2.Çocuk Kararsızlığı

Ayrica erkekler de hamilesin diye bir anda evrim geçirmiyor şimdi yatiyorsa sen hamileyken de aynı olacak bir çok şeyi sen ustleneceksin yani onların tuzları kuru bilemiyorum nasıl geçiyor hamileliklerin ama şu pandemide hamilelik kararı vermek büyük risk bence

Süpersiniz :) Ben çabuk pes ediyorum sanırım.Eşimin mutfakla hiç arası yok evliliğimizin ilk yıllarında ''çayıma şeker koydun mu? '' Yumurtayı ben mi soyucam ? '' gibi sorular soruyordu.Annesi; çayının şekerini katıp karıştırmış,yumurta bile soydurmamış hiç.Şu an geldiğimiz aşamada sabahları benden önce uyanırsa ketıla su koymak.Fazlası yok...Mutfağa siz gibi bahanelerle çağırsam bile öfff püff yaa bu nasıl olacak diye söylenirken sakarlık yapıyor kızıp tekrar gidiyor.Kızımız küçükken biz de anneme bırakıp arada cafeye falan gidiyorduk ama büyüyünce birbirimize hiç karı-koca olarak vakit ayırmaz olduk sanırım hatamız burda bizim.

Evet bir şekilde vakit ayırmaya çalışın benm kaynvalidemde ayni oyle yetiştirmiş esim der ne öğrendiysem askerde öğrendim diye bende mutfağa os yapmaya çağırdığım zaman güle oynaya gelmiyor ofluyorfalan lafa tutuyorum sonra al şu bardağı tabağı yerleştir diye eline verip laf sokuşturuyorum araya is yaptirdigimin farkına varmıyor bazen hic yapmak istemiyor ozaman mutfakta yanimda otur diyorum inan bos bıraksam hic iletişim olmayacak oyle bakar telefona bende başta cok pes ederdim ama sonra sonra inat ettim simdi o ben masayı kurarken muhabbete başlayıp bardak çıkarıyor farkında olmadan bu bi örnek tabiki baska şeylerde deneyin ben en basit çamaşırı bile onun önüne yığıp yaninda katlıyorum bişeyleri karşıdan beklemek bazen iyi olmuyor biz istersek kendimizi mutlu etmenin yolunu buluruz deneyin pes etmeyin iletisiminizi güçlü tutun :)

İnsanlar hep konuşurlar hep birseyleri kendileri mükemmel,tam zamanında yapıyormuş gibi senden benden yapmamızı isterler. Başkaları sürekli hatırlatıyor,konusu açılıyor diye düşünmeyin. Siz neden çocuk istiyorsunuz? İlk çocuğunuz bu duruma uygun mu? Yeni bir aile bireyini nasıl karşılar? Siz peki sizin sinir ve dayanıklılık sisteminiz yeni bir hengameye hazır mı? Eşiniz ne düşünüyor bu konu hakkında?
Yapımına yardımcı olmak dışında diğer konularda yardımcı olacak mı size?
Gün geçtikçe çirkinleşen Dünya da artık aileye o kadar çok görev düşüyor ki her birseyi ile ilgilenmek gerekiyor çocukların. Sadece ilgilenmekte yetmiyor mutlu ve sosyal ailelerde yetişmiş olmak her çocuğun hakkı. Siz eşiniz ve çocuğunuz kaliteli vakitler geçirip bu zamanların tadını çıkarttıktan sonra yeni bir aile üyesi daha sağlıklı olur gibi duruyor.

Konusahibi benim iki çocuğumun arasında altı yaş var, ilk çocuğumu 26 ikincisini de 32 de doğurdum. Ben bu yaş farkından gayet memnunum sadece şu sıralar farkedilebilir kıskançlık atakları yaşıyoruz o da 8 yaşındaki kızımın pandemiden dolayı hep evde kalmasıyla alakalı, onun dışında bunaltmadı bile beni. Büyüktü sosyal çevresi vardı, tam gün zaten okuldaydı (özel okul) velhasıl ben altı yaşı tavsiye ederim.

Bize de o altı yılda kardeş yapın diyen oldu kafamda bu yaşı belirlediğimiz için bakalım Allah ne zaman kısmet edecek der dururdum. Ben nispeten kolay hamile kalabiliyorum ama eğer bu anlamda bi sıkıntınız yoksa bekleyin derim, yaş farkı az çocuklarda bence yetemiyor insan, çocuklar ihmal ediliyor.

Bi anne olarak çok vicdan yapmışsınız anne de her çocuğun yeri sevgisi ayrıdır çok çabuk büyüyorlar ikisini birden büyütüp birden rahatlayacaksınız annelik zaten sabır işi hem ne güzel bi kızınız bi oğlunuz var iki duyguyu da yaşıyorsunuz

Benim de çocuklarımın arasında 6 yaş var tek sıkıntı kızımın birinci sınıf dönemine denk geldi kardeşi o konu beni zorluyor büyüğe ders çalıştırıcam bebek rahat vermiyor bi şekilde idare ediyoruz bakalım öyle yada böyle büyüğü okuma yazma öğrenir diye düşünüyorum

ikinci çocuk olunca evdeki sorumluluğunuz dahada artacak eşin sana destek olmazsa çok zorlanirsin kendimden biliyorum hakkinizda hayırlısı olsun canım.ben senin yerinde olsam en az 1 sene daha beklerdim.oglum 3 yaşını biraz geçmişti 2.bebeğime hamileyken çok uyumlu bir cocuktu Allahtan ama gebeligim kötü gecti ona bile bakamadim oglum biraz daha büyük olsun isterdim bazı seyleri daha iyi anlayacak yaşta olmasini.birde virüs illetinin akibetide belli olur belki

Benim küçük doğduğunda mart ayıydı,büyüğü çoktan okumayı sökmüş okuduğunu anlama kısmındaydı, okul kapanana kadar da eşim yaptırdı ödevlerini 1. Sınıfı öyle hallettik. Sizin de hallolur inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…