2. ay Boğmaca, Çocuk Felci, Difteri, Hib, Pnömokok, Rota, Tetanoz, Tü

sonem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
84
0
38
2 ay sonu bu aşıları yaptıran var mı hepsi aynı gün mü ya...:ecrin_bebek:
Boğmaca, Çocuk Felci, Difteri, Hib, Pnömokok, Rota, Tetanoz,tüberküloz aşısı..

Son düzenleme:
canım ben pazartesi gunu yapırdım asıları.sabah erken saatlerde verem asısını verem savas dispanserinde yaptırdık.(dr öyle söyledi en iyi orda yapıyolarmıs.)aynı gün aksam üstü karma asımızı dr umuz kendi yaptı.karma aşı dedıgım zaten senın saydıgın seylerın tamamı oluyor.rota virüs asısıda aynı gün olacaktı ancak aşı ellerınde kalmadıgı için bugun yanı carsamba gunude rota asısı oldu oglum.verem aşısı sol koldan karma ası sag koldan oldu.rota aşısı zaten agızdan damla gibi veriliyo ve oğlum tadını sevdi:)ayrıca artık eski aşılar gibi ateş olayı olmuyormus (gercektende hıc ates olmadı şurup yazdı ama vermedım bile) eski aşılarda civa varmıs o yuzden ateslenme olurdu,şimdi çookk ama cok nadir dedı dr.ilerki yıllarda butun asıları aynı anda merhem sürer gibi yapacaklar dedi yani ilerde dogacak bebişler daha şanslı olcak sanırım..........

sağol canım teşekür ederim bilgilendirdiğin için peki karma aşı sağlık ocakları ücretsiz yapıyor doktor onun için ek ücret aldı mı acaba o aşıyı siz mi alıp götürdünüz nasıl oldu.:ecrin_bebek:

artık bütün aşıları özel hastanelerde ücretsiz yapıyor..sadece rotadan para aldılar benden oda 142 tl..çünkü o özel bir aşı...

bende sadece rotaya verdim 130 lira oda tanıdık eczane diye kıyak geçti :))

kıslarr ya pronömok varya ben onu yaptırmadım sanıyom oda karmanın içindemi acaba ???

bizimde bu gün uruldu hepsi birden. bütün aşıları özeller ücretsiz vuruyo canım rota hariç.
gizemcim oda ayrı beşli karma ayrı pnömokok ayrı verem ayrı rota zaten apayrı :))) öff karıştım valla heee...

bizim dr özel muayehanesinde yapıyor asılarını.devletın verdıklerını ucretsiz yapıyor.rota aşısı için 115 milyon verdik bizde.

pronömokok ne zaman yapılıyo yaa o ne kadar yaa offf kafam karıstı haaa bi öyle bi böyle....o ne içindi ???

ya kıslar bebnim pasama gecen cuma 3 ası yaptılar iki bacagından bir kolundan kolundan olan veremdi sanırım ama diğerlerini bilmiyorum yaaaa:))))) sordum sölemedi salak hemşire gerekli asılar dedi güldü gecti....

gizm pnomokok farklı prevernak diede geçio...
bzde karma aşımıız ve verem aşımızı olduk.yani 1 kol 1 bacaktan..dr ağır gelr die pnomokoku vede rota aşısını 4.aya vurcam dedi..karma asşı saten difteri boğmaca tetenoz çouk felci..bide menenjit

gözdecimm yaa benimde iki bacaktan bi koldan yapıldı aşılarr rotavirüste ağızdan verildii ondan tedirgin oldumm pzt sorcam ama gidip :uhm:

ozamn vurdu pnomokok çünkü vurcak aşı kalmıoki başka.2 kol bi bacaktansa vurmş benm 1 kol 1 bck vurdu.

kıslar bız sadece 3 ası yaptırdık..kolundan olan çiçek asısıymıs.diğer ıkı cacak bu kadar cok ası nereden cıktı.. rota virsü yaptırcaz bırde

çiçekmi o ne yaa.allalaaaaaaa:)kafm basmıo artık aşı meselesne

Bizimde 2. ayda kolundan verem, bi bacağından pnömokok, öbür bacağından DBT(Difteri, tetanoz boğmaca) , Polio (Çocuk felci) ve H. Influenza(menenjit) aşılarının karması bi aşıymış, ağızdan da rotavirüs yaptılar. Dr. aşı kartına yazmış bunları. ama bi aşıda o kadar hastalık kafam karıştı benimde yani

gülicim bende rota hariç diğer aşıların hepsini bugün yaptırdım kızıma, o çok olan aşı 5li karmaymış...

elalı kıss bu pronömokok içinde mi bu aşıların yoksa rota gibi oonuda ayrı mı aldında vurdurdun ben sormayı unuttumdaa

gizoş pinomokok ayrı aşı karmanın dışında...
verem koldan, 5li karma bi bacaktan, öbür bacaktanda pinomokok yapıldı...
pinomokok zatüre aşısıymış...
rotayı yaptırmadım kararsızım, sanada 2 bacak bi kol yapmışlarya dorayada yapmışlardır pinomokoku merak etme, aşı kartı verdiler bize orda aşı ve tarihleri yazıyo sende yokmu kart belki yazmışlardır...

dur bi bakayım tatlım evet benim de 2 bacaktan 1 koldan yapıldı ayrıca rotarix de ağızdan verildiii demek yapıldı benimm aşı kartına bi bakayım ayy kafam karıştı çok yaa sağol beni aydınlattığın için tatlım...

anam bizim yapılmş ben boşuna kendimi üzüyomm yaptırmadım diye şaka gibiyim valla dora bana kafayı sıyırttı kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…