• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğunuz ne zaman oldu? Yas araligi nekadar olmali?

2. Cocuk 1. Kac yaşındayken DOĞMALI

• Ankete Katılan
    58
Ilki için 3 sene düşünmedim şimdi ilki için 1 senedir uğraşıyorum hele bi 1.si olsun 2. Ci için hemen düşüneceğim ne olursa olsun

Benim de 10 aylık bebegim var yavaş yavas dusunmeye başladım, ikisi bir buyurler 30 umdan sonra uğraşmak istemiyorum enerjim varken buyusunler beraber oglum da cok sosyal bir cocuk bakalim :) kismet ne zamana simdiden heyecan sardi

İlk çocuktan sonra ikinci çocuk için en az 3 sene geçmeli diyordum. Kızım çok hareketli ve inatçı bir yavru. Kendisiyle tanıştıktan sonra bu kararımı 5 seneye yükselttim. Kızım tüp bebekti, normal yolla hamile kalmayacağıma inandığımız için korunmuyorduk. Meğer kalabiliyormuşum. Sonuç: Hamileyim. :KK53: Kızımla aynı ayda doğacak, araları tam 3 yaş olacak. Bu ideal mi değil mi, yaşayınca göreceğiz artık. :KK76:

İlk çocuktan sonra ikinci çocuk için en az 3 sene geçmeli diyordum. Kızım çok hareketli ve inatçı bir yavru. Kendisiyle tanıştıktan sonra bu kararımı 5 seneye yükselttim. Kızım tüp bebekti, normal yolla hamile kalmayacağıma inandığımız için korunmuyorduk. Meğer kalabiliyormuşum. Sonuç: Hamileyim. :KK53: Kızımla aynı ayda doğacak, araları tam 3 yaş olacak. Bu ideal mi değil mi, yaşayınca göreceğiz artık. :KK76:
Bende aynen sizin gibiyim oğlum var üç yaşına girecek şimdi yine hamileyim kaza ile spraille hamile kaldim aralarında tam üç yaş olacak zor olacak sanki ama hayırlısı oğlum felaket yaramaz .

oğlumla kızımın arası 8 yaş bu kadar beklediğime pismanim gerci mecburen bekledim ayrı evim yoktu kv ile.. oglum çok kiskandi ki hala devam ediyor arasi 3,4 yaş olsa daha iyi olurdu sanki ...

Bende aynen sizin gibiyim oğlum var üç yaşına girecek şimdi yine hamileyim kaza ile spraille hamile kaldim aralarında tam üç yaş olacak zor olacak sanki ama hayırlısı oğlum felaket yaramaz .
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Kızım kreşe gidiyor, o beni biraz rahatlatacak. Etrafımızda 5 dk yardıma gelecek kimse yok, ilk kızımla 2 sene boyunca yapışık yaşadık. 1 çocukla çok sorun olmadı da, 2 çocukla yapışık yaşamak olabilirdi. :D Hepimize kolaylıklar.

Kızlar merhaba
Herkeslerin fikrini merak ediyorum sizce 2. Nezmaan olmali?

Bu topic devam etsin istiyorum anneler
Baska kadinlarada yardimci olabilmek adina :) herkes yorumlarını yazarsa fikir açısından güzel bi topic olur :)
Hadi herkesten yorum bekliyorum :KK68:

Özellikle 2 çocuklu anneler, cocuklariniz arasinda ne kadar yas var ve memnunmusnz? Sizlerce kac yas olmali?

Benim 9 aylık bi kizim var henuz 2. Icin erken ama neden bilmiyorum hep aklimda 2. Olasimi sorulari var hep düşünüyorum ama cesaret edemiyorum
Sizlerdede oldumu bu düşünce?
Cesaret edemesenizde aklinizda bi düşünce oldumu?
Kızım emmedi sadece 6 ay emdi cok icimde kaldi her düşündüğümde icimde bi üzüntü oluyo ama nasibi bukadarmis: (

1 yasindan once 2.yi düşünmüyorum ama sizlerinde fikirlerini merak ediyorum
Bebegi 1 yasindayken hamile.kalan anneler varmi zormu oldu keske daha sonra olsaymis dedinizmi?
Ben oy kullanamadim. Seceneklerde yok:))) 15 ay olcak aralari ins. Simdi kizim 1 yasinda ikincide 3 ay sonra geliyor. Ilk cock dusundgmde karar vermstim pespese olsun diye. Hamilelgmde kesinlesti. Dogumdan sonrada esimi ikna ettim:)) ve kizim 6 aylikken hamile kaldim. Tek zor tarafi 1 aylik bulanti zamnimdi. Ki ilk gebelikte 3 ay surmustu ama bu sefer mecburen kisa kestik:)) dogumdan sonra gorcez tabi asil olayi ama ben en cok arkadas olark buyusunler istedim. Tek cocuklara uzulrm hep. Kendi cocuklugumu dusunerk boyle bi kaniyada varmis oldum

Ben oy kullanamadim. Seceneklerde yok:))) 15 ay olcak aralari ins. Simdi kizim 1 yasinda ikincide 3 ay sonra geliyor. Ilk cock dusundgmde karar vermstim pespese olsun diye. Hamilelgmde kesinlesti. Dogumdan sonrada esimi ikna ettim:)) ve kizim 6 aylikken hamile kaldim. Tek zor tarafi 1 aylik bulanti zamnimdi. Ki ilk gebelikte 3 ay surmustu ama bu sefer mecburen kisa kestik:)) dogumdan sonra gorcez tabi asil olayi ama ben en cok arkadas olark buyusunler istedim. Tek cocuklara uzulrm hep. Kendi cocuklugumu dusunerk boyle bi kaniyada varmis oldum
Ne güzel ya
Benimde hep hayalim öyleydi ama cesaret edemiyorum daha kizim huysuz dis cikariyo su süreçte hic cesaret edemiyorum
29 ağustosta 1 yaşına girecek benim kızımda
Eylül den sonra yavas yavas düşünebilirim
Rabb'im hayırlı vakitte nasip etsin bizede inşaAllah

Sizinde yardımcınız olsun iki evladinizda size bağışlasın inşaAllah hayırlı doğumlar nasip etsin Rabb'im :KK200:

Ne güzel ya
Benimde hep hayalim öyleydi ama cesaret edemiyorum daha kizim huysuz dis cikariyo su süreçte hic cesaret edemiyorum
29 ağustosta 1 yaşına girecek benim kızımda
Eylül den sonra yavas yavas düşünebilirim
Rabb'im hayırlı vakitte nasip etsin bizede inşaAllah

Sizinde yardımcınız olsun iki evladinizda size bağışlasın inşaAllah hayırlı doğumlar nasip etsin Rabb'im :KK200:
Bekledikce cesaret daha cok kiriliyo gibi geliyo bana:)) en son okula baslasin oyle yapalimlari gordgm iicn cevremde hadi cahil cesareti yapalm dedm:)))))

Bekledikce cesaret daha cok kiriliyo gibi geliyo bana:)) en son okula baslasin oyle yapalimlari gordgm iicn cevremde hadi cahil cesareti yapalm dedm:)))))
Ayy ne güzel ya
Rabb'im banada hayırlı vakitte nasip etsin inşaAllah 2.ci yavrumu
Okul zamanı cok geç okadar beklemem inşaAllah en geç 1.5 yaş tan sonra

Emzirme dönemi bitmediyse ve tuvalet eğitimi verilmediyse erken dönemde düşünmeyin. Benim oğluşlarimin arası 29 ay olacak inşallah ama bu dedigim meseleler beni çok zorladı. Onun dışında illa kardeş düşünüyorsanız 7 yaş sonrasına da bırakmayın derim.

Emzirme dönemi bitmediyse ve tuvalet eğitimi verilmediyse erken dönemde düşünmeyin. Benim oğluşlarimin arası 29 ay olacak inşallah ama bu dedigim meseleler beni çok zorladı. Onun dışında illa kardeş düşünüyorsanız 7 yaş sonrasına da bırakmayın derim.
Kizim diğer ay 1 yaşına girecek ve maalesef emmiyo artk 6 ay emdi
Emseydi bırakana kadar dusunmezdim

Wc eğitimi dusunduruyo evet
2 yaşta o egitimi vermek zormu?
Kizim 15 aylıkken başlasam 2. Icin
Kizim 2 yaşındayken doğar diğeri

Kizim diğer ay 1 yaşına girecek ve maalesef emmiyo artk 6 ay emdi
Emseydi bırakana kadar dusunmezdim

Wc eğitimi dusunduruyo evet
2 yaşta o egitimi vermek zormu?
Kizim 15 aylıkken başlasam 2. Icin
Kizim 2 yaşındayken doğar diğeri

Planlandığı gibi olmuyor malesef canım ben de yazın bıraktıririm diyordum ama aşırı derecede tuvaletten ve lazimliktan korkuyor nasıl olacak bilmiyorum...

Back