• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğunuz ne zaman oldu? Yas araligi nekadar olmali?

2. Cocuk 1. Kac yaşındayken DOĞMALI

• Ankete Katılan
    58

Melegiimm22

☆7.Takım☆/Bk85.2 Gk67.5/ Hedef 65 Boy 1.72
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
5.462
15.393
248
27
Kızlar merhaba
Herkeslerin fikrini merak ediyorum sizce 2. Nezmaan olmali?

Bu topic devam etsin istiyorum anneler
Baska kadinlarada yardimci olabilmek adina :) herkes yorumlarını yazarsa fikir açısından güzel bi topic olur :)
Hadi herkesten yorum bekliyorum :KK68:

Özellikle 2 çocuklu anneler, cocuklariniz arasinda ne kadar yas var ve memnunmusnz? Sizlerce kac yas olmali?

Benim 9 aylık bi kizim var henuz 2. Icin erken ama neden bilmiyorum hep aklimda 2. Olasimi sorulari var hep düşünüyorum ama cesaret edemiyorum
Sizlerdede oldumu bu düşünce?
Cesaret edemesenizde aklinizda bi düşünce oldumu?
Kızım emmedi sadece 6 ay emdi cok icimde kaldi her düşündüğümde icimde bi üzüntü oluyo ama nasibi bukadarmis: (

1 yasindan once 2.yi düşünmüyorum ama sizlerinde fikirlerini merak ediyorum
Bebegi 1 yasindayken hamile.kalan anneler varmi zormu oldu keske daha sonra olsaymis dedinizmi?

Son düzenleme:
Ben ikinci çocuk düşünmüyordum
Hamileliğin böyle bişey olduğunu görünce hiç düşünmüyorum artık.

Bence yıpratıcı bir süreç hem de ilk çocuğunu kişilik gelişimi 0-2 yaşta çok önemli bu süreçte aileye bir kardeşi eklemezdim ben olsam
4 yaş araları olsa bence uygun

Kızlar merhaba
Benim 9 aylık bi kizim var henuz 2. Icin erken ama neden bilmiyorum hep aklimda 2. Olasimi sorulari var hep düşünüyorum ama cesaret edemiyorum
Sizlerdede oldumu bu düşünce?
Cesaret edemesenizde aklinizda bi düşünce oldumu?
Kızım emmedi sadece 6 ay emdi cok icimde kaldi her düşündüğümde icimde bi üzüntü oluyo ama nasibi bukadarmis: (

1 yasindan once 2.yi düşünmüyorum ama sizlerinde fikirlerini merak ediyorum
Bebegi 1 yasindayken hamile.kalan anneler varmi zormu oldu keske daha sonra olsaymis dedinizmi?
ben beraber büyüsünler fikrindeyim çünkü araya zaman girince kıskançlık ve annenin rahatlığa biraz alıştıktan sonra tekrar zorlanması giriyor..çevremde hep böyle gördüm..onun için iki yaşına gelip sütten kesince ( inşallah emer) ikinciyi düşünüyorum

Ben ikinci çocuk düşünmüyordum
Hamileliğin böyle bişey olduğunu görünce hiç düşünmüyorum artık.

Bence yıpratıcı bir süreç hem de ilk çocuğunu kişilik gelişimi 0-2 yaşta çok önemli bu süreçte aileye bir kardeşi eklemezdim ben olsam
4 yaş araları olsa bence uygun
Allah kolaylik versin canım hamileligib zor geciyo sanirm
Iste benmde aklimdaki soru acaba 2sine birden yetebilirmiyim olsa
Ama kizm en az 2 yasindayken dogsun istiyoum daha azina cesaret edemem

ben beraber büyüsünler fikrindeyim çünkü araya zaman girince kıskançlık ve annenin rahatlığa biraz alıştıktan sonra tekrar zorlanması giriyor..çevremde hep böyle gördüm..onun için iki yaşına gelip sütten kesince ( inşallah emer) ikinciyi düşünüyorum
Evet bu konuyu bu sekilde bendr cok düşünüyorum en çokta buyuzden istiyorum sanirm
Ama bazi seyler kafama takılınca biraz daha beklemem lazm diyorum
Cok yaşıyorum gel gitleri

Allah kolaylik versin canım hamileligib zor geciyo sanirm
Iste benmde aklimdaki soru acaba 2sine birden yetebilirmiyim olsa
Ama kizm en az 2 yasindayken dogsun istiyoum daha azina cesaret edemem

Evet biraz zorladı bulantılar falan bir de her gün bi yerinin ağrıması vs bana göre değilmiş :D
Büyük de çok büyük olmadığı için kardeş kıskançlığı da olabilir

Evet biraz zorladı bulantılar falan bir de her gün bi yerinin ağrıması vs bana göre değilmiş :KK70:
Büyük de çok büyük olmadığı için kardeş kıskançlığı da olabilir
Ayy Allah kolaylik versin canim bulantı hamilelik zor :kusmuk:

Kafamda hep 2. Nezaman olsa sorusu var napacam bilmiyorum :deli:

İki çocuğum arasında iki yaş var...
İyi ki de var diyorum :nazar::anne:

Büyük olan kıskanmadı sahiplendi aksine..
Birlikte sarılıp uyumaları uyandıklarında birbirlerine sarılıp öpmeleri yok mu herşeye deger :KK36:

benim 2. çocuğum yeni oldu oğlum 9 yaşında, kızım 3,5 aylık bu sorular benimde yıllardır kafamı kurcaladı kısmet bu zamanaymış pişmanmıyım geç olmasına asla çünkü tam bir abi bana çok yardımcı oğlum, eğer oda küçük olsaydı yanmıştım .bebek kokusunu özlemişim valla oğluma bu zamana kadar bütün sevgimizi verdik 2 ye bölmek zorunda kalmadık şimdi kardeşine aynı duygularla yaklaştığımızda bazen kıskanıyor ama onunda küçüklük videolarında kendisiyle ne kadar ilgilendiğimizi görünce sesi çıkmıyor aynısını kardeşinede yapıyoruz, o çok küçük diyoruz ,öylelikle alıştı şimdi öpmeden sevmeden okula gitmiyor.birde ben çalışan anneyim

İki çocuğum arasında iki yaş var...
İyi ki de var diyorum :nazar::anne:

Büyük olan kıskanmadı sahiplendi aksine..
Birlikte sarılıp uyumaları uyandıklarında birbirlerine sarılıp öpmeleri yok mu herşeye deger :KK36:
Ayy iste bunlari duyunca okuyuncada 1 yasina gelince hemen baslasammi diyorum 2. Icin :KK36:
Allahim sana bagislasin kuzularini canim

Peki zor oldumu? 2sine birden yeterince yetebildimmi? Buyuk olana ihmallerin oldumu?

benim 2. çocuğum yeni oldu oğlum 9 yaşında, kızım 3,5 aylık bu sorular benimde yıllardır kafamı kurcaladı kısmet bu zamanaymış pişmanmıyım geç olmasına asla çünkü tam bir abi bana çok yardımcı oğlum, eğer oda küçük olsaydı yanmıştım .bebek kokusunu özlemişim valla oğluma bu zamana kadar bütün sevgimizi verdik 2 ye bölmek zorunda kalmadık şimdi kardeşine aynı duygularla yaklaştığımızda bazen kıskanıyor ama onunda küçüklük videolarında kendisiyle ne kadar ilgilendiğimizi görünce sesi çıkmıyor aynısını kardeşinede yapıyoruz, o çok küçük diyoruz ,öylelikle alıştı şimdi öpmeden sevmeden okula gitmiyor.birde ben çalışan anneyim
Anladm canım Allah bagislasin evlatlarini inşaAllah :KK36:

Peki bu zamana kadar kardes istmedimi oglunuz?

Bide sevgiyi 2ye bölmedik demissinz
2sidene ayni sevgi oluyodur bence

Benim kafama takilan buyuk olanla yeterince ilgilenebiliryim sorusu
Ihmal etmeyecegimden emin olsam simdi bile belki 2.yi dusnurdm ama cesaret edemiyorum

Anladm canım Allah bagislasin evlatlarini inşaAllah :KK36:

Peki bu zamana kadar kardes istmedimi oglunuz?

Bide sevgiyi 2ye bölmedik demissinz
2sidene ayni sevgi oluyodur bence

Benim kafama takilan buyuk olanla yeterince ilgilenebiliryim sorusu
Ihmal etmeyecegimden emin olsam simdi bile belki 2.yi dusnurdm ama cesaret edemiyorum

amin teşekkürler hepimizin çocuğunu Allah bağışlasın.ilk sorunuza cevap vereyim oğlum istedi ama ben hep tek çocukla kalmayı tercih ettim öyle böyle diye diye 9 yıl oldu eğer 2 çocuk yapıcam kafasıyla yaşasaydım yine bukadar ara verirdim. ilk çocuk anneye muhtaç kalmamlı kendi işini kendi yapmalı durumunda olmalı bence ,2. sorunuza gelince şimdi aralarında yaş farkı az olsaydı ikisininde anneye ihtiyacı olacağı için ne kadar küçükle ilgilensen büyük olan abla yada abi olacağını anlamayacak ,oğlum kardeşiyle ilgilendiğimde o çok küçük diyoruz konuşamıyor derdini anlatamıyor diyoruz anlayışla karşılıyor ,ama küçük olsaydı bu dediklerimi anlamazdı ,evlatlarımızı aynı sevgiyle büyütüyoruz ama çocuklar tarafından öyle gözükmüor maalesef ,3. soruya gelince arkadaşımda sizin gibi yaş arası düşündü ve yaptı üstelik ev hanımı , büyük çocuk ilgisizlikten tv karşısında büyüdü ,bütün gelişimini geç yaptı çocuk ,yürüme konuşma vs, ikisi bir büyüsün anne rahat etsin diyede peşpeşe yapılmaz bence ,eğer aynı şekilde ilgilenirim diyorsanız o ayrı ama görünen köyde klavuz istemiyor maalesef örnek etrafımda çok olunca gözüm korktu bu kadar yıl ara verdim

amin teşekkürler hepimizin çocuğunu Allah bağışlasın.ilk sorunuza cevap vereyim oğlum istedi ama ben hep tek çocukla kalmayı tercih ettim öyle böyle diye diye 9 yıl oldu eğer 2 çocuk yapıcam kafasıyla yaşasaydım yine bukadar ara verirdim. ilk çocuk anneye muhtaç kalmamlı kendi işini kendi yapmalı durumunda olmalı bence ,2. sorunuza gelince şimdi aralarında yaş farkı az olsaydı ikisininde anneye ihtiyacı olacağı için ne kadar küçükle ilgilensen büyük olan abla yada abi olacağını anlamayacak ,oğlum kardeşiyle ilgilendiğimde o çok küçük diyoruz konuşamıyor derdini anlatamıyor diyoruz anlayışla karşılıyor ,ama küçük olsaydı bu dediklerimi anlamazdı ,evlatlarımızı aynı sevgiyle büyütüyoruz ama çocuklar tarafından öyle gözükmüor maalesef ,3. soruya gelince arkadaşımda sizin gibi yaş arası düşündü ve yaptı üstelik ev hanımı , büyük çocuk ilgisizlikten tv karşısında büyüdü ,bütün gelişimini geç yaptı çocuk ,yürüme konuşma vs, ikisi bir büyüsün anne rahat etsin diyede peşpeşe yapılmaz bence ,eğer aynı şekilde ilgilenirim diyorsanız o ayrı ama görünen köyde klavuz istemiyor maalesef örnek etrafımda çok olunca gözüm korktu bu kadar yıl ara verdim
Anladm canim cevabin icin cok teşekkür ederim

Iste benimde korkup cesaret edememe sebebim o
2 sine birden yetmem zormu olur yetemezmiyim
Ilkini yetistirirken ihmallerim olurmu
Bu yuzden cok cesaret edemiyorum
Bilmiyorum, kiskanclik vs olmamasi icin ya 2. Erken olmali yada sizin gibi 8 9 lu olmali

3 4 5 ve 6 yaslarini kiskanclik cok olur diye dusnuyorum benimde cevremde ornekler cok
Ama sizin kadar da arayı acamam sanirm cok fazla 8 9 yıl

Bakalim hayırlısı cok düşünüyorum ama Rabb'im ne zaman nasip ederse ozamab olur zaten :ruh:
Cok cok cok fazla gelgitler yasiyorum:deli:

Hadi hanimlar anneler anne adayları hepinizn fikirlerini merak ediyorum?
Sizlerdr yorum yapin :)

Anladm canim cevabin icin cok teşekkür ederim

Iste benimde korkup cesaret edememe sebebim o
2 sine birden yetmem zormu olur yetemezmiyim
Ilkini yetistirirken ihmallerim olurmu
Bu yuzden cok cesaret edemiyorum
Bilmiyorum, kiskanclik vs olmamasi icin ya 2. Erken olmali yada sizin gibi 8 9 lu olmali

3 4 5 ve 6 yaslarini kiskanclik cok olur diye dusnuyorum benimde cevremde ornekler cok
Ama sizin kadar da arayı acamam sanirm cok fazla 8 9 yıl

Bakalim hayırlısı cok düşünüyorum ama Rabb'im ne zaman nasip ederse ozamab olur zaten :ruh:
Cok cok cok fazla gelgitler yasiyorum:deli:

valla yeri geliyor samimiyetimle yazıyorum ben büyük olduğu halde yetemiyorum ,tabiiki yaş aralığını benm kadarda bırakmayın ama en azından 1. sınıf zamanına gelmeli ,aslında iş sizde bitiyor yani kendinizi ben hepsine yeterim diyorsanız güveniniz varsa yapın tabiiki ama her çocuk birde olmuyor Allah dan benim ufaklık çok zor bir bebek değil,birde çok mızmız ,kolik falan olsa büyükteki ilgim sıfıra inmek zorunda kalırdı .

Ayy iste bunlari duyunca okuyuncada 1 yasina gelince hemen baslasammi diyorum 2. Icin :KK36:
Allahim sana bagislasin kuzularini canim

Peki zor oldumu? 2sine birden yeterince yetebildimmi? Buyuk olana ihmallerin oldumu?
lla ki ihmal edilebiliyor ama bu demek degil ki daha da ileri yaşlarda olduğunda ihmal edilemez...
Şimdi dürüst olalım aralarında kaç yaş olursa olsun ikinci cocuk doğduğunda büyük olanla illa ki eskisi gibi ilgilenilemiyor...
Bilmiyorum cevremden gözlemlememle kendimce bu şekilde düşünüyorum. .
Bence cocuklar büyüdükçe sorumlulukları da artıyor.. .
İlk aylar birisi yanınızda kalacak ise neden zor olsun ki =)
Rabb'im herkesin evladını bagıslasın...

valla yeri geliyor samimiyetimle yazıyorum ben büyük olduğu halde yetemiyorum ,tabiiki yaş aralığını benm kadarda bırakmayın ama en azından 1. sınıf zamanına gelmeli ,aslında iş sizde bitiyor yani kendinizi ben hepsine yeterim diyorsanız güveniniz varsa yapın tabiiki ama her çocuk birde olmuyor Allah dan benim ufaklık çok zor bir bebek değil,birde çok mızmız ,kolik falan olsa büyükteki ilgim sıfıra inmek zorunda kalırdı .
Ev hanimiyim belki sizin gibi çalışsam bekelrdim 6 7 yıl
Ama en fazla 2 3 yil beklerm herlde ben ya

Bide hep yorumlarda okudm tecrubeli annelerden sacede ilk zamanlar zor oluyo sonra düzene giriyo yazmslar
Ama nasl olur tabi yasanmadan bilinmez :deli::bicak:

lla ki ihmal edilebiliyor ama bu demek degil ki daha da ileri yaşlarda olduğunda ihmal edilemez...
Şimdi dürüst olalım aralarında kaç yaş olursa olsun ikinci cocuk doğduğunda büyük olanla illa ki eskisi gibi ilgilenilemiyor...
Bilmiyorum cevremden gözlemlememle kendimce bu şekilde düşünüyorum. .
Bence cocuklar büyüdükçe sorumlulukları da artıyor.. .
İlk aylar birisi yanınızda kalacak ise neden zor olsun ki =)
Rabb'im herkesin evladını bagıslasın...
Amiin inşaAllah canim bak bu yöndende haklisn :confused:
Kafamda deli sorular :KK70:

Back