• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. ay aşıları hakkında genel sorularım

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
kızlar merhaba,

bugün itibariyle 66 günlük olduk. 3 gün sonra 2. ay aşımızı yaptıracagız. ÖZellikle ateş yapıyor konusunda çok endişeliyim. siz tecrübe eden annelerin yorumlarını almak istedim, sizler süreci nasıl geçirdiniz acaba ?

doktorumuz 3 tane aşı vuracak - verem aşısı BCG, karma aşı, ve pnomokok aşısı. esasında rota aşısı da var, ancak doktorumuz 2 canlı aşıyı aynı ay vurmayalım, rota aşısını 4 hafta sonra vuralım dedi.

Siz de rota aşısını 4hafta sonramı yaptınız, yoksa diger 3 aşıyla berabermi yaptınız ?

ve en önemli soru : aşılardan sonra süreç nasıl geçti ? huzursuzlandımı ? ateşi çıktımı, ne zaman çıktı ve ne zaman normale bindi ? bebeklerde ateş normalde kaç olması lazım, sizde aşı öncesinde ateş kaçtı, ateş aşı sonrasında kaça kadar çıktı, ve nasıl geçirdiniz ?

aşının etkileri kaç gün sürüyor ?

birde ateşi nasıl ölçüyorsunuz ? bizde alından ölçmek için bir ateş ölçer var. koltukaltından ölçmek en iyisi diye duydum, ama alından öçmek için cihaz var evde.

doktor şimdilik sadece banyo konusundan bahsetti. aşıdan önce banyo yaptırın çünkü aşıdan sonra 2 gün banyo yok dedi

eminimki yazacaklarınız benim gibi durumda olan diger annelere de yol gösterecektir, şimdiden teşekkür ederim :)

Merhaba. Aşı yan etkilerinden sadece ateşe odaklanmışsınız fakat ateş sadece en yaygın yan etkilerden olduğu için çok dillendirilir. Ateşten başka bir çok ve daha ağır yan etkileri de var aşının. Benim bebeğimde inanamayacağınız kadar geniş bir çoklu besin alerjisi gelişti örneğin 6. ay aşısına kadar kademe kademe şiddetlenerek. Doktorunuzdan kullandığı aşı markalarını isteyip internetten prospektüslerine ulaşabilirsiniz, yan etkileri kendiniz okumuş olursunuz. Her ne kadar uygulanmayan bir prosedür olsa da sağlık ocaklarında ailelerin bütün aşı riskleri hakkında bilgilendirilmesi yasal bir zorunluluk olduğu için eger isterseniz oradan da temin edebilirsiniz prospektüsleri.

kızlar merhaba,

bugün itibariyle 66 günlük olduk. 3 gün sonra 2. ay aşımızı yaptıracagız. ÖZellikle ateş yapıyor konusunda çok endişeliyim. siz tecrübe eden annelerin yorumlarını almak istedim, sizler süreci nasıl geçirdiniz acaba ?

doktorumuz 3 tane aşı vuracak - verem aşısı BCG, karma aşı, ve pnomokok aşısı. esasında rota aşısı da var, ancak doktorumuz 2 canlı aşıyı aynı ay vurmayalım, rota aşısını 4 hafta sonra vuralım dedi.

Siz de rota aşısını 4hafta sonramı yaptınız, yoksa diger 3 aşıyla berabermi yaptınız ?

ve en önemli soru : aşılardan sonra süreç nasıl geçti ? huzursuzlandımı ? ateşi çıktımı, ne zaman çıktı ve ne zaman normale bindi ? bebeklerde ateş normalde kaç olması lazım, sizde aşı öncesinde ateş kaçtı, ateş aşı sonrasında kaça kadar çıktı, ve nasıl geçirdiniz ?

aşının etkileri kaç gün sürüyor ?

birde ateşi nasıl ölçüyorsunuz ? bizde alından ölçmek için bir ateş ölçer var. koltukaltından ölçmek en iyisi diye duydum, ama alından öçmek için cihaz var evde.

doktor şimdilik sadece banyo konusundan bahsetti. aşıdan önce banyo yaptırın çünkü aşıdan sonra 2 gün banyo yok dedi

eminimki yazacaklarınız benim gibi durumda olan diger annelere de yol gösterecektir, şimdiden teşekkür ederim :)
Merhaba herkesin bebeğinin bünyesi çok farklı buraya bir sürü farklı şey yazılır sizin bebeğiniz de hepsinden daha farklı olur.
Benim bebeğim sadece anne sütü alıyodu sağlık ocağı bu aşıların hiç birisi bişey yapmaz o yüzden dedi. Ben yine de endişeli gittim ateş en çok korktuğum şeydi. Ama hiç bir aşı çok şükür hiç bişey yapmadı. Huzursuzluk olabilir demişlerdi ama çok şükür o da olmadı. Normal hayatımıza devam ettik çok şükür.
İyisi de olur kötüsü de siz kendinizi hazırlayın bebeğinizi çok iyi gözlemleyin. İnşallah her hangi bi sorun yaşamazsınız. Geçmiş olsun diyorum şimdiden.

Benim bebeğimde çok şükür hiçbirşey olmadı Sadce 2 gün biraz mızmızdı o kadar .. Her bebeğin bünyesi aynı değildir. Siz korkarsınız hiçbirşey olmaz. Korkmazsınız herşey olur. Belli olmaz bu işler.. sağlıkla büyüsün bebişiniz..

Her bebeğin bünyesi farklı. Bende çok korkarak vurdurdum ama hiç bir aşıda sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar. Sadece aşı olduğu günler uykuya düşkünlük oluyor bizde o kadar.

Back