2 gündür bebeğe bakıyorum yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim deneyecegim annesi biraz önce anlattı

Yanilmiyorsun
Ayol 8 aylik bebek ek gidayla mi beslenir sadece? Anasi rafadan yumurta veriyormus. Umarim tamamini vermiyordur ben bayilcam burda. Olmaz sadece tadimlik sarisindan verilir.
Hayır evde su ve mama karıştırıp ondan veriyormuş yarın gelirken getirecek şimdi hepsini konuştukayarladık

Bebis daha ufak o yumurtayi birseylerle karistirmazsaniz yemeyebilir birde beyazi zaten zararli sarisini rafadan olarak pisirip elma puresi, irmik, pekmez, bir kasik tereyag yada zeytinyagi karisimiyla yedirirdim
Gurme bebek var orada bebek kahvaltilari var
Yada irmikle yayla corbasi yapabilirsiniz

Hepsini konuştuk yarın dediklerini yapacağım hem getireceklerini de getirecekler

İstediğiniz gibi bakın tabi de kesin bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Burada bir anne görüp uygulamaya kalkar ama sağlıksız önerdiğiniz şey. Bebekler için üretilen her ürün bebekler için faydalı değildir.

Hepsini konuştuk yarın dediklerini yapacağım hem getireceklerini de getirecekler

En dogrusunu yapmışsınız, burada da gördüğünüz gibi her annenin bebek besleme anlayisi farklı.
Ben 8 aylikken hiçbir hazır paketli gida vermiyordum mesela, ya da agzini açmadığı surece asla yedirmeye calismiyordum, en iyisi annenin dogrusuna gore hareket etmek

1 yaşa kadar bebeğin ana öğünü anne sütüdür. Hiçbir şey yemese bile aç kalmaz, hatta bebekler ek gıdaya başladıkları iki üç ay pek bir şey yemezler zaten. Annesinin süt sağıp bırakması lazım bu kadar küçük bebeğe. Eğer ileride yeme bozuklukları oluşmasını istemiyorsanız bebeği hiçbir şekilde zorlamayın ve yemek yemesi için ısrarcı olmayın. Ayrıca 8 aylık bebeğe yumurta beyazı yasak, o sadece sarısını yiyebilir. Bebek kendisine zararlı olanı biliyor ondan yemiyordur belki. Bu konularda artık aile hekimleri, çocuk doktorları mutlaka bilgilendiriyor ama buna rağmen yumurta veriliyor olmasına şaşırdım doğrusu.

Annesinin yeme listesi cıkarması lazm sunu yer söyle yapın böyle pişirin diye

Ben de bırakıp gitti siz cocuk bakıyorsunuz sandım.
Yemeyen bir cocuksa işiniz zor ..anne sütü alıyordu oglum da ınternetten tarıfler yapıyordum.güzel yıyordu.
Kızım da süt alerjisi cıktı..cok zorlandım ama daha cok yedi..
Ama 8 aylık cocuk mama da yemeli.gıdadan cok besın alamaz bence..annesi doktora danısmıs mı acaba..

Sakın bebeği zorlamayın. Lütfen asla.zorlamayin farkli tatlar teklif edin. Ztn 8 aylık bebek daha ek gıda çok alacak yaşta değil onun ana öğünü anne sütü veya mama olmalı. Mama vermiyor musiniz ? Neleri yemesi konusinda annenin bilgilendirmesi lazımdı annesi de bı garipmis.
Şuan ek gıdalar sadece tadımlık olmalı zorla hicbisey vermeyin

Mama vermesi lazım anne sütünden kesiyorsa bu şekilde beslenmesi çok yanlış!!

Boylembisey ilk defa duydum çenesini açmak fln nedir. Bebek severse zaten yer ki sevmezse de asla zorlamayın yeni tatlar teklif edin diyorlar ne kadar saçma dediğiniz

Çocuğun saat kaçta ne yiyeceğini, ne zaman uyutulacağını size söylemesi gerek, hatta ben olsam yiyeceği şeyi hazırlar size öyle bırakırdım. Sütten kesilmesi için de çok erken ya bari devam sütü verseydi

Sekiz aylik bebek ne cicibebesi ne rafadan yumurtasi. Allah askina yumurta veriyorsaniz bari iyicr haslayin. Bebeklere verilen yumurtanin iyice haslanmis olmasi lazim ve sadece sarisi. Bir yasina kadar beyazi verilmez. Bebek sutten kesilecekse 1 yasina kadar ana ogun devam sutu olmali. Ek gidayi annesi versin. Ayrica sakin cicibebe falan vermeyin. 2 yasina kadar seker yasak. Annesinin bunlari size anlatmasi lazim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…