2.evlilik düşüncesi,acabalar.

Kedibochi Kedibochi ayrı evde yaşamayı çok isterdim. iki küçük çocuğumun bakıma ihtiyacı var hem o yüzden hemde maddi anlamda kirayı ve evin masraflarını kaldırabilecek durumum yok malesef..

o kadar özlüyorumki kendi düzenimi... inşallah oğullarımla bende ayrı bir ev kurabilirim

tabi birde ailem ayrı evde yaşama işinede sıcak bakmıyorlar...

kirayı ilk evlendiğimiz zamanda sallardı ben de gecikince insan içine çıkamıyordum.
ona bırakınca evin elektriği kesiliyordu mecburen ben ödüyordum, zamanla üstüme vazife kaldı.
annem de kızıyordu sen neden ödüyorsun ? ne bicim erkekmiş o. !
ee napayım anacım evin elektiği kesiliyor karanlıkta kalıyorum ben ne yapayım derdim ..

haklısın. insan aa nasıl yaşamış bunları bu kız diyor.
ama yaşanıyor, işin içinde iken anlamıyorsun. sonrasında dışardan bakınca " neden çekmişim ki" diyorsun.
ailemin desteğini alana kadar boşanmadım ben, ne zaman onlardan yeşil ışık geldi bastım davayı ve 20 gün içinde bitti.

ben bitirdim o konuları, kapadım eski defterleri. korkularım, sadece korkularım var şimdi.

bana da sen adını temize çıkarmak için evlendin benimle dedi.
sanki ona ihtiyacım vardı benim böyle birşey için, namussuz adam.
onu sevdiğimi defalarca söyledim, inanmadı ki. sanki karşıma evlilik düşüncesiyle çıkan ilk erkek oydu.
kendine olan güvensizliğini benim üzerimden tatmin etmek istedi, seninkine benzer şeyler yaşadım ben de..
anaam aynı lafları etmş bizim lavuklar
kendimizi temizlemeye ihtiyacmız varmış sanki
öle kızlara çatsınlar o zaman ne diyim
kendilerini temizlemek için evlenip sonra k...na tekmeyi bassınlar sonrada akıllarına biz gelelim inş bak ona demiştim başıma geldi diye :KK53::KK53:

cok cokk aminnnnnn:KK9:ben ilahi adalete inanıyorum...elbet bu dunyada ya da oteki dunyada bulacaklar ettiklerini. boyle erkeklerin soyları kurusun ki başka kadınlara zarar veremesinler.....bnm kv. cocugun olursa alırım onu senden bnm o erkek tarafıyım ben bnm oglum olmasa sen doğuramazsın soy bnm soyum demişti....annemde soyu kurusun senin sülalenin demişti...şimdi kim doğursa sülalesinde ablası yengesi kuzenleri vb.hepsi kızzzzz:KK70::KK70::KK70:bni çok üzdüler.allaha havale ettimm... nefrette etmiyorum artıkk.bomboşşş.sanki hiç olmamışlar gibi.....içini rahat tut canım.mutlu olamadan yalnız ölecekler,analarının kucaklarında......
inş yapayanlız hayata gözlerini yumarlar..
bu çektirdkleri yanlarına kar kalcak sanmasınlar

yok ya zaten acelem yok...sadece hissizleşmek... bu bi kadın için düşündürücü birşey ona takıldım... acelem yok evlilik düşüncemde yok şuan için..... ama bir gün gelecek elbet olacaktır o yüzden
Daha siz ayrılığın travmasını atlatamamışsınız hissizlik demeyelim ona.Zaman verin kendinize zamanla sizde birilerinden hoşlanmaya başlayacaksınız eminim..Çevrenizdekilere de söyleyin birsüre kimseyi bulmasınlar size

7ay önce biten bir evliliğin ardından dün ilk kez arkadaşlarım biriyle tanışmam için ısrar ettiler. ne kadar isteksiz olsamda iyi hadi dedim...onların arkadası olan 8yas buyuk bir adam. evlilik düşüncesi aklımın ucunda olmadığı için tepkisiz eleman gbi gayet normal sanki görücüye çıkan ben değilmiş gbi rahatlık umursamazlık ve hissizlik.... onca yaşadığım şeyden sonra sanırım hissizleştim. erkeklerden nefret ediyorum ve yaptıkları iğrençliklerden sonra daha da uzaklaşmaya başladım... birini beğenmekmiş,gözü kaymakmış falan filan hiçççç öyle bir his yok içimde. acaba bu hep bööyle mi sürecek? 2.evlilik için erken biliyorum zaten istemiyorumda yaşadığım süreci yaşayan var mı acaba? kimseyle uğraşmak istemiyorum.yok annesi,ablası,babası,kendi......büyük bir güvensizlik ve iğneyle kuyu kazmak gibi....bu hisler normal mi yoksa ben mi anormalim:KK33: bosanıp ikinci evliliğini yapan arkadaşların fikrini almak isterim...
Seni çok iyi anlıyorum canım aynı duyguları ben de yaşamıştım boşandıktan sonra 1,5 yıl falan erkeklere karşı midemde bi iğrentiyle gezdim ne kadar öyle yapmamam gerektiğini düşünsemde bu elimde değildi yakınlaşma denemelerim falan hep daha büyük bi nefretle sonuçlandı ama 1,5 yılı biraz aşkın bi süre sonra şimdiki eşimle karşılaştım ve sanki o kötü şeyleri hiç yaşamamışım gibi hissetmeye başladım.. Emin ol ki karşına bu fikirlerini değiştiricek biri bi gün mutlaka çıkıcak ama bu tarz şeyleri koşullara tanıştırmalara falan değil de şansa bırakmalısın bence herşey zaten kendiliğinden olur hayat sana çektirdiği acıların ödülünü bi gün mutlaka verir..

azıcık aşım ağrısızzz başım hesabı dimi :KK36::KK36:

Kesinlikle öyle.
Bir de ben çalışıyorum, 2 kızımla kendi evimizde yaşıyoruz. Evin tek patronu, patroniçesi benim yani. Ne istersem, ne zaman istersem oluyor. İstemediğimi yapmıyorum, almıyorum.

Keyfim gayet yerinde.

O yüzden ikinci evlilik benden rahatımı götürecek, kesin.

Haaaa bir de çocuklar var tabi, oraya hiiiiçççç girmiyorum şimdi :KK51:

7ay önce biten bir evliliğin ardından dün ilk kez arkadaşlarım biriyle tanışmam için ısrar ettiler. ne kadar isteksiz olsamda iyi hadi dedim...onların arkadası olan 8yas buyuk bir adam. evlilik düşüncesi aklımın ucunda olmadığı için tepkisiz eleman gbi gayet normal sanki görücüye çıkan ben değilmiş gbi rahatlık umursamazlık ve hissizlik.... onca yaşadığım şeyden sonra sanırım hissizleştim. erkeklerden nefret ediyorum ve yaptıkları iğrençliklerden sonra daha da uzaklaşmaya başladım... birini beğenmekmiş,gözü kaymakmış falan filan hiçççç öyle bir his yok içimde. acaba bu hep bööyle mi sürecek? 2.evlilik için erken biliyorum zaten istemiyorumda yaşadığım süreci yaşayan var mı acaba? kimseyle uğraşmak istemiyorum.yok annesi,ablası,babası,kendi......büyük bir güvensizlik ve iğneyle kuyu kazmak gibi....bu hisler normal mi yoksa ben mi anormalim:KK33: bosanıp ikinci evliliğini yapan arkadaşların fikrini almak isterim...
ben de yaklasık 10 ay önce bosandım.. anlıyorum duygularını.. cok zor bi surec.. en zoru da yıkılan hayallerini yeniden kurmaya bile mecalinin kalmaması.. birine koşulsuz guvenebilmek mümkün değil gibi geliyordu özellikle ilk bosandıgım zamanlarda.. evlilik normalde mutluluk cagrısımı yapan bi kavram olması gerekirken, benim için korku, guvensizlik, mutsuzluk demek.. bunlar kendi içimde zaman zaman yasadıklarım.. ama onun dısında cok cok sukur kafam rahat ve pişmanlıgım yok.. o mutsuz evlilikte devam edip 'acaba ayrılsam mutlu olur muydum' demek yerine, şimdi 'belki ilerde ben de mutlu olurum, inşaAllah' diyebiliyorum, umudum var gelecekten.. olur veya olmaz, ancak Rabbim bilir.. ama kotu evliliğin içinde mutsuzlukla, düzelmeyecegini bile bile devam etmekten, çabalamaktan iyidir..
senin için de şunu diyebilirim, yeniden evliliğe hazırmısın bilemem tabiki.. ama belki de o tanıstırdıkları kişiden etkilenmedigin için donuk durmussundur.. belki biri gelir ve dusuncelerin tamamen degişir.. sen ümitvar ol, cokca dua et.. hem azıcık zaman tanı kendine iyi hissetmiyorsan..

Ben bodanali iki sene oluyo. Vay beee. Zaman su gibi akip gidiyor. Sansim adina artik eski esimden bir beklentim olmadigi icin, yani gelsede bende kapilar tamamen kapali. O yüzden hayirli, gönlüme, gözüme hitap eden bir insanla en kisa zamanda evlenmek istiyorum. Tanismak isteyen hicbirinde gözüm yok. Artik gelsin su beyaz atli prensim her kimse. :-)

çok şükür kurtuldum, yaralarımı da sarıyorum epey atlattım, biteli iki sene olacak.

kendisine para kazandıracak evde de sömüreceği bir köle aramış ex.
annem derdi ah kızım bu adam seni sömürmek için evlenmiş, anne benim ne param var ki derdim.
doğru düzgün bir dikiş tutturamayınca bana yaslanırdı ben 6 senedir aynı şirkette çalışıyorum.
bir gün y. dışı seyahatten döndüm. almanyadaydık fuarda.
bir sürü rotar motar derken yurda döndüm. ilk iş eski eşi aradım
şero - hayatım ben geldim, haberin olsun
mal değneği - hmm öyle mi ? ( hoşgeldin filan yok ). evde ekmek yok gelirken ekmek alsana....

bu konuşmayı duyan patronun kızı :
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
benim boşanma sürecimde burdaki en buyuk destekçilerimden biri sendin, senin guclu durusun cok etkiledi beni.. Rabbim kısa zamanda o yasadıgın skntıları mutlulukla, askla, cok guzel bi yuvayla unuttursun..

Kesinlikle öyle.
Bir de ben çalışıyorum, 2 kızımla kendi evimizde yaşıyoruz. Evin tek patronu, patroniçesi benim yani. Ne istersem, ne zaman istersem oluyor. İstemediğimi yapmıyorum, almıyorum.

Keyfim gayet yerinde.

tabiki de ikinci evliliğin senden götürdükleri gibi getirdikleri de olacak..
hiç bir hayat dört dörtlük değil
şu anda hayatın dört dörtlük değildir sevgi eksikliği hisseder insan
o zaman belki sevgin olacak ama yine evliliğin getirdiği sorumluluklarla boğuşuyo olcaksın

Kesinlikle öyle.

Keyfim gayet yerinde.

Valla evlatlarını da almışsın yanında, maddi sıkıntın da yoksa hiç evlenme bence.
Hayatına çok imrendim, adına da çooooook mutlu oldum. Allah bozmasın :KK200:

benim boşanma sürecimde burdaki en buyuk destekçilerimden biri sendin, senin guclu durusun cok etkiledi beni.. Rabbim kısa zamanda o yasadıgın skntıları mutlulukla, askla, cok guzel bi yuvayla unuttursun..

Canımsın, seni ve yaşadıklarını, minicik bebişin ile çektiklerini çok iyi hatırlıyorum. Seni kocccaman kucaklıyorum:KK19:
Duaların için çok teşekkür ederim, birazcık toparlanmana faydam olduysa ne mutlu bana, çok mutlu oldum yazdıklarına.
2 sene oldu ama korkuyorum, benim de gelenkutusu gibi korkularım çok, ama bir yandan aile sıcaklığı, gözümü çok korkutsa da bir çocuk fikri :anneadayı: bazen içimi ısıtmıyor değil.
Ama bu kararı acele almayacağım ve bu kez taviz veren ben değil karşı taraf olacak aksi takdirde çok zor. :KK14:

Valla evlatlarını da almışsın yanında, maddi sıkıntın da yoksa hiç evlenme bence.

Canımsın, seni ve yaşadıklarını, minicik bebişin ile çektiklerini çok iyi hatırlıyorum. Seni kocccaman kucaklıyorum:KK19:
Duaların için çok teşekkür ederim, birazcık toparlanmana faydam olduysa ne mutlu bana, çok mutlu oldum yazdıklarına.
2 sene oldu ama korkuyorum, benim de gelenkutusu gibi korkularım çok, ama bir yandan aile sıcaklığı, gözümü çok korkutsa da bir çocuk fikri :anneadayı: bazen içimi ısıtmıyor değil.
Ama bu kararı acele almayacağım ve bu kez taviz veren ben değil karşı taraf olacak aksi takdirde çok zor. :KK14:
yuva sorumluluğu koca sorumluluğu beni de korkutsa da evlat eksikliği de zor hayatta
herkes gibi biz de istiyoruz elbet anne olmayı
ama kesinlikle doğru insanla doğru zamanda :KK54:

Şuan herşey çok taze olduğundan dolayı hissiz olman gayet normal.
Biten evliliğinden arta kalan mutsuzluk hala yakanda çünkü.
Yeni insanlarla tanış ama duygusal olarak biraz zaman ver kendine.

Allah hakkında hayırlısını versin.

dilerim en kisa zamanda cok mutlu olup, guvenle elini tutacagin, dağ gibi yaslanabilecegin bi EŞ'in olur, omurluk ahiretlik huzurun olur..
benim de yaklasik 1 yil olacak, zaman nasil geciyor, hem uzun hem kisa bi zaman gerci.. yasananlarin aci olmasindan oturu kisa bi zaman sayilabilir.. yine de Rabbimize cok sukur, guc verdi ayaktayiz.. :KK5:
(benim bebegim yoktu canim, o zaman konuda karisiklik olmustu, o aklinda kalmis olacak :) )

Seni çok iyi anlıyorum canım aynı duyguları ben de yaşamıştım boşandıktan sonra 1,5 yıl falan erkeklere karşı midemde bi iğrentiyle gezdim ne kadar öyle yapmamam gerektiğini düşünsemde bu elimde değildi yakınlaşma denemelerim falan hep daha büyük bi nefretle sonuçlandı ama 1,5 yılı biraz aşkın bi süre sonra şimdiki eşimle karşılaştım ve sanki o kötü şeyleri hiç yaşamamışım gibi hissetmeye başladım.. Emin ol ki karşına bu fikirlerini değiştiricek biri bi gün mutlaka çıkıcak ama bu tarz şeyleri koşullara tanıştırmalara falan değil de şansa bırakmalısın bence herşey zaten kendiliğinden olur hayat sana çektirdiği acıların ödülünü bi gün mutlaka verir..
Ne guzel masallah diyeyim size... insallah bende atlatir ve mutlu olup gecmise dair hicbirsey hatirlamam...:KK33:

X