How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2 gündür bebeğe bakıyorum yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ek gidaya baslayan bebegin ne yiyecegine annesi karar verir. Yani konusun ona gore ne verecekseniz verin olmazsa devam sutu versin sizdeyken hem ac kalmaz sizin yaninizdayken hem de ek gida icin annesi ugrassin sizin yaoabileceginiz bisey degil

Konu sahibi neden annesine sormuyorsunuz yumurta yemedi ne yedireyim diye?Anne sütü yoksa muhakkak formül mama içmeli bunu da annenin ayarlaması lazım.Yorumlar hayret verici yok ağzını aç yok bebek biskuvisi ver yazık çocuğa.Deneyimi olmayan birinin çocuk bakması hele ki ona çocuk emanet etmek de büyük cesaret.

Kizima ögle yemegi icin üc cesit püre karisimi hazirladigim zamanlar geldi yemiyordu tabagi tezgha birakip baska mama yapiyordum taki kendi istegiyle mamayi sevip yiyene kadar

en sevdigi balkabagi corbasiydi 🙂cocuklara bebeklere zorla yedirmeyin o an sadece kendinizi düsünüyorsunuz yesinde yatsin yesinde gitsin yesinde kurtulim hayir yanlis zaman birakin

Belki bebek rafadan yumurtayı sevmemiştir. Israrla her gün vermektense bir kaç gün ara vermek daha iyi. Değişik şeyler deneyebilirsiniz. Benim kızım da 8 aylık. Kahvaltıda tarhanalı omlet veriyorum. Yumuşacık oluyor.
1 yumurta sarısı
2-3 tatlı kaşığı peynir altı suyu (yoksa yoğurt suyu)
1 tatlı kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı ev yapımı lor peyniri
Hepsini karıştırıp az tereyağıyla önlü arkalı pişiriyorum. Severek yiyor. Yumuşak olduğu için de zorlanmıyor.

Muhallebi için
1 tatlı kaşığı pirinç unu veya irmik
1 çay bardağı su
1 dilim rendelenmiş elma veya armut
Hepsini karıştırıp pişiriyorum. İçine (ılındıktan sonra) iki ölçek de formül mama karıştırıyorum.
Sebze püresi için örneğin patates, havuç ve mevsimine uygun başka bir sebze haşlayıp süzgeçten geçirin (bebek yutmakta çok zorlanıyorsa blenderi de kullanabilirsiniz). En son biraz zeytinyağı katıp yedirebilirsiniz.

Tarhana çorbasını ve yayla çorbasını da çok sever bebekler. Deneyebilirsiniz.

Yoğurt verebilirsiniz. İçine çatalla muz ezebilirsiniz.
Ayrıca anne sütü veya formül mama almaya devam etsin. Bebek aç kalmaz korkmayın. Yemiyorsa da zorlamayın.

Tabi bebeğe bunları vermeden önce anne ile görüşmeniz şart. Bebeğin alerji durumu olabilir.

Son düzenleme:
Ay çok tatlıdır o öyle bulsam bende bakarım ya tam sevmelik aylarda,beslenme içinse bisküvi seviyorsa az ılık sütle ez yedir içine meyve de katıp verebilirsin ,ben yedirdim süt bebe bisküvisi çok seviyorlar di benim cadilar
Bebek biskuvisiyle bakacaksanız bakmayın çocuk bakmak o kadar kolay değil.

Teşekkür ederim annesi sadece yumurta dedi onu yeseeydi annesi gelene kadar tok tutardı
Bebek biskuvisiyle bakacaksanız bakmayın çocuk bakmak o kadar kolay değil.
İki tane büyüt tüm Milupa Aptamil mama da kullandım sutum olmadı herşeyi yedirdim azar azar bu arkadasda 3saat için öneri istemiş ayrıca senin haddin değil beni eleştirmek yorum yazma geç sen çok mu mukemmelsin

Polemigemi girmek derdiniz nasıl baktığım seni ilgilendirmez kimseyi elestirmekte sana düşmedi hele benim anneligimi
Sizin anneliğinizi değil çocuk bakma isteğinizi eleştirdim.Polemige girmek gibi niyetim yok ama 8 aylık bir bebek için verdiğiniz yanlış bilgilere de ses etmeden duramazdım.Hala söylüyorum başkasının çocuğuna bisküvi ezerek bakmak öyle kolay değil.

Polemigemi girmek derdiniz nasıl baktığım seni ilgilendirmez kimseyi elestirmekte sana düşmedi hele benim anneligimi
Sizin anneliğiniz sizi ilgilendirir tabi ki ama hatalı şeyleri öneri diye sunarsanız düzeltmek zorunda kalır insanlar. Bebe bisküvisi hem çok zararlı hem besin değeri yok.

Ay çok tatlıdır o öyle bulsam bende bakarım ya tam sevmelik aylarda,beslenme içinse bisküvi seviyorsa az ılık sütle ez yedir içine meyve de katıp verebilirsin ,ben yedirdim süt bebe bisküvisi çok seviyorlar di benim cadilar
37 yaşındayım sütün içine bisküvi ezip yemeyi ben hala çok severim. Ama 8 aylık bir bebek için, hele hele bu bebek sizin değilse, bu bir tavsiye değil kötülüktür. Bilesiniz.

Uye zalak mudurum afedersin 😁

bu arada bebise cok uzuldum. Konu sahibi nasil tatlisiniz yaa anasi dert etmemis siz uzuluyorsunuz kiyamam. Et suyuna sehriye corbasi yogurt corbasi falan denediniz mi? Rafadan yumurtadan da anca sarisindan 1 cay kasigi yemeli o aylarda zaten. Haslanmis havuc,patates deneyebilirsiniz minicik miktarlar.
Çok teşekkür ederim annesiyle şimdi konuştuk üst disi çıkmaya başlamış ona sevindik :) evlerinde sebzeleri haslayarak yediriyormus zaten söyledi

8 aylik cocuk rafadan yumurta yemmez zaten. Hele hele beyazi asla yedirilmemeli. Anne sutu yoksa formul mama. Ote yandan alistirma sureci olmadan cocugun size birakilmasida ayri travma... konu nereden tutsam elimde kaldi.

Sizin anneliğinizi değil çocuk bakma isteğinizi eleştirdim.Polemige girmek gibi niyetim yok ama 8 aylık bir bebek için verdiğiniz yanlış bilgilere de ses etmeden duramazdım.Hala söylüyorum başkasının çocuğuna bisküvi ezerek bakmak öyle kolay değil.
Ben bisküviyi avuç avuç yesin mi dedim zararida neresinde bunun ben yedirdim önerdim isteyen yedirmez benim yaptığım en basit buydu sadece onu mu yedirdik en nefret ettiğim bir kadının anneliginin bakımının elestiririlmesidir siz öneride bile bulanamamissiniz bu mu beceriniz

Kimseyi etiketleyip polemiğe girmek istemiyorum ama konu sahibinin de yanlış yönlendirilmesine gönlüm razı değil.
1 yaşından küçük bebeklere inek sütü önermiyorlar. Sebeblerini Google’dan öğrenebilirsiniz. Bebe bisküvisi zaten bebeklere hiç verilmemesi gereken bir şey. İçinde neler olduğunu araştırırsanız evinize bile sokmazsınız. Ev yapımı (tereyağ, tam buğday unu ile ve şekersiz olursa) kabul.
Bebeği kaliteli beslemenin bir dünya yolu var. Sadece severek yesin karnı doysun diye bebeğe önüne gelen her şeyi vermemeli bence.

37 yaşındayım sütün içine bisküvi ezip yemeyi ben hala çok severim. Ama 8 aylık bir bebek için, hele hele bu bebek sizin değilse, bu bir tavsiye değil kötülüktür. Bilesiniz.
Herkes istediğini yapsın o zaman bu benim yaptığım ve onerimdi geçin lütfen

Yada eline verin hafif haşlanmış havucu kabağı yada yumuşak meyveyi o kendi yer tabi arada sizde yardım edin iyice püre olması tada zorla yedirmek çocuğu soğutur yemekten
Yok konuştuk zaten yarın dediklerini yapacağım zaten 3 saatlik bakıyorum gelmeden önce emzirmis ama pek sütü olmadığı için yumurtayi da getirdi burda hasladim yemedi annesi gelince de konuştuk gittiler

Öyle bi sormuşsunuz ki
Sanki annesi çocuğu size attı ve kaçtı gibi
Annesine sorun ne yapmanız gerektiğini, Anne sütü almiyor mama yiyordur herhalde. Daha yaşında olmadığına göre sütle beslenmiyordur. Kaşık mamasıda yiyordur. Yumurta peynirle lapa şeklinde yiyordur belkide.
Annesi hazırlayıp bıraksın, sebze püresi meyve püresi bunları yavaş yavaş yiyor olması lazım.
Bize değilde annesiyle konuşsanız bunları. Tecrübeniz yok gibi keşke başka biriyle devam etselermiş yollarına
Hepsini konuştuk ayarladık yarın dediklerini yapacağım gittiler evlerine evde zaten su ve mamayi karıştırıp veriyormus onu da söyledi yarın gelirken getirecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back