merhaba arkadaşlar eşim 2.kez korona oldu 2 sene sonra bende bir sıkıntı yok test yaptırmak istemiyorum bu hastalıkla galiba yaşamaya alışmak lazım aranızda 2.kez korona olup atlatanlar var mı? ilk yakalandığımızda 2 yıl önce çok kafama takmıştım ama şuan eşim de ben de hiç takmıyoruz sizlerden ricam bu süreci eşimin kısa sürede atlatması için ne yapsın?
Ben varım. 4 doz aşılıyım ve çok kısa bir süre önce 2. Kez geçirdim.
İlkinden ağır geçti, ama biontech aşısından sonra meydana gelen semptomlardan daha hafifti.
2 gece şiddetli kas ve kemik ağrıları , üşüme titreme ateş yaşadım. Daha sonra ağrılarım azaldı, şu an şiddetli öksürüğüm var, dün de boğazım yırtılıyordu ama 1 gün sürdü. Neyse ki vücut ağrılarım azaldı, berbat bir şey.
Virüs mutasyona uğradığı için virülansı çok arttı, çok daha ağır geçiyor artık, önceden geçirsen bile.
Yapacak spesifik bir şey yok maalesef, destek tedavisi uygulanacak. Bol sıvı, ateş düşürücü ve ağrı kesiciler başlıca tedavimiz. İstirahat de çok önemli. Geçmiş olsun
** ekleme, hiç takmıyoruz derken orayı kaçırmışım, karantinada değil misiniz? 7 gün karantinada kalmak zorundasınız. Ben siz test vermediniz ama eşinizin test sonucu pozitif diye düşünmüştüm. Lütfen bu şekilde ikiniz de hiçbir yere gitmeyin. Temaslısınız Allah aşkına, önlem alıyorum da çıkıyorum diye bir şey yok.
Hiç takmadığınız için zaten hastalık yayılıyor