• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.Çocuk fikri,Gurbetlik

Ben doguda calistigim donemde cok ugrastim bebek icin ama olmadi. Kesinlikle orada saydigin bu kosullari batida bulman imkansiz. Oyle ya da boyle 2,5 sene daha oradasin. Ikisi bir arada buyumus olurlar. Benim oglum da 15 aylik su an. Bana biraz surpriz oldu ama kismetmis, iyi ki de oldu. Yasadigin zorluklari aynen yasadim. Kolik bebek cok zor, yasayan bilir. Hala huysuzluklari devam ediyor ama ben ne olursa olsun bir kardesi olsun istedim hep. Senin yerinde olsam yapardim. Hem biliyorsun, kadinin yasi ilerledikce hamile kalma sansi dusuyor. Bence degerlendir bu gunlerini.
 
Saydığınız şartların aynısına biz küçük bir ilçedeyken sahiptik.hatta bakıcımız hazırdı bile.dediğinuz gibi biraz gezelim rahatlayalım birinci büyüsün derken 6 sene geçti o kücük ilçede.şimdi büyükşehirdeyiz.hamileyim.burada hamilelik bile zormus.bakıcı olayını düşünemiyorum bile.kayınvalidemle iyiyiz ben bakarım diyor ama baktırmak istemiyorum.ama bir yandan bakacak kimse de yok başka kime güveneceğim.o ilçede olsaydık arkadaşlarla bakıcıydı yardımcıydı bir döngüdeydi hepimizde.kimin ne oldugu bilinirdi orada.ögle araları kızımı özler eve gelirdim.okulum 5 dk ydı.hayat daha telaşsız daha kolaydı.tek stresim dediğiniz gibi yaz tatillerimizdi.

tamam sağlık egitim sosyal aktivite full, ama ulaşım sıkıntı, bir yere gitmek gelmek en az 45 dk -1 saat.

Kızınız da kücük daha ama belki seneye düsünebilirsiniz.bence oradayken yapın gitsin.bana bebek küçük yerde daha kolay büyür diyenleri dinlemedim.şimdi pişmanım.

inanın lohusalıgımda yardım edecek insan bile daha çoktu orada.olmadı parasıyla yemek yapan uygun fiyata evi silip süpürüveren kadınlar bile vardı.ilk çocuğumda lohusalıgım zor geçti de.ikinci de hep böyle bir sey düşündüm ama şimdi büyükşehirde kara kara düşünüyorum!! Annem yok kayınvalidem yaşlı kadıncağızın kendine hayrı yok zaten ne isteyebilirimki ondan.kime güvenip nereden bulacağım oradaki imkanları bilmiyorum.offfff dertlendim valla.siz en iyisi yapın çıksın aradan.
 
İnsanlar üremekten ne zaman vazgeçecek acaba? Dünya bombok bir yer haline geldi. Özellikle Türkiye...

İmkanlarınızın fazlalığından bahsetmişsiniz ama, böyle gider diye bir garantiniz mi var? Yarın öbür gün başınıza bir şey gelmeyeceği ne meçhul? Şu devirde bir çocuk bile takdire şayan ikinci üçüncüyü düşünenlere koca bir tebriks...
 
Tum sartlari dusununce evet kardes dusunun diyorum.

Bizim kv yakin da ben guvenip birakamiyorum, biraksan yasak olan olmayan her seyi yediririm tarzi laflar ettigi icin emanet etmiyorum. Hasta da oldum kac kere ayakta atlatmak zorunda kaldim. Eger bir gun 2.cocugu isteme dusunceniz varsa suan sartlariniz cok pozitif bence.
 
2. çocuğu yapmak gibi bir fikriniz varsa yapın. yaş geçtikçe insan daha yoruluyor, sabırsız oluyor. çocuk yapma yaşını çokta geçirmemek lazım. ben hiç istemedim 2. çocuğu. yeter bana 1 tane dedim. şartlara bakılsaydı benimde 3-5 yapmam lazımdı ama istemek,hazır olamak daha önemli bana göre.
 
  • Beğen
Reactions: 000
Şartları boşverin. Siz ruhen hazır mısınız bu fikre? Sonuç olarak 2 çocukla başbaşa kalacak olan sizsiniz. Yap yap diye gaza getirenler pufffff buhar olup uçuyor çocuk doğunca.
Kesinlikle cok dogru bakip buyutecek sizsiniz kendinize guvenip istiyosanz yapin
 
Doğuda ne sinaması ya kusura bakmayın ama orda nerde sosyalleşiceksiniz
Bence de çocuk yapın
 
Hiç aklımda olmayan bir düşünce şu sıralar beynimi sarmış durumda,fikirlere ihtiyacım var evet.

Ben 31 eşim 36 yaşında ve 16 aylık bir kızımız var.
Öğretmenim,ve doğuda mecburi görevimdeyim 2,5 senemiz kaldı.
iki ailede uzak farklı şehirlerde.

ilk hamileliğim çok sancılı geçti ve hamileyken atandım,doğumdan hemen sonra atandığım şehre taşındık.
Eşimin yanıma gelmesi 7 ay kadar sürdü (memur,eş durumundan yanıma geldi)
ve 7 ay boyunca kızımı tek büyüttüm.
Kolik bir bebekti ve epey zor zamanlardı çok yıprandim.
Ama insan unutuyormuş yerine güzel günler gelince.
Dogunun küçük bi ilçesindeyiz.
Ortam güvenilir.
maddi olarak rahatız.
Evime bakici geliyor ve derslerimi 3 güne topladim.Çok zorlanmıyorum anlayacağiniz.Okulum ile evim dip dibe.
Eşiminde iş yeri yakın mesafede.
Bunlardan bahsetme sebebim şu,
bi arkadaşım bu imkanları batıda bulman zor olur 2. çocugunuda yap diyor ve bu fikir benimde aklımı çelmeye başladi.
ilk bebegimde ucretsiz izin kullanmadım mecburiyetten ve 2.5 aylikken işe başladim.
Bunda istersem kullanadabilirim.
Kreş ögretmenimiz benim komsum ve ve çok iyi biri.(güven açisindan arti)
kızımıda yarim gün kreşe veririm sosyalleşir hemen evimin arkası.ve devlete ait ücretsiz yani kreş.

bebegimide rahatça büyütürüm diyorum.
Batiya gelsek bu imkanları belki bulamayacagım.
Kreşler pahalı,güvenilir bakici bulmak zor ve pahalı.
burda bakici fiyatlari çok uygun.
(500_750 tl) civari.

lojmanda kaliyoruz.
ulasım masrafimiz yok.
ve stresimiz yok.
en önemlisi yaşlarimiz ilerliyor.
ilerde pişman olurmuyum kaygisi...


Buraya kadar güzel ama diğer yandan bakarsak;


Gurbette oldugumuz için 2 senedir eşimle sinemaya gidemedik.
Bırakip gidebilecegimiz kimse yok.
E haliyle zorlaniyoruz yeri geliyor hastalaniyoruz bebege bakacak ailelerimiz yok.
Uzakta oldugumuz için kızım iki aileyide yabanciliyor.
Ara ara yanlarina gittigimizde bile alisamadigi için dede anaane babaannede durmuyor.
yine rahat olamiyoruz pek.
ortami degisiyor,benim ailem bi şehirde esimin eilesi farklı şehirde.
sürekli düzen değisiyor anlayacaginiz..
yaz tatillerimiz evlere şenlik geçiyor.
tam benim aileme alisiyor hooop eşimin ailesinin yanina gidiyoruz.
2 bebekle bu süreci yasamak daha zor geliyor düşününce.

e birde peşpeşe bebegi olan kimi görsem mahvolmuş durumdalar.
sosyal hayat sıfır ve çok zor dönemler yaşıyorlar.
gözümde iyice büyütüyorum.

bi yandan diyorumki kızımı büyüteyim gezip tozalim diğer yandan diyorumki kardeşi olsun araları yakin olsun.
diğer yandan diyorumki iyice büyüsün öyle yaparız kardeşi.
Kafam epeyce karısık gördüğünüz gibi desteklerinize ihtiyacım var:))
yapma zorlanirsin .kizin birazdaha buyusun.kendine zaman ayir.cok zor cocuklu olmak.kendini hazir hissettiginde yap.
 
2 çocuğun yaşlarının yakın olması fikri beni korkutur çünkü zor geliyor. Ama sizin durumunuz rahatmış. Gerçekten eninde sonunda 2. Çocuğu istiyorsanız bence şimdi de yapabilirsiniz. Çünkü aradan zaman geçince herşey başa saracak. Evet sinemaya falan gidemiyorsunuz ama şu an 2. Çocuk olsa da gidemeyeceksiniz 2 3 sene sonra olsa o zaman da gidemeyeceksiniz. Bence de aradan çıkarın gitsin.
 
Bence 2.çocuğu maddi durumu çok çok rahat aileler yapmalı.Yanlış anlamayın ben de öğretmenim ve öğretmenlerin kazandığı maalesef fazla rahat yaşamaya yetmiyor.2.çocuk yerine ilk çocuğunuza ve kendinize daha fazla yatırım yapmayı düşünün bence
 
Bence 2.çocuğu maddi durumu çok çok rahat aileler yapmalı.Yanlış anlamayın ben de öğretmenim ve öğretmenlerin kazandığı maalesef fazla rahat yaşamaya yetmiyor.2.çocuk yerine ilk çocuğunuza ve kendinize daha fazla yatırım yapmayı düşünün bence
çok sukur sukur esimin geliri benden iyi o konuda sorunumuz yok.bi daire gelirimizde var.

birde kardeslik bagini kazandirabilmem bence kizima en iyi yatirim olur diye dusunuyorum
 
Back