- 13 Nisan 2007
- 32.962
- 99.690
- 45
- Konu Sahibi Busra54Nur
İnşallah uykusu düzene girer.Zorun işte erken uyanıp bazı geceler geç yatmasi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah uykusu düzene girer.Zorun işte erken uyanıp bazı geceler geç yatmasi
Çıkmayı istemiyor ya hava soğuk diyor ya da para yok diyor en fazla markete çıkabiliyorum maalesef ayda 1 sefer anca gelebiliyorum çocuk büyüsün artık temizlik işine girmeye çalışacak en azından kendi param olsun diye
Kesinlikle büyüdükçe kolaylaşıyor , büyüdükce daha zor diyenlerin bebekleri genelde uyuyan uyumlu bebekler. Hele yaz geliyo çok daha kolay olacak 2 ay daha sabretBöyle konularda bazen motive oluyorum ilk bebeğim çok zorlanıyorum henüz çok yeni anneyim diyorum ki çok zor olsa geçmese ikinci yapmazlardı doğru mu acaba ikiyle daha mı zor tek daha mı kolay
Ay çok yaşayın emigünümü güzelleştirdiniz 10 aylık ve 2,5 yaşında iki bebemleŞöyle bir yazı okudum; Flamingolar bebeklerini büyütürken pembe renklerini yitirirler.Yavrularını büyütmek o kadar tüketici ve yorucudur ki..Yavruları büyüyüp bağımsız hale geldiklerinde ise renkleri yerine gelir. Ne zaman kaybolduğunu hissetsen, pembenin geri geleceğini hatırla, sevgiler:)
Oğluna derken? Çocuğu babanızın evinden getirdiniz sanırım kendisi konu mankeni.Diğer kızımıza bakıyor ve çalışıp yorulduğu için oğluna sen bak diyor(haklılık payı var ama çok yoruldum)
Ders verin gelelim yaBenim 6 yıldır katlanarak devam ediyor
6 yaşında oğlum, 2 yaşında ve 3 aylık bebeklerim var. Hepsi aynı anda kalkıyor, sabah 06.00 sırf erken kalkıyorlar diye bana yatılı misafir gelmiyor çünkü onları da uyandırıyorlar bizim iş bölüşmemiz var. Sabah eşim onlara bakar ben biraz uyurum, sonra o işe gider ben bakarım. Büyük zaten okula gidiyor. Temizlik için Yardımcımız da memleketine gitti bir kaç aydır yok, 1 ay sonra gelecek. Yerine düzgün birilerini bulamadım, İşleri de bölüştürüyoruz işte. Yakınımızda yardımcı olacak aile ferdimiz de yok. Hiçbirine tv telefon tablet de vermiyorum. Geçiriyoruz böyle günleri. Onlar uyuyunca siz de uyuyun. İş yemek mevzusunu da akşama bırakın.
Ayrıca küçüğü kanguruya koyun çıkın gezin. Ben iki çocuk bir de karnımda 3.ile uçaklarla arabalarla tek başıma nerelere gittim bir bilseniz :) uzun tatiller yaptım. O kadar karamsar olmayın. Düzeninize çocukları uydurun.
Cocugum 5 yasininisan ayinda dolduracak anca ve 4 yaş çocuklarını bu sene devlet okulu almadi(bu eylülde okula baslayacak) özel kreslerin fiyati 10k dan aşağı degil babaanne desen merdiven siliyor gün gun geziyor 1 2 saat cocuk bakar (zamaninda çalışamadım bu yüzden annem de uzaktaydi) durum bu maalesefOğluna derken? Çocuğu babanızın evinden getirdiniz sanırım kendisi konu mankeni.
Kıza ne zaman bakıyor zaten işe gidiyor? Doğru düzgün verin eline çocukları babalık yapsın. Evdeki işin ucundan tutsun işe gitmeyi bahane olarak kullanmasın. Büyük çocuğun kreş yaşı gelmiş zaten evde niye oturuyor? Onu da bir kreşe yazdırın.
Merhaba mükemmel anne,Abartmayın,gece uyaniyormu her iki üç saate ?
Aman sakın hayatı kayar amaDün bir üye 3. çocuğu yapmayı düşünüyordu gelsin de şu konuyu okusun .
Hep diyorum, düzen, kural, sınır. Çocuklara bu üçünü aşıladıktan sonra 10 tane de bakabilirsiniz :) Tabi eşinizi de katıyorum olaya. İki ebeveyn de bakacak her şeyine çocuğun.Ders verin gelelim ya
Aynen oyle hatta o günlerde çok zorlaniyorumZorun işte erken uyanıp bazı geceler geç yatmasi
Abartmıyorum cocugum 2 saatte bir hala kalkıyor hatta sabaha doğru saat başı kalkar.Dedin ya ameleler gece 4 5 de çalışıyor en az uyuyanın bile 1 kere uyanmiyordur deliksiz uyuyordur ama biz anneler gece 7 kere böle kalkıyoruz ve uykusuzlar bir şey anlamıyoruz.Disari cikmaj konusunda da enerjim olmuyor 2 cocukla ve çok soğuk buralar.Kayinvalidem dibimde ama en fazla 2 3 saat cocuk bakar o da zamanını tutturabilirsen(haftada 2 3 gün merdiven siler günlere gider)Abartmayın,gece uyaniyormu her iki üç saate ?
Sabah erken kalkan milyonca işci var ,hatta sabah 4,5 te yola düşen .Elin emrinde 10 saat çalışan .
Gayet dişari çıkabilirsiniz sizede iyi gelir biraz canlanırsiniz ilk bahar havasında.
Kızınız zaten yanınızda gezer oğlunuzuda arabaya koyun çıkın ,evde delirmek yerine hem kızınız enerjisini atar hem oğlan temiz havada yorulur .
Evde kaldıkça daha kötü.
Kardeşiminde iki çocuğu var 4-1,5 yaşinda onada kimse yardım edemiyor ,eşi destekler .
Ama yine çocukları gezdirir alışverişe gider yemeğinide yapar .
Herkesin annesi KV akrabası dibinde değil.
Bizim çocuklarda havadan yetişkin olarak düşmedi,
yaşanmasi gereken bir sürec sürekli bunu sorgulamak yerine kabul edin
İşinize bakın
Çocuğu biraz daha büyüyüp ke di kendine kalabilse ben de kanepede sizip kalacağım günleri bekliyorum ama maalesef şu an en fazla 20dk kendi kendine kalabiliyo ve çok ses çıkarıyor miykillaniyor.Kizim da zararı yok bana ama kendi kendine yemek yememesi benim için zorlayiciOgul da onun degil mi ? 3 cocuklu anne olarak tavsiyelerim:
Herseye yetismeye calismayi birak. Ev biraz daganik dursa birsey olmaz. Cocuklarinla yürüyüse muhakkak cik eve tikilip kalma kafayi yersin. Bebek uyanik diye diye basini beklemek zorunda degilsin. Güvenli bir yere yatir ve kendin kestir bir kac dakika. Kizini öglen uykusuna yatir ve beraber uzan! Biz kadinlar cocuklar uyuyunca kafamizdaki Listeye odaklaniyoruz, ama bebekle olan ilk sene anne ve bebek önemli. Gerisi zamanla düzene oturuyor. Hafta sonlari esinizle dönüsümlü uyuyun.mesela cumartesi ben uzun uyusam esim cocuklari alip ilgilenir. Bende pazar günü. Böylece iki taraf da biraz dinlenmis oluyor.
Yeterli kadar su ictiginize ve yemek yediginize dikkat edin. Söylemesi kolay biliyorum, ama biz anneler cok bakimsiz kaliyoruz ilk sene. Öz bakim da size iyi hissettirir. Bu aksamlari 5 dakika cilt bakimi olsun veya her gün duş almaniz olsun.
Kolay gelsin anne. Ilk sene cok zor iki kücük cocukla..ama sonra daha iyi oturuyor❤
Bebek konusunda istekli olduğumu belli etmeseydim keşke dedirtti esim bana.2.yi istemedi ama önlem de almadı sonra hamilelik haberini alınca yıkıldığını hissettim doğunca zor oldu bana şunu der sen ettin sen buldun şikayet edemezsin.Bu arada uyku eğitimini nasıl yapabilirim yani nasıl yaptiniz sallamaktan ayaklarim agriyor?Öncelikle sabır diliyorum size ama şunu da eklemeden geçemem çok az erkek bebek konusunda eşini anlar anlayış geliştirir. Asla bir kadın gibi annelik içgüdüsüyle sizin durumunuzu anlamaz hal böyleyken keşke ikinci çocuk işini rafa kaldırmış olsaydınız. Olan olmuş artık bu saatten sonra didişmek yerine en azından eşinize de biraz görev sorumluluk verin geç olcak ama…
Artık 5 aylık uyku eğitimine geçin bir an evvel evi temizleyi umursamayın ama en çok vakit geçirdiğiniz oda düzenli olsun ruhsal enerjiniz içinde bu gereklidir dağınık ortamda beyinde ruhta dağınık olur. Biraz meditasyon müzikleri açın 10 dk bile olsa meditasyon yapın ruhunuza iyi gelir her kriz anına girince yoga nefesini uygulayın. Bunlar basit ama en azından kriz anını kurtaracak çözümler