buardaa eger harbıden olmazsa ve ınsanlar cok tepkı verırse(ki hiç umursamam aslında ama o andaki psikolijik durumuma baglı) Sadece Deniz koyarım erkek olursa bu konuda netım :26:
saplantılımıyım neyim
belki daha önce kimse düşünemedi
EgeDeniz
Deniz
DenizEge
kız olursa Nil deniz
başka isim begenmiyorum iyimi
Israrla erkek cocuk ıstemem ılk cocugum erkek dıye erkek ıstıyorum , ayrıca kız cocuklarının hayatta cok ezildiklerini düşünüyorum erkekler daha güclü durabiliyor kızda olsa sorun yok tabiki evlat evlattır ben bu ayrımı yapmamam gerektıgını cok ıyı bılıyorum ancak ılk cocugum kız olsaydı 2.kız ısterdım Allah saglıklı evlatlar nasıp etsınArkadasim valla hayat hikaýen biraz uzucu Ama onemli olan simdi ve geleceginiz cocuklarinizla Bénim takildiigm konu israrla erkek evlat istemen,yani profiline bile yazmissin... Neden bu kadar onemli senin icin ? Bir tane var oglun
Yanlis anlama ama ben senin hayatinda biseyleri asamadigini dusunuyorum cok zor seyler atlatmissin zamaninda simdi mutlu bi evliligin var ben senin yerinde olsam eski defterleri kapatir hic anmazdim bile, esin senin cocugunla ilgili seviyo kendi cocugu gibi sen de anlasiyosun seviyosun evliliginde bi sorun yok massallah da forumda nereye baksam seni eskileri anlatirken goruyorum, uzerinde bi fevrilik var hemen alevlenip ters ciktigin sonradan yanlis anladigini farkettigin cok duruma rastladim, uzerinde hala eskilerin yuku ve onlardan kaynakli bi sinir gerginlik olumsuzlukla karsilasma korkusu hissediyorum sende..
Bence artik kendine bunu yapma, olumsuz seyleri kafandan at, cocuklarin belki zaten yurekten bagli olacak birbirlerine, yani olmayacak olsa bile sirf isimleri ayni diye bagli olmazlar ki hatta benim dusunceme gore ters bile teper..
Bence ikinci isimlerini ortak yapabilrsin ama ilk isimleri farkli olmali kaldi ki isimlerin yeri farkli bile olsa nufusta da sorun yasayabilirsiniz. Hatta soyisimleri ayni mi olucak bilmiyorum ama aklima ilk bu sorun cikma ihtimali geldi.
Allah nasip etmis sana guzel mutlu bi yuva vermis insallah omrun boyunca boyle mutlu ol bidaha buyuk sorunlar yasama gercekten kalbimden diliyorum..
iki adım var. okullarda sınıf listelerinde genelde ilk isimlerin baş harfı yazılır ve nokta koyulup kısaltılarak ikinci isim yazılır. ilk adımı kullanıyorum ve çocukluktan beri insanlara diğer ilk adımın açılımını yapmak ve onu kullandığımı belirtmekten yoruldum desem yeri. hatta otobüs kartımdada ilk adım ilk harf ve noktayla ikinci adım tam yazılmış. iki isim gerçekten zorluk çıkarabiliyor bazen isim doldurma kutularına sığmıyor vs. ben çocuğum olsa iki isim koymam çevremde sevdiğim samimi olduğum insanlar koyunca üzülüyor ve kızıyorum. çünkü ilerde çocuklar zorluk yaşayabiliyor. bazen aileler bunu düşünmeden hareket ediyor. neyse konu bu değil.
iki isimli olmak zordur. ve iki çocuğunuzun aynı isme sahip olması sıralaması farklı bide olsa daha zordur. düşünsenize ilk çocuğunuz ege deniz okulda listeye e. deniz diye yazıldı hocada bilmediği için deniz diye okudu çocuk o an o benim kardeşimin adı vs diye düşünebilir. iki isim konuyor ama iki isimde aynı anda kullanılmıyorsa kullanılmayan isim atıl kalıyor. bazen insan o isme sahip olduğunu bile unutabiliyor. Atıl kalıca birşeyi çocuklara yük yapmak niye? belki masumca ve güzel düşünmüşsünüz ama zaten aynı evde yetişmiş olmaları onları birbirine bağlıyacaktır. insan öğrenciyken ev arkadaşıyla kalıyorsa bile aralarında bağ oluşur aynı evde kaldıkları için yurt oda arkadaşlıklarıda öyle iyide olsa kötüde olsa aynı yeri paylaşan insanlar arasında bir bağ oluşur. ki anneleri bir sizin çocuklarınızın.
kızınız olursa nil deniz koymak istediğinizi söylemişsiniz. şu yönünü düşündünüz mü bilmiyorum ama benim aklıma direk bu geldi aynı ev içerisinde hem kız çocuğunuzun hem erkek çocuğunuzun aynı isme sahip olması belki kişilik sorunu yaratabilir. deniz hem kıza hem erkeğe koyulan bir isim ama aynı evdeki çocuklarda olursa yani abimle aynı isme sahibiz diyecek yada oğlunuz kız kardeşimle aynı ismimiz var ikinci isim bile olsa aynı bu durum onlarda küçükken belki bir karmaşaya yol açabilir.
ben insanların isimle birbirine bağlandığını düşünmüyorum. öyle olsaydı ismimiz aynı olan bir çok insan var aramızda bağ oluşurdu ki biride yazmış ben sınıfda veya aynı ortamda bile kendi adımdan birini duyunca rahatsız oluyorum diye bu durum insanı bağlamıyor aksine ters tepiyor. lisedeyken sınıfda 4 tane ayşe vardı hoca ayşe derdi direk hangisi diye sorulurdu. ve çocuklarınız farklı bir birey her bireyin farklı bir adı olmalı ilerde size kızabilirler. ve kız ve erkek çocuğunuz için ortak isim konusundada kızabilirler. abimle yada kız kardeşimle aynı isme sahip olmak zorundamıydım diye hem kıza hem erkeğe koyulan isimlerde hem kız hemde erkek aynı ortamdaysa biraz garip olabiliyor. aynı sınıfta hem kız deniz hem erkek deniz olması belki yetişkin bir birey olarak size rahatsız edici gelmese bile çocuklar için gelebilir
az önce resimlerini gördüm.
Allah hep huzur versin. Oğluşuna da sağlık her daim.
bence abes değil. Orjinal. Ama umarım resmi dairelerde sıkıntı olmaz.
tek isimleri aynı olup diğer isimlerinin farklı olması da değişik olur.
o değil de, bence çocuk işini aceleye getirme.
eşinde sen de daha gençsin.
zaten sen de çok hassas yapıdasın.
sonra ilk oğlunun bebek geldi mi kıskançlık yapmasına, eşinin acaba ikinciye daha çok mu ilgi göstereceğine kafayı takabilirsin.
bence bırak zaman aksın geçsin biraz.
daha 1 yıl olmamış evleneli...
oğlunla eşin arasındaki bağlar kökleşsin, acabaların olmasın kafanda.
oğlun büyüsün, ilkokul depresyonunu atlatın.
İsim konusunda gönlünden nasıl geçiyorsa, nasıl istiyorsan öyle yap bence abest olur mu olmaz mısını düşünme.D. Ege ; E. Deniz diye geçerler zaten.Ama bence fazla acele etme.Yaşın daha çok genç.Evliliğiniz de biraz olgunlaşsın bence. Hamile kaldığından itibaren yeni bebekten sonra eşinin oğlunla diyaloğunu kafana takmaya başlayacaksın.Ama evliliğiniz, düzeniniz oturduktan sonra düşünürsen oğlun da babayı daha benimsemiş, daha güvenmiş olur.Nekadar öncesinde tanışsalar, iyi diyalog içinde olsalar da evde bir babanın varlığı Ege için çok yeni birşey. Buna bir de yeni bir bebek eklenirse bence zorlanabilir.Normalde yaşayacağı kıskançlıktan fazlasını yaşayabilir.Bir de 3 yaş tamamen ben merkezli dönemleri.Bu yaş kardeş için pek önerilmeyen bir yaş.Hayırlısı nasılsa öyle olsun yine de ama bana sorarsan şuan güzel dengeler kurdunuz, güzel mutlu bir AİLE oldunuz ki biyolojik anne babalar aile olamıyor bazen biraz bunun tadını çıkartın.1 sene sonra düşünmeye başlasan doğması 2. yılı bulur.Ege de 5 yaşına gelmiş olur. 2016da ilkokula başlayacak bizim ufaklıklar.Okul adaptasyonu da sıkıntı olmaz.Sen şimdi tatilden dönünce deniz, güneş derken bir aşk patlaması olmuşturBebiş yoldaysa tabi hesap kitap tanımaz ama bence değil isen biraz ertele.Yaşın daha 10 yıl doğuma müsait.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?