Tuvalet Eğitimi 2,5 yasındaki ogluma tuvalet egitimi...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
canim uc gun zirkanir alisir diyorlar bende baslicam ins kizima ama yarim saatte bir tuvalet e goturmeye calis
mavibebegim diye bir blog var orda cok guzel anlatmis bir bak bence

Yarim saaate bir degil 15 dakkada bir oturttum ama yapmadı hic sonra kalkınca altına isedi malesef kac sefer boyle oldu...

Kaç aylık şuan? Biz 27-28 aylıkken denedik.4 gün boyunca 1 kere bile tuvalete yapmadı,altına kaçırınca da hep ağladı.Ben de vazgeçtim tekrar bez taktım napayım ama bu seferde beze yaparken ağlamaya başladı.Çok ama çok zor zamanlardı,pedagoga gidecektik nerdeyse. 1 ay geçti izne çıktım tatile gittik,internetten tuvaletle ilgili çizgi filmler izlettim.Ablalar hep tuvalete yapıyorlar sen de yapacakmısın dedim,hadi yap arkasından bay bay yapalım diye bin türlü oyun denedim. Şaka gibi ama maşallah 1 gün de öğrendi,gece de hiç yapmadı. Bence öncesinde beynen alışsın,o kadar kolay ki biz büyütüyoruz aslında

Ben de 1 haftadir uğraşıyorum oglum 3 yasinda külotlu bezi çok seviyor ama hala yapiyor
bizde farkli olan durumda çişini kakasini biliyor fakat yaptiktan snra söylüyor
bide kaka yapacağı zaman saklaniyor o yuzdrn bende biliyorum o zaman israr ediyorum tuvalete gitmek konusunda ama o istemiyor
gercekten çok yoruldum

bebeğin bezden kurtulması için sizin değil, bebeğinizin istemesi gerek. Bebeğinizin buna hazır olması, kaslarını iyi kullanıyor olması gerek. pedagoglar bu ortalama 30 ayı bulur diyor. ancak 20 ayda da geçen var, 3 yaşında da. önce bebeğiniz hazır mı onu izlemleyin bence. nitekim sonrasında travma bile oluşturacak bir durum bu tuvalet eğitimi. Özelden önereceğim siteyi mesaj atıyorum, faydalı olur umarım.

Benim oğlum kendini ne zaman hazır hissettiyse o zaman yaptı. Yani 3,5 yaşında bezden çıktık Şöyle oldu aldım lazımlığını koydum odasına. Buyur dedim oğlum ne zaman tuvaletin gelirse veya canın burda oturmak isterse otur. Baktım gitti geldi yaptı lazımlığına tuvaletini. ertesi güne dışarı çıktığımızda bezini bağlamadım. Çişim geldi dedi şişeye, sokağa falan yaptırdım Gece de bağlamadım. Bir kaç kaçak yaptı ama önemsemedim. ÖYlece kestik çok şükür.

Oğlum iki yasında bende gecen hafta başladım rvim serin diye halıları toplam adım yıkarım dedim.bütün hazırlıklarımızı yaptık tuvalete terlik aldım klozete geçirmeli apart aldım ama malesef Hep altına yaptı. Pey şiir bile yuttum yapsın diye şişeyi ceküncr yaptı genede altına yaptı. Lazımlığa oturttum çığlık çığlığa ağladı, altına her yaptığın da da ağladı baktım çocugun psikolojisi bozulacak bende bıraktım hazır değil demkki. Çok zor bi süreç yazık onlarada

çok böyle nasihat veirir şekilde yazmak istemem yanlış anlamayın

karşıdan sert olmasın istiyorum söylediklerim ama bana çok aceleci; telaşlı geldiniz

benimki 22,5 aylıktı; konuşan bir çocuk değildi; hani çiş, kaka; gel git vs konuşur da uzun uzun konuşmazdı.

çıkardım altını; öyle bezini çıkaracağım vs vs demedim; klozet gibi lazımlık aldık; klozette ayağı yere basmadığı için rahat edemediklerini okumuştum; bir de derin görünüyormuş onlara

neyse klozetini tuvaletin kapısının önüne koyduk; altını açtım; gece ve gündüz

ilk çiş yaptığında; suuu dedi; onun çiş olduğunu bile bilmiyordu.

çişimiz gelince buraya yaparız vs dedim; ilk günler hep eve yaptı; oynarken yaptı; çişini yaptın dedim. gece yapmadı; kalkınca yaptı vs

İlk haftada eşim küçük daha iki yalında bile değil dedi ama 15 gün sonra biz ülkenin diğer ucuna tatile gittik; eve misafirliğe; otele vs denizde bile yapmadı

sonrasında da oynarken kaçırma vs anımız da yok; 25 aylık kreşe gitti orda da öğretmenlere söyledi; gitti tuvalete yaptı.

ben umursamama bağlıyorum; evimde halı vs yoktu; yaptığı yeri kağıt havlu ile kurulayıp azıcık sildim; oldu bitti. Gece de zaten yapmıyordu; o olgunluğa erişmiş kolay oldu.

bir de naçizane; bir görüş hatırlatın; sorun, götürün derken; bir görüş de çiş onun sorumluluğunda takip etmeyin diyor.

ben ikinci görüşe katıldım; hiç çişini yap; geldi mi vs demedim; sadece dışarı çıkarken ve yatarken yapılır; biz de öyle yapıyoruz dedim; o zaman yaptırdım; onun dışında gelince kendi söyledi.

size de kolay gelsin; kızılacak vs bir durum yok; yapa yapa yapmamayı öğrenecek; aksi halde bunu oyuna da çevirir; tuvalete git koş geri gel vs

klozet varsa klozet aparatı deneyın
bızde tam 3 yasında ogrendık oncekı denemeler hep basarısız ıdı

Bencee daha erken.Cocugu de kendini de germe.Ben 3 yasinda basladim ve hicbi sorun yasamadim.İnsanlarin biyolojik saati vardir.Birkac gun boyunca tuvaletini yaptigi saati yazdim.Diger gunler de o saatten 30 dk ve oncesi tuvalete tuttum.Gece uyumadan da yaptirdim.Hicbi sorun olmadi..Anneye de cocuga da strese gerek yok.Gunah cocuk da zorlaniyo

Bende yoruldum kac gundur oglumada yazık ister istemez sinirlenip kiziyorum o yuzden ertelicem sanirim biraz daha...

Bende yoruldum kac gundur oglumada yazık ister istemez sinirlenip kiziyorum o yuzden ertelicem sanirim biraz daha...
Bana da hep gec kaldin diyolardi.cok da tin..Cocuklari boyle boyle huzursuz efiyoruz.Ablam senin gibi yapmisti kiziyla cik sancili bi surec gecirdiler.Ben oglumun huzurunu hic bozmadim.Bez parasi sorun degilse biraz daha bekle derim

Bugun aldim klozet aparati oturttum bekledim basinda yapmadi inmek istedi sonra sortunu giydirdim bi baksam yapmis altina...
altına tabure koysan
ayakları taburede olsun erkek cocuklarının ayakları havada olmaması gerekıyormus

Sen sabirli ol hemen alismaz kac senedir bezli cocuk kolay mi geride donme bezi tamamen cikar at hic takma bir daha zamanla alisir merak etme ben hala ugrasiyorum 22 aylik basladik 25 aylik oldu

çok üstelemeden öğretmeye çalışmak en doğrusu galiba çünkü evdeki odak konusu olmaktan sıkılıyorlar benim kızımda ilk bir hafta abartısız sinir buhranları yaşadım halılara büyük tuvaletler yapmalar vesaire vesaire
yani her çocuk bu dönemde biraz zorluk yaşar doğal olarak sizde yaşarsınız sabırlı olup kararlı olduğunuzu gösterin bide mesela dışarı çıkıcak üstüne işer falan diye bez bağlamayın hatta uyurken bile yatağında alezi varsa bezlemeyin sonra çocuğun kafası dahada karışıcak bırakın bir iki hafta artık ne kadar sürerse sürsün altına kaçırsın zaten bi süre sonra kendisi rahatsız hissedicektir

Bence oğlun daha hazır değil canım, zaman vermelisin. Iki oğluşum var, büyüğü hiç sorunsuz iki yaşında hem gece hem gündüz bezsizdi küçüğü ise 3 yaşında gündüzleri bez kullanmadı ama şuan 4 yaşında ve hala geceleri bez kullanıyoruz canım yani bu çocuktan çocuğa değişiyor

Ben nasıl basarcam bakalim 2yasinda oldu artık azınlığa oturmuyo ve konuşamıyor bazen anne baba dede okadar

Slm arkadaslar. Ogluma iki gündür gece gündüz bez baglamadım. Baslarda hep altına isiyordu lazımlıga oturmuyordu. İki gündür lazımlıga yada klozetteki aparata oturup yapıoz cisimizi. Ama büyük tuvaletini hep külotuna yapiyor. Soylemiyor daha. Ona da ancami alisicak acaba??

benimde oğlum 2,5 yaşında ikizlerden kız olanı 3 günde alıştı şükür ama 2 haftadır oğlum bezdirdi bni oturup yapıyo hemen kalkıyo sonra yine yapıyor 1 ddk içinde 3 kez işiyor kalkıncada yere yapıyor bnde taktım bezini arada çıkarıyom takıyom saçmaldık resmen off çalışınca çok zor ya.Dünde bezini çıkarıp kendi gitti artık kendi uğraşıcak dedim bıraktım kendi haline o kadar anlattıysamda oyuna dalınca salıveriyor.Bizimki altı çıplakken gene gidip oturuyor ama çamaşır giyince ona yapıyor napıcam bi fikir bana da?

Gunaydinlar maalesef bizdede ayni problem var oglum iki yasinda fakat tuvaletini lazimliga yapmasi gerektugini ogretemiyorum bir türlü. Birsey istedigi zaman soyluyor ama lazimliga kaka yapilacaginin farkinda degil.Yardim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…