2.cocugumada aynı ismi versem olmazmı yani ?

bence kesinlikle birbirine uysun diye uğraşma... benim adım elif ablamınki de esra. ablamın adını annem, benimkini teyzem koymuş. Uysun diye uğraşmamışlar yani kısacası. Aslına bakarsan ayırt edilmesi gerekir, fazla da benzemiyolar ama annem hep beni es-elif, ablamı da el-esra şeklinde çağırdığı için ilerleyen zamanda nefret ediyorsun artık, keşke aynı harfle bile başlamasaymış isimlerimiz diyorsun... hoş burdaki başarı annemindir isimlerin fazla da önemi yok aslında

:))) konuyu okuyunca yüzümde bir tebessüm oluştu, yıllar öncesine götürdünüz beni, hamileyken doktor bebeğiniz kız olacak dediğinde eşim kızımıza benim adımı koymaya niyetlenmişti, baştan çok anlamlı bir jest gibi gelse de karşı çıktım, bir evde iki mune

Onlara anne baba sevgisini doya doya verir, huzurlu mutlu birbirine kenetlenmiş bir aile olduğunuzu hissettirirseniz çocuklarınız zaten birbirine çok bağlı kardeşler olarak büyür ki zaten oğlunuz bu sevgiyi fazlasıyla alıyor anladığım kadarıyle, ilerde doğacak yavrunuzda bu sevginin bir parçası olacaktır ama şahsi fikrim isimleri birebir aynı olmamalı, siz toplumun düşüncelerine kulak tıkayabilirsiniz ama o çocuklar okula gidecek, arkadaş çevreleri olacak, çocuklar arasında alay edilen bir durum yaşanabilir ve bu evlatlarınızı incitir.

Bu çocuğuna da Ege Demir ismini koy ya da Ege Emir. :26:

Ben 26 yasina giricem uc ay sonra

oldukça manasız olur
çocuklar açısından da can sıkıntısı
adımı çok seviyorum
ve ablamla ya da kardeşimle asla aynı isimde olmak istemezdim
düşüncesi bile can sıkıcı

karar sizin tabi koymak isterseniz koyarsınız
olmazsa büyüyünce mahkemeye verirler

ya biz öğretmenler hep deriz ki sizden başka yok bakın adı ve soyadı olan başka çocuk yok sınıfımızda.
çünkü herkes farklı ve tektir.
bir tanedir.
eee bir evde aynı isimden iki çocuk ne bileyim özel olmaz yani.

Birbirine benzeyen isimler koymak...
Kafiyeli isimler koymak...
Dede, babaanne, vs gibi isimler koymak.
Hepsine karşıyım.
Kardeşim ve benim isimlerimiz tamamen ayrı. Alakasız hatta.
İyi ki alakasız koymuşlar, böylesi çok daha güzel.

ben çok sevdım

EgeDenız ve DenızEge
bende çooook eskıden oğlum olursa adını DenızEge koyarım dıyordum da sonradan vazgeçtım

Çok yazılan olmuş okuyamadım, sen ne karar verdın?

ben çok sevdım

EgeDenız ve DenızEge
bende çooook eskıden oğlum olursa adını DenızEge koyarım dıyordum da sonradan vazgeçtım

Çok yazılan olmuş okuyamadım, sen ne karar verdın?

Kuvvetle muhtemelen
Ege deniz oglumun yanına erkek kardes gelırse Deniz
Kız olursa Nil Deniz koyacagım

deniz adını ıkıncı ısım olarak dusundum ancak denızın onune ege kadar yakısan bır ısım oldugunu dusunmuyorum
Hayırlısıyla bır haber alalım varmı yokmu ıhtımalı bıle benı o kadar heycanlandırdıkı 2 gunde mama sandalyesı salıncagı bebek arabası herseyı dusundum Anne olmak ıcın sırf dunayya gelmıs gıbıyım pes bana

kardeşimle aramızda tek harf farklı herkes karıştırıyor artık bana büyük ona küçük diyolar, herşeyimiz yanlış benim ilkokul kayıtlarım bile yanlışmışta yeni düzelttirdik

Allah senın cızırtını vermesın hamıle değıl mısın
bende hamılesın doğuma az var felan sandım yorumları görüncee

İnşallah gönlüne göre olur herşey sağlıkla doğsun da düşündüğün ısımler güzel

yok cuteomum yaa abes olur sanki
bunun büyüme zamanı ergenliği var çocukların kızabilir
senin dediklerin mantıklı gelmeyebilir onlara (ergen işte)
başka isim koysan daha iyi sanki :)

çok kararlıysan mavi de güzel isim,konumuzla alakalı ..
Nil denizi de düşünme derim,birincisi isim tamlaması gibi duruyo
ikincisi nil deniz değil nehirdir
üçüncüsü egeye egeli olduğunuz için Ege Deniz demişsiniz, ama Nil'i bağlayacak yer bulamıyorum :)
hem emin ol hiçbir kız abisiyle aynı isimde olmak istemez.

isim hakkı anne babanındır ama,çocuklarla çok çalışmış biri olarak diyorum ki onlar göründüğü kadar masum değiller,çok gaddar olabiliyorlar,düşünmeden birbirlerini kırabiliyorlar...İlkokul öğretmenleri de katılacaktır bu dediğime ya da kendi çocukluğunuzu düşünün,şişman bi çocuğun arkasından "şiiişkoo patate yarım kilo domates" diye bağıran çocuk grubu hiç mi görmediniz?
Bu isimle dalga konusu olabilir yavrularınız.Bizim sınıfta soyadı danalıoğlu diye bi çocuk vardı,her kurban zamanı "biz onu kesicez" diye dalga konusu olurdu.
Neden sorun yaşasın ki çocuklarınız.Mazallah bi yarışmaya resim gönderseler dikkate bile almazlar ikincisini "yarışmaya tek resimle katılınabilir" diye,ne bileyim...bi dolu sorun

yazımı noktalandırmadan,aklıma gelen güzel bi fikri paylaşayım:
Ege'ye sorsanız ismi ne olsun kardeşinin diye???
O koyar belki ismini
Eski bi arkadaşım 4 kardeşti,en çok ismini kendisinin koyduğu kardeşini severdi

Ama hamıle olmam yuksek ıhtımal :)
daha once bır bebek aldırdık bız yenı evlıyken cok pısman olduk sonradan
bırde ben ogluma 3 bebek arabası(valalhi cıddıyım) 2 besık sayısız oyun halısı almıs ve doyamamıs bırıyım Bır arkadas buldumcuk demıs ya aynen oyle evcılık oyunu gıbı gelıyor bana bebek bakımı
Banada eser ben gider Deniz ege koyarım duruma baglı bakalım neler olacak

bir arkadsaın yazısını gordum Allahım her ıstedıgımı nasıp ettin bunuda nasıp etsin ınsallah dıyeyım bende

Son düzenleme:

Merhaba canım :) buarada ege deniz olmasındaki bir sebebte soyle nereden aklıma gelsın bu ısım forum doktorlarından bırı ıdı benımde doktorum onun kızının adı nıl denızdı ama benım mucıze erkek olunca (ikiz idi kaybolon ikiz sendromu yasadım) bu fıkır bende ıse yaramadı takı dogum yapmama az zaman kala arel denız koymaya cok az kalmısken fıkır degıstırdım

Nil bize uyduramamışsın Kocam afrikalı desem

isim hakkı anne ve babanındır ama dan sonra acaba cocuga mı sorsak dıyecek dedım yanı dogacak ccouga
buarada Ege'ye soruyorum kardesın olsunmu evet dıyor kızmı erkekmı erkek dıyor (cocuk olsun dıuyro daha dogrusu) adı ne olsun dedıgımde Arda diyor :26:

Ozaman ınşallahh hamılesındır dıyelım
Şımdı gördüm sende egelısın galıba ne dır bızde kı bu ege sevdasıı bende egelıyım.
çok ıstedım ege ısmını ama sonra çınara döndüm .
Bak aslında sana dıyorum hamıle değılken ne bu hız dıye ben daha evlı bıle değılım onuda geçtım evlılık fıkrı bıle yok bebelerın ısmı hazır

senin bu konuyu görünce hemen aklıma geldi...:)
bi kitap okumuştum geçenlerde, kitabın adı boleyn kızı...okuyanlar bilir...
orda da iki kız kardeşe aynı ismi koymuşlardı..aynen senin dediğine benzer...birinin adı annamaria, diğerinin adı da maryanna...:)
sırf ayrılmaz bir tek vucut olsunlar diye konulmuştu...
ama böyle hitap etmiyorlardı çünkü ikiside kızıyordu aynı ismi taşıdıklarına :) birine AN diğerine MARY diyorlardı :)
bence koyma derim çok abes olur bencede...karekter oluşturmakta zorlanırlar...
tıpkı ikiz çocuklara aynı kıyafet giydirmenin sakıncalı olması gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…