• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğunuz ne zaman oldu? Yas araligi nekadar olmali?

2. Cocuk 1. Kac yaşındayken DOĞMALI

• Ankete Katılan
    58
Ev hanimiyim belki sizin gibi çalışsam bekelrdim 6 7 yıl
Ama en fazla 2 3 yil beklerm herlde ben ya

Bide hep yorumlarda okudm tecrubeli annelerden sacede ilk zamanlar zor oluyo sonra düzene giriyo yazmslar
Ama nasl olur tabi yasanmadan bilinmez :deli::bicak:

tabiiki belki benim çalışmamda buna etken olmuştur ,rahat hamile kalabiliyormusunuz ,annenin yaşı vs vs o da var geç kalıncada olmuyor bu sefer, iki ucu çiçekli değnek yani .

tabiiki belki benim çalışmamda buna etken olmuştur ,rahat hamile kalabiliyormusunuz ,annenin yaşı vs vs o da var geç kalıncada olmuyor bu sefer iki ucu çiçekli değnek yani .
Ilk kizima 7 ay sonra hamile kaldım aslinda cok uzun bi sure degil ama uzun gelmişti bana
2. Icin baslasak nasip bekli hemen kalirm belki 1 2 yıl sonra
Hayırlısı diyip akışına biraksam iyinolacak sanirm bi müddet :ruh:

Bende kızıma hamileyken aralarında hep 2 yaş olacak şekilde kardeş hayal etmiştim.
Ama doğduktan sonra zor geldi bebek bakmak. Kızımda çok ağlayan bi bebekti gözüm korktu.

Kızımın doktoruna sordum siz kaç yaş önerirsiniz diye.
Bir baba ve bir doktor olarak tavsiyem 3 ü geçirme demişti. Aradaki yaş farkı fazla olduğunda küçükken sorun olmuyor ama büyüdüklerinde çok zorlanıyorlar, çünkü araya kuşak farkı giriyor demişti.
Yine de cesaret edemedim o zaman. Eylül’de 3 ü dolduracak inşAllah şimdi istiyorum artık. Yine çok cesaretim yok ama yaş farkı çoğaldıkça birbirleriyle olan paylaşımları azalacak diye düşünüyorum.

Geçen parkta bi kadın gördüm Hamileydi. Diğer çocukta 1 buçuk yaşlarındaydı ilgilenmekte zorlanıyordu. O zaman iyiki de daha önce yapmamışım dedim. En güzeli arasının 3,5-4 yaş olması sanırım.

Bende kızıma hamileyken aralarında hep 2 yaş olacak şekilde kardeş hayal etmiştim.
Ama doğduktan sonra zor geldi bebek bakmak. Kızımda çok ağlayan bi bebekti gözüm korktu.

Kızımın doktoruna sordum siz kaç yaş önerirsiniz diye.
Bir baba ve bir doktor olarak tavsiyem 3 ü geçirme demişti. Aradaki yaş farkı fazla olduğunda küçükken sorun olmuyor ama büyüdüklerinde çok zorlanıyorlar, çünkü araya kuşak farkı giriyor demişti.
Yine de cesaret edemedim o zaman. Eylül’de 3 ü dolduracak inşAllah şimdi istiyorum artık. Yine çok cesaretim yok ama yaş farkı çoğaldıkça birbirleriyle olan paylaşımları azalacak diye düşünüyorum.

Geçen parkta bi kadın gördüm Hamileydi. Diğer çocukta 1 buçuk yaşlarındaydı ilgilenmekte zorlanıyordu. O zaman iyiki de daha önce yapmamışım dedim. En güzeli arasının 3,5-4 yaş olması sanırım.
Anladm canm
Sanirm bnde 1.5 yasindayken çalışmalara baslicam :) artk nr zaman nasip olursa
Hemen olursa aralarinda 22 ay civarı oluyo
6 7 ay sonra olursa 2.5 yas oluyo
Bnce iyi gibi bakalm nasip
Anneninde kendini hazir hissetmesinlazm en onemli seylerden biri

Anladm canm
Sanirm bnde 1.5 yasindayken çalışmalara baslicam :) artk nr zaman nasip olursa
Hemen olursa aralarinda 22 ay civarı oluyo
6 7 ay sonra olursa 2.5 yas oluyo
Bnce iyi gibi bakalm nasip
Anneninde kendini hazir hissetmesinlazm en onemli seylerden biri
Canım bilmiyorum ama bence erken gibi. Şuan bi arkadaşım var Hamile. İkisinin arası 22 ay olacakmış. Kızı uslu olmasına rağmen zorlanıyor bakarken hamilelikten dolayı.
Bir arkadaşımın da yeni doğdu bebeği ikisinin arası onunda 22 ay. Şuan depresyonda evden çıkamıyor. Sürekli ağlıyor. İyi örneklerde vardır belki ama bana henüz denk gelmedi.

Canım bilmiyorum ama bence erken gibi. Şuan bi arkadaşım var Hamile. İkisinin arası 22 ay olacakmış. Kızı uslu olmasına rağmen zorlanıyor bakarken hamilelikten dolayı.
Bir arkadaşımın da yeni doğdu bebeği ikisinin arası onunda 22 ay. Şuan depresyonda evden çıkamıyor. Sürekli ağlıyor. İyi örneklerde vardır belki ama bana henüz denk gelmedi.
Iste böyle seyler duyuncada vazgeçiyorum
:bicak:

Hayırlısı InşaAllah ya :deli:

Aynen canım benimde gözüm korktu onları görünce
Aslinda her yasta bi zorluk vardır ya
3 yas olsa oda sıkıntı kiskanclik cok fazla olur 4 yasta oyle
Bilmiyorum yaa
Rabb'im en dogru zamani bilir
Zamani gelince hayırlısı olsn InşaAllah

Aslinda her yasta bi zorluk vardır ya
3 yas olsa oda sıkıntı kiskanclik cok fazla olur 4 yasta oyle
Bilmiyorum yaa
Rabb'im en dogru zamani bilir
Zamani gelince hayırlısı olsn InşaAllah
Kıskançlık aslında çocuğuna da bağlı. Benim kardeşimle aramda 4 yaş var hiç kıskanmamıştım.
Ama benim kızım kıskanır gibime geliyor.

benim oglum 66 aylik ikinciye hamileyim 4 aylik olcak iyimi ettim kotu mu ettim bilmem ama 19 yasimda anne oldugum icin bnm icin daha iyi oldu :)

benim oglum 66 aylik ikinciye hamileyim 4 aylik olcak iyimi ettim kotu mu ettim bilmem ama 19 yasimda anne oldugum icin bnm icin daha iyi oldu :)
Iyi etmişsin canim 4.5 5 yaşında sanirm oglun :)
Allah bagislasin
Rabb'im 2.yide sagliklankucagina almaui nasip etsin inşaAllah :)

Oğlum 22 aylık bende 10 haftalık hamileyim.Bakalım nasıl olacak

Ben ikinci çocuk düşünmüyordum
Hamileliğin böyle bişey olduğunu görünce hiç düşünmüyorum artık.

Bence yıpratıcı bir süreç hem de ilk çocuğunu kişilik gelişimi 0-2 yaşta çok önemli bu süreçte aileye bir kardeşi eklemezdim ben olsam
4 yaş araları olsa bence uygun
Ben de 4 dedim:)
Ilk cocuk bi ek gida,yurume, tuvalet egitimi vs bunlari bi gecirsin. Ilk bebegin ilkleri bi doyasiya yasansin kuzuyla. Sonra ikinci :)
Ayrica anne de bi fiziksel ve psikolojik toparlansin azcik :)

Bence kesinlikle dört yas civari olmali. Benim kizim 40 aylik ve 4 aylik hamileyim nasipse aralarinda 4 yasa yakin olacak ve kizim su anda heyecanla karsesini bekliyor. Kiskanir mi tabi olur mutlaka ama anliyor artik onun bebek olacagini daha kolay atlatir diye düsünuyorum. Gecen sene arkadasim dogum yapti aralarinda 2.5 yas var ve hala sorun yasiyor cunku büyük olan kardesini istemiyor en bastan beri. Ve en önemlisi yeterince ilgilenebilmek bence yas farki az olunca büyük olan eziliyor. En azindan tuvalet aliskanligi kazandiktan sonra olmali bence

Back