• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.cocugumada aynı ismi versem olmazmı yani ?

İsim çok özeldir.
Düşünsenize ömür boyu taşıyacak o ismi sırf uyumlu olsun diye aynı ya da tıpatıp benzer isimlerin kardeşlere verilmesini gereksiz buluyoruz.

İsimle mi bağlanacaklar birbirlerine:27:

Tanıdık bi'çocuğa da büyük ihtimal dedesinin mi ne adını koymuşlardı Fahrettin tarzı bi'şeydi çocuk üniversitede gitti adını değiştirtti. Kendi istediği ismi koydu:ssz:

benim tanıdıklarımın içinde benzer bir durum var fatihhan fatihcan bu bile çok sorun çıkarıyor siz ege deniz yada deniz ege koysanız bence durum bundan farklı olmaz mesela siz ege dersiniz okuldakiler deniz der mahalledekiler ikisinide der karışıklık olur çocuklar arasında sürekli açıklama yapmak durumunda kalacaklar kabus gibi.benim ailem böyle bir şey yapmış olsa hem onlara hem kardeşime gıcık olurdum sonuçta ergenlikte insana her şey batar birde bu durum eklenirse işler daha kötü olur niyetiniz iyi olsada sonuç kötü olur bence yine iki isim verin ama aynı ismi vermeyin.hem çocuklar zorlanacaklar hem siz yazık bence hayatı zorlaştırmaya değmez isim önemli bir şey ömür boyu taşıyorsun :)

buardaa eger harbıden olmazsa ve ınsanlar cok tepkı verırse(ki hiç umursamam aslında ama o andaki psikolijik durumuma baglı) Sadece Deniz koyarım erkek olursa bu konuda netım :26:
saplantılımıyım neyim :27:

Neden olmasın bu kadar istedikten sonra.... Biri ne ege diğerine deniz diye seslenirsiniz olur biter:ssz:

bence çok güzel , ben beğendim ,bağdan bahsedilmiş ama benim anladığım sizin kast ettiğiniz ay bak abimede bana da aynı ismi koymuşlar canım abim bağı değil ,daha çok annem ve babam ikimizide öyle çok seviyor ki öz üvey vs ayırdımı olmadığı için isimlerimizi böyle koymuşlar biz biyolojik olarak başka babalardan olabiliriz ama babamız bizi benimsemiş diye düşünsünler istiyorsunuz sanırım,ege deniz,deniz ege nedense benim çok hoşuma gitti

belki daha önce kimse düşünemedi :27:
EgeDeniz

Deniz

DenizEge

kız olursa Nil deniz

başka isim begenmiyorum iyimi :27:

Erkek olursada kız olursada Deniz ortak olsun sadece, mesela,
Kız olursa Ece Deniz
Erkek olursa Efe Deniz
Düşünceniz çokta saçma değil.
Aynısı olmasın ama ortak isimleri olsun :)

çok manalı ve mantıklı bir açıklama yapmışsınız,bence olur,neden olmasınki,zaten tam olarak aynı değil 2 isim yer değiştirerek koyacaksınız değilmi,yani birisi ege deniz,diğeri deniz ege olacak.

ileride onlar dilerse birisi deniz ismini,diğeride ege ismini kullanırlar.

CuteMom

Ne kadar güzel düşünmüşsünüz.. Ben çok beğendim fikrinizi..

İçinizde küçük Ege'niz için kopan fırtınaları belki ben hissedebilirim. İki kardeşi birbirine bağlayacak pek çok yol var, emin olun... Ne EgeDeniz, ne DenizEge, sırf isimleri benzer diye sıkıca bağlanmayacaklar birbirlerine ve fakat çok düşünceli, hisli, onları şimdiden birbirine sıkıca bağlamayı düşünen bir anneleri olduğu için de birbirlerine tutunacaklar...

İlk evladınızın mahsun kalacağına dair minik bir his bile geçmesin o güzel anne yüreğinizden... Öz'lük, üvey'lik, kelime oyunlarından ibarettir... Aslolan ta şuranızda (sol tarafta atan bir yeri gösteriyorum) hissettiğinizdir... Haddim olmadan bunları yazıverdim, belki hiç alakası bile yoklar... Tamamen benim hadsizliğim, bağışlayın...

Allah size hayırlı evladlar nasip etsin,
Selamlar

iki adım var. okullarda sınıf listelerinde genelde ilk isimlerin baş harfı yazılır ve nokta koyulup kısaltılarak ikinci isim yazılır. ilk adımı kullanıyorum ve çocukluktan beri insanlara diğer ilk adımın açılımını yapmak ve onu kullandığımı belirtmekten yoruldum desem yeri. hatta otobüs kartımdada ilk adım ilk harf ve noktayla ikinci adım tam yazılmış. iki isim gerçekten zorluk çıkarabiliyor bazen isim doldurma kutularına sığmıyor vs. ben çocuğum olsa iki isim koymam çevremde sevdiğim samimi olduğum insanlar koyunca üzülüyor ve kızıyorum. çünkü ilerde çocuklar zorluk yaşayabiliyor. bazen aileler bunu düşünmeden hareket ediyor. neyse konu bu değil.

iki isimli olmak zordur. ve iki çocuğunuzun aynı isme sahip olması sıralaması farklı bide olsa daha zordur. düşünsenize ilk çocuğunuz ege deniz okulda listeye e. deniz diye yazıldı hocada bilmediği için deniz diye okudu çocuk o an o benim kardeşimin adı vs diye düşünebilir. iki isim konuyor ama iki isimde aynı anda kullanılmıyorsa kullanılmayan isim atıl kalıyor. bazen insan o isme sahip olduğunu bile unutabiliyor. Atıl kalıca birşeyi çocuklara yük yapmak niye? belki masumca ve güzel düşünmüşsünüz ama zaten aynı evde yetişmiş olmaları onları birbirine bağlıyacaktır. insan öğrenciyken ev arkadaşıyla kalıyorsa bile aralarında bağ oluşur aynı evde kaldıkları için yurt oda arkadaşlıklarıda öyle iyide olsa kötüde olsa aynı yeri paylaşan insanlar arasında bir bağ oluşur. ki anneleri bir sizin çocuklarınızın.

kızınız olursa nil deniz koymak istediğinizi söylemişsiniz. şu yönünü düşündünüz mü bilmiyorum ama benim aklıma direk bu geldi aynı ev içerisinde hem kız çocuğunuzun hem erkek çocuğunuzun aynı isme sahip olması belki kişilik sorunu yaratabilir. deniz hem kıza hem erkeğe koyulan bir isim ama aynı evdeki çocuklarda olursa yani abimle aynı isme sahibiz diyecek yada oğlunuz kız kardeşimle aynı ismimiz var ikinci isim bile olsa aynı bu durum onlarda küçükken belki bir karmaşaya yol açabilir.

ben insanların isimle birbirine bağlandığını düşünmüyorum. öyle olsaydı ismimiz aynı olan bir çok insan var aramızda bağ oluşurdu ki biride yazmış ben sınıfda veya aynı ortamda bile kendi adımdan birini duyunca rahatsız oluyorum diye bu durum insanı bağlamıyor aksine ters tepiyor. lisedeyken sınıfda 4 tane ayşe vardı hoca ayşe derdi direk hangisi diye sorulurdu. ve çocuklarınız farklı bir birey her bireyin farklı bir adı olmalı ilerde size kızabilirler. ve kız ve erkek çocuğunuz için ortak isim konusundada kızabilirler. abimle yada kız kardeşimle aynı isme sahip olmak zorundamıydım diye hem kıza hem erkeğe koyulan isimlerde hem kız hemde erkek aynı ortamdaysa biraz garip olabiliyor. aynı sınıfta hem kız deniz hem erkek deniz olması belki yetişkin bir birey olarak size rahatsız edici gelmese bile çocuklar için gelebilir

biraz abartı olur tatlım ya 2 gün sonra çocuklar da sorarlar niye böyle diye.isim hakkı çocugun çok mmenun olmazlarsa ilerde değişirler ama çok farklı olur.bence abartı bir durum çok hoş isimler var bence farklı yönden bakmalısın

Hiç mantıklı gelmedi bana.Ben çocuğunuzun yerinde olsam annem bana isim bulmaya üşenmiş abimin ismini koymuş diye daha çok soğurdum ismimden.Onları birbirine bağlayacak olan sizin yetiştirme şekliniz olacak,isimleri değil.Ayrıca ileride askerlik,nüfus,banka vs gibi yasal konularda problem çıkabilir.Ben böyle bardak-çanak takımı yapar gibi birbirine kafiyeli isim verilmesini bile mantıklı bulmuyorum aslında.Kardeş de olsalar onlar birbirlerinden apayrı bireyler olacaklar kendilerine özel isimlerle hitap edilmeyi hakediyorlar bence.

Arkadasim valla hayat hikaýen biraz uzucu Ama onemli olan simdi ve geleceginiz cocuklarinizla Bénim takildiigm konu israrla erkek evlat istemen,yani profiline bile yazmissin... Neden bu kadar onemli senin icin ? Bir tane var oglun

Yanlis anlama ama ben senin hayatinda biseyleri asamadigini dusunuyorum cok zor seyler atlatmissin zamaninda simdi mutlu bi evliligin var ben senin yerinde olsam eski defterleri kapatir hic anmazdim bile, esin senin cocugunla ilgili seviyo kendi cocugu gibi sen de anlasiyosun seviyosun evliliginde bi sorun yok massallah da forumda nereye baksam seni eskileri anlatirken goruyorum, uzerinde bi fevrilik var hemen alevlenip ters ciktigin sonradan yanlis anladigini farkettigin cok duruma rastladim, uzerinde hala eskilerin yuku ve onlardan kaynakli bi sinir gerginlik olumsuzlukla karsilasma korkusu hissediyorum sende..
Bence artik kendine bunu yapma, olumsuz seyleri kafandan at, cocuklarin belki zaten yurekten bagli olacak birbirlerine, yani olmayacak olsa bile sirf isimleri ayni diye bagli olmazlar ki hatta benim dusunceme gore ters bile teper..
Bence ikinci isimlerini ortak yapabilrsin ama ilk isimleri farkli olmali kaldi ki isimlerin yeri farkli bile olsa nufusta da sorun yasayabilirsiniz. Hatta soyisimleri ayni mi olucak bilmiyorum ama aklima ilk bu sorun cikma ihtimali geldi.
Allah nasip etmis sana guzel mutlu bi yuva vermis insallah omrun boyunca boyle mutlu ol bidaha buyuk sorunlar yasama gercekten kalbimden diliyorum..

Arkadasim valla hayat hikaýen biraz uzucu Ama onemli olan simdi ve geleceginiz cocuklarinizla Bénim takildiigm konu israrla erkek evlat istemen,yani profiline bile yazmissin... Neden bu kadar onemli senin icin ? Bir tane var oglun
Israrla erkek cocuk ıstemem ılk cocugum erkek dıye erkek ıstıyorum , ayrıca kız cocuklarının hayatta cok ezildiklerini düşünüyorum erkekler daha güclü durabiliyor kızda olsa sorun yok tabiki evlat evlattır ben bu ayrımı yapmamam gerektıgını cok ıyı bılıyorum ancak ılk cocugum kız olsaydı 2.kız ısterdım Allah saglıklı evlatlar nasıp etsın

Yanlis anlama ama ben senin hayatinda biseyleri asamadigini dusunuyorum cok zor seyler atlatmissin zamaninda simdi mutlu bi evliligin var ben senin yerinde olsam eski defterleri kapatir hic anmazdim bile, esin senin cocugunla ilgili seviyo kendi cocugu gibi sen de anlasiyosun seviyosun evliliginde bi sorun yok massallah da forumda nereye baksam seni eskileri anlatirken goruyorum, uzerinde bi fevrilik var hemen alevlenip ters ciktigin sonradan yanlis anladigini farkettigin cok duruma rastladim, uzerinde hala eskilerin yuku ve onlardan kaynakli bi sinir gerginlik olumsuzlukla karsilasma korkusu hissediyorum sende..
Bence artik kendine bunu yapma, olumsuz seyleri kafandan at, cocuklarin belki zaten yurekten bagli olacak birbirlerine, yani olmayacak olsa bile sirf isimleri ayni diye bagli olmazlar ki hatta benim dusunceme gore ters bile teper..
Bence ikinci isimlerini ortak yapabilrsin ama ilk isimleri farkli olmali kaldi ki isimlerin yeri farkli bile olsa nufusta da sorun yasayabilirsiniz. Hatta soyisimleri ayni mi olucak bilmiyorum ama aklima ilk bu sorun cikma ihtimali geldi.
Allah nasip etmis sana guzel mutlu bi yuva vermis insallah omrun boyunca boyle mutlu ol bidaha buyuk sorunlar yasama gercekten kalbimden diliyorum..

Merhaba canım günaydın hayatta aşamadığım seylerden zıyade butun bunları yasarken 22 yasındaydım ve ben yasadım o yuzden tamamen unutmam söz konusu olamaz bırde unutmamam gerekki hem suankı hayatımda şükür sahibi olmam hemde bütün bu tecrübelerle yoluma bakmam gerek
eskiden yasadıklarımı sımdı yasarmıyım dıye dusunme konusuna gelınce haklısın bu tabıkı zıhnımın bır kosesınde var bunu atmam da zaten kolay degıl herkezın gecmsıınde yasadıgı olumsuzluklar bır sekılde gelecege tasınır bendede guven duygusu zedelenmıs durumda esıme guvenmıyor degılım yada mutsuz depresıf bırı degılım tam aksıne , reeldede bu konuları uzun zamandır konusmuyorum burada konular gorunce anlatıyorum , ancak gercekten ne üzüntü ne birşey hissetmiyorum gecmişe dair kin tutmaya gelince benim yaşadıklarımdan ziyade neden böyle oldu diye bir kinim var gecmeside mumkun degıl hanı bırde baen dıyorlarya cocuk yasıyor hıssedıyor benım durumumda ben yasadım butun herseyı fevri konusunda gelınce belkı yazı olarak dile getirdiğim için ne hislerle yazdıgımı hıssetirmem cokta mumkun olmuyor ama fevri değilim belkide farkında edğilim :52:
sana alınmadım (yanlıs anlasılmasın dıye belırtıyorum :49: )

iki adım var. okullarda sınıf listelerinde genelde ilk isimlerin baş harfı yazılır ve nokta koyulup kısaltılarak ikinci isim yazılır. ilk adımı kullanıyorum ve çocukluktan beri insanlara diğer ilk adımın açılımını yapmak ve onu kullandığımı belirtmekten yoruldum desem yeri. hatta otobüs kartımdada ilk adım ilk harf ve noktayla ikinci adım tam yazılmış. iki isim gerçekten zorluk çıkarabiliyor bazen isim doldurma kutularına sığmıyor vs. ben çocuğum olsa iki isim koymam çevremde sevdiğim samimi olduğum insanlar koyunca üzülüyor ve kızıyorum. çünkü ilerde çocuklar zorluk yaşayabiliyor. bazen aileler bunu düşünmeden hareket ediyor. neyse konu bu değil.

iki isimli olmak zordur. ve iki çocuğunuzun aynı isme sahip olması sıralaması farklı bide olsa daha zordur. düşünsenize ilk çocuğunuz ege deniz okulda listeye e. deniz diye yazıldı hocada bilmediği için deniz diye okudu çocuk o an o benim kardeşimin adı vs diye düşünebilir. iki isim konuyor ama iki isimde aynı anda kullanılmıyorsa kullanılmayan isim atıl kalıyor. bazen insan o isme sahip olduğunu bile unutabiliyor. Atıl kalıca birşeyi çocuklara yük yapmak niye? belki masumca ve güzel düşünmüşsünüz ama zaten aynı evde yetişmiş olmaları onları birbirine bağlıyacaktır. insan öğrenciyken ev arkadaşıyla kalıyorsa bile aralarında bağ oluşur aynı evde kaldıkları için yurt oda arkadaşlıklarıda öyle iyide olsa kötüde olsa aynı yeri paylaşan insanlar arasında bir bağ oluşur. ki anneleri bir sizin çocuklarınızın.

kızınız olursa nil deniz koymak istediğinizi söylemişsiniz. şu yönünü düşündünüz mü bilmiyorum ama benim aklıma direk bu geldi aynı ev içerisinde hem kız çocuğunuzun hem erkek çocuğunuzun aynı isme sahip olması belki kişilik sorunu yaratabilir. deniz hem kıza hem erkeğe koyulan bir isim ama aynı evdeki çocuklarda olursa yani abimle aynı isme sahibiz diyecek yada oğlunuz kız kardeşimle aynı ismimiz var ikinci isim bile olsa aynı bu durum onlarda küçükken belki bir karmaşaya yol açabilir.

ben insanların isimle birbirine bağlandığını düşünmüyorum. öyle olsaydı ismimiz aynı olan bir çok insan var aramızda bağ oluşurdu ki biride yazmış ben sınıfda veya aynı ortamda bile kendi adımdan birini duyunca rahatsız oluyorum diye bu durum insanı bağlamıyor aksine ters tepiyor. lisedeyken sınıfda 4 tane ayşe vardı hoca ayşe derdi direk hangisi diye sorulurdu. ve çocuklarınız farklı bir birey her bireyin farklı bir adı olmalı ilerde size kızabilirler. ve kız ve erkek çocuğunuz için ortak isim konusundada kızabilirler. abimle yada kız kardeşimle aynı isme sahip olmak zorundamıydım diye hem kıza hem erkeğe koyulan isimlerde hem kız hemde erkek aynı ortamdaysa biraz garip olabiliyor. aynı sınıfta hem kız deniz hem erkek deniz olması belki yetişkin bir birey olarak size rahatsız edici gelmese bile çocuklar için gelebilir

çok değişik bir acıdan bakmıssınız haklısınız sanırım resmı yerlerdede ilk ısım bas harf ıcın ısım kullanılıyor bunu atlamıstım bırde nil deniz için getirdiğniz yorumdada haklı olabilirsiniz cok tesekkur ederım yorumunuz ıcın

az önce resimlerini gördüm.

Allah hep huzur versin. Oğluşuna da sağlık her daim.

bence abes değil. Orjinal. Ama umarım resmi dairelerde sıkıntı olmaz.

tek isimleri aynı olup diğer isimlerinin farklı olması da değişik olur.

o değil de, bence çocuk işini aceleye getirme.

eşinde sen de daha gençsin.

zaten sen de çok hassas yapıdasın.

sonra ilk oğlunun bebek geldi mi kıskançlık yapmasına, eşinin acaba ikinciye daha çok mu ilgi göstereceğine kafayı takabilirsin.

bence bırak zaman aksın geçsin biraz.

daha 1 yıl olmamış evleneli...

oğlunla eşin arasındaki bağlar kökleşsin, acabaların olmasın kafanda.

oğlun büyüsün, ilkokul depresyonunu atlatın.

Benim abimle aramda 9 yas fark var canım ve halıyle uzak kaldık bırbırımızden hanıa rkadaslık edemedık cunku ben buyurken o ergen oldu :)
bırazda erkek ıstemem bu yuzden arkadaslıkta edebılsınler

bu ay acıkcası ıhtımalım var benım hep kafam karısıktı olurmuydu olmazmıydı hatta ılk evlendıgımızde bırde kurtajım var sanırdımkı oglumdan baska bır evlada kalbımde yer yok

ancak vıcdan azabı pesımızı bırakmıyor bu ay olmazsa zaten biraz 1 sene kadar olmaz bizi korkutan sadece beni daha fazla egeye saglayabildiğim koşulları yenı bebegede saglayabılecekmıyıdm maddı olarak
yoksa ılkokuldan sonra uzak aslaında degılı ? 7-8 yas fark
cok gelıyor bana Allah hayırlısını nasıp etsın ınsallah
ilgin alakan ıcın cok tesekkur ederım

İsim konusunda gönlünden nasıl geçiyorsa, nasıl istiyorsan öyle yap bence abest olur mu olmaz mısını düşünme.D. Ege ; E. Deniz diye geçerler zaten.Ama bence fazla acele etme.Yaşın daha çok genç.Evliliğiniz de biraz olgunlaşsın bence. Hamile kaldığından itibaren yeni bebekten sonra eşinin oğlunla diyaloğunu kafana takmaya başlayacaksın.Ama evliliğiniz, düzeniniz oturduktan sonra düşünürsen oğlun da babayı daha benimsemiş, daha güvenmiş olur.Nekadar öncesinde tanışsalar, iyi diyalog içinde olsalar da evde bir babanın varlığı Ege için çok yeni birşey. Buna bir de yeni bir bebek eklenirse bence zorlanabilir.Normalde yaşayacağı kıskançlıktan fazlasını yaşayabilir.Bir de 3 yaş tamamen ben merkezli dönemleri.Bu yaş kardeş için pek önerilmeyen bir yaş.Hayırlısı nasılsa öyle olsun yine de ama bana sorarsan şuan güzel dengeler kurdunuz, güzel mutlu bir AİLE oldunuz ki biyolojik anne babalar aile olamıyor bazen biraz bunun tadını çıkartın.1 sene sonra düşünmeye başlasan doğması 2. yılı bulur.Ege de 5 yaşına gelmiş olur. 2016da ilkokula başlayacak bizim ufaklıklar.Okul adaptasyonu da sıkıntı olmaz.Sen şimdi tatilden dönünce deniz, güneş derken bir aşk patlaması olmuştur :9: Bebiş yoldaysa tabi hesap kitap tanımaz ama bence değil isen biraz ertele.Yaşın daha 10 yıl doğuma müsait.:32:

İsim konusunda gönlünden nasıl geçiyorsa, nasıl istiyorsan öyle yap bence abest olur mu olmaz mısını düşünme.D. Ege ; E. Deniz diye geçerler zaten.Ama bence fazla acele etme.Yaşın daha çok genç.Evliliğiniz de biraz olgunlaşsın bence. Hamile kaldığından itibaren yeni bebekten sonra eşinin oğlunla diyaloğunu kafana takmaya başlayacaksın.Ama evliliğiniz, düzeniniz oturduktan sonra düşünürsen oğlun da babayı daha benimsemiş, daha güvenmiş olur.Nekadar öncesinde tanışsalar, iyi diyalog içinde olsalar da evde bir babanın varlığı Ege için çok yeni birşey. Buna bir de yeni bir bebek eklenirse bence zorlanabilir.Normalde yaşayacağı kıskançlıktan fazlasını yaşayabilir.Bir de 3 yaş tamamen ben merkezli dönemleri.Bu yaş kardeş için pek önerilmeyen bir yaş.Hayırlısı nasılsa öyle olsun yine de ama bana sorarsan şuan güzel dengeler kurdunuz, güzel mutlu bir AİLE oldunuz ki biyolojik anne babalar aile olamıyor bazen biraz bunun tadını çıkartın.1 sene sonra düşünmeye başlasan doğması 2. yılı bulur.Ege de 5 yaşına gelmiş olur. 2016da ilkokula başlayacak bizim ufaklıklar.Okul adaptasyonu da sıkıntı olmaz.Sen şimdi tatilden dönünce deniz, güneş derken bir aşk patlaması olmuştur :9: Bebiş yoldaysa tabi hesap kitap tanımaz ama bence değil isen biraz ertele.Yaşın daha 10 yıl doğuma müsait.:32:

haklısın canım hemde cok haklısın bakalım eger bebek yola cıkmadıysa zaten yapmayı dusunmuyorum bu ay nasıl bır sey oldu bılmıyorum bu ıste bebek işi adlı dızınınde cok etkısı oldu o kadar kucuk bebek sevmeyı coook ozlemısım :) bıyolojık saatım denk geldı :) hehehe
Hayırlısıyla bakalım sansımıza ne cıkacak

efe ısmını sevmıyorum bırde ege denız koyarkende (arel denız koyacaktım) denız ısmıne uyumlu olsun dıye koymustum :16:

Back
X