2,5 yaşındaki kızımın eli sürekli burnunda

kumru00115599

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
510
489
33
38
merhaba arkadaşlar kusura bakmayın midenizi bulandırmak istemem ama çözüm bulmam lazım bu konuya.

2,5 yaşında bir kızım var son 2-3 haftadır sol burnunu karıştırıyor sürekli. evde, parkta vs.
çocuğa eşim bakıyor ve utanarak söylemem gerekirse eşimde de aynı sorun vardı. benim gerek güzel güzel konuşmalarım sonucu, gerek sinirlenip bağırmam sonucu bayağı azalttı diyebilirim. hatta çocuğun böyle davrandığını gördükten sonra hiç elini burnuna götürmüyor dikkat ediyorum.

kızımın burnunu kontrol ettim yara falan görünmüyor. küçük bir cisim falan soktu desem bulduğu her nesneyi ya bana ya babasına getirir verir öyle ağzıma atayım burnuma atayım gibi şeyler yapmadı hiç bu zamana kadar. ki zaten burnuna bir şey sokmuş olsa nefes alıp vermede zorluk çeker hırıltısı olur anlarız gibime geliyor. burnu dolu mu diye kontrol ediyorum, çoğu zaman oda yok.

elini burnuna götürünce elimizi burnumuza götürmüyoruz deyip sakince çekiyorum ya da oyuncaklarıyla dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. ne yapabilirim tavsiyeniz var mı ?

Burnuna birşey soktugunda hırıltı olmuyor benim oğlum yaptı peçete sokmuş burnundan gelen kotu koku ile dr gittik dr farketti ve çürümeye başlamıştı peçete burnuna birşey koymadigindan emin olun .

Birşey yoksa takıntı haline gelmiştir belli ki
Sürekli söylemekte iyice aklına sokabilir
Elini götürdüğünde dikkatini dağıtın eline birşey verin
Tabi ki aynı şeyi yanında yapmayın ebeveynleri olarak
Umarım bırakır

Zaman.. zamanla geçecek..

Benimkiler de burunlarını karıştırdılar, tırnaklarını yediler.. Bir dönem oğlumun elinin pipisinde olmadığı bir foroğrafı bile yoktu mesela..

Çok üzerinde düşüp olumlu ya da olumsuz pekiştirme yapmayın yeter. Mümkün mertebe dikkatini dağıtın, yeter.

Birşey Sokmaz demeyin ne olur olmaz kontrol edin burnunu. Arada okyanus suyuyla yıkayarak rahatlatabilirsiniz. Benim kızımda da vardı, geçiyor çok takmayın.

Burnu tikali olabilir mi?
Once bir burnunu acin sonra bakin hala elliyor mu
Benim kizim burnu tikaliyken burnunu karistirir , bende uyaririm o sekilde olmaz deyip burnunu temizler sumugu cikaririm

Babasından görerek öğrendiği aşikar.

Babasi bunu yapmayı tamamen bıraktığında çocuğunuzda ilerleyen günlerde bırakacaktır.

3-5 günde bırakmasını beklemeyin, sabredin, bu problem değilmiş gibi görmezden gelin

merhaba arkadaşlar kusura bakmayın midenizi bulandırmak istemem ama çözüm bulmam lazım bu konuya.

2,5 yaşında bir kızım var son 2-3 haftadır sol burnunu karıştırıyor sürekli. evde, parkta vs.
çocuğa eşim bakıyor ve utanarak söylemem gerekirse eşimde de aynı sorun vardı. benim gerek güzel güzel konuşmalarım sonucu, gerek sinirlenip bağırmam sonucu bayağı azalttı diyebilirim. hatta çocuğun böyle davrandığını gördükten sonra hiç elini burnuna götürmüyor dikkat ediyorum.

kızımın burnunu kontrol ettim yara falan görünmüyor. küçük bir cisim falan soktu desem bulduğu her nesneyi ya bana ya babasına getirir verir öyle ağzıma atayım burnuma atayım gibi şeyler yapmadı hiç bu zamana kadar. ki zaten burnuna bir şey sokmuş olsa nefes alıp vermede zorluk çeker hırıltısı olur anlarız gibime geliyor. burnu dolu mu diye kontrol ediyorum, çoğu zaman oda yok.

elini burnuna götürünce elimizi burnumuza götürmüyoruz deyip sakince çekiyorum ya da oyuncaklarıyla dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. ne yapabilirim tavsiyeniz var mı ?
Ayyy bu dertten benimde başımda var ki hala da var...abim yapar bunu...şimdi 6 aylık yeğenim var o da onu örnek alırsa yandık 🙄 siz yine sesinizi çıkartıp uyarabilmişsiniz biz yengemle hiçbir şey diyemiyoruz...gelen giden olduğunda hele onun yerine ben utanıp kaçıyordum...babam bile rezil etti bir gün kocaman adam oralı olmadı hala yapıyor...zamanla unutuyormuş çocuklar galiba,yeğenim altını açınca elini lülüşüne götürdüğünde yengem kızardı yapma diye birkaç aile büyüğü “sen abartı tepki verirsen bilerek yapar” dediler hakikaten de öyle oldu..

Back
X