- 22 Şubat 2020
- 34
- -62
- 1
- Konu Sahibi LiveY0urLife
-
Doktorun folik asit verdi mi onu kesinlikle kullanmalısın vermediyse eczaneden alabilirsin zaten devlet karşılamıyor sonra agır kaldırma yüksek yerlere uzanma beslenme konusunda da elinden geldigi kadar saglıklı beslen mümkünse folik asit bulunan besinleri tüket internette bulursun nelerde bulunduğunu ben mesela sabah 2 yumurtayı rafadan pişirip yiyorum Süt vs tüket saglıksız şeyler tüketme folik asit vücutta depolanmıyor yani bu yüzden sürekli takfiye gerek ben folik asidi günde bir defa alıyorum ilacın üstünde öyle yazdığından ve günün geri kalanında da besinlerden karşılıyorum folik asidi sende böyle yapabilirsin bide bol bol su içmelisin en aşagı 2 litre günlük çünkü bebek kese içinde oldugundan suya ihtiyacı kese içinBugün öğrendim 2 haftalık gebeyim ilk defa oluyor ne yapacağım şaşırdım kaldım karmakarışık duygular icindeyim. Beynimi dizginleyemiyorum. Ya düşürürsem ya sağlıklı olmazsa vb düşünceler var kafamda. Birazda evhamlı biriyim. Sürekli vc ye gidiyorum yerimden kalkmıyorum bunları biliyorum normal şeyler. Mesela ne yemeliyim ne içmeliyim Nasıl hareket etmeliyim kafam karmakarışık oldu yoğun duygular yaşıyorum... Karnıma kramp giriyor arada. Tecrübeli arkadaşlar lütfen beni biraz bilgilendirebilirmi Yardimci olabilirmisiniz biraz rahatlamaya ihtiyacım var
Doktorun folik asit verdi mi onu kesinlikle kullanmalısın vermediyse eczaneden alabilirsin zaten devlet karşılamıyor sonra agır kaldırma yüksek yerlere uzanma beslenme konusunda da elinden geldigi kadar saglıklı beslen mümkünse folik asit bulunan besinleri tüket internette bulursun nelerde bulunduğunu ben mesela sabah 2 yumurtayı rafadan pişirip yiyorum Süt vs tüket saglıksız şeyler tüketme folik asit vücutta depolanmıyor yani bu yüzden sürekli takfiye gerek ben folik asidi günde bir defa alıyorum ilacın üstünde öyle yazdığından ve günün geri kalanında da besinlerden karşılıyorum folik asidi sende böyle yapabilirsin bide bol bol su içmelisin en aşagı 2 litre günlük çünkü bebek kese içinde oldugundan suya ihtiyacı kese için
Evet doktor vitamin yazdı ama ne olduğunu henüz bilmiyorum bunları iç 2 hafta sonra tekrar randevu verdi. Psikiyatri ilacı kullanıyorum Panik bozukluk var bende sürekli kötü şeyler düşünüyorum ölüm vb daha korkunç şeyler geliyor aklıma. Artık ilaçda kullanamayacagim. Namazlara yavaştan başlamıştım zaten gebeligimi öğrenmeden önce ama şuan 5 vakit kılmayı düşünüyorum. Gerçekten hiç böyle duygular içinde bulunmamıştım o kadar degisik ki anlatılmıyor..Doktorun folik asit verdi mi onu kesinlikle kullanmalısın vermediyse eczaneden alabilirsin zaten devlet karşılamıyor sonra agır kaldırma yüksek yerlere uzanma beslenme konusunda da elinden geldigi kadar saglıklı beslen mümkünse folik asit bulunan besinleri tüket internette bulursun nelerde bulunduğunu ben mesela sabah 2 yumurtayı rafadan pişirip yiyorum Süt vs tüket saglıksız şeyler tüketme folik asit vücutta depolanmıyor yani bu yüzden sürekli takfiye gerek ben folik asidi günde bir defa alıyorum ilacın üstünde öyle yazdığından ve günün geri kalanında da besinlerden karşılıyorum folik asidi sende böyle yapabilirsin bide bol bol su içmelisin en aşagı 2 litre günlük çünkü bebek kese içinde oldugundan suya ihtiyacı kese için
Bilmiyorum bebeğin görüntüsü falan var doktor vitamin yazıp 2 hafta sonra tekrar cagirdi. Ben ilk defa gebe kalıyorum anlamam hiç bir fikrim yok ☹Nasıl iki haftalık hamilesiniz ?
Son adet tarihinden itibaren hesaplanınca en az 4 haftalık olur şaşırtıcı
Son adet tarihim 16 mart. 27 günde adet olurum ben. Bu ay 11 inde olmam lazımdı 6 gün gecikti. Doktora gittim öyle işte2 haftalik hamilelikte mi varmis hergun yeni bisey ogreniyoruz..
4+4 sunuz 4 hafta 4gun hayirli olsunSon adet tarihim 16 mart. 27 günde adet olurum ben. Bu ay 11 inde olmam lazımdı 6 gün gecikti. Doktora gittim öyle işteBen mi yanlış anladım acaba o stresle bilmiyorum ki
Anlıyorum bu korkular her anne adayında oluyor zaten hep bi endişe hali ama elinden geldigi kadar sakin ol moralini yüksek tut ki bebegin kötü etkilenmesin umarım saglıklı Bi şekilde kucağına alırsın bebeginiEvet doktor vitamin yazdı ama ne olduğunu henüz bilmiyorum bunları iç 2 hafta sonra tekrar randevu verdi. Psikiyatri ilacı kullanıyorum Panik bozukluk var bende sürekli kötü şeyler düşünüyorum ölüm vb daha korkunç şeyler geliyor aklıma. Artık ilaçda kullanamayacagim. Namazlara yavaştan başlamıştım zaten gebeligimi öğrenmeden önce ama şuan 5 vakit kılmayı düşünüyorum. Gerçekten hiç böyle duygular içinde bulunmamıştım o kadar degisik ki anlatılmıyor..
Cok teşekkür ederim. Onu nasıl hesapladınız acaba vay be 1 aylık mi olmuş şimdi ağlayacağım ☺4+4 sunuz 4 hafta 4gun hayirli olsun
BIlgisizlik çok kötü ama araştırıyorum öğreneceğim inşallah :) Çok teşekkür ederim 🖐Allahım hiç bişey bilmedrn hamile kalmak ne güzel böyle rüya gibi
Biz burda az daha bakınırsak kitabını yazacaz
Hayırlı olsun canım sağlıkla selametle inşallah
Inşallah Allah razı olsun Çok teşekkür ederim bilgiler içinAnlıyorum bu korkular her anne adayında oluyor zaten hep bi endişe hali ama elinden geldigi kadar sakin ol moralini yüksek tut ki bebegin kötü etkilenmesin umarım saglıklı Bi şekilde kucağına alırsın bebegini
Son adet tarihinden itibaren saymaya basliyosunuz aslinda 4 haftalik degil ama hamile kalinan gunu bilmek neredeyse imkansiz oldugu icin son adet tarihi hamile kalinan gun olarak baz aliniyorCok teşekkür ederim. Onu nasıl hesapladınız acaba vay be 1 aylık mi olmuş şimdi ağlayacağım ☺
Doktorun folik asit verdi mi onu kesinlikle kullanmalısın vermediyse eczaneden alabilirsin zaten devlet karşılamıyor sonra agır kaldırma yüksek yerlere uzanma beslenme konusunda da elinden geldigi kadar saglıklı beslen mümkünse folik asit bulunan besinleri tüket internette bulursun nelerde bulunduğunu ben mesela sabah 2 yumurtayı rafadan pişirip yiyorum Süt vs tüket saglıksız şeyler tüketme folik asit vücutta depolanmıyor yani bu yüzden sürekli takfiye gerek ben folik asidi günde bir defa alıyorum ilacın üstünde öyle yazdığından ve günün geri kalanında da besinlerden karşılıyorum folik asidi sende böyle yapabilirsin bide bol bol su içmelisin en aşagı 2 litre günlük çünkü bebek kese içinde oldugundan suya ihtiyacı kese için
16 mart adet günümdü Yumurtlama günümü biliyorum 28 marttaydı. Ben 27. 28. 29. 30. Bu günler kalmış olabilirim çünkü o günler ilişki yaşamıştım. Birde Sigara içiyorum günde 3 4 tane içsem zararı olurmu ki bebeğe yoksa tamamen bırakacakmıyimSon adet tarihinden itibaren saymaya basliyosunuz aslinda 4 haftalik degil ama hamile kalinan gunu bilmek neredeyse imkansiz oldugu icin son adet tarihi hamile kalinan gun olarak baz aliniyor
Gerçekten mi bilmiyordum ama ben tam pişmiş yiyemiyorum ki çocukluğumdan beri sadece rafadan yiyebiliyorum zaten normalde sevmem yumurtayı ama faydalı diye yiyordumYumurtayi rafadan yemek gebelikte tehlikeli canim, tam pismis yemelisin. En az 8 dakika suda haslanmasi lazim.
Merhaba bebegınız hayırlı olsun bhcg degeriniz kac cıktı pekiSon adet tarihim 16 mart. 27 günde adet olurum ben. Bu ay 11 inde olmam lazımdı 6 gün gecikti. Doktora gittim öyle işteBen mi yanlış anladım acaba o stresle bilmiyorum ki
Allah razı olsun Kan testi yapmadı doktor direk ultrasonda gördü bebeği fotoğrafını verdiMerhaba bebegınız hayırlı olsun bhcg degeriniz kac cıktı peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?