merhaba arkadaşlar kusura bakmayın midenizi bulandırmak istemem ama çözüm bulmam lazım bu konuya.
2,5 yaşında bir kızım var son 2-3 haftadır sol burnunu karıştırıyor sürekli. evde, parkta vs.
çocuğa eşim bakıyor ve utanarak söylemem gerekirse eşimde de aynı sorun vardı. benim gerek güzel güzel konuşmalarım sonucu, gerek sinirlenip bağırmam sonucu bayağı azalttı diyebilirim. hatta çocuğun böyle davrandığını gördükten sonra hiç elini burnuna götürmüyor dikkat ediyorum.
kızımın burnunu kontrol ettim yara falan görünmüyor. küçük bir cisim falan soktu desem bulduğu her nesneyi ya bana ya babasına getirir verir öyle ağzıma atayım burnuma atayım gibi şeyler yapmadı hiç bu zamana kadar. ki zaten burnuna bir şey sokmuş olsa nefes alıp vermede zorluk çeker hırıltısı olur anlarız gibime geliyor. burnu dolu mu diye kontrol ediyorum, çoğu zaman oda yok.
elini burnuna götürünce elimizi burnumuza götürmüyoruz deyip sakince çekiyorum ya da oyuncaklarıyla dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. ne yapabilirim tavsiyeniz var mı ?