• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yasındaki oğlumm

Kızım 28 aylık hâlâ emiyor
Konuşuyorum meme bitti diye. küsüyor ağliyor kıyamıyorum sonra
Annenin kararlı olması çok önemli burda
Ben kararlı bi şekilde devam edemiyorum

2.5 yas çok uzun sürmüş biraktirma benim 26 aylık birakti.eczanede meme bıraktirma ilacı varmis.kendi birakiyormus.benim bırakmasa öyle yapacaktim.bi sorun isterseniz memeyi bırakmadan uyku haram size.biz bi biraktik hep uyuyor.oh be dünya varmış demistim

Merhaba, konuşmak dediğiniz şey bir anda işe yaramayacaktır. Burada başka arkadaşlar da yazmışlar. Mesela emmeye geldi, annecim memede süt bitmiş, geldiğinde sana haber vereceğim deyin. 5dk sonra geldi süt diye siz çağırın. Bir iki gün sonra süreyi uzatın mesela. Memeye geleceğini anladığınızda hemen bir oyun bulun, kovalamacaya başlayın mesela, ya da sevdiği bir şey, aaa bak salatalık hazırladım sana filan diye atlatmaya çalışın. Gündüz emme aralıkları böyle böyle artacak. Akşam da uyuturken meme emmesine izin verin, ayrılacağını anlayıp daha da saldırmasın. Gece 2 uyanmasında bir su teklif edin. Arada yanında yatabilirsiniz, meme gidince anneden ayrılacağım moduna girmez.

Ben de 30 aylık oğlumu, hem de 8 aylık kardeşi meme emerken bu şekilde ayırdım memeden.

İştahla memenin ne alakası var zaten 1,5 yaştan sonra bebekler karın doyurmak için değil, duygusal tatmin için memeye devam ederler.
memeyle agzini oyalayan ordan su gbi icen cocukta tokluk hissi olusur. aclik hissini cok yasamaz ve memedeki sut de 2.5 yas icin besin olmayacagi icin asil almasi gereken besinleri tam anlamiyla almaz.yani siz acken 3 bardak su icin, yiyeceginiz yemegin ne kadarini yiceksiniz bakalim.

Evet saat verme olayını deneyevılrım cunku anlıyor gibi konusammdan gunduz ise yararda gece biraz devam eder emme onuda gunduz unutturarakmı olucak
Gece uyandığında Siz değil babası sakinleştirmek zorunda.
Sizii görünce meme isteyecek
Gece emmesi baba ile kesilir

Selam arkadaslar bu saatte yazıyorum cunku uyan kalk tekrar uyu aylardır bolunuyor uykum 2.5 yasında oğlumun düzensiz gece uykusu mafettı beni memeden kesemedım daha dogru su bıkere denedim salca sürmüştüm tiksinir gibi oldu zaten 1 gun dayanabildim cocuk gun psikolojisi bozuldu bı anda saldırganşastı sureklı meme meme diye ağlıyor salçalı gene gordukçe zaten sureklı kalkıyor emmeye gece saat bası bir gun sonra tekrar verdim cunku mafoldum gece doyursam bile gene emmeye kalkıyor nasıl ne yapıcam hıc bilmiyorum. Artık cok düşkün memeye iştahı oyle boyle cok iştahlı herseyı yiyen bir coxuk degil bir ara corba yediyse sıkılır artık Baska bısy denerim cesıt cesıt yaparım hangisi begenırse artık emdıgı ıcın mı boyle bilmiyorum yarın alah izin verirse sabır tası denıcem alahım kolaylık versin ınsalah bıraktırabılırkm yoksa gece uyku duzensızlıgı cok zor bayanlar Sizler neelr yaptınız fıkır verin bana bu saat oldu kac kere kalktık emmeye sımdıde ayagımda sallyoyorum gece boyle uyanır sureklı sabaha karsı bı uykuya dalar oglene kadar uyur tabi gunduz uykusu yok degıatıremedım duzenk uykusunu alamayınca cok huzursuz oluyor sureklı ağlıyor

2.5 yasina kadar emzirmenin ne gibi bir faydasi olabilir hic bir zaman anlayamadim?
Oke, anne sutu tabiki de iyi, ama cocugunuz hep boyle alistigi icin bunu tabiki zor birakir.
cocugunu 2,5 yaslarina kadar emziren cogu annelerde bu durumla karsilasiyorum, yeme bozuklugu, uyku duzensizligi vs vs.
yapabileceginiz pek bir sey yok, zor alisacaktir

Back