2. Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bırakın kardeşim bunlar akıllanmaz.
Koca diye ölürler .
Daha 26 yaşında çocuğu var .
Hemen evlenmiş okumamış kendini geliştirmek yok.
Biri çıksın hem bana hem çocuğuma baksın.
İyi düzgün merhametli adamlar var tabi de .
Bir taneden daha boşanmadan ikincisi aranıyor .
Ben buna şaşırıyorum.
Bakarsun düzgün bir insan çıkar karşına güvenirsin evlenirsin de böyle aranmak nedir?
Aranmıyorım diyecek şimdi eminim ama tabi.
Birde beddualar ediyor doğru söylüyor insanlar diye.
Ayıp ya gerçekten utanıyorum bu acizlikten
Aciz olan biri varsa oda bunu yazan şahsiyetsiz. Aranmıs mıyım ilerde beni neler bekliyo boyle bi durum yaşayan var mı demisim. Koca arayisinda olsam zaten burada degil farkli sitelerde olurum ne kadar beyinsizsiniz ya. Ben yillar sonrasinda beni neler beklio bu durumu tek ben mi yasiyorum yasayan oldumu var mi diyorum. Bosanma pskolojisini siz3 n3 kadar anlatsamda o kalin beyniniz anlamayacagi icin susuyorum

Yani bir taneden boşanıp ikinciyi hemen arıyorsunuz pes diyorum.
Kendi ayaklarım üzerinde durayım yok hiç.
Başka koca bulur muyum?
Bulursun kardeşim bulursun merak etme.
Ha nasıl biri olur onu bilemem.
Konunun basligi koca ariyorum mu ? Nerden biliyosunuz ya siz herkesin hayatini. Calismiycam mi yazmisim hemen beni biri alsin mi yazmisim gercekten ne aciz insanlar var burada be

Bu soylediklerim hayal urunu mu burda size mi hava aticam ben tanimadigim insanlara ☺️ ruyamda mi gordum yada.. evet dukkanim vardi cokda guzel gelirim vardi
Babamın dükkanı deseniz daha doğru olur. 18 yaşında hangi parayla hangi bağlantılarla açacaktınız dükkanı? Aile onayı olmayan bir evlilikten sonra mecburi bir ayrılış olmuş belli ki. Yoksa kimse evlendi diye gül gibi işini bırakıp evde oturmaz.

Konu sahibi, boşanmanız resmi olarak kayda geçtikten sonra, o tarihten itibaren 300 gün iddet müddeti var, evlenemiyorsunuz o süre içinde. Yani bu 300 günü boşanma gününden itibaren saymayın.
Misal ben 2 Kasım'da boşandım, kayıtlara 2 Şubat'ta geçti. 2 Şubat'tan itibaren 300 gün evlenemiyorsunuz. Ama erkekler ertesi gün evlenebiliyor.
Ama üzülmeyin, sayılı gün çabuk geçiyor.
Bir de bu kararı, eski eşiniz rıza gösterirse, mahkeme kararı ile kaldırabiliyorsunuz.
Yani onda bile eski eşin rızası isteniyor.

Bu soylediklerim hayal urunu mu burda size mi hava aticam ben tanimadigim insanlara ☺️ ruyamda mi gordum yada.. evet dukkanim vardi cokda guzel gelirim vardi
Çok güzel geliri olan dükkanı neden kapattınız peki? Evlilik için desem asıl evlenince insanın daha çok paraya ihtiyacı olur, aile oluyoruz sonucta. Yaşınıza göre hayati biraz hızlı yaşıyorsunuz sanki. Önce bir boşanın, düzeninizi kurun karşınıza çıkan kişilere göre karar verirsiniz. Boşanmadan 2. Evlilik araştırması nedir yani. Dinen de önce boşan, iddet süren geçsin. Sonra bakarsın.

Konu sahibi, boşanmanız resmi olarak kayda geçtikten sonra, o tarihten itibaren 300 gün iddet müddeti var, evlenemiyorsunuz o süre içinde. Yani bu 300 günü boşanma gününden itibaren saymayın.
Misal ben 2 Kasım'da boşandım, kayıtlara 2 Şubat'ta geçti. 2 Şubat'tan itibaren 300 gün evlenemiyorsunuz. Ama erkekler ertesi gün evlenebiliyor.
Bir de bu kararı, eski eşiniz rıza gösterirse, mahkeme kararı ile kaldırabiliyorsunuz.
Hamile olmadığını beyan edip kaldıramıyor muyuz? Çok saçma değil mi?

Kan testi vermesi yeterli, iddet süresinin kaldırılması davasını kadın kendi açabilir.

Arkadaşlar merhaba.
Sürekli beni terk eden evin sorumluluğunu almayan,duzgun calismayan eşimden yoruldum ve boşanma kararı aldım. Tabi yine o beni terk etti defalarca hattini degistirip ulasilmaz oldu. Kızım icin 5 yil boyunca bu sacma hareketlerine katlandim. Cunku bidaha evlenmekten korkuyordum kizimin uvey babasi olmasindan.. ama artik dayanacak gucum kalmadi ve ayrildik.
Aranizda evlenmis bosanmis cocugu olup tekrar evlenen varmı.
Belki bana bi umut isigi olur yasım henuz 26 hemen evleneyim demiyorum ama ileride beni ve kizimi gercekten sahiplenecek biri cikarmi.. şu ortami gorunce umudum bitmis vaziyette . Ve uzuluyorum yasım genc olmasaydi kesinlikle evlilik aklimdan gecmezdi ama evlilikte hayatin bir parcası.. dogru kisi bulurmu. Bulanlar tecrubelerini paylasabilirmi
Yaşın 26. 21 yaşında birşey varmış gibi koşa koşa önüne gelenle sırf evlenmek için evlenmişsin bide üstüne çocuk yapmışsın. Sanırım daha tam anlamıyla boşanmamışsın yanlış anlamadıysam ve koşa koşa gidip hemen başkasını arıyorsun. Y bazen diyorum ki allahım akıl veriyorsun da neden kullanamıyorlar sen akıl dağıtırken acaba nereye saklanıyor bu insanlar böyle verilen akılı kullanamıyorlar diyorum. He bide akıl veriyor ama keşke yüce rabbim takip etse biraz. 30 yaşındayım sırf evlenmek için evlenmedim hayatımı yaşadım bir adama bağımlı yaşamak çok mu zevkli? Ekonomik özgürlüğün yok anladığım kadarıyla çalışmıyorsun ve birine bağımlı olmadan yaşayamıyorsun. Yazık çok üzülüyorum senin gibi arayış içinde olup sırf biri olmadan hayatını idame ettiremeyen insanlara. En başta adam aramaya çıkmadan önce çocuğunla kendine ayaklarının üstünde durabileceğin güçlü bir kadın aciz olma birine bağımlı olmaya çalışma. Bu bir kadın için ne kadar acı bi durum allaha şükürler olsun hayatımı birine BAĞIMLI KALMADAN İDAME ettirebiliyorum. Çok şükür sırf hayatımda bir adam olsun evlenmek için evlenecek adam aramaya çıkacak kadar da ACİZ değilim. size son sözüm ALLAH AKIL FİKİR VERSİN...

Konunun basligi koca ariyorum mu ? Nerden biliyosunuz ya siz herkesin hayatini. Calismiycam mi yazmisim hemen beni biri alsin mi yazmisim gercekten ne aciz insanlar var burada be
Valla aciz sensin burdan bakınca.
Daha boşanmadan acaba birini bulabilir miyim diye yazan sensin.
Koca düşkünlüğü bu kusura bakma.
Evet biri beni alsın diyorsun.
Bu tepkiyi görünce de aman istemiyorum yapıyorsun.
5 yaşında çocuğun var senin ya.
Gerçi çocuğunu bırakıp koca derdine düşen de gördüm umarım onu yapmazsın.
Ayruca elin adamı senin çocuğuna niye baksın ki .
Bu devirde insanlar kendi çocuğuna bakamıyor.
Çocuk yapmaktan çekiniyor .
Siz maşallah sorumsuz heriflerden çocuk yapıp sonra bana çocuğuma baksın bir adam istiyorsunuz.

Keşke 2.evlilik düşünmeden evvel bi boşansaydınız.

Çalışın efendim çalışın. Elin oğluna güven olmaz, üstelik tek değilsiniz çocuğunuz var. Sizden başka kimse düşünmez onu. Elin oğlundan merhamet vicdan falan beklemeyin. Çalışın, evladınıza ve kendinize garanti siz olun. Çocuğunuzun babasından boşanırken onun babası bile olmayan adamın iki dudağının arasına girmeyin.
Yok bu tipler hayatında bir erkek olmadan yaşaımını idame ettiremeyen insanlar. Ya belki banlanıcam ama bana bu tipler ACİZ geliyor ya. Hayatta bu kadar aciz olunmaz yazık acıyorum. Keşke kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar güçlü biri olmayı başarıp zamanı geldiğinde evliliği düşünse daha boşandığının saniyesinde adam peşine düşmeseler.

Aciz olan biri varsa oda bunu yazan şahsiyetsiz. Aranmıs mıyım ilerde beni neler bekliyo boyle bi durum yaşayan var mı demisim. Koca arayisinda olsam zaten burada degil farkli sitelerde olurum ne kadar beyinsizsiniz ya. Ben yillar sonrasinda beni neler beklio bu durumu tek ben mi yasiyorum yasayan oldumu var mi diyorum. Bosanma pskolojisini siz3 n3 kadar anlatsamda o kalin beyniniz anlamayacagi icin susuyorum
Farklı sitelerde de olursun yakında.
Şahsıyetsiz sensin.
Daha boşanmadan koca derdine düşmüşsün.
Bağımsız yaşayamıyorsun.
Emek vermek istemiyorsun .
Umarım bir enayi bulursun çocuğuna baktıracak

Yok bu tipler hayatında bir erkek olmadan yaşaımını idame ettiremeyen insanlar.
Akasya durağındaki Osman aganın karısı Safiye geldi aklıma. Daha Osman ölmeden, hemen Rumeli'ye telefon edip bana koca bulun diyordu. Bu cümle bana Safiye'yi hatırlattı. Gülümsetti.
Konudan bağımsız. Durduk yere beddua yemeyelim.

Akasya durağındaki Osman aganın karısı Safiye geldi aklıma. Daha Osman ölmeden, hemen Rumeli'ye telefon edip bana koca bulun diyordu. Bu cümle bana Safiye'yi hatırlattı. Gülümsetti.
Konudan bağımsız. Durduk yere beddua yemeyelim.
Aynen oyle bosanmadan koca ariyorum yazmisim. Artik sizin gibilere cvp bile yazmicam havlayip durun..

Yok bu tipler hayatında bir erkek olmadan yaşaımını idame ettiremeyen insanlar. Ya belki banlanıcam ama bana bu tipler ACİZ geliyor ya. Hayatta bu kadar aciz olunmaz yazık acıyorum. Keşke kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar güçlü biri olmayı başarıp zamanı geldiğinde evliliği düşünse daha boşandığının saniyesinde adam peşine düşmeseler.
Hem sana hem çocuğuna bakacak bağrına basacak adamın çok çok aşık olması lazım. Zaman değişti ya, kimse kendini üzdürmüyor bu kadar. Bu erkekler zaten kendi çocuğuna bakmıyor, boşanınca haftada bir gezmeye götürünce baba oldum diyorlar, sevgilisi ile aynı evde yatırınca, berabar tatile falan çıkınca büyük fedakarlık yapmış oluyorlar. Zamanın ruhuna göre büyük beklentiler.

Aynen oyle bosanmadan koca ariyorum yazmisim. Artik sizin gibilere cvp bile yazmicam havlayip durun..
Ayıp ama ben sana bir şey demedim. Hatta sana ne kadar güzel dileklerde bulundum birkaç sayfa önce. Hatta benden daha içten bir tavsiye yazanı bulursan gel söyle. Fakat hak etmiyorsun. Bütün iyi temennilerimi geri alıyorum. Layığını bulmanı diliyorum sadece.

Aaaaa bir dk sizin burda hakaret etmeye hakkınız yok beyinsiz kelimesi çok yanlış bana görede acizsiniz. burda böyle bir konu açıyorsanız ve böyle bir düşünceniz varsa evet arayış içerisindesiniz. Ve şunuda belirtmöek istiyorum burda çoğu kişiye hakaret etmişsiniz ama emin olun sizden daha eğitimli dünya gezmiş görmüş insanlar var sadece zekanızda erkek düşünen beyincinizle kalkıp burda hakaret edemezsiniz. 21 yaşında koşa koşa erkek peşine gidip evlenmek için evlenen sizsiniz bence hakaret ederken bir düşünün bunları. He bu arada beni banlatabilirsin bak yapmak istersen bu dediklerimi hazmedemeyeceğin için çünkü doğruları söylüyorum banlatabilirsin hiç problem değil :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Hem sana hem çocuğuna bakacak bağrına basacak adamın çok çok aşık olması lazım. Zaman değişti ya, kimse kendini üzdürmüyor bu kadar. Bu erkekler zaten kendi çocuğuna bakmıyor, boşanınca haftada bir gezmeye götürünce baba oldum diyorlar, sevgilisi ile aynı evde yatırınca, berabar tatile falan çıkınca büyük fedakarlık yapmış oluyorlar. Zamanın ruhuna göre büyük beklentiler.
Kesinlikle haklısınız ama konu sahibine doğruları söyleyince hakarete başlıyor bence sizin bu yazdığınızı beynine işlemesi lazım umarım bunu yapabilecek potansiyel vardır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X