2 haftalik hamileyim Yardimci olurmusunuz Lütfen 😏

LiveY0urLife

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2020
34
-62
1
Bugün öğrendim 2 haftalık gebeyim ilk defa oluyor ne yapacağım şaşırdım kaldım karmakarışık duygular icindeyim. Beynimi dizginleyemiyorum. Ya düşürürsem ya sağlıklı olmazsa vb düşünceler var kafamda. Birazda evhamlı biriyim. Sürekli vc ye gidiyorum yerimden kalkmıyorum bunları biliyorum normal şeyler. Mesela ne yemeliyim ne içmeliyim Nasıl hareket etmeliyim kafam karmakarışık oldu yoğun duygular yaşıyorum... Karnıma kramp giriyor arada. Tecrübeli arkadaşlar lütfen beni biraz bilgilendirebilirmi Yardimci olabilirmisiniz biraz rahatlamaya ihtiyacım var

Doktorun folik asit verdi mi onu kesinlikle kullanmalısın vermediyse eczaneden alabilirsin zaten devlet karşılamıyor sonra agır kaldırma yüksek yerlere uzanma beslenme konusunda da elinden geldigi kadar saglıklı beslen mümkünse folik asit bulunan besinleri tüket internette bulursun nelerde bulunduğunu ben mesela sabah 2 yumurtayı rafadan pişirip yiyorum Süt vs tüket saglıksız şeyler tüketme folik asit vücutta depolanmıyor yani bu yüzden sürekli takfiye gerek ben folik asidi günde bir defa alıyorum ilacın üstünde öyle yazdığından ve günün geri kalanında da besinlerden karşılıyorum folik asidi sende böyle yapabilirsin bide bol bol su içmelisin en aşagı 2 litre günlük çünkü bebek kese içinde oldugundan suya ihtiyacı kese için

Ayrıca stres yapma alanda Allah veren de stres bebegini kötü etkiler dua et namaz kıl bişey olmaz inşallah anne olmak zor hepimiz korkuyoruz en ufak Bi agrıda elim karnımda dua ediyorum Allahım yapabileceğim başka bişey yok elimden geleni yapıp duamı edip gerisini Allah a bırakıyorum bebegin alacagı nefes varsa zaten hiçbirşey olmaz korkma

Evet doktor vitamin yazdı ama ne olduğunu henüz bilmiyorum bunları iç 2 hafta sonra tekrar randevu verdi. Psikiyatri ilacı kullanıyorum Panik bozukluk var bende sürekli kötü şeyler düşünüyorum ölüm vb daha korkunç şeyler geliyor aklıma. Artık ilaçda kullanamayacagim. Namazlara yavaştan başlamıştım zaten gebeligimi öğrenmeden önce ama şuan 5 vakit kılmayı düşünüyorum. Gerçekten hiç böyle duygular içinde bulunmamıştım o kadar degisik ki anlatılmıyor..

Nasıl iki haftalık hamilesiniz ?
Son adet tarihinden itibaren hesaplanınca en az 4 haftalık olur şaşırtıcı
Bilmiyorum bebeğin görüntüsü falan var doktor vitamin yazıp 2 hafta sonra tekrar cagirdi. Ben ilk defa gebe kalıyorum anlamam hiç bir fikrim yok ☹

2 haftalik hamilelikte mi varmis hergun yeni bisey ogreniyoruz..
Son adet tarihim 16 mart. 27 günde adet olurum ben. Bu ay 11 inde olmam lazımdı 6 gün gecikti. Doktora gittim öyle işte Ben mi yanlış anladım acaba o stresle bilmiyorum ki

Anlıyorum bu korkular her anne adayında oluyor zaten hep bi endişe hali ama elinden geldigi kadar sakin ol moralini yüksek tut ki bebegin kötü etkilenmesin umarım saglıklı Bi şekilde kucağına alırsın bebegini

Allahım hiç bişey bilmedrn hamile kalmak ne güzel böyle rüya gibi
Biz burda az daha bakınırsak kitabını yazacaz
Hayırlı olsun canım sağlıkla selametle inşallah
BIlgisizlik çok kötü ama araştırıyorum öğreneceğim inşallah :) Çok teşekkür ederim 🖐

Anlıyorum bu korkular her anne adayında oluyor zaten hep bi endişe hali ama elinden geldigi kadar sakin ol moralini yüksek tut ki bebegin kötü etkilenmesin umarım saglıklı Bi şekilde kucağına alırsın bebegini
Inşallah Allah razı olsun Çok teşekkür ederim bilgiler için

Cok teşekkür ederim. Onu nasıl hesapladınız acaba vay be 1 aylık mi olmuş şimdi ağlayacağım ☺
Son adet tarihinden itibaren saymaya basliyosunuz aslinda 4 haftalik degil ama hamile kalinan gunu bilmek neredeyse imkansiz oldugu icin son adet tarihi hamile kalinan gun olarak baz aliniyor

Yumurtayi rafadan yemek gebelikte tehlikeli canim, tam pismis yemelisin. En az 8 dakika suda haslanmasi lazim.

Son adet tarihinden itibaren saymaya basliyosunuz aslinda 4 haftalik degil ama hamile kalinan gunu bilmek neredeyse imkansiz oldugu icin son adet tarihi hamile kalinan gun olarak baz aliniyor
16 mart adet günümdü Yumurtlama günümü biliyorum 28 marttaydı. Ben 27. 28. 29. 30. Bu günler kalmış olabilirim çünkü o günler ilişki yaşamıştım. Birde Sigara içiyorum günde 3 4 tane içsem zararı olurmu ki bebeğe yoksa tamamen bırakacakmıyim

Yumurtayi rafadan yemek gebelikte tehlikeli canim, tam pismis yemelisin. En az 8 dakika suda haslanmasi lazim.
Gerçekten mi bilmiyordum ama ben tam pişmiş yiyemiyorum ki çocukluğumdan beri sadece rafadan yiyebiliyorum zaten normalde sevmem yumurtayı ama faydalı diye yiyordum

Son adet tarihim 16 mart. 27 günde adet olurum ben. Bu ay 11 inde olmam lazımdı 6 gün gecikti. Doktora gittim öyle işte Ben mi yanlış anladım acaba o stresle bilmiyorum ki
Merhaba bebegınız hayırlı olsun bhcg degeriniz kac cıktı peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…