2 gün sonra doğum yapacağım ama çok korkuyorum:(

z_serra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
46
0
36
Manisa
2 gün sonra doğum yapcam ama çok korkuyorum epidural sezaryen olcam, doğum anını düşündükçe içime fenalıklar geliyor. kaçıp gidesim geliyor epidural sezaryen yapanlar nolur bana yardım edin, çok mu korkunç olay

Günaydın Serra;
3 ay önce spinal sezeryanla yaramaz oğlumu kucağıma aldım. umarım biraz olsun içini rahatlatabilirim.
Normal doğum olması için hamilelğimi öğrendiğimden beri spor yaptım, yüzdüm,yürüdüm ama 41. haftada hala sancı gelürekli gülmüşüm doğuma girerkenki videolarımı görsen keşke....tek şey merak artık son anda, bebeğimi düşümeyince mecburen sezeryana alındım. 11de kontrole gittim doktorumun muayenehanesine ordan hemen hastaneye 3 buçukta oğlum kucağımdaydı. böyle çabucak anlatıyorum çünkü o arayı nerdeyse hatırlamıyorum. hastanede damar yolu, testler, yatış derken bir koşturmaca saat 3 olmuş, beni ameliyathaneye aldılar, bebeğimi düşünmekten hiç kendimi düşünemedim. ameliyathaneye girdiğimden çıkana kadar personelle muhabbet ettik. girince spinal anestezim yapıldı, hiç acı yan etki hissetmedim. 5 dakika bile geçmedi ki ben başladıklarını bile anlamadım çünkü hala doktorum bana nasıl bu kadar az kiloyla bitirdiğimi anlattırıyordu ki minicik bir ses, getirdiler hemen annesi koklasın diye, hala tüylerim diken diken, o anı gözümün önünden gitmiyor.
sonrası artık lay lay...zaten mutluluktan uçuyorum hiç hatırlamıyorum, odamıza geçtik yanıma getirdiler hemen emsin diye, anlatılmaz bir duygu o ilk emmesi, nasıl masum, nasıl muhtaç sana..artık annesin:) yaa senin yerine heyecanlandım, sezeryandan çok fazla korkuyodum ama inat ettim, ayağa kaldırıldıktan sonra sürekli gayret ettim ve 2. gün hastaneden doğum yapan ben değilmişim gibi çıktım.
3 ay oldu, kolik, uykuyu sevmeyen yaramaz bi oğlum var ama, inan herşeye değer. arkadaşlarım hamilelğin son dönemlerin de hep tadını çıkar sonra keşke içerde kalsaydı diyeceksin diyorlardı ama hiç söylemedim. eşim de, ben de keşke daha önce girseydi hayatımıza diyoruz.
3 ay sonra sen de bunları bir başka arkadaşa yazacaksın gözünde yaşlarla...hiç korkma o anın tadını çıkar diyeceksin emin ol. tadını çıkar her anının, çok güzel bir duygu seni bekliyor...

bende epidural olacaktım son anda damar yolu açılırken tansiyonum düştü mecburen genel anesteziye alındım ben çok istemiştim oysa hala içimde keşke doğduğu anı görebilseydim diye ama kısmet böyleymiş korkma cnm herkes nasıl oluyor sende aynen öyle olacaksın ilk sen göreceksin bebişi bunları düşün olusuzlukları çıkart aklından

çok teşekkür ederim canım :) inşallah senin gibi düşünürüm dogumdan sonra.aslında cok merak ediyorm kızımı hayırlısıyla kucagıma alırım inşallah. Allah senin oglunu da analı babalı büyütsü canım

Allah senin bebişine de sağlık sıhhat versin canım sağol :)

ben de 40 arti 3 de epudral sezeryan oldum. ben normal dogum icin sonuna kadar bekledikten sonra sezeryana alinmam gerekti hemen ilacla sanciyi durdurdular ve beni sedyeyle ameliyathaneye goturduler belimden igne yaptilar ama igne yapilirken sakin hareket etme cunku epudral ignesi yapilirken hareket edersen de anestezist yanlis bisey yaparsa daha sonra hep bas agrisi ya da bel agrisi cekersin diyorlar. ben 2 yildir hic bel ya da bas agrisi cekmedim epudral ignem basarili gecmisti. belden assagisi uyusunca da kesmeye basladilar hafif karincalanma gibi bir his oluyor hatta bebegi cikarirken karnima bastirdikalrini hissettim basimda da arkadasim vardi onunla sohbet ediyorduk. bebegi cikardiklarinda hemen yuzume yanastirdilar onu optum optum hatta tutamadim kendimi agladim.... daha sonra dinlenme odasina aldilar beni yarim gun dinlenme odasinda kaldim oraya ziyaretci girmesi yasakti biraz uyudum dinlendim aksama odama alindim. 5 gun sonra normal hayatima geri dondum ne dikis yerim sancidi ne de baska bir sikayetim oldu, sutum biraz gec geldi iste sezeryandan dolayi ama sana tavsiyem sezeryandan sonra hemen ertesi gunden bol bol yurumeye basla. benim odam gunde defalarca gittigim emzirme odasinin obur ucundaydi 5 gun boyunca surekli ordan oraya koridor boyunca yurudum. yurumenin cok faydasi oldu

Allah bagıslasın cocugunu canım. ben iğnesinden korkmuyorum da amelıyat masasına yatınca heyecanlanırım dıye cok korkuyorum

keşke bende epidural sezaryenimin güzel geçtiğini diyebilseydim...hayatımda yaptığım tek hatta ..detaylarınıda konu olarak açmışım okuyabilirsiniz....korkutmuş gibi olmayayım ama bilmeni istedim keşke doğumdan önce birileri banada deseydi...hep epidural sezaryenle ilgili tozpembe tablolar çizdiler..kendime kızızyorum sonuçta oda bir doğum okadar kolaymı zannet tin artıı omurilik bu şakası olurmu hiç %50 felç riskiyle karşı karşıyasın...cenabı ALLAH korudu resmen ...rabbim tüm doğum yapacaklara, sanada yardım etsin bir nefeste kurtarsın benim gibi zorluk çektirmesin.........

ameliyatta hiçbişey hissetmiyorsun ki zaten 10 dakika içince mis kokulu sevgilini görüyorsun ıslak ıslak yapış yapış oyyyyyyyy annelik nasıl bir duygudur yalayası geliyor insanın o anda sonrasında odana alınıcan ve 4 5 saat içinde ayaga kalkacaksın sadece ilk ayaga kalkışın biraz zor olabilir o kadarınada katlanılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…