• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk için erken mi?

kelebek_gibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
964
958
103
Kızlar selam. Su an 17 aylık bir kızım var. Kızım doğmadan önce hayalim peş peşe çocuk yapıp birlikte büyütmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı :) kızım çok hareketli geceleri hala uyanan bir bebek. Ailelerimizle aynı sehirde yasıyoruz arada destek oluyorlar. Eşimin maddi durumu iyi. Ben su an çalışmıyorum ancak çalışmayı hep istedim şartlar uymadığı için çalışamadım ama ilerde bi fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Eşim ev işi çocuk bakımı konusunda hiç yardımcı değil. Rahatına aşırı düşkün ve çocuk bakmak kadının işidir kafasında ne yazık ki. 2. Çocuğu net olarak isteyen o. Hem de aylardır. Ben de çok yorulduğum ve tüm sorumluluğu tek basıma üstlendiğim için aslında tek çocuk mu olsa diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ille kardeşi olacaksa yaş farkı olmasın aynı şeylerden zevk alsınlar birlikte bi sinemaya gidebilelim vs. Ama çok çok kararsızım. Tek basıma iki çocuğa bakamam diyorum eşim de her gün bakıcı/yardımcı gelir diyor ama geceleri ne olacak? Ben de rahatıma aşırı düşkündüm eskiden. Kızlar akıl verin lütfen ben ne yapayım? Haziran gibi hamile kalsam araları 2.5 yaş oluyor.

Siz istiyorsaniz eger yas aralığı uygun . Benim çocuklar arasinda da 3 yas olacak . Hamilelik son dönemler daha zor oluyor anne icin . Esiniz yada bir yardımcı size kolaylik olur . Bakmayan ilgilenmeyen eşler ne diye 2. Cocuk der orayi da bir mantığa duyguya sigdiramiyorum. Sevmekse var işte bir tane neyse onemli olan sizin ne istediginiz . Bakim konusunda maddi durumda iyiyse yardimci da diyorsa eşiniz isinizi kolaylastirir mutlaka .

Siz istiyorsaniz eger yas aralığı uygun . Benim çocuklar arasinda da 3 yas olacak . Hamilelik son dönemler daha zor oluyor anne icin . Esiniz yada bir yardımcı size kolaylik olur . Bakmayan ilgilenmeyen eşler ne diye 2. Cocuk der orayi da bir mantığa duyguya sigdiramiyorum. Sevmekse var işte bir tane neyse onemli olan sizin ne istediginiz . Bakim konusunda maddi durumda iyiyse yardimci da diyorsa eşiniz isinizi kolaylastirir mutlaka .
İnanın aynı şeyi ben de diyorum yardım ettiğin yok çocuk diye tutturuyorsun hadi hiç çocuğumuz olmasa neyse diyorum. Bi an önce olsun büyüsün biz rahat rahat gezelim falan diyor sanki çocukların derdi mi bitiyor büyüselerde.
Evet hamileliğimin 3. Ayından itibaren yardımcı gelir diyor ama yine de kararsızım

Kızlar selam. Su an 17 aylık bir kızım var. Kızım doğmadan önce hayalim peş peşe çocuk yapıp birlikte büyütmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı :) kızım çok hareketli geceleri hala uyanan bir bebek. Ailelerimizle aynı sehirde yasıyoruz arada destek oluyorlar. Eşimin maddi durumu iyi. Ben su an çalışmıyorum ancak çalışmayı hep istedim şartlar uymadığı için çalışamadım ama ilerde bi fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Eşim ev işi çocuk bakımı konusunda hiç yardımcı değil. Rahatına aşırı düşkün ve çocuk bakmak kadının işidir kafasında ne yazık ki. 2. Çocuğu net olarak isteyen o. Hem de aylardır. Ben de çok yorulduğum ve tüm sorumluluğu tek basıma üstlendiğim için aslında tek çocuk mu olsa diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ille kardeşi olacaksa yaş farkı olmasın aynı şeylerden zevk alsınlar birlikte bi sinemaya gidebilelim vs. Ama çok çok kararsızım. Tek basıma iki çocuğa bakamam diyorum eşim de her gün bakıcı/yardımcı gelir diyor ama geceleri ne olacak? Ben de rahatıma aşırı düşkündüm eskiden. Kızlar akıl verin lütfen ben ne yapayım? Haziran gibi hamile kalsam araları 2.5 yaş oluyor.
Cocuk yapcaksan anne babaya guvenipte degil kendine ve esine güveniyosan yapacaksin

katılıyorum. böyle erkeklerin içinde hiç merhamet yok mu acaba? sadece yaparken mi iyi oluyor yardımcı olmak? ne olur yardım etse de konu sahibi de bize sormak yerine eşinden emin olup kararını verebilse yani.

2 buçuk yaş arayla iki çocuğum var, küçüğü şuan 1 buçuk yaşında. İkinci hamileliğimden oğlum bir yaşına gelene kadar olan süreçte evde yardımcı olmasına ve eşimde iş dışında her türlü destek çıkmasına rağmen zorlandım ben. Çünkü oğlum uyku konusunda hala çok problemli.

Eşiniz çocuk bakımıyla ilgili fikre sahip olmadığı için rahat rahat çocuk ister tabi. Önemli olan sizin ne istediğiniz bu konuda. Sizin istediğiniz zamanda da madem maddi durumunuz iyi en azından ev işleri için yardımcı birini ayarlarsınız. Ama her türlü uyku düzeni oturmamış bir bebeğiniz varken ikinci çocuk erken bence.

Cocuk yapcaksan anne babaya guvenipte degil kendine ve esine güveniyosan yapacaksin
Anne babama güvenmiyorum zaten su an bile arada destek olurlar temizlik yapacaksam mesela. Onda bile söylemem ararlar yakalanırım. Eşime de güvenmiyorum sadece biraz yardımcıya güveniyor olabilirim 😂

Bence yaş aralğı çok iyi kendinizi hazır hissediyorsanız yapın hakkınızda hayırlısını dilerim

katılıyorum. böyle erkeklerin içinde hiç merhamet yok mu acaba? sadece yaparken mi iyi oluyor yardımcı olmak? ne olur yardım etse de konu sahibi de bize sormak yerine eşinden emin olup kararını verebilse yani.
Kesinlikle haklısınız kesinlikle. Eşime güvensem daha erken bile yapardım ama inanın yoğun çalışıyor sürekli yorgun zaten uykucu biri rahatına düşkün ve ataerkil yetişmiş kombo hepsi toplanmış yani 😔

Ben pek tavsiyem etmem etrafımda pes pese dogrup pişman olan çok.. ayrıca ilk cocuk daha bebekligini yasayamadan abla/abi oluyor ve aşırı kıskançlık oluyor çünkü daha ilk çocugunuz bebek ikisiylede yeterince kaliteli vakit geçirebilecekseniz yapın tabi ama benim gördüğüm ikincisi çocuk hemen olunca ilk çocuk eksik kalıyor diye düşünürüm ben hep..

Kesinlikle haklısınız kesinlikle. Eşime güvensem daha erken bile yapardım ama inanın yoğun çalışıyor sürekli yorgun zaten uykucu biri rahatına düşkün ve ataerkil yetişmiş kombo hepsi toplanmış yani 😔
büyük konuşmak istemiyorum ben de evlat sahibi olacağım ama eşiniz sizin bakacağınızdan emin olduğu için 2. çocuğu istiyor. bu şartlarda olsam sanırım ben düşünmezdim. yine de karar sizin tabii ki.

2 buçuk yaş arayla iki çocuğum var, küçüğü şuan 1 buçuk yaşında. İkinci hamileliğimden oğlum bir yaşına gelene kadar olan süreçte evde yardımcı olmasına ve eşimde iş dışında her türlü destek olmasına rağmen zorlandım ben. Çünkü oğlum uyku konusunda hala çok problemli.

Eşiniz çocuk bakımıyla ilgili fikre sahip olmadığı için rahat rahat çocuk ister tabi. Önemli olan sizin ne istediğiniz bu konuda. Sizin istediğiniz zamanda da madem maddi durumunuz iyi en azından ev işleri için yardımcı birini ayarlarsınız. Ama her türlü uyku düzeni oturmamış bir bebeğiniz varken ikinci çocuk erken bence.
Bana kalsa tek çocuk olsun ben de rahatıma düşkünüm bi tane de bile zorlanıyorum. İlerde pişman olur muyum olursam da yaş farkı arttıkça yapmak bakmak zor gelecek bundan eminim. Bazen diyor ki iş başa düşünce yardım ederim ama hiç inanmıyorum yap demeden yapmaz ben de sinir oluyorum artık

Çocuk bakmak kadının işidir diyen birine değil ikinci çocuk tek çocuk bile yapmazdım.:KK34:
Önce sizin insan olduğunuzun farkına varsın..
Her sey maddiyata bitmiyor.
Ya maneviyat???
Çocuğuna sevgi göstermeyen; ilgilenmeyen, bakmayan, anca dadı tutmayı bilen, iki oyun bile oynatmayan eşiniz en lüks sinemaya sizi götürse ne olur götürmese ne olur..
Önce biraz eşinizin içindeki çağdışı düşünceleri kırmanız lazım..
Ikinci çocuğa gelene kadar evde vizyon katılması gereken büyük bir çocuk daha var bence..

Daha ilk doğan büyümeden büyüdü gözüyle bakılıyor çocukları da düşünün kıskançlıktan hasta olanlar var

• Beğen
Reactions: 000
Benimkilerin arası 22 ay avar zorlandığım zamanlar oldu ama şimdi öyle güzel ki arkadaş gibiler yaş aralığının az olması bence en güzeli anne zorlansa da bi müddet büyüyünce arkadaş gibi oluyorlar
Eğer yardımcı bakıcı olacaksa düşünün derim bende tek başıma buyuttum ailelerden uzağız ama eşim benim hep destekçimdi işten gelir gelmez ilgilenmeye başlardı çocukları beraber buyuttuk benden fazla emeği olmuştur
Ona güvenerek 3. Geliyor şimdi biri 5 diğeri 3 yaşında bende 7 aylik hamileyim

Çocuk bakmak kadının işidir diyen birine değil ikinci çocuk tek çocuk bile yapmazdım.:KK34:
Önce sizin insan olduğunuzun farkına varsın..
Her sey maddiyata bitmiyor.
Ya maneviyat???
Çocuğuna sevgi göstermeyen iki oyun bile oynatmayan eşiniz en lüks sinemaya sizi götürse ne olur götürmese ne olur..
Önce biraz eşinizin içindeki çağdışı düşünceleri kırmanız lazım..
Ben de bazen diyorum kızınca sana tek çocuk bile fazla diye. Ama hakkını yemeyeyim oynar ilgilenir sadece saatlerce oynamaz. Ev işi yapmaz ama ben deyince çocukla ilgileniyor. Ben demeden ilgilensin istiyorum görsün fark etsin istiyorum. Yoksa hep der çok yoruluyorsun biliyorum ama geçecek en gazla 3 yil kaldı vs ne yazık ki ataerkil yapısını değiştiremiyorum annesi karpuz çekirdeklerini ayıklayıp yedirirmiş büyükken bile siz düşünün bu kadar yapabildim ve değiştirmeye çalıştıkça ben yıpranıyorum sinir oluyorum

• Şaşırdım
Reactions: 000
Back