2,5yasinda oglum icim aciyo!!

geçici bir süreç üzerine gitmeyin her defasında sarılın seni seviyorum deyin eminim diyorsunuz da daha fazla demeye başlayın ...sarılın saçını okşayın sırtını sık sık sıvazlayın ....belki sizin bile hatırlamadığınız anlık bişey için tepki vermişsinizdir bundan dolayı kendini babaya yöneltmiş olabilir....

çocukların hepsi aynı benim kızımda babası hayır deyince ağlaya ğlaya anneeeee diyor... ben kızınca ağlaya ağlaya babaaaa diyor yani geçici bi durum sıkmayın canınızı..

benim henüz bebeğim yok ama her yaşın her ayın ayrı karakteri olduğunu biliyorum..bence geçici bir durum..
hiç canını sıkmadan üzmeden oğlunla kaliteli eğlenceli vakit geçir..

2 çocuk büyütmüş bir anne olarak aynen katılıyorum. Çocuklar böyle bir dönem anneye bir dönem babaya hatta benimkiler anneanneye bile düşkün oldular. Ama dönüp dolaşıp anneye gelirler. Ergenlik çağına gelincede kimseyi takmayacaklar.

Çok normal çocuğun yaptığı benim oğlumda istediğini yapmadım mı baba diye ağlardı...
Babamı az gördüğüm için onu daha çok seviyorum diyo...
Küçücük çocuğun sizi daha çok sevmesini beklemeniz çok yanlış...
Annesisiniz tabi ki sizi de seviyordur...
Gercekten yanlis aksettirmisim diye dusunuyorum suan beni daha cok sevmesini beklemiyorum ben sevgi sorunu yok yanlizken bi sorunda yok sadece hafta sonu yoktu yanimda ve bu ikinci kez oluyo birden ayri uyudugu ve o an beni ozlemedigini soyledi uzuldum bazen evdede diyo bu tarz seyler bu yani ztn cogunluk normal goruyo demekki ben abartmisim Ama cevaplariniz iyi geldi suan iyi hissediyorum
Aslında doğrusu bu ama biz bunu uygulayamıyoruz çocuk her yaptığı işten gurur duyuyor. Onun ben yaparım evresinde istediklerini yapmasına engel olmayıp bir de bizim istediklerimize yönlendirirsek çok daha uyumlu biteyler haline geliyorlar...

Ona ufacık bir şeyi taşıtın tamamdır; ondan mutlusu yoktur :)

Benimki yazıcıdan çıktı almayı öğrenmiş; işe götüreceğim, bana yardımcı olacak diye dört gözle bekliyor mesela.

Bir de bu tarz iş yaptırma; toplatma, hatta silme süpürme vs. bir eğitim metodu. Hem iş yapmayı; disiplinli olmayı öğreniyor hem de kasları gelişip beyin gelişimine de katkı sunuyor...
gercekten Ama gercekten beni anlamissiniz tesekkur ederim biliyomusunuz bilmiyorum montesorie egitimidir bu kendi ayaklari uzerinde dursun kendi kararlari olsun hakkini hududunu bilsin insanlara deger verip saygi duymayi ogrensin o yuzden boyle seyleri nekadar kucukken asilarsak okadar etkili diye dusunuyorum hatta tespitlerimden dolayi eminim..butun derdim butun anneler gibi en iyi cocuk yetistirmek o yuzden iki yasindaki bi cocuk bunlari yapiyo diye baskici gorenler kusura bakmayin yanlis izlenim biraktiysam Ama ben cocuguma (3)aylikken oynayarak ve sarkilarla saymayi gosterdim ve suan ingilizce almanca turkce ve ispanyolca 10 na kadar sayabiliyo ingilizce konusabiliyo almanca mecbur yurtdisindayiz cunku ve ben cok mutluyum oda basarmanin keyfini doya doyaa yasiyo camasir asarken bile yardim ediyo ben demesemde..

Gercekten yanlis aksettirmisim diye dusunuyorum suan beni daha cok sevmesini beklemiyorum ben sevgi sorunu yok yanlizken bi sorunda yok sadece hafta sonu yoktu yanimda ve bu ikinci kez oluyo birden ayri uyudugu ve o an beni ozlemedigini soyledi uzuldum bazen evdede diyo bu tarz seyler bu yani ztn cogunluk normal goruyo demekki ben abartmisim Ama cevaplariniz iyi geldi suan iyi hissediyorum

gercekten Ama gercekten beni anlamissiniz tesekkur ederim biliyomusunuz bilmiyorum montesorie egitimidir bu kendi ayaklari uzerinde dursun kendi kararlari olsun hakkini hududunu bilsin insanlara deger verip saygi duymayi ogrensin o yuzden boyle seyleri nekadar kucukken asilarsak okadar etkili diye dusunuyorum hatta tespitlerimden dolayi eminim..butun derdim butun anneler gibi en iyi cocuk yetistirmek o yuzden iki yasindaki bi cocuk bunlari yapiyo diye baskici gorenler kusura bakmayin yanlis izlenim biraktiysam Ama ben cocuguma (3)aylikken oynayarak ve sarkilarla saymayi gosterdim ve suan ingilizce almanca turkce ve ispanyolca 10 na kadar sayabiliyo ingilizce konusabiliyo almanca mecbur yurtdisindayiz cunku ve ben cok mutluyum oda basarmanin keyfini doya doyaa yasiyo camasir asarken bile yardim ediyo ben demesemde..

Biliyorum; ayrıntılı yazmak istemedim; okul öncesi öğretmenlerinin alanına burnumu sokmayım dedim.

Oğlum Montesorie eğitimi veren bir okula gidiyor; o okula başlamadan önce de ben böyle yapıyordum; okulda toplantı yaptılar, "şöyle yaptırın, böyle yaptırın" ben zaten yaptırıyordum; 20 aylıkken kışlık bezelye bile ayıklayıp hazırladık biz oğlumla...

Bağımsız yetişti, her işini kendi görebilecek aşamaya geldi; o zaman da sen lazım değilsin bana; oyun arkadaşı baba lazım dedi :)

2 çocuk büyütmüş bir anne olarak aynen katılıyorum. Çocuklar böyle bir dönem anneye bir dönem babaya hatta benimkiler anneanneye bile düşkün oldular. Ama dönüp dolaşıp anneye gelirler. Ergenlik çağına gelincede kimseyi takmayacaklar.
Haklisiniz bende bugunku ruh halimden galiba abarttim ama suna katilmiyorum benim bu kadar ugrasim ergenlige gelince kimseyi takmamasi icin degil tabiki bize bagimli olmasini bende istemiyorum..Ama saygi ve degerler cercevesinde yasamayi ogrenmeli butun evlatlar yoksa her Gun goruyoruz burda bile kocasindan yakinan binlerce kadin bende dahil buna yok iste kocam pasa gibi herseyi ayagina bekliyor hic biseye El atmoyor vs.benim amacimda cocugumu esir almak degil Ona olmasi gerekenleri asilamak adil bi insan olmasini ogretmek birinden biseyler beklerken bazende kendindende odun vermek..

Böyle birseyi dert etmeniz tebessüm ettirdi bana..
Icinizi ferah tutun. Cocugunuz sizi tabiki seviyordur.
Baski yapmayin sevgi gösterileri beklemeyin cocugunuzdan.
Onu beklentisiz sevin. O da sizi öyle seviyor..

Biliyorum; ayrıntılı yazmak istemedim; okul öncesi öğretmenlerinin alanına burnumu sokmayım dedim.

Oğlum Montesorie eğitimi veren bir okula gidiyor; o okula başlamadan önce de ben böyle yapıyordum; okulda toplantı yaptılar, "şöyle yaptırın, böyle yaptırın" ben zaten yaptırıyordum; 20 aylıkken kışlık bezelye bile ayıklayıp hazırladık biz oğlumla...

Bağımsız yetişti, her işini kendi görebilecek aşamaya geldi; o zaman da sen lazım değilsin bana; oyun arkadaşı baba lazım dedi :)
Dogrudur Ama arkadas konusunda sorunumuz yok babayida daha cok goruyo artik Ama iste her cocuk farkli bi kisilik neticede benimki cok uyumlu ve Ona gosterdigim herseyi yapmaktan keyf aliyo arada bosverdigide oluyo tabiki normal yani buda

Böyle birseyi dert etmeniz tebessüm ettirdi bana..
Icinizi ferah tutun. Cocugunuz sizi tabiki seviyordur.
Baski yapmayin sevgi gösterileri beklemeyin cocugunuzdan.
Onu beklentisiz sevin. O da sizi öyle seviyor..
Cnm diyer arkadaslara yazdigim yorumlara goz atarsaniz gorursunuz sevgi sorunu yok ztn cocugumla hic bi sorunum yok bazen beni yok sayiyo daha cok babayi gorunce oluyo buna uzuluyorum Ama abartmisim yorumlarla kendime geldim bu arada bu duruma uzuldugumu hic bi zmn cocuguma yansitmadim onunla iletisimim herzamn guzel kendi kafamda yorumlamaya calisiyordum neden boyle davraniyor diye buraya yazmak geldi aklima hepinize tessekur ederim topladim kendimi hakli buldum sizleri oglumun babasiyla olan diyalogundanda mutluluk duyuyorum:)

geçici bir süreç üzerine gitmeyin her defasında sarılın seni seviyorum deyin eminim diyorsunuz da daha fazla demeye başlayın ...sarılın saçını okşayın sırtını sık sık sıvazlayın ....belki sizin bile hatırlamadığınız anlık bişey için tepki vermişsinizdir bundan dolayı kendini babaya yöneltmiş olabilir....

çocukların hepsi aynı benim kızımda babası hayır deyince ağlaya ğlaya anneeeee diyor... ben kızınca ağlaya ağlaya babaaaa diyor yani geçici bi durum sıkmayın canınızı..
Yazdiginiza eklicek hic biseyim yok aynen oyle oluyo cunku:)) konumdada yazdigin gibi dun aksam. Ilk DEFA 3 Gun ayri kaldik ondan oncede 1 gun ilkinde cok sevinmisti gorunce boynuma Atladi dun aksamda 3 Gun sonra seni ozlemedim diyince cok icerledim iste oluyo bazen bide hic Tel de filanda konusamadik kotu hissetmistim yoksa suan bile bana hadi anne makarna yapip yiyelim diyor:))sonrada babasini ararmisiz napiyo bi bakicakmis:)))

ben sadece kız çocuklarının babaya çok düşkün olduğunu düşünürdüm oysa ki :)) benim kızım 4,5 yaşında tam bi baba aşığı,yanyana geldiğimiz zaman bana ne nispetler yapıyor görseniz mesela biz aşkımla başbaşa dışarı çıkacağız sen gelmeyeceksin dimi aşkım diyen bi tip,yalnızken ikimiz çok güzel vakit geçiriyoruz her fırsatta seni çok seviorum annecim diyen çocuk babasının yanında tamamen değişiyo, küçüklüğünden beri herşeyini babasına yaptırmak ister mesela baba süt,baba acıktım,baba tuvalet...benim hoşuma gidiyor açıkçası ilişkileri bilmiyorum

ben sadece kız çocuklarının babaya çok düşkün olduğunu düşünürdüm oysa ki :)) benim kızım 4,5 yaşında tam bi baba aşığı,yanyana geldiğimiz zaman bana ne nispetler yapıyor görseniz mesela biz aşkımla başbaşa dışarı çıkacağız sen gelmeyeceksin dimi aşkım diyen bi tip,yalnızken ikimiz çok güzel vakit geçiriyoruz her fırsatta seni çok seviorum annecim diyen çocuk babasının yanında tamamen değişiyo, küçüklüğünden beri herşeyini babasına yaptırmak ister mesela baba süt,baba acıktım,baba tuvalet...benim hoşuma gidiyor açıkçası ilişkileri bilmiyorum
Bizdede oluyo bunlar benimde hosuma gidiyor bunlar ztn bi anne icin Yada Baba sorun olamazki benim takildigim 3 Gun ilk defa ayri kalip telde bile konusmadan sonra seni ozlemedim demesi ne uzuldum bunun disinda bisey yok arti bu sadece o anlikti aksam koyun koyuna yattik Koklasa koklasa:)

çocuğum yok ama adem güneşin kitaplarını okudum, öğrendiğim kadarıyla, evde otoritenin kural koyanın anne olmaması gerekiyor. kuralları baba koymalı anne sevgi limanı olmalı gibi... bir de çocuğunuza özür diletmeyin duygularını sizle çekinmeden paylaşmış çok güzel birşey ama bunun için özür dilemesi gerektiğini düşünmesi kötü.. siz otorite konusunu biraz babaya şutlayın bundan sonra

çocuğum yok ama adem güneşin kitaplarını okudum, öğrendiğim kadarıyla, evde otoritenin kural koyanın anne olmaması gerekiyor. kuralları baba koymalı anne sevgi limanı olmalı gibi... bir de çocuğunuza özür diletmeyin duygularını sizle çekinmeden paylaşmış çok güzel birşey ama bunun için özür dilemesi gerektiğini düşünmesi kötü.. siz otorite konusunu biraz babaya şutlayın bundan sonra
Bendede cok kitabi vardir adem gunesin Ama cnm ben cocuguma otorite kurarken sert bi dil kullanmam uzun uzun konusup gosteririm ornek olurum o yuzden ozür dilemesi baskidan Yada korkudan degil ve konusurken hep goz temasi kurarim etkili oluyo onu dinlerkende yani sandiginiz gibi hatta cogu kisinin sandigi gibi baski yok.... Kurallar var ve bunu severek yapiyo Misal arabaya binince banada babasinada kemerlerimizi taktigimizi soruyo aksam yatarken hadi oglum disimizi yikamaya diyince evet birazdan uyicaz diyo Ama o disini yikarken ben onu izlemiyorum bende yikiyorum sevdiriyorum Ona yaptigi seyi ozamanda baski olmuyo ve baskiyla yasayan bi cocuk nekadar mutlu olur?benim cocugum her zamn mutlu oldugunu dile getirir yanima gelir anne seni bi opiyinde sevin mutlu ol der cunku hep konusuruz onunla oglum sen beni opunce ben coookk mutlu oluyorum cok hosuma gidiyo derim..benim esim boxsor misal onceden onunla box yapardi sertce banada yapmak isterdi bende oglum annelere kadinlara box yapilmaz cicek verilir derdim.suan bi Parka gitsek gider bi papatya tutusturur elime annelere cicek verilir der bu duruma baski diyenler varsa yapabilecek hicc bir yorumum yok ztn baska:)

masallah Allah anali babali büyütsün :))
Amapek kafaniza takmayin derim... bir süre sonra sirf sizi ister belki babasina aynisini der :)))
Amin sagolun Ama benim derdim babaya oyle yapmasi degil yapmasin ztn ben uzuluyosam buna babasina yaptiginda babasida uzulur sonucta gercekten bazi arkadaslar yanlis anlamis beni Yada ben yanlis ifade ettim bu bi kiskanma degil cocugum babasiyla zmn gecirip onu sevmesi ve babasininda onu sevmesi benim icin nekadar onemli bilemezsiniz bu konuda birbirlerine duskunlerdi hep Ama zaman gecirmiyolardi simdi o oglunu babasindan kiskaniyorsun diyen arkadaslar!!ben esımle oglum zaman gecırsın dıye neler yaptıgımı bılseydınız soyledıklerınızı tekrar tartıp oyle yazardınız esımlede büyük sorunlarım vardı cunku cok şükür astık cogunu asıyoruzda burda yazarak nekadar anlatılır hepımız konulara burda okuduğumuz anladığımız kadar yorum yapıyoruz detaylar yok nıhayetınde o yüzden dusuncenızde sızlerede saygı duyuyorum ama ınanın kıskançlık mevzusu degıl saçma bı kelıme Ztn ..

Amin sagolun Ama benim derdim babaya oyle yapmasi degil yapmasin ztn ben uzuluyosam buna babasina yaptiginda babasida uzulur sonucta gercekten bazi arkadaslar yanlis anlamis beni Yada ben yanlis ifade ettim bu bi kiskanma degil cocugum babasiyla zmn gecirip onu sevmesi ve babasininda onu sevmesi benim icin nekadar onemli bilemezsiniz bu konuda birbirlerine duskunlerdi hep Ama zaman gecirmiyolardi simdi o oglunu babasindan kiskaniyorsun diyen arkadaslar!!ben esımle oglum zaman gecırsın dıye neler yaptıgımı bılseydınız soyledıklerınızı tekrar tartıp oyle yazardınız esımlede büyük sorunlarım vardı cunku cok şükür astık cogunu asıyoruzda burda yazarak nekadar anlatılır hepımız konulara burda okuduğumuz anladığımız kadar yorum yapıyoruz detaylar yok nıhayetınde o yüzden dusuncenızde sızlerede saygı duyuyorum ama ınanın kıskançlık mevzusu degıl saçma bı kelıme Ztn ..
hayir bende öyle demek istemedim cnm öyle bir düsüncem yoktu zaten :) kendi ablamdan bilirim oda bunlari yasadi :KK51:

Kizimda 2.5 yasinda baba diye aglar.cunku kural koyan ben yaramazlik yaptigi babasi.bu durum benim istedigim birseydi
anneler her durumda seviyor ama baba cocuk iliskileri her zaman sicak olamiyor babm ve ben gibi.babasini daha cok sevsin ben boyle cok mutluyum

22 yaşındayım hala babam baskadir benim icin
Benimle en cok annem ilgilendi, en cok annemle dertlestik, en cok onunla erkek arkadaslarimi vs cekistirdik ,gezdik arkadas oldu annemide cok seviyorum ama baba hep baska oldu halada öyle "ustelik babamla cok tartisirdik "
Annem daha ilimli ve esnek oldu hep

Evliyim baska bir sehirdeyim .. ailemi ilk ziyarete gittigimizde gayet mutluydum herkese normal sarildim optum sira babama gelince bogazim dugum dugum oldu .. en cok onu özlemisim ..
Bazen oyle olur ama bu sizi sevmedigi anlamina gelmez daha cok kucuk zaten

misal odasini özgürce dagitip istedigi gibi oynayabilir Ama sonunda eskisi gibi toplanmasi gerektigini bilir
2,5 yaşındaki bir çocuğa bu çok fazla değil mi, çocuklar oynayınca savaş alanına dönüyor oyun yerleri nasıl eski haline getirsin. Siz sıkıntının neyden kaynaklandığını biliyorsunuz aslında, önlemlerinizi de ona göre alın

Baba daha esnek davranıyor sanırım. Belli dönemlerde anne ya da babaya daha bir düşkünlük gibi durumlar oluyor. Mesela bizde baba daha esnek ben daha otoriter davranırım. Benim oğlum da bir dönem babamı daha çok seviyorum diyordu. Bence içinizi acıtacak bir durum yok. Babayı daha az gördüğü için özlüyordur...

bana cok itici geldin surekli ben cok iyi anneyim super egleniyorum oglumla cok faydali etkinlikler yapariz birlikte demenizin bir anlami yok... cocuguna 3! aylikken ingilizce almanca ispanyolca saymayi ogretip buraya yazmakla ne ispatliyorsun ki .. 2,5 yasindaki cocuga oyuncaklarini toplatmadan odadan cikarmazsan kuralci olursun .. baska bi aciklamasi yok...

X