• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğunuz ne zaman oldu? Yas araligi nekadar olmali?

2. Cocuk 1. Kac yaşındayken DOĞMALI

• Ankete Katılan
    58
Oğlum 3,5 yaşında.
Ona kardeş yapmaya karar verdik.
Şu an ki gebeliğimin ikiz olduğunu duyana kadar geç kaldığımı düşünüyordum hep diyordum "şimdiki aklı olsa ona arkadaş da olurdu hemen yapardım" diyordum.
Ama bu gebeliğimde ikiz olduğunu öğrenince zamanlamanın daha doğru olduğuna karar verdim.
Sorsan yetemicek gibi bir panik var içimde ama Allah'tan gelen baş göz üstüne.
Bİr insanın muhakkak kardeşi olmalı.
Bizim onlara bu dünyada verebileceğimiz belki de en güzel armağan bi kardeş :)
Bencede zamanlama çok güzel canım en azından laftan anlayacağı bi yaşta doğacak kardeşleri 4 yaş iyi bi yaş

Ama biraz kıskançlık olabilir oda alışma süresi sonrasında olmaz inşaAllah

Rabb'im kolay bi hamilelik nasip etsin inşaAllah :KK36:

Bencede zamanlama çok güzel canım en azından laftan anlayacağı bi yaşta doğacak kardeşleri 4 yaş iyi bi yaş

Ama biraz kıskançlık olabilir oda alışma süresi sonrasında olmaz inşaAllah

Rabb'im kolay bi hamilelik nasip etsin inşaAllah :KK36:
Amin amin.
İsteyen kim varsa Allah hayırlısıyla nasip etsin.

Ağustos 6 da kızımın 3 yaşı bitmiş olacak ve Ağustos Eylül arası doğumum var ikinci kızım gelmek üzere Allah izin verirse :)

Görümcem doğum yaptı yeni kızım bebeğe bayıldı çok güzel tepkiler verdi inşaAllah kardeşi gelince kıskançlık krizlerine girmeyiz mutlu mesut geçiririz ayları :)

Benimde 13 aylık oğlum var ve şuan ikinciye hamileyim..17 ay olacak aralari
Birbirine yoldaş olsunlar diye düşündük ikinciyi
Hamd olsun nasip etti Rabbim..
Bakalım doğduktan sonra neler bekliyor bizleri...
O zaman konuşuruz bunları:-)

Rabbim isteyen herkesede nasip etsin inşaAllah

Ağustos 6 da kızımın 3 yaşı bitmiş olacak ve Ağustos Eylül arası doğumum var ikinci kızım gelmek üzere Allah izin verirse :)

Görümcem doğum yaptı yeni kızım bebeğe bayıldı çok güzel tepkiler verdi inşaAllah kardeşi gelince kıskançlık krizlerine girmeyiz mutlu mesut geçiririz ayları :)
InsaAllah canım ne güzel yaş aralığı iyi olmuş
Allah'ım sağ-salim kucağına almayı nasip etsin inşaAllah:KK200:

Benimde 13 aylık oğlum var ve şuan ikinciye hamileyim..17 ay olacak aralari
Birbirine yoldaş olsunlar diye düşündük ikinciyi
Hamd olsun nasip etti Rabbim..
Bakalım doğduktan sonra neler bekliyor bizleri...
O zaman konuşuruz bunları:-)

Rabbim isteyen herkesede nasip etsin inşaAllah
Ayy MasaAllah canım iyi cesaret edinebilmişsin guya bende senin gibi dusunuyodum ama cesaret edemiyorum birtürlü
Kizm suan dis cikariyo huysuzluğu illallah dedirtiyo sürekli ilgi istiyo
Bide yurumuyo daha şuan 11.5 aylik
Bu ayin 29unda 1 yaş olcaz inşaAllah
Yürüdükten sonra belki çalışmalara başlarım diyorum
Rabb'im hayırlı vakitte nasip etsin inşaAllah :dua:

Kızlar merhaba
Herkeslerin fikrini merak ediyorum sizce 2. Nezmaan olmali?

Bu topic devam etsin istiyorum anneler
Baska kadinlarada yardimci olabilmek adina :) herkes yorumlarını yazarsa fikir açısından güzel bi topic olur :)
Hadi herkesten yorum bekliyorum :KK68:

Özellikle 2 çocuklu anneler, cocuklariniz arasinda ne kadar yas var ve memnunmusnz? Sizlerce kac yas olmali?

Benim 9 aylık bi kizim var henuz 2. Icin erken ama neden bilmiyorum hep aklimda 2. Olasimi sorulari var hep düşünüyorum ama cesaret edemiyorum
Sizlerdede oldumu bu düşünce?
Cesaret edemesenizde aklinizda bi düşünce oldumu?
Kızım emmedi sadece 6 ay emdi cok icimde kaldi her düşündüğümde icimde bi üzüntü oluyo ama nasibi bukadarmis: (

1 yasindan once 2.yi düşünmüyorum ama sizlerinde fikirlerini merak ediyorum
Bebegi 1 yasindayken hamile.kalan anneler varmi zormu oldu keske daha sonra olsaymis dedinizmi?
Benim bi oğlum bi kızım var ve aralarında dolu dolu 3 yaş var memnunum iyiki diyorm olmuş yaş oranı çok iyi ve kızım şuan 2.5 yaşında ben yine hamileyim bu sefer süpriz oldu korunduğumuz halde hamile kaldm ve yine Allah nasip ederse kızım ile yeni bebek arası 3 yaş olacak biraz tedirginim 2.ci yi başardm acaba 3.yüde başarabilirmiyim inşallah güzel olur rabbim verdiyse vardır bi güzelliği

Benim bi oğlum bi kızım var ve aralarında dolu dolu 3 yaş var memnunum iyiki diyorm olmuş yaş oranı çok iyi ve kızım şuan 2.5 yaşında ben yine hamileyim bu sefer süpriz oldu korunduğumuz halde hamile kaldm ve yine Allah nasip ederse kızım ile yeni bebek arası 3 yaş olacak biraz tedirginim 2.ci yi başardm acaba 3.yüde başarabilirmiyim inşallah güzel olur rabbim verdiyse vardır bi güzelliği
Ayy insaAllah canım benim ne güzel ya keşke bizede supriz yapsa :halay:
Yoksa ben cesaret edemicem gibi daha :KK45:
Ama neyin nesiyse cok istiyorum içimdeki istek gitmiyo
Ama cok yorulurm gibime geliyo
Hayırlısı bakalim

Benim kizim agustosta 2 yasini dolduracak ve suan 5 haftalik hamileyim. Yani kizimla ikinci bebegin arasi tam 31 ay olacak.
Ben bi cocuga en buyuk iyiligin kardes yapmak oldugunu dusunuyorum!! Kardes olmak guzel bir duygu cocugumu bundan mahrum birakmak istemedim.
ben ve kiz kardesim arasinda 2 bucuk yas var ve birlikte buyuduk..

Benim kizim agustosta 2 yasini dolduracak ve suan 5 haftalik hamileyim. Yani kizimla ikinci bebegin arasi tam 31 ay olacak.
Ben bi cocuga en buyuk iyiligin kardes yapmak oldugunu dusunuyorum!! Kardes olmak guzel bir duygu cocugumu bundan mahrum birakmak istemedim.
ben ve kiz kardesim arasinda 2 bucuk yas var ve birlikte buyuduk..
Tam istediğim yaş aralığı :KK36:
Benim.kızımda yeni 1 yaş olck
Yürümesini bekliyorm insaAlllah :KK200:
Rabbim hayırlı doğum nasip etsin inşaAllah

Back