Bezi Bağlıyor musunuz gün içinde yoksa iç çamaşırına mı yapıyor?
Bir de Çocuğunuz tam anlamıyla kendini ifade edebiliyor mu? Dil Gelişimi nasıl?
ilk önce alın karsınıza konusun sen buyudun artık deyın guzelce oksayın senın gıbı yakısıklı bır oglan kılotunu ıslatmaz kuru tutar dıyın..ve her tuvalete gıdıp cısını veya kakasını yaptıgında onu odullendırın ..altına yaptıgında kırlendın cok pıs kokuyor yada altın ıslandı degılmı rahatsız oldun tuvalete yaparsan daha guzel olur sende mutlu olursun bende mutlu olurum dıyın...ve sureklı konusarak motıve etmye calısın ..ınan cok zor bır surec sabırla gececek ınsallah..
Canim ben gidip kizimla külot almıştık. Ona sectirdim özellikle.
Onada demiştim ki "annecim eger altina kaka yaparsan bunlari yikayamam, atmak gerekir. Yoksa hasta oluruz. "
Ben altini actiktan sonra gece gündüz bir daha hic baglamadim. Ilk gün cok zordu. Lazimliga oturmadi popoma acidi dedi. Ne varsa altina yapti gün boyu. Bende aksama kaka yaptığı Külotu çöpe attim onada gösterdim. Çok üzüldü kulotun arkasından.
Gece yapmadi.
Ikinci günde lazimligin kenarlarına pudra döktüm (acitiyor ya acitmasin diye) .cozduk sıkıntıyı.
Bir daha hic yapmadı altina.
Erkek çocukları biraz daha geç öğreniyor sanırım. Benim oğlum tam 3 Yaşında öğrendi. 3 günde hallettik çok şükür. Hazır değil sanırım oğlunuz.
Çıkartmalar falan Alıp deneseniz. Her çişini yaptığında bir yıldız kazansa mesela ve sonunda bir ödül olsa. Klasik ama işe yarar belki.
Oğlunuzda bırakma belirtisi gördünüz mü başlamadan önce.
Hem anne hem bebek hazır olmalı.
Sabah bezi kuru kalkıyor mu
Bezden rahatsız oluyor mu
Hevesi var mı tuvalete yapmak için
Uzun bir süreç olabilir sakin olmalısınız.
Bazen hemen adapte oluyorlar bazen kazalar tutmalar vs uzun sürüyor.
Gün içinde bez bağlamayın ama iki saatte bir kez tuvalete götürün, bazı çocuklar lazımlıktan hoşlanmıyor, dahası gerçek tuvalete geçişi de zorlaştırabiliyor.
Evde sizin sürekli kullandığınız tuvalet alafrangaysa çocuklar için olan oturaklardan alabilirsiniz, "hadi gel bakalım bak şimdi sen büyüdün artık bizimle aynı tuvalette çişini yapabilirsin" vs gibi şeyler söylemek motive edici olabilir.
Eğer alaturka tuvaletse normal tuvalet pozisyonunda siz çömeltin bir süre sonra kendi yapmaya başlayabilir.
Şu an evinizde gündem bu olduğundan biraz inatlaşmalar olabilir bir kaç gün üzerine gitmeyin, bu arada oyuncaklarla oynarken kazandırmak istediğiniz davranış neyse onu yaptırın oyun kahramanlarına, mesela bu dönemde oyuncakların tuvalete gitmesi gerekebilir, sonra diş fırçalamaları, hatta zaman zaman odalarını toplamaları, yemek yedikten tuvalete girdikten sonra ellerini ve ağızlarını yıkamaları gibi. Biraz zaman geçince tekrar denersiniz ama kesinlikle azarlamayın, hakaret etmeyin, inşallah çabucak öğrenir :)
Ben kızımın hayatinda birşeyi degistireceksem konuyu mutlaka uzun zaman oncesinden konuşmaya başlarım onunla. Çünkü değişiklikten nefret ediyor. Bende hazırlıyorum.Masallah ya ne guzel cabucak cıkmıs bezden.. Ben ogluma cise alistirma külotu da aldım onuda giydiriyorum yapsada disari cikmiyor onada yapıyor tabii.. Bide kiziniz kac yasındaydı cikardiginizda? Simdi uyudu oglum mecbur bez bagladım.. Gece yapıyor cunku onu nasıl ayarlıcam bilmiyorum..
çocuğunuz size hazır olduğunu hissettirir zaten, bezi istemez veya başka bir sinyal verir, her çocuk aynı yaşta öğrenecek diye bir kural yok, her çocuk kendi gelişimine göre becerir zaten bunu, siz sadece sinyalleri takip edin, geç mi erken mi diye düşünürken kendinizi yıpratmayın :)Off sanırım erteleyecegim bu işi.. Kızmaya basladım ogluma cunku.. Kızmakta istemiyorum ama elimde degil en iyisi biraz daha büyümesini beklemek.. 3 yasında cikarsam cokmu gec olur yaaa...
Hic oyle bir belirtisi yok sabahları bezine bayagi isemis oluyor.. Heveslenip oturmuyor lazımlıga aksine kaciyor resmen oraya yapmayıp altına isiyor bu sefer.. Cok zor cokk.. Sanirim ben cikaramicam bezden git gide sinirlerim bozuluyor cunku..
aaah ah benim oglan da ayni yasta. ama konusmuyor sadece bazi kelimeler iste.
tuvalete oturtunca da yalandan ikiniyor guluyor.
kakali bezle 2 gun beklet giki cikmaz. (beklettigimden degil ha)
ben de ara verdim egitime, sonra tekrar deneyecegimsimdilik psikolojik olarak hazirliyorum. tuvalete giderken cisim/kakam geldigi icin tuvalete gidiyorum diyorum.
sifonu cekiyoruz falan. ama yakin zamanda alisacak gibi degil.
sizinki kakali bezden rahatsiz oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?