• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yasındaki oğlumm

sevdamss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
157
57
98
35
Selam arkadaslar bu saatte yazıyorum cunku uyan kalk tekrar uyu aylardır bolunuyor uykum 2.5 yasında oğlumun düzensiz gece uykusu mafettı beni memeden kesemedım daha dogru su bıkere denedim salca sürmüştüm tiksinir gibi oldu zaten 1 gun dayanabildim cocuk gun psikolojisi bozuldu bı anda saldırganşastı sureklı meme meme diye ağlıyor salçalı gene gordukçe zaten sureklı kalkıyor emmeye gece saat bası bir gun sonra tekrar verdim cunku mafoldum gece doyursam bile gene emmeye kalkıyor nasıl ne yapıcam hıc bilmiyorum. Artık cok düşkün memeye iştahı oyle boyle cok iştahlı herseyı yiyen bir coxuk degil bir ara corba yediyse sıkılır artık Baska bısy denerim cesıt cesıt yaparım hangisi begenırse artık emdıgı ıcın mı boyle bilmiyorum yarın alah izin verirse sabır tası denıcem alahım kolaylık versin ınsalah bıraktırabılırkm yoksa gece uyku duzensızlıgı cok zor bayanlar Sizler neelr yaptınız fıkır verin bana bu saat oldu kac kere kalktık emmeye sımdıde ayagımda sallyoyorum gece boyle uyanır sureklı sabaha karsı bı uykuya dalar oglene kadar uyur tabi gunduz uykusu yok degıatıremedım duzenk uykusunu alamayınca cok huzursuz oluyor sureklı ağlıyor

Memeden birden kesmek doğru değil çocuğun psikolojisi açısından. Öğün atlatarak yavaş yavaş kesmelisiniz.

Kademeli biraktirma metodunu arastirmani öneririm.
Salca vs sürmeyi önermiyor doktorlar.

Yalancı meme hıc kullanmadık canım keske dogdugunda veeseymısım biberon da almıyor sureklı bardak istiyor buda ise yaramıyor malum

Kademeli biraktirma metodunu arastirmani öneririm.
Salca vs sürmeyi önermiyor doktorlar.
Evet bende okumuştum bı yerde konusmaya denedim oglum abi oldun sen artık hem memede süt bitmiş diyorum yok su aralar yeni yeni anlıyor herseyı diye sureklı konusyo Rum ama degısen bısy yok eger vermesem meme coxuk fırtına oluyor sakınlestiremıyorum

2.5 yasinda konusmandan anlar. Anlat, abi oldun cok büyüdün memede sütler bitecek. İneklerin sütünü içeceksin.
Ahmet abi de öyle iciyormus. Abi olmus hic annesini emmiyormus seklinde.
Önce emzirme araliklarini acmaya calis.
Meme aklina gelince ilginc oyunlar olabilir, park olabilir.
Sonra saat gelince vericem memeyi de. 5 dakka sonra saat geldi de ver.
Kademeli bıktırma metodu. Zaman istiyor ama cocuklar icin hiç kolay değil.
Emin ol bizden daha cok onlar zorlanıyor

2.5 yasinda konusmandan anlar. Anlat, abi oldun cok büyüdün memede sütler bitecek. İneklerin sütünü içeceksin.
Ahmet abi de öyle iciyormus. Abi olmus hic annesini emmiyormus seklinde.
Önce emzirme araliklarini acmaya calis.
Meme aklina gelince ilginc oyunlar olabilir, park olabilir.
Sonra saat gelince vericem memeyi de. 5 dakka sonra saat geldi de ver.
Kademeli bıktırma metodu. Zaman istiyor ama cocuklar icin hiç kolay değil.
Emin ol bizden daha cok onlar zorlanıyor
Evet saat verme olayını deneyevılrım cunku anlıyor gibi konusammdan gunduz ise yararda gece biraz devam eder emme onuda gunduz unutturarakmı olucak

Evet bende okumuştum bı yerde konusmaya denedim oglum abi oldun sen artık hem memede süt bitmiş diyorum yok su aralar yeni yeni anlıyor herseyı diye sureklı konusyo Rum ama degısen bısy yok eger vermesem meme coxuk fırtına oluyor sakınlestiremıyorum
Biraz ara ver o zaman. 1 hafta eski düzene dönün. Sonra bu kez Adem Güneş in yazdığı metodu denersin.
Ben de artik emerken ağlıyordum. Sabrim kalmamisti. 28 aylik birakti.

Memeden kesmeyin ozaman. Demek ki istiyor hala..

Biraz ara ver o zaman. 1 hafta eski düzene dönün. Sonra bu kez Adem Güneş in yazdığı metodu denersin.
Ben de artik emerken ağlıyordum. Sabrim kalmamisti. 28 aylik birakti.
Arastırıl bakıcam canım ya gunduzde sıkıntı olmuyor zaten mesela otobusre istiyor dıyorumkı oglum burada ayıp evde verıcem anlıyor bekliyor

Memeden kesmeyin ozaman. Demek ki istiyor hala..
Evet cok seviyor ama napım canım geceleri uykusuzluk cok zor saat bası kalkıyor Gunduz uyumasa bile Gunduz uyusa gene bmde uyurum dınlenırım sabahları gec kalktığı ıcın Gunduz uyumuyor

Evet saat verme olayını deneyevılrım cunku anlıyor gibi konusammdan gunduz ise yararda gece biraz devam eder emme onuda gunduz unutturarakmı olucak
Evet.
1.Önce gündüzü azaltma
2.Gündüzü biraktirmak ama öğle uykusunda istiyosa veriyoruz
3. Gündüz hic vermemek, gece devam
4. Gece uyurken vermeden uyutmak
5. Gece de su vermek ya da pispis ayakta gezdirme sallama
Gündüz meme isteyince ortaya biberon koyup bak süt buraya geldi. Bunu icebilirsin dersin.
Bizimkinin favorisi soguk sekerli süttü. Oyle sevdi.
Bir de en sonuyku arasinda ağlayinca geceleri yemek yedi. Meyveli yogurt, cikolata ya da sevdigi birsey, sonra uyudu.
Çocuğun kan sekeri düşüyormuş diye okumustum.
Simdi hic birine gerek kalmadi elhamdülillah.
Cok sabir acele etme. Yavas yavas olucak

Evet.
1.Önce gündüzü azaltma
2.Gündüzü biraktirmak ama öğle uykusunda istiyosa veriyoruz
3. Gündüz hic vermemek, gece devam
4. Gece uyurken vermeden uyutmak
5. Gece de su vermek ya da pispis ayakta gezdirme sallama
Gündüz meme isteyince ortaya biberon koyup bak süt buraya geldi. Bunu icebilirsin dersin.
Bizimkinin favorisi soguk sekerli süttü. Oyle sevdi.
Bir de en sonuyku arasinda ağlayinca geceleri yemek yedi. Meyveli yogurt, cikolata ya da sevdigi birsey, sonra uyudu.
Çocuğun kan sekeri düşüyormuş diye okumustum.
Simdi hic birine gerek kalmadi elhamdülillah.
Cok sabir acele etme. Yavas yavas olucak
evet acele etmeden yapmam gerekiyor bakıyorum salca surmek vs bize gore degil Tavas Tavas olucalk ınsalah Gunduz işe yarar konusmal gecede alah kerım yarın baslıyorum denemeye sizlerle konusmasatyım kızlar sabır tasını denıcektım gene hüsran olacaktı beklıde sagolun vallahı

evet acele etmeden yapmam gerekiyor bakıyorum salca surmek vs bize gore degil Tavas Tavas olucalk ınsalah Gunduz işe yarar konusmal gecede alah kerım yarın baslıyorum denemeye sizlerle konusmasatyım kızlar sabır tasını denıcektım gene hüsran olacaktı beklıde sagolun vallahı
Hadi inşallah başarılı olursunuz.
Bu süreçte bogazli badi giymistim ya da boynuma şal dolamistim. Çünkü ellemek istiyordu hemen emmek istiyordu.
Her zamankinden daha cok oyunlar oynadik.
Dokunsal sarilmali oyunlar.
Net kararli sakin olursan çözersin bu işi :)
İyi geceler güzel kalpli ve merhametli anne.

Selam arkadaslar bu saatte yazıyorum cunku uyan kalk tekrar uyu aylardır bolunuyor uykum 2.5 yasında oğlumun düzensiz gece uykusu mafettı beni memeden kesemedım daha dogru su bıkere denedim salca sürmüştüm tiksinir gibi oldu zaten 1 gun dayanabildim cocuk gun psikolojisi bozuldu bı anda saldırganşastı sureklı meme meme diye ağlıyor salçalı gene gordukçe zaten sureklı kalkıyor emmeye gece saat bası bir gun sonra tekrar verdim cunku mafoldum gece doyursam bile gene emmeye kalkıyor nasıl ne yapıcam hıc bilmiyorum. Artık cok düşkün memeye iştahı oyle boyle cok iştahlı herseyı yiyen bir coxuk degil bir ara corba yediyse sıkılır artık Baska bısy denerim cesıt cesıt yaparım hangisi begenırse artık emdıgı ıcın mı boyle bilmiyorum yarın alah izin verirse sabır tası denıcem alahım kolaylık versin ınsalah bıraktırabılırkm yoksa gece uyku duzensızlıgı cok zor bayanlar Sizler neelr yaptınız fıkır verin bana bu saat oldu kac kere kalktık emmeye sımdıde ayagımda sallyoyorum gece boyle uyanır sureklı sabaha karsı bı uykuya dalar oglene kadar uyur tabi gunduz uykusu yok degıatıremedım duzenk uykusunu alamayınca cok huzursuz oluyor sureklı ağlıyor
Ben salça sürmüştüm 1 haftada unutmuştu

Hadi inşallah başarılı olursunuz.
Bu süreçte bogazli badi giymistim ya da boynuma şal dolamistim. Çünkü ellemek istiyordu hemen emmek istiyordu.
Her zamankinden daha cok oyunlar oynadik.
Dokunsal sarilmali oyunlar.
Net kararli sakin olursan çözersin bu işi :)
İyi geceler güzel kalpli ve merhametli anne.
Sagol cnm Allh razı olsun ıyı geceler 😊sonucu haber verıcem allahın izniyle

Bnde işe yaramadı cnm cunku islak mendille sılmıstı
Sizinki baya uyanık ozaman bide cok gec kalmışsın sanki baya akli eriyor ben 21 aylıkken bıraktırdm ama sabırlı olun vazgeçmeyin bir kere vermezseniz devam ettirin yoksa oda naslsa verecek diye surekli ister

Back