunca ruh gibiydi sanki benim 7.5 aylık bebeğimi ellerinden almış gibi üzülüyordu babasının olması anneanne babaannesinin olması bile şuan rahatlattı bizi çünkü arkadaşı eşime hiç kimsesi yok demişti ve bizi bu daha çok üzmüştü.
Eşimde benimleydi sonrasında arkadaşına bi fırça attı:)) Hiç kimsesi yok denilen bebeğin aslında ailesi olduğunu öğrenince eşim de bende rahatladık en azından belki vicdanları sızlar ve sahip çıkarlar. Allah razı olsun hepinizden çok sağolun gerçekten bu ramazan ayında belkide bir bebeğin bir ailenin günahına giricektik herkese fikir veren yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Benim gönlümden geçen inşallah baba da çocuğu vermeye ikna olur da yıllardır çocuk hasretiyle bekleyen, onu pamuklara saracak 'gercek' ailesine kavuşurHiç kimsesi yok denilen bebeğin aslında ailesi olduğunu öğrenince eşim de bende rahatladık en azından belki vicdanları sızlar ve sahip çıkarlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?