2,5yasinda oglum icim aciyo!!

Aslında cevabın biride çocuğun cümlesinde gizli; "sen işini bitir"

İşte biz evde sadece ona zaman ayıramıyoruz; hep başka şeylere de zaman ayırmak zorundayız; bitirmemiz gereken işlerimiz var.

Benimki ve muhtemelen bir çok kişinin eşi ise evde olduğu her anı çocuk ile oynayarak geçiriyor; hatta bizim oğlan yoruldum; dinlenmem lazım diyen babasına ben uyuyunca dinlen; şimdi oynayalım diyebiliyor.

Baba yokken benimle mutfakta vs her yerde vakit geçiren çocuk babası evde iken babasına şu tabağı uzat desem kıyamet koparıyor beni bırakıp mutfağa girme diye bağırıyor...

Sıkmayın canınızı
Haklisin cnm Ama benim icin isim cocugumdan sonra gelir onemli bi durum yoksa misal cocugum Parka gitmek isterse isimi birakip Parka gideriz gelince de isini yaparim onun bana oyle demesinin nedeni su babasi ise giderken oda gitmek istiyo babasida annen isini bitirsin sonra getirir yanima dedigi icin yoksa beni is yaparken cok gormuyo yuvaya gidiyo ztn

Tabi ki yanlış yaptığında özür dileyecek ama babasını özlemesi yanlış bir şey değil. O durumda özür dilemesi sizin bu konuda ona baskı yaptığınız izlenimini uyandırdı bende. Yani babanı daha çok seviyorsun kırıldım falan mı diyorsunuz acaba?
Siz içinizde yaşayın ama çocuğa yansıtmayın bu duyguları.
Asla canim oyle bi anne degilim sadece bu konuda degil her konuda ozgur en basiti kiyafetine kadar her seyde secimini Ona birakirim kendi kararlari olsun diye..yanlis yansitmis olabilirim cocugun nerden baglanti kurdugunu bilmiyorum sadece ozür dilemek yeri geldiginde erdemliktir...bunu asiladim yani atiyorum yatarken ayagi carpsa annecim Pardon diyip oper demek istedigim koktugundan sucluluk duydugundan degil yani

Canım özlem duyuyordır bende bu yıl kendimi hızlandırılmış proğrama aldım zamandan kar etmek için çok yoğun tempoda hem çalışıp hem okuyorum çoçuklarım acayip düşkünler sürekli özlem halindeler bu cuma 2 haftalık tatile çıkıyorum bırak gününü saati bile hesaplıyorlar annem tatile gircek diye sürekli öpüp kokluyorlar bence özlem duyuyor babaya

Ben geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Gerçi benim kızım henüz 11. Ayın içinde bilemeyeceğim kesin olarak ama bir ay öncesinde bana feci bağımlı olan bebek şimdi babasının peşinde sürekli. İlk kelimesi anne oldu sonra dede şimdi yeni yeni baba demeyi öğrendi. Bence yüreğinizi serin tutun yani çocuk ne annesine babasından daha sevgili olur nede babasına annesinden. Onların dünyası sevgi hisleri tertemiz. Nasiplenmek düşer bizlere. Allah hayırlı bir gelecek nasip etsin oğlunuza.

Kocadan oglunu kiskanmak ne ya ? Farkettiyseniz ben oglum babasina cok duskün demedim sadece onunla bukadar icli disli oldugum halde beni neden yok sayiyo dedim..

Hanfendi buna kiskanmak denir.
'Beni neden sevmiyor? Babasini neden daha cok seviyor?'.
Bunun adi kiskanmaktir.
Ogrenmis olun.

Canım özlem duyuyordır bende bu yıl kendimi hızlandırılmış proğrama aldım zamandan kar etmek için çok yoğun tempoda hem çalışıp hem okuyorum çoçuklarım acayip düşkünler sürekli özlem halindeler bu cuma 2 haftalık tatile çıkıyorum bırak gününü saati bile hesaplıyorlar annem tatile gircek diye sürekli öpüp kokluyorlar bence özlem duyuyor babaya
Sadece oyleyse dediginiz gibi bi sorun yok ben acaba yanlis bi seymi yapiyorum diyorum sadece yoksa babaya duskün olmasi benide Cook mutlu ediyo gurur duyiyorum

Hanfendi buna kiskanmak denir.
'Beni neden sevmiyor? Babasini neden daha cok seviyor?'.
Bunun adi kiskanmaktir.
Ogrenmis olun.
Tesekkur ederim canim Ama bidaha oku istersen kiskanma duygusuyla yazsaydim oglum babasina cok duskün derdim ben sadece bana neden ozlem duymuyor gormedigi zmn yanlis biseymi yapiyorum dedim yanlis izlenim biraktim galiba Herkesin fikrine onem vererek ve her yoruma acik olarak yazdim burayada neticede fikrinizede saygim var tesekurler

Ben geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Gerçi benim kızım henüz 11. Ayın içinde bilemeyeceğim kesin olarak ama bir ay öncesinde bana feci bağımlı olan bebek şimdi babasının peşinde sürekli. İlk kelimesi anne oldu sonra dede şimdi yeni yeni baba demeyi öğrendi. Bence yüreğinizi serin tutun yani çocuk ne annesine babasından daha sevgili olur nede babasına annesinden. Onların dünyası sevgi hisleri tertemiz. Nasiplenmek düşer bizlere. Allah hayırlı bir gelecek nasip etsin oğlunuza.
Amin cümlemize cevaplarinizla rahatladim iyi geldi bu arada ben baskici bi anne hatta kisilik degilim cok empati yaparim cocugumada yapmadim oglun empati yu ogrenmesi icin elimden geleni yapiyorum insan olarak sirf kendimizi dusunmememiz gerek sonucta..baskimi yapiyorum acaba diye dusunenler icin yazdim bunu..

Hepimizin ki öyle; babalar her dediğini yapıp annesi en ufak şeye hayır dediğinde; sen de her şeye karşı çıkıyorsun oluyor.

Annem izin vermez dedi; niye ki diyor babası; oysa çocuk denemiş vermeyeceğini biliyor yani...
Cok dogru soylemissin cnm Ama sonucta bu kurallar hepimizin hayatinda. Var ve iyi bir nesil yetistirmek icin cocuklarimizada ogretmemiz gerek yani herkes sinirini haddini bilmeli yoksa coookk okuruz bencil insanlarin hikayelerini :KK43:

2 yasindaki bir cocuga oyuncak toplamasini nasil ogrettin?bana kurallarin askeriye egitim kampi gibi geldi.

Haklisin cnm Ama benim icin isim cocugumdan sonra gelir onemli bi durum yoksa misal cocugum Parka gitmek isterse isimi birakip Parka gideriz gelince de isini yaparim onun bana oyle demesinin nedeni su babasi ise giderken oda gitmek istiyo babasida annen isini bitirsin sonra getirir yanima dedigi icin yoksa beni is yaparken cok gormuyo yuvaya gidiyo ztn

Anlıyorum seni; ama işte parka gitmek istediğinde biz de gideriz.

asma kapıdan eve girince akşama yemek yapılacak; kreşten o eve geldiğinde yemek yapılması; çamaşır vs asılması gerekiyor anlamında dedim.

ama sizinki zaten baba ile baş başa kalma cümlesi imiş; "sen git; ben kalırım; senin işin mişin yok mu sen gelme bizimle" hesabı..

Oğlumun okulunun babalar günü etkinliği var; ben gelmeyim; sen babanla git dedim; olmaz sen babamın aşkısın sen de gel dedi.

Onların en zaman ne diyecekleri bilinmez; ama çok fazla kurala da gerek yok; kuralları esnetmek de lazım; bunu kendime de söylüyorum.

cumartesi benden dondurma istedi; rüzgar vardı almadım; dün dondurmayı babasından istedi; aldık. Dün benden isteseydi ben de alırdım ama o babadan istedi; zira ben bir önceki gün almamıştım gibi örnekler çok

Aynı şeyi bizde yasiyoruz canı acidiginda baba diye aglayan onu görünce beni unutan onunla vakit gecirirken mutluluktan ne yapacağını şaşıran bir oglum var 2 yaşında. Ben bunu bir sorun olarak görmedim hiç aksine babayla alacagi keyifli anlar onun ihtiyaci ve özlemi diye düşünüyorum
Cnm babayla diyalogunda benim icinde Problem yok olmasida normal degil ztn .. Benim uzuldugum neden beni yok sayiyo cunku burda cok okuyorum calisan annelerin hikayesini onlarin cocuklari gormedikleri icin cok fazla genelde anneye bu sekilde tepki vermek oluyo Ama biz surekli aktif ve beraber cok guzel zamn geciriyoruz cok buyuk bi mesele yok aslinda sadece Baba yanindayken beni gormuyo uzuluyorum icim aciyo daha fazlasi yok

Çok normal çocuğun yaptığı benim oğlumda istediğini yapmadım mı baba diye ağlardı...
Babamı az gördüğüm için onu daha çok seviyorum diyo...
Küçücük çocuğun sizi daha çok sevmesini beklemeniz çok yanlış...
Annesisiniz tabi ki sizi de seviyordur...

Cnm babayla diyalogunda benim icinde Problem yok olmasida normal degil ztn .. Benim uzuldugum neden beni yok sayiyo cunku burda cok okuyorum calisan annelerin hikayesini onlarin cocuklari gormedikleri icin cok fazla genelde anneye bu sekilde tepki vermek oluyo Ama biz surekli aktif ve beraber cok guzel zamn geciriyoruz cok buyuk bi mesele yok aslinda sadece Baba yanindayken beni gormuyo uzuluyorum icim aciyo daha fazlasi yok

Bir de biraz daha büyüyünce daha babacı olabilir; hazır olun. Benimki5 yaşında da

Zira babası at olup onu evde dolaştırıyor; ben bunu yapamam; top oynuyorlar vs baba ile daha çılgın eğlencele3ri var.

Eşim bazen diyor ki sen çocuğu kız gibi oynatıyorsun. Kitap okuyoruz, etkinlik kitabı yapıyoruz; sohbet ediyoruz; hikayeler anlatıp onları canlandırıyoruz; okulculuk vs oynuyoruz. Bunlar kız oyunu o boğuşmak tepişmek istiyor diyor; çocuk da babası ile tepişiyor tabii.

Bir de biraz daha büyüyünce daha babacı olabilir; hazır olun. Benimki5 yaşında da

Zira babası at olup onu evde dolaştırıyor; ben bunu yapamam; top oynuyorlar vs baba ile daha çılgın eğlencele3ri var.

Eşim bazen diyor ki sen çocuğu kız gibi oynatıyorsun. Kitap okuyoruz, etkinlik kitabı yapıyoruz; sohbet ediyoruz; hikayeler anlatıp onları canlandırıyoruz; okulculuk vs oynuyoruz. Bunlar kız oyunu o boğuşmak tepişmek istiyor diyor; çocuk da babası ile tepişiyor tabii.
Biz herturlu oynuyoruz Ama senin yaptillarin daha cogunlukla oluyor tabi benimle :)

Bi iki gunde degil yani esir kampindaki gibi ve severek yapiyo annecim sana yardim ediyorum diye seviniyo..

Aslında doğrusu bu ama biz bunu uygulayamıyoruz çocuk her yaptığı işten gurur duyuyor. Onun ben yaparım evresinde istediklerini yapmasına engel olmayıp bir de bizim istediklerimize yönlendirirsek çok daha uyumlu biteyler haline geliyorlar...

Ona ufacık bir şeyi taşıtın tamamdır; ondan mutlusu yoktur :)

Benimki yazıcıdan çıktı almayı öğrenmiş; işe götüreceğim, bana yardımcı olacak diye dört gözle bekliyor mesela.

Bir de bu tarz iş yaptırma; toplatma, hatta silme süpürme vs. bir eğitim metodu. Hem iş yapmayı; disiplinli olmayı öğreniyor hem de kasları gelişip beyin gelişimine de katkı sunuyor...

Benim de 3 yasinda bir kizim var, butun gun birlikteyiz cok da guzel zaman geciriyoruz, parka gideriz gezeriz oyunlar oynariz kitap okuruz vs. ve herkes kizin sana ne kadar duskun der çünkü gunde 100 kere anneciğim seni vok seviyorum diye boynuma sarilir...
amaaaa aksam babasi geldikten sonra asla yuzume bakmaz, yemegini babasi yedirsin, babasi banyo yaptirsin ister, yanlarina gidersem beni kovar, hatta son donemde yemekten sonra "anne sen yatak odasina gidip spor yap gelme yanimiza" diye beni baska odaya yolluyor, oyunlarina katilmak istersem "oyunumuzu bozuyorsun git yanimizdan" diye agliyor.
cunku ozluyorlar babalarini, bizden de sıkılıyorlar galiba :KK66: bence uzulecek bisey yok, ben de kucukken babamin isyerine gitmeye onunla vakit gecirmeye bayilirdim ama annemi de cooook severdim

X