2.Çocuk Kararsızlığı

Merak etmeyin akşam çok ağır şeyler yemiyoruz :) ama eşim kanepede oturmayı bilmiyor yani kanepede sadece uzanıyor bu da uykusunu getiriyor. misafir varken bile yayılıp böyle rahat oturuyor ben uyarıyorum,toparlanıyor...

Kulaklarını tıka etrafa sen ne istiyorsun onu düşün.Ben istedim mesela kardeşi olmasını.Kardeşlerimle çocukluktan beri muhabbetimiz o kadar güzel ki.Kızım neden bu sevgiden geri kalsın.Sen istemiyorsan eşinde ilgisizse sen bilirsin.

kaçta uyuyor

yani eşim de yayılmayı sever bu sıralar 74 yaşında olan babam da hiç oturmadı hep yayıldı

ama yayıldılar diye uyumadılar

ya da arada içleri geçse de kalktılar

birlikte yapılacak bir şeyler mi kalmadı

yani paylaşılacak şeyler mi azaldı

adam eve gelip işi anlatacak zaten akşama kadar iş vardı

siz anladığım kadarı ile tüm gün evde ve çocuklasınız orada da anlatacak değişik bir şey yok

örneğin kelime oyunu alın birlikte yapılacak değişik bir şey bulun

mesela ailecek boyama yapın

babası da yapacak çocuk isteyecek

ailecek film izleyin, tiyatro oynayın (çocuğun yaşına uygun)

3,5 yaşında bir cimcime varken evde nasıl uyunur ki

cidden kızınız sırnaşmıyor mu babaya

Merhaba çocuklarımın arasında 2 yaş var. İkiside erkek. Ben açıkçası hep öyle olsun istemiştim. Büyük olan herhangi bi kıskançlık yapmadı hatta baya seviyor. Bi yere gittiğimizde mesela ordan kalkarken hemen kardeşini soruyor o da gelsin diye. Başkası aldığı zaman ağlıyor hep gözünün önünde olmasını istiyor. Aklına geldikçe öpüp seviyor. Ben çok memnunum yani bu durumdan iyiki yapmışım diyorum. Zor mu evet iki küçük çocuk baya zor ama keyifli. Büyüdüklerinde beraber oyun oynadıklarını düşünüp seviniyorum.
Ama bizim eşimle iletişimimiz çok iyi. Herşeyi beraber yaparız evde asla ayrı odalarda oturmayız ayrı uyumayız beraber hep film izleriz filan. Cinsellik olarak tabiki tek çocuk olduğu zamanlardaki gibi değiliz ama her anı değerlendirmeye çalışıyoruz. İşten eve gelince büyük çocuğumuzla oynar,yıkar,giydirir herşeyiyle o ilgilenir. Küçük benden başka kimsede durmuyor o hep bende onun için. Bizim ilişkimiz böyle olduğu için bizim için gerçekten çok keyifli geçiyor bu süreçler. İkisinde de öyleydi en mutlu olduğumuz zamanlarımız cidden çocuklarla geçer. Ama siz eşinizden emin değilseniz,yardımcı olacağını düşünmüyorsanız çok çok zor iki çocuk. Bide arada artık hissedilmeyen bi sevgi varsa ben çocukların o ailede mutlu olduklarını düşünmüyorum. Annenin babanın kendine vakit ayırmaları beraber vakit geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Diğer türlü annede babada sağlıklı olmuyor öyle olunca çocuklarda çok etkileniyor. Ben sizin yerinizde olsam iyi bi analiz yapardım. Millet söylüyor diye değil kendimi nasıl iyi ve mutlu hissedeceksem,çocuğuma yetebileceğimi düşünüyorsam öyle hareket ederdim.

cevrenızde herkes her zaman konusur
2. yı yaptıgınızda da bu kez 3. yu duusnmezmısın kardese kardes lazım derler
onların ısteklerıne gore yasamıyoruz uremıyoruz

aıle durumunuzu maddı durumunuzu evınınızın ortamını bagınızı mevcut olan cocugunuzun yapısını herseyı sız bılıyorsunuz
gucu olan kendıne guvenen dogursun

Ben 28 esim 36 yasinda kizimiz 4.5 yasinda bende kardes istiyorum ama kendimi hic hazir hissetmiyorum.galiba hicbir zaman hazir olmayacagim.ben ilerde kizim yalniz buyumesin kardes sevgisini tatsin diye istiyorum yoksa bana kalsa ikinci cocuk yapmam.normalde ekimde hamilelik planliyordum ama korona bitene kadar yapmayi dusunmuyorum

Elalemin lafıyla hareket etmeyin. Sizin tekrar anne olmak istemeniz, bir bebek daha bakmaya hazır olmanız lazım.
Ben mesela bir çocuk daha istemiyorum. Kim ne derse desin tek çocuk olacak oğlum. İlk sene zorlandım. İki çocuk hiç bana uygun değil kendimi iyi biliyorum.
Her şeyden bağımsız sizin hazır olmanız istemeniz lazım.
Bizim millet bu çocuk işinde laf olsun diye konuşuyor. Amaçları boş gevezelik

Zaten başkalarının demesiyle olacak şey değil bosverin isteyen kendisi yapsın. Ben de çocuğumun kardeşi olsun istiyorum ama bi çocuk daha büyüyecek gücüm kalmadı. Elalem de aman araları açma hemen yap diyo. Onlar susmaz he he diyip geçiyorum

Iki cocugim var ve aralarinda tam 27 ay var. Her iki cocuguma karsi ayri ayri vicdan azabi cekiyorum cunku ikisinide yetemiyorum. Banada yaslari yakin ikisini bir arada buyutursun arkadas olur derlerdi ama anladimki oyle degilmis. Her ikiside ayri ayri muhtac bana her ikiside ayri ayri full time zaman istiyor kucuk olduklari icin ama ben bu zamani ayiramiyorum cocuklarima. Birinin bakimini yaparken digerini ihmal ediyorum surekli arkamdan agliyorlar verimli vakit geciremiyorum onlarla. Esinizle olan sorunlariniz basli basina bir engelken birde bu tarafini dusunun. 3.5 yas henuz cok kucuk bir yas hamilelik doneminde bulanti halsizlik vs sonrasinda dogum yenidogan bebegin bakimi derken cocugunuz cok ihmal olacak. Ben hamileligimde 4 ay boyunca ogluma sarilip opemedim bulantilarimdan dolayi hala icimde yaradir aklima geldikçe gozlerim doluyor. Bunun gibi daha nice sey var. Iyice dusunun tasinin derim.

Valla sımdı dünyanın durumu belli hastalıklar depremler vs vs vs boyle bir dünyaya bir can daha getirme fikri bana çok uymuyor haaa evet 2. Yeni dogdu bizimde ama eşimin cok ısrarlari üzerine oldu uykusuz geceler kostrmacli günler sil baştan başladı bırakın eşe kendime bile sımdı uyudular da bir kahve yaptım ayırdığım vakit bukadar cok guzel bırsey evlat şükürler olsun ama var işte iyi tarafıda zor tarafıda hayat sizin karar verecek olanda elbet sizsiniz bizler sadece fikir verebiliriz

size o kadar çok katılıyorum ki
ablalarımdan biri daha birini emzirirken diğerine hamile kaldı, aradaki yaş farkı ne kadar az olursa o kadar iyi diyordu herkes, annem ve ben ise ablamı vazgeçirmek için çok dil döktük, aynen sizin anlattığınız gibi oldu sonuç. İkisi de ilgi bekledi ama ablam çoğu zaman birine bile yetemedi, hala da bakımına destek alıyor, çocuklar sürekli kavga ediyor, biri erken uyuyor biri geç uyuyor, farklı hobileri var ve en fazla aralarında adil olmak için çaba gösteriyorlar (büyük çocuğun çok istediği şeyi uygun fiyata denk getirseler de diğerine de o ayarda birşey yapmak gerektiği için yapmayabiliyorlar, veya birisi istediği bir kursa gidecekse diğeri de hemen bir kurs istiyor, veya biri gitar isterse diğeri de org istiyor vs vs). Bana göre en az 5 yaş yani bir nesil deniyor, 5 yaş olmalı, aynı kuşaktan olmamalılar, biri abla veya abi olmalı, arkadaş değil. Bu benim fikrim.

Bence ikinci çocuk başkaları dedi diye değil, normal aile düzeni ve 1. Çocuk İçin yapılmalı. Çocuğun size düşkünlüğü azalıyor, çünkü bir oyun arkadaşı oluyor ve beraber büyüyorlar.

anne olarak işiniz kolaylaşır diye söylemiyorum, düşkünlüğünün azalmasını. Sizin yükünüz ilk anda artacaktır tabi ki ama çocuğun kendi yaş gelişimine yakın oyun oynayabileceği, kavga edebileceği bir hayat arkadaşının olması, kıskançlık, sevgi, paylaşma şeyleri beraber yaşayacağı bir kardeşinin olması çocuk gelişimi için sağlıklı bir şey.

ben zamanında bana kardeş yap diyenleri sanki bana kötülük ediyorlarmış gibi görürdüm ama şimdi dinlemediğim için pişmanım doğrusu. bu sebeple el alem öyle diyor ama boş konuşuyor dememek lazım. İkinci çocuk İçin söylüyorum bunu. 3 ve fazlası artık insanın kendi tercihiyle alakalı.

4 yaş ve sonrası çocuk İçin artık sosyalleşme ve anneden ayrılma zamanıdır. Öncesinde çocuğun tüm dünyası annesidir ve annesi gayet yeter ona. Ama sonrası işler değişir. 7 den sonra da artık tamamen akran arayışı başlar ve arkadaşsızlığı hisseder.
eşle ilişki eğer çok kötü değilse, bence anne ya da baba için değil, özellikle çocuk ve sağlıklı aile düzeninin oluşması İçin 2. Çocuk gerekli. 11 yaşında bir tek çocuk annesi olarak bayağı bir duygusal olay ve sebepler yazabilirim buraya ama gerek yok. Sonuçta mantığınızla Karar vereceğiniz bir şey.

ayrıca çocuğunuz peşpeşe büyüttüm diyeceğiniz bir yaşta değil. O 3 ve daha altı İçin söylenebilir. Şu anda 3,5 yaşında ve şu an hemen karar verseniz bile doğuma kadar 5 yaş gibi bir fark olacaktır ki bu da gayet ideal bir süre.

bu arada 30 yaş geç değil ama genç de değil çocuk İçin. 35 ve sonrasında hamilelik, öncesine göre daha farklı ve ayrıca verebileceğiniz enerji de daha farklı. 40 yaşında 5 yaşında bir çocukla mı daha kolay olur, yoksa 10 yaşında bir çocukla mı?

bunlar da düşünülmesi gereken şeyler bence. Tabi ki tersine de çok mantıklı şeyler söylenebilir ama bunların da yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum karar verirken.

Evet en az 5 yas olmali bencede. Kizima hamileyken oglum 1.5 yasindaydi ve emzirmeyi kesmek zorunda kaldim bende. Oda ayri bir burukluk icimde. Kizim dunyaya yeni geldiginde oglumu yattigimiz odaya sokamiyordum korkudan. Ben uykudayken kardesinin basina birsey getirir korkusuyla. Hala atlatamadi oglum bunu. Baska odaya girip kapiyi kapattigimda deliriyor resmen sinirden. Kizimi uyutmaya calisirken oda geliyor yanimiza ses cikardigi icin haliyle gonderiyorum odadan bazende kiziyorum. Kiz uyuduktan sonrada gurultu yapmasina izin vermiyorum mesela gurultu yapinca tepki aliyor cocuk gurultu dedigim normal seste bile uyaniyor kizim. Boyle seylerin gerginligini cok yasadik oglumun hem hareket alani kisitlandi hem ona gosterdigim ilgi alaka bakim ikiye bolundu. Kizim dunyaya geldiginden beri oglumun eski istahi kalmadi. Kahvalti ogunleri haric hic birsey yediremiyorum cocuga. Eskiden herseyi yiyen bir cocuktu halbuki. O kadar cok sey varki anlatilacak. Pes pese cocuk getirmek hem anne acisindan hem ilk cocuk acisindan inanilmaz yipratici yasayan bilir. Annenin omur boyu tasiyayacagi bir vicdan yuku

ablam da ilk 16 aylıkken emzirmeyi kesmek zorunda kalmıştı, ikinci çocuk çok istekliydi, ne yaptıysa memeden ayrılmıyordu ama ilkine haksızlık olmasın diye 16. ayında ağlata ağlata memeden ayırdı ve hala bu yüzden içim sızlar der

Eşinizin yapısı böyleyse siz biseyler paylaşmaya çalışın hani şuraya gidelim şunu yapalım gel mutfakta biseyler pişirelim gibi yani bende eşimi rahat bıraksam bütün aksam telefona bakar ama rahat vermiyorum saydklarimi yapiyorum böylece iyi kötü iletişim oluyor bazen o evde bisey yapmak istemedimi çocukları birakip aksam biyere çıkarız ısrarcı huyu yoktur yapsakmi gtsekmi dediği an o an be is yapiyosam bırakır hadi derim yada o bos bos otururken kalk meyve gtirde yiyelim ben sofra kırcan sende salata yap olmadi bardak çıkar kaşık koy masaya fln boş bırakmam bi uğraşı oluyor olmasada poflasada iletişim iletisimdir

çocuk olursa kocanızla ilişkinizi nasil etkileyeceği açısından baska bir sorgulama yapmamışsınız, bana tuhaf geldi, tek düşündüğünüz buysa yapmayın bence

Kızım üç buçuk yaşındayken tam da güzel giden bir işim varken ben de sonra geç olur diye düşünmüştüm alt komşum eşimin köylüsü aynı zamanda da akrabalık var bana sürekli senin ikincinin vakti geldi artık yap beraber büyüturuz dedi durdu da hamileyken üç ay boyunca kustum bir kapımı çalip da öldün mü kaldın mı demedi.Sonra doğunca bir bebek görmeye geldi poşette bir tane süt almış yere attı gitti gidiş o gidiş işime devam etmek istedim çocuğa bakmasını teklif ettim ücretle az bir ücret de vermezdim ama bakamam ben dedi sadece bu kadar.İş de kaldı yani.Ve ben aslında hazırız diyormusum ama hazır olmadigimi anladım çocuk için.Bir sene daha beklesem ne kızım kiskancligindan ölür ne de işim yarıda kalmazdı daha farklı olabilirdi.Sen kendini düşün herşeyden önce kızım alışır merak etme.Zaten beraber büyüme yaşları geçmiş şimdi olsa bile.Ne eş ne de elalem
sadece kendini hazır hisset.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…