- 2 Ağustos 2018
- 2.724
- 7.362
- 158
- Konu Sahibi Ataabetull
Yağlı kağıda koyun katlayın üzerinede tencere bastırın oldu size tost :)Tost makinesi olmayanlar için öneriniz nedir?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yağlı kağıda koyun katlayın üzerinede tencere bastırın oldu size tost :)Tost makinesi olmayanlar için öneriniz nedir?
Tava ustu duz tabakla bastirmakTost makinesi olmayanlar için öneriniz nedir?
Ya demek istediğim iki üç çay kaşığını geçmeyecek şekilde. Tadımlık.sonra sonra alışır.Bebek ne mi anlar ağzımı açayım da yiyeyimden???
Zorla ağzı açıp yemek tıkmak korkunç derecede yanlış bir yöntem. Yeme bozukluğu sebebi.
8 aylık bebek püre değil pütürlü yemesi gerekir neden ağzını açamasın orasını anlamadımAnnenin ilk bebeği galiba..bebeğin rahatlıkla yutabilmesi için püre haline getirmelisiniz ki bebekn rahat yutsun.dediğim gibi çenesini siz açmalısınız.öyle vermelisiniz.bebek ne anlar ağzını açayım da yiyeyim.
Bebekler ilk başlarda meyve pürelerine bayılır sade yoğurdu bebekler kolay kolay sevmezler.
Benim üç çocuğumun içinde yememişti.ama çorbasını içtiler.
Önce meyve püreleriyle başlayın.hatta bira sulu olsun.
Bu bebek daha ek gıdaya alıştırılmamış.o yüzden püre dedim.bakıcı birşey yediriyorum dedi diye8 aylık bebek püre değil pütürlü yemesi gerekir neden ağzını açamasın orasını anlamadım
Farketmez, çenesini zorla açtır diyorsunuz sonuçta. Travma sebebi. Ben yaptım bişey olmadı demeyin, çocuklarınız yetişkin olduğunda göreceksiniz sonuçlarını. Bebeklikte ve erken çocuklukta yaşadığımız her şey yetişkinlik hayatımızı şekillendirir.Ya demek istediğim iki üç çay kaşığını geçmeyecek şekilde. Tadımlık.sonra sonra alışır.
Tabağı bitir demiyorum ki...
Annenin ilk bebeği galiba..bebeğin rahatlıkla yutabilmesi için püre haline getirmelisiniz ki bebekn rahat yutsun.dediğim gibi çenesini siz açmalısınız.öyle vermelisiniz.bebek ne anlar ağzını açayım da yiyeyim.
Bebekler ilk başlarda meyve pürelerine bayılır sade yoğurdu bebekler kolay kolay sevmezler.
Bebekler doğdukları andan itibaren emme refleksiyle yani ağzını açma güdüsüyle doğuyorlar bu yuzden biliyorlar ağızlarını açmayı yemeyi sadece dişleri olmadığı icin ve damakları tam gelişmediği icin yumuşak şeyler yerler .ama.kesinlikle ağzını zorla acayim vereyim diye bir durum olamaz çocuk yemekten soğur yafa obez olur yani yeme bozukluğu gelişir . 2. Püre olmamalı kesinlikle ki bu konuda çok fazla çalışma var araştırabilirsiniz. Yumuşak kıvamlı sebze meyve gibi şeyleri 6 aydan itibaren eline verebiliriz o yer .elbette tutma becerisi tam gelişmediği icin yarısı dokulecek ama o gıdayı ağzına götürmesi gerektiğini içgüdüsel olarak biliyor korkmayın . Yere bıraktığımızda yerdeki birseyi 7 aylık bebek ağzına götürür hemen mesela öyle düşünün . Bu doğru ve doğal bir süreç o yüzden püre yapıp ağzına tıkmak yok artık eminim anne olarak siz en iyisini düşünüyorsunuz asla şüphem yok ama doğrusu bu çünkü günümüzde oluşan beslenme bozukluklarının en büyük temeli sizin dediginiz gibi beslenmeden kaynaklanıyor . Püre gıdalar dış ve damak gelişimini etkiliyor en güzeli doğalı en güzeli normali :))Annenin ilk bebeği galiba..bebeğin rahatlıkla yutabilmesi için püre haline getirmelisiniz ki bebekn rahat yutsun.dediğim gibi çenesini siz açmalısınız.öyle vermelisiniz.bebek ne anlar ağzını açayım da yiyeyim.
11 de uyur dedi ama çocuk 10 buçuk ta uyudu dişinden dolayı sıkıntısı var sanırım vede rafadan yumurtayi yediriyorum demişti ben denedim yemedi
Yigenlere bakmak tecrübeli oldunuz anlamina gelmez cocugun genzine birsey kacsa ilkyardim tecrübeniz varmi egitim almaniz gerekli 8aylik bebege resmen iskence ben bebegim o aylardayken sabahlari önce sütünü icicrir sonra muhallebi kivamina getirdigim muz kuru üzüm bebek mamasi yedirirdim ama suc sizde deil annede
Arkadaşlar merhaba 2 gündür bakıyorum 8 aylık bebeğe. Annesi sütten kesmeyi düşünüyor ek gıda yemiyor yani ben yediremedim annesigilde zaten çok ugrasiyorlarmis rafadan yumurtayi bile yediremedim korkuyorum suan annesi de babası da çalışıyor ben kendi evimde bakıyorum günlük 3 saat bakıyorum sonra annesi geliyor hafta sonu ve resmi günler tatil. Benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa diye gerçekten uğraştım yumurtayi yemedi birazda zaten ağladı ama sallayincada uyudu 1 tane cici bebe verdim eline onu kemirdi alt iki dişi çıkmış üstleri de patlamak üzere yani dis çıkarıyor o yuzden de huysuz ve Çocuk hep annesini gördü yabanciya yani bana alışması tabi zaman alacaktır ama benim korkum şu ya aç kalırsa karnı doymazsa bagisikligi düşüp hasta olursa diye korkuyorum daha önce yegenlerime baktım onları büyüttüm hatta geçen hafta yine getirip birkaç gün bende kalıyor geri götürüyoruz ( 2,5 yaşında ve bu zamanına kadar ben büyüttüm sayılır) yani deneyimimde var ilk defa yabancı bir çocuğa bakacam belki bu yüzden de korkuyor olabilirim aslında o bana yabancı değil ilk kucagima aldığımda kanım ısındı guldugunde 2 dişi görünüyor maşallah yani şimdi benim ne yapmam lazım sizlere sormak istedim
Ay çok tatlıdır o öyle bulsam bende bakarım ya tam sevmelik aylarda,beslenme içinse bisküvi seviyorsa az ılık sütle ez yedir içine meyve de katıp verebilirsin ,ben yedirdim süt bebe bisküvisi çok seviyorlar di benim cadilarTeşekkür ederim dediklerinizi yapacağım annesinin gelmesi yakın yarın bebek geldiğinde havucum var haşlarım bir böyle yapayım elmayı da rendeleyeyim ama dedigdediginiz gibi 8 aylık bebek ne yer diye araştırırım
Veeeyyy bugün sabah üye olmuş 1 buçuk saat olmuş ya da olmamış konunun fake olduğunu söylemişqoNU faKe .
@Mune
Her yere bulasma sen bakiimmm birazdan kiracaklar o parmaklariqoNU faKe .
@Mune