6 senelik evliyim 5 yasinda kızım 5 aylik oğlum var.Oglum sonbaharda doğdu kış bebeği yani. Çevrem yok yani birilerini kahve içmeye gidip gelemiyorum çağıramıyorum Disarj cocukla parka çıkamıyorum. Üstüne Oğlum çok uyumuyor Sabah 6'da kalkıyor bir daha öğleye kadar uyumuyor en fazla 30 dakika uyuyor yani çocukla benim yatabilmem mümkün değil ne vitamini takviyesi varsa hepsini aldım Ama artık işe yaramıyorlar kahve de işe yaramaz oldu. Uykusuzluktan değil markete gidip gelmek evde iş yapmayı bile istemiyorum çok üşenir oldum. Akşam oturmalarını bile gitmek istemiyorum çünkü erken kalkılmıyor çocuk erken uyuyor sabah erken kalkıyor ne yapacağımı bilmiyorum yalnızlıkla canım sıkıyor eşimle sürekli tartışıyoruz artık her günüm ağlamakla geçiyor.Ben de buraya dertleneyim dedim.
Çocuk bakımında ve genel olarak ev düzeninde eş desteği şart. İnşallah bu konuyu halledebilirsiniz.
Bunun dışında, bebeği kanguruya koyup markete parka vs gidebilirsiniz.
İkinci bebeğim doğduğunda kızım 2 yaşındaydı. Bebeğimi bir yaşına kadar kanguruda büyüttüm diyebilirim. Dört aylıktan sonra uyku problemi yaşamaya başladık, gündüz sürekli sırtımda kangurudaydı. Ev işleri, yemek, temizlik, misafir ağırlama hepsini kızım kanguruda sırtımda uyurken yaptım.
Parka çıkarken büyüğü bebek arabasına koyardım, bebeği de kanguruda götürürdüm. Büyük oynarken bebeği arabaya alıp uyuturdum, dönüşte yine kanguruya alıp giderdik eve.
Ev işlerine takılmayın, bir süre gözünüzü kapatıp olduğu kadar diyeceksiniz. Çoğu zaman kahvaltı masasını bile olduğu gibi bırakıp çocuklarla dışarı çıkardım ki zaman kaybı olmasın çocuklar mızmızlanmasın diye.
Bir süreç, elbet geçecek ama kesinlikle eş desteği şart. Tek başına her şeye yetişmek çok zor. Akşam yemeğinden sonra siz bebeği alıp uyumaya geçin, eşiniz mutfağı toplayıp büyükle ilgilensin.
Eşiniz geç yatıyorsa yattığı saate kadar bebeği o idare etsin siz dinlenin.
Adam işe gidiyor olabilir ama siz de evde en az onun kadar yoruluyorsunuz. Bunu anlaması gerek.