- 20 Temmuz 2015
- 278
- 247
- Konu Sahibi kelebekleagac
bencede hersey kocaman bir soru işarti işte..... riskli.... insan herseyi düşünüyor. herkesin karşısına iyi insanlar çıksın inşşallahh,mutlu olalım bizimde hakkımız..Bosanma asamasinda biri olarak yeniden evlenmek bana cok büyük bir yükmüs gibi geliyor.
Insan ister istemez bosanma asamasindayken bile yeniden birileri ile mutlu olabilir miyim düsüncelerine kapiliyor.
Benim üzüldügüm nokta ailemin ve esimin ailesinin cok iyi olmasi, ve esimle benim anlasamamam. Birdaha esimin ailesi gibi insanlar karsima cikmaz diye düsünüyorum, bu sefer kocadan cektim, sonra kaynanadan, belki görümceden belki kayinbabadan cekerim korkusu sardi beni. O yüzden bana cok cok uzak birsey.
Sanki evlilik olmayinca hayat olmayacakmis gibide düsünmemeli aslinda insan. Bizim gibi 30'lu yaslara merdiven basanlar daha cok düsünüyor bence gelecegi, cünkü kendimizi birseylere gec kalmis gibi hissediyoruz belkide. Aslinda yanlis, cok yanlis bir düsünce.
Bence kendinizi zorlamayin. 7 ay kisa bir süre yeni bir iliskiye baslamak acisindan, ben öyle düsünüyorum. Saglikli karar vermek cok önemli, ikinci kere bir yikim yasamamak icin. 2. kez evlenip cok mutlu olanlar var, ama birinci evlilikte olmayan problemler 2. evlilikte cikabilir. Eski esle kiyaslama yapmamak adinada uzun bir süre yalniz yasamak daha iyi, cünkü eski esle kiyaslama yaparken, bu sefer yeni tanistiginiz insanin diger kötü ve birinci esinizde olmayan huylari göremeyebilirsiniz. Birazda sans isi tabi, iyi bilirsin kötü cikar. Allah'tan hayirlisini istemek ve insanin kendine zaman tanimasi lazim bence.
InsAllah cok mutlu olursunuz bundan sonra. Hic bir insan mutsuz olmayi haketmez.