- 4 Kasım 2017
- 1.566
- 827
- 123
- 28
- Konu Sahibi Ataabetull
-
Teşekkür ederim deneyecegim annesi biraz önce anlattıAnnenin ilk bebeği galiba..bebeğin rahatlıkla yutabilmesi için püre haline getirmelisiniz ki bebekn rahat yutsun.dediğim gibi çenesini siz açmalısınız.öyle vermelisiniz.bebek ne anlar ağzını açayım da yiyeyim.
Bebekler ilk başlarda meyve pürelerine bayılır sade yoğurdu bebekler kolay kolay sevmezler.
Benim üç çocuğumun içinde yememişti.ama çorbasını içtiler.
Önce meyve püreleriyle başlayın.hatta bira sulu olsun.
Hayır evde su ve mama karıştırıp ondan veriyormuş yarın gelirken getirecek şimdi hepsini konuştukayarladıkYanilmiyorsun
Ayol 8 aylik bebek ek gidayla mi beslenir sadece? Anasi rafadan yumurta veriyormus. Umarim tamamini vermiyordur ben bayilcam burda. Olmaz sadece tadimlik sarisindan verilir.
Emeğinize sağlık. Bu arada sert çıktım sanki yazımda biraz ama lafım size değil ailesine bilincsizliklerine . Inşallah bebekte sizde alışırsınız:)
[/QUOTE
Amin hayırlısıyla inşallah :) annesi evdeki yaptığını da mamasini da anlattı yarın yapacağım
Hepsini konuştuk yarın dediklerini yapacağım hem getireceklerini de getireceklerİlk sayfada yazilanlari gorunce bebegin agzini zorla açıp yemek yedirmektense bırakın aç kalsın demeye geldim.
Ne yedireceginizi annesine sorun, hatta mumkunse o getirsin her gun yemegini ya da size liste versin gunluk onu yedirin. Yemezse de 3 saat açlıktan bişey olmaz merak etmeyin.
İstediğiniz gibi bakın tabi de kesin bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Burada bir anne görüp uygulamaya kalkar ama sağlıksız önerdiğiniz şey. Bebekler için üretilen her ürün bebekler için faydalı değildir.Ben bisküviyi avuç avuç yesin mi dedim zararida neresinde bunun ben yedirdim önerdim isteyen yedirmez benim yaptığım en basit buydu sadece onu mu yedirdik en nefret ettiğim bir kadının anneliginin bakımının elestiririlmesidir siz öneride bile bulanamamissiniz bu mu beceriniz
Çok teşekkür ederim :)Kiyamam size
Ben burdan bile guvendim size. Keske cocuklarimizi emanet ettigimiz herkes sizin gibi olsa.
Hepsini konuştuk yarın dediklerini yapacağım hem getireceklerini de getirecekler
Annesinin yeme listesi cıkarması lazm sunu yer söyle yapın böyle pişirin diye
Arkadaşlar merhaba 2 gündür bakıyorum 8 aylık bebeğe. Annesi sütten kesmeyi düşünüyor ek gıda yemiyor yani ben yediremedim annesigilde zaten çok ugrasiyorlarmis rafadan yumurtayi bile yediremedim korkuyorum suan annesi de babası da çalışıyor ben kendi evimde bakıyorum günlük 3 saat bakıyorum sonra annesi geliyor hafta sonu ve resmi günler tatil. Benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa diye gerçekten uğraştım yumurtayi yemedi birazda zaten ağladı ama sallayincada uyudu 1 tane cici bebe verdim eline onu kemirdi alt iki dişi çıkmış üstleri de patlamak üzere yani dis çıkarıyor o yuzden de huysuz ve Çocuk hep annesini gördü yabanciya yani bana alışması tabi zaman alacaktır ama benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa bagisikligi düşüp hasta olursa diye korkuyorum daha önce yegenlerime baktım onları büyüttüm hatta geçen hafta yine getirip birkaç gün bende kalıyor geri götürüyoruz ( 2,5 yaşında ve bu zamanına kadar ben büyüttüm sayılır) yani deneyimimde var ilk defa yabancı bir çocuğa bakacam belki bu yüzden de korkuyor olabilirim aslında o bana yabancı değil ilk kucagima aldığımda kanım ısındı guldugunde 2 dişi görünüyor maşallah yani şimdi benim ne yapmam lazım sizlere sormak istedim
GÜNCELLEME: Annesine sordum ve söyledim yumurtayi yemedi yarın havuç haslayip vereyimmi diye evde de veriyorum böyle şeyler evde yapıp yediriyormus ayrıntıyı konuşma firsatimiz olmamıştı şimdi konuştuk bundan sonra daha dikkatli ve dediklerini yapacağım
Mama vermesi lazım anne sütünden kesiyorsa bu şekilde beslenmesi çok yanlış!!Teşekkür ederim annesi sadece yumurta dedi onu yeseeydi annesi gelene kadar tok tutardı ama yemedi d
hayır mama vermiyor mesela patatesi ezdirerek vermeye çalıştı bir süre annesindende yemedi sonra babası oynatip annesi az da olsa yedirdi dün elmayida ezdirerek vermeye çalıştı böyle siz ne yerseniz ondan yedirebilirsiniz dedi
Boylembisey ilk defa duydum çenesini açmak fln nedir. Bebek severse zaten yer ki sevmezse de asla zorlamayın yeni tatlar teklif edin diyorlar ne kadar saçma dediğinizAnnenin ilk bebeği galiba..bebeğin rahatlıkla yutabilmesi için püre haline getirmelisiniz ki bebekn rahat yutsun.dediğim gibi çenesini siz açmalısınız.öyle vermelisiniz.bebek ne anlar ağzını açayım da yiyeyim.
Bebekler ilk başlarda meyve pürelerine bayılır sade yoğurdu bebekler kolay kolay sevmezler.
Benim üç çocuğumun içinde yememişti.ama çorbasını içtiler.
Önce meyve püreleriyle başlayın.hatta bira sulu olsun.
Çocuğun saat kaçta ne yiyeceğini, ne zaman uyutulacağını size söylemesi gerek, hatta ben olsam yiyeceği şeyi hazırlar size öyle bırakırdım. Sütten kesilmesi için de çok erken ya bari devam sütü verseydi
Arkadaşlar merhaba 2 gündür bakıyorum 8 aylık bebeğe. Annesi sütten kesmeyi düşünüyor ek gıda yemiyor yani ben yediremedim annesigilde zaten çok ugrasiyorlarmis rafadan yumurtayi bile yediremedim korkuyorum suan annesi de babası da çalışıyor ben kendi evimde bakıyorum günlük 3 saat bakıyorum sonra annesi geliyor hafta sonu ve resmi günler tatil. Benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa diye gerçekten uğraştım yumurtayi yemedi birazda zaten ağladı ama sallayincada uyudu 1 tane cici bebe verdim eline onu kemirdi alt iki dişi çıkmış üstleri de patlamak üzere yani dis çıkarıyor o yuzden de huysuz ve Çocuk hep annesini gördü yabanciya yani bana alışması tabi zaman alacaktır ama benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa bagisikligi düşüp hasta olursa diye korkuyorum daha önce yegenlerime baktım onları büyüttüm hatta geçen hafta yine getirip birkaç gün bende kalıyor geri götürüyoruz ( 2,5 yaşında ve bu zamanına kadar ben büyüttüm sayılır) yani deneyimimde var ilk defa yabancı bir çocuğa bakacam belki bu yüzden de korkuyor olabilirim aslında o bana yabancı değil ilk kucagima aldığımda kanım ısındı guldugunde 2 dişi görünüyor maşallah yani şimdi benim ne yapmam lazım sizlere sormak istedim
GÜNCELLEME: Annesine sordum ve söyledim yumurtayi yemedi yarın havuç haslayip vereyimmi diye evde de veriyorum böyle şeyler evde yapıp yediriyormus ayrıntıyı konuşma firsatimiz olmamıştı şimdi konuştuk bundan sonra daha dikkatli ve dediklerini yapacağım
Herkes istediğini yapsın o zaman bu benim yaptığım ve onerimdi geçin lütfen
Cici bebeyi sütle karıştır yedir 3 saat kalıyormuş zaten diğer zamanlar sebzesini meyvesini ne istiyorsa annesi versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?